Last news in Fakti

15 Септември, 2021 15:35 1 764 43

Христо Иванов: Гледаме позитивно на проекта на Петков и Василев

  • христо иванов-
  • петков-
  • василев

Българската политическа система минава през дълбока трансформация и предстоящите избори (за президент и парламент) са кулминацията на това, каза лидерът на „Да, България“

Христо Иванов: Гледаме позитивно на проекта на Петков и Василев - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Ние виждаме в тяхно лице съмишленици (Кирил Петков и Асен Василев - бел. ред.). Гледаме с позитивно очакване да намерим формула да работим. Те трябва да обявяват своето участие. Ние сме позитивно настроени. Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание, запитан от журналисти за бъдещия политически проект на двамата служебни министри.

„ДБ има последователно поведение и ние няма от какво да се притесняваме. Ако се появяват други политически субекти, които разширяват нашата кауза, това би било добре за нас. Добре е да не стане преливане от едни мобилизирани гласове към друг проект. В момента коментираме слухове и хипотези, но ние ще изчакаме. Ако сме умни, ще изчакаме добри новини“, поясни Иванов.

По темата за кандидат за президент каза, че все още органите на коалицията не са взели решение: „Българската политическа система минава през дълбока трансформация и предстоящите избори (за президент и парламент) са кулминацията на това“.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    17 4 Отговор
    Ристе, кажи ДА на най-подготвения
  • 2 глоги

    32 6 Отговор
    Христо Иванов: Гледаме позитивно на проекта на Петков и Василев.ГЛЕДАТЕ. НАРОДЪТ ГЛЕДА ФИЛМ НА УЖАСИТЕ,КОЙТО ПРАВИТЕ!
  • 3 Луд

    13 7 Отговор
    Това ли ще са новите ИТН

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Българка

    10 21 Отговор
    Очаквам ДБ да са партньори и съмишленици на Кирил Петков и Асен Василев. Относно президентските избори според мен е най-добре ДБ да не издигат свой кандидат, а да подкрепят Радев.

    Коментиран от #19, #21

  • 5 хаха

    18 3 Отговор
    След 36 часа ще обявят, че са обратни и много се обичат а Ристьо иска да им е 3тия секс партньор хаххахахахха само да го ....
  • 6 Бай Шили

    18 7 Отговор
    Христо вземаш ли Бойко за законен съпруг?
  • 7 гадно

    20 3 Отговор
    Другарю Бойкикев не е ли по-важното дали избирателя ви гледа позитивно след цирка който спретнахте заедно с чалгарите през тези месеци в народното събрание.
  • 8 Гришо

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    Явно да.Най-добре да си изберем пак Баце.Човека е взел каквото има да взима.От тук нататък може да направи и нещо за България.А тези като дойдат гладни и лакоми докато се наядат още някой милиард заеми.

    Коментиран от #14

  • 9 Бай Шили

    17 5 Отговор
    Никакъв проект на Киро и Асанчо нема да има. А ако случайно има ще събере Макс 7%

    Коментиран от #20

  • 10 ТаУмВзе

    20 4 Отговор
    Соросоидчето ицко, усеща че губи и се слага. На другите соросоидчета! Типичен бивш гербераст.
  • 11 Българка

    22 3 Отговор
    Крадливото Ристе, чака да види на къде духа вятъра. Стане ли Кокорчо и Канадеца да направят "нещо" и със с в и н с к и тръс се е присламчил към тях , естествено като съпретседател и бъдещ кандидат правосъден министър. Долна, дребна душица , това е Ристе крадливото- Бойкикев.

    Коментиран от #16, #36

  • 12 Мислещ

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    Не, това ще са новите тикви, които ще ни мачкат, незачитайки конституцията. Виж как добре се разбират и с гешев като стане дума за ковид фашизъм.
  • 13 Гост

    10 1 Отговор
    Е как иначе някоя коалиции Ка с тях нямали да направиш бе боклук
  • 14 Бай Шили

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гришо":

    Гласуваш за БаЦО получаваш Доган.
  • 15 Хахаха

    13 3 Отговор
    Спонсорите на ДБ и Бойкикиев, наливат пари в проекта на Кирил Петков, който е бил учредител на Да България.
    Бойкикиев утече ... спират му парите ...
  • 16 запознат

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Много точно казано браво тоя и галева зад граница тия крадливци и подлизурковци ще ни оправят ама на кукуво лято

    Коментиран от #18

  • 17 Ха-ха

    8 1 Отговор
    Само това ще правите от сега нататък ще гледате.
    Тъпyнгери.
  • 18 Дедовия

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "запознат":

    Ха ха ха ха!!
  • 19 Как така

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Българке искаш демократична България да подкрепи Радев. Те нали са ДЕМОКРАТИ а той е КОМУНИСТ или май беше обратното Той е демократично избран атеса комунисти сегашни и бивши поне по идеология

    Коментиран от #42

  • 20 Бай шиле

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Шили":

    Много си щедър

    Коментиран от #28

  • 21 пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    ако ще са "партньори и съмишленици" точно на ристю, няма смисъл да си правят труда!
    що се отнася до "подкрепата" за президента радев - той едва ли я желае. никой не ще даровете на данайците.
  • 22 АИКБ твърди:

    5 2 Отговор
    Петков и Василев правят обръчи от фирми.
    Двамата министри отклонили 100 милиона от оперативна програма за частни интереси.
    В гневно становище работодателската организация поиска спешно свикване на Националния икономически съвет, чийто председател е Кирил Петков, за да бъде обсъдено бързото внасяне за одобрение в Брюксел на Плана за възстановяване и устойчивост, както и възстановяването на европрограмите за подпомагане на инвестициите и иновациите в предприятията.

    „За нас острият проблем е замразяването на пари за създаването на финансови инструменти и пилеенето на ресурс за такси за управление за обогатяване на нови кръгове", посочват от ръководството на АИКБ.

    Работодателската организация имат предвид новата гаранционна схема за кредитиране на бизнеса чрез Фонда на фондовете, заради която служебните министри Кирил Петков и Асен Василев отклониха 100 млн. лв. безвъзмездна помощ от ОП "Иновации и конкурентоспособност".

    Коментиран от #24

  • 23 Уважавал съм винаги г-н Костов . Добър и

    0 4 Отговор
    На добър час 💞💞💞

    Коментиран от #38

  • 24 Запознат

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "АИКБ твърди:":

    За смущаващи свързаности на Кирил Петков и Асен Василев с инвестиционни посредници, които печелят от участие в гаранционни схеми с публични средства заговориха преди време и депутати от ГЕРБ и ИТН.

    Любомир Каримански от ИТН посочи като притеснителен фактът че, съпругът на служебния зам.-министър на финансите Виолета Лорер, която отговоря за Фонда на фондовете, е парнтьор по програмата "Джереми", с която фондът работи.

    Коментиран от #25

  • 25 Много

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    интересно е да се види кои фирми са получили финансиране от фонда, с "обвързаности и влияние на определени кръгове" - към Фонда на фондовете има фонд "Мецанин растеж" с бюджет от 75.3 млн. лв., а избраният финансов посредник в него е заменен с фирма "Сивърлайн" с управител Евгени Ангелов, бивш зам.-министър на икономиката от ГЕРБ и съветник на президента Росен Плевнелиев и председател на асоциацията за дялово и рисково финансиране.

    Коментиран от #29

  • 26 Въпреки

    3 3 Отговор
    многократните и навременни предупреждения от страна на бизнеса, вече сме свидетели на пагубни за икономиката ни последици от лошо управлявания процес на договаряне на механизми за капацитет, половинчатите усилия в посока либерализация на електроенергийния пазар, включително нереализирано преразглеждане на проблемни дългосрочни договори.

    Бизнесът е притеснен, че България ще пропусне всякакви възможности за осигуряване на адекватно европейско финансиране при осъществяване на нужните секторни реформи. И настояват държавните институции да се ангажират с пътна карта за съкращаване на въглеродоинтензивното електропроизводство с ясно поставени междинни срокове 2025 г., 2030 г. и крайна дата за преустановяване на въглищното електропроизводство – 31 декември 2035 г.
  • 27 Мая

    2 3 Отговор
    Много активни коментари от питеците на мутропитеците!
    СТРАХ, СТРАХ, СТРАХ!
    Няма повече постове, пари и далавери!
    Остана само едното плямпане - нали помните - празни кофи!
  • 28 Бай Шили

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Бай шиле":

    На Мая глупаците са 5% они осма че гласуват за Киро сока от морков. Асанчо го бива, ама Киро е въздух под налягане. Киро ми мяза на Румен Гечев на млади години, абсолютно същия измамник е. Най вероятно Гечев го е пробутал на Радев.
  • 29 Бай Шили

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Много":

    Я съм Костовист и че гласувам за ИТН.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Arcadium

    0 1 Отговор
    Истинските лидери се явяват в трудни времена. Очевидно заглади ме косъма и се отпуснахве по течението на жендъризма и евтините пътувания. И т.к. живота си знае работата ще има няколко яки шамара и като се освестиме къде сме ще разпознаем и истинските водачи. До тогава да се порадваме на Кирчо, Асенчо, Румен, Христо, Ники, Мая, Корнелия, Армян, Мария, Татяна, Ива, Слави... Да не пропусна някой, че ще се обиди. А, да - Бойко..
  • 32 XAAXAAAXA

    1 0 Отговор
    Прилича на Трол
  • 33 Христо Иванов,

    5 0 Отговор
    защо всички се съмняваме в теб?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кико

    0 0 Отговор
    За едното чудо Ице си готов салто да правиш! Жабок (АА) и той като теб,само че задно салто! Айде и късмет!
  • 36 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    севде не се писвай за българка
  • 37 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Гледал позитивно–тъпанар. Този демократичен проект ще бъде поредното фиаско на всички вас прикрити гнусни седесари.
  • 38 Бой бой

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Уважавал съм винаги г-н Костов . Добър и":

    Ех, любофффпфф
  • 39 Тапата

    1 0 Отговор
    Гледайте, това ше ви остане. По-добре слушкайте, белким ви потхвърлят някоя и друга огризка.
  • 40 Лешояд

    0 1 Отговор
    Без да знае политическата ориентация на Петков и Василив Гристю като кукувица е готов да легне в чуждото гнездо.
  • 41 Милинкият

    0 0 Отговор
    Но дали те гледат позитивно на вас е отделен въпрос. Надали.
  • 42 Здравко

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Как така":

    За пръв път чувам натовски генерал да е комунист!Мафията ГЕРБи ДПС е тотално объркана в момента!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове