Last news in Fakti

16 Септември, 2021 16:16 1 857 30

БАЗ и СЗБ: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност и политическо безхаберие

  • кацаров-
  • балтова-
  • арогантност-
  • политическо-
  • безхаберие-
  • заведения-
  • несъгласие

Отровните плодове на работата на тези служебни министри са вече факт, казват хората от бранша 

БАЗ и СЗБ: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност и политическо безхаберие - 1
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) възразиха остро срещу преназначаването на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова. Според хората от бранша продължаването на работата на тези двама служебни министри и ясно заявената от президента Румен Радев позиция, че „няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство“, говори само едно – десетките писма, стотиците изявления в медиите и хилядите скандиращи под прозорците на властта на хора от браншовите организации остават пренебрегнати. Властимащите отказват да чуят и разберат исканията ни за справедливост и равнопоставеност в защита на основното ни право на труд.

Ето и още от обръщението на заведенията към властта:

Уважаеми госпожи и господа, които за наше съжаление ще продължите да взимате важни решения за съдбата на България, това което направихте срещу нашия бранш е
геноцид и ние ще продължим да търсим и отстояваме правата си с всички позволени от закона средства! Липсата на адекватна комуникация с бизнеса и на действия от ваша страна за решаване на настоящите проблеми, показа вашият огромен управленски дефицит, чиито резултати се налага да „изплащаме“ ние!
В лицето на г-н Кацаров ние виждаме човек, който целенасочено съсипва нашия сектор, прикривайки така персоналната си вина за провалената ваксинационна кампания. Провал, започнал с изказванията за пандемията и ваксините на гражданина Кацаров преди да седне в министерското кресло. Тези изказвания могат да бъдат определени само като грозна и безмилостна „заигравка“ със страховете на българските граждани. Заигравка, която същият този гражданин, вече „титулуван“ с гръмкото служебен министър на здравеопазването направи опит да заличи като въведе прикрита задължителна ваксинация именно на нашия сектор. Няма да допуснем това!
Вчера служебния премиер Стефан Янев каза, че задължителната ваксинация е неприемлива, защото е дискриминация. Но не забелязва дискриминацията към младите
хора в България и затворените бизнеси в туризма. Секторът ни не разпознава като добър и надежден партньор и министър Стела
Балтова. За месеците, през които заемаше поста в предишното служебно правителство, тя по никакъв начин не защити българския туризъм, не потърси път и начини да спомогне процеса по възстановяване на сектора след тежката една година от началото на пандемията. Неглижира сочените от нас проблеми и по никакъв начин не поде инициатива за справянето с последиците от кризата. В тези няколко кратки, но важни за туризма месеца, с бездействието и пасивното си отношение, министър Балтова по-скоро работеше срещу интересите на сектора, отколкото в негова полза.
В заключение искаме да заявим отново: Отровните плодове на работата на служебните министри Стойчо Кацаров и Стела Балтова са вече факт – бутафорни
противоепидемични мерки вместо силна и резултатна ваксинационна кампания, липса на социална и икономическа подкрепа както за работещите в сектора хотелиерство и ресторантьорство, така и за бизнеса!
Остро осъждаме тези резултати и заявената липса на намерения за „промяна в политиката на новото служебно правителство“. Този подход ще доведе до крах
българския туризъм!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    58 7 Отговор
    оди при сачева на инструктаж
  • 2 БОРУНА ЛОМ

    60 6 Отговор
    АБЕ Я ХОДИ И СЕ ИЗКЪПИ И ОБРЪСНИ, ПОСЛЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гадно

    63 5 Отговор
    Алибеговците пак ревнаха все са недоволни . Тоя когато тиквата го возеше в джипката гък не казваше, а сега вие ли вие.
  • 5 Приказки

    41 6 Отговор
    без стойност ! Да си бръщолевици !
  • 6 Zyggy

    50 7 Отговор
    Герберастките подлоги отново заквичаха... Какво точно искате? Няма затворено заведение до момента, а други си работят на без коз... Намалиха ви ДДС-то... 60/40 също помага до някъде... Цените си качите, а обслужването си е съвсем на същото ниво... Ама рев до небесата иначе... Нахалници страшни...
  • 7 Ana

    41 8 Отговор
    Това мърлявото Рафи за какво писка? Защото няма джипка, в която да се вози ? Хайде да се разходи след 9 ч по Витошка и Студентски да види с немитите очи , че всичко работи. А дали може да отговори кое беше единственото заведение по време на тулуп, което работеше в мола. Точно така - Рафи
  • 8 Б.Х

    44 7 Отговор
    Защо до преди четири месеца , когато ви затваряха с месеци мълчахте. Защо тогава не говорехте за ваксинацията. Джипката спря , и вие нададохте глас. Хайде тишина моля.
  • 9 Бай Шили

    7 18 Отговор
    Лично Къцаро е наредил на Факти да спрат да публикуват Ковид статистиката. Аз всяка сутрин ставах в 5ч само заради нея.

    Коментиран от #15

  • 10 шолдерс

    24 3 Отговор
    Искам да бачкам по 14 часа и осигуровки на 4
  • 11 Бай Шили

    16 4 Отговор
    Спецове да ги почва тея.
  • 12 После Софиянец

    7 27 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Той идола ти Христо Иванов голем убавец и чистоплътник. Хааахаа. Хората са длъжни да искат, никой не е длъжен да влиза в положението на политиците.
  • 13 Бай Шили

    22 3 Отговор
    Спецов да ги подпуква дискотекажиите.
  • 14 Лост

    19 3 Отговор
    Те трябва да се замислят също като футболните отбори, защо много хора спряха да ходят на мачове и по заведения.
  • 15 Лост

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Шили":

    И аз така. После ходех да посрещам изгрева🌅.

    Коментиран от #19

  • 16 Колкото

    7 19 Отговор
    И да не харесвам Алибойков, тук е абсолютно прав.
    Здравното, туризма и енергийното трябваше да са с нови хора. Тия не стават.
  • 17 Бай Шили

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Мари Како ДДС-то го плащаш ти, а не те. Те само го точат. Едно е да източиш 9% друго е 20%. И глеи ся парадокс. Тиквата (Толупа) им намали ДДС за да са им ниски цените и да имат по вече клиенти, а в същото време ги затвори тотално. Ама тогаз не квичаа нали?

    Коментиран от #18

  • 18 Българка

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Шили":

    Прав си , но до някъде. ДДС-то го плащат клиентите на квичащите ресторантьори, но те след като си приспаднат ДДС-то от разходите, го внасят/плащат на държавата! На кратко- те нищо не внасят в държавата, но откак Винету не е на власт само искат
  • 19 Бай Шили

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Лост":

    Винаги съм се чудил защо починалите и излекуваните не ги слагаха в една графа, в графата разделили се с Ковид. Щеше да им е по лесно, една графа заразили се с Ковид и втора графа разделили се с Ковид.
  • 20 ГЛАС НАРОДЕН

    2 18 Отговор
    РАДЕВИТЕ ТЪПИ ЕКСПЕРТИ РАЗРУШИХА ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #21

  • 21 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГЛАС НАРОДЕН":

    Че какво и е изградено досега, нима не си ходил никъде? Виж дори Северна Македония, каква магистрала строи, а Сърбия!???
  • 22 Анонимен

    1 4 Отговор
    Този да спре, че на морето младите на запад избягали, ако преговорят, свят ще му се завие. Стари номенклатурни кадри с млади мацки, а крадат двамата т. е, тя, младото.. Не ми се иска да връщам времето назад на децата ни след завършване на ВОбразование и работили кво ли не. Мацето спи с шефа си, обира оборота на колегата си И без осигуровки или на 4 часов, а работиха по 12,14 часа в България. Поне малко ха дано пооправят новите. На запад стриктно българите спазват, каквото им кажат и днес са окей. Но от бг и запада, разлика огромна. Те си държат за народа, без значение цвят на кожата, религия. Хората в бг са алчни, злобни, завистливи, луди, и да не си луд, както казва една жена от враца, село в близост до нинова, с висше образование. Умрял съпруга й и сталиниста комшии на вили.. С неорилични думи я обиждал и продала. И кво като си с висше, 80 годишен, при ТЖивков е бил тоя терорист и вчера кротка туркиня от града отушла в балкана за съчки в гората.. Къде си тръгнала и започнал яростно да се нахвърля срещу нея, оплака се женицата. Така, че хората не се делят по етност, религия. Богати срещу бедните застават вече. А кой го стори. Размисли за вас.
  • 23 Анонимен

    7 1 Отговор
    Аз искам ТИ О с т а в к а т а. АЛИГЕРО..
  • 24 big

    9 1 Отговор
    А изключителните тъпотии на ГЕРБ забравихте ли? Защо тогава не протестирахте, а оставихте хората си без пари? В момента всичките ви действия са политически мотивирани и се провеждат под контрола на ГЕРБ!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пиф

    5 1 Отговор
    БАЗ и СЗБ к-ви на Бойко.
  • 27 Алибегов, направете си партия и идвайте

    7 1 Отговор
    В Политиката!! Итака и Така се занимавате повече с Политика, отколкото с Кръчмите!! Или се пришийте след СДС към ГЕРБ!!! "ГЕРБ-СДС-КРЪЧМ"!!!!
  • 28 Мда

    6 1 Отговор
    За какво точно протестират тея, че не разбрах? За задължителна ваксинация на всички, че да могат да ходят по заведения ли?
  • 29 Бамбука

    1 0 Отговор
    Забрана за посещение в заведение без ваксина или тест. Не искаш, протестираш - няма нито 60/40 нито 80/20 нищо. Да ги излекува оня дето им дава кинти да реват по площадите.
  • 30 питащ

    2 0 Отговор
    Няма ли да спрете да показвате тази гербаджииска подлога. Когато бяхте затворени напълно при управлението на бойко, не протестирахте, а сега защо. Защото така ви е наредил вожда ви бойко. Да не говорим, че криете оборот и данъци. Смешни и жалки сте. Но то всичко си идва с времето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол