Last news in Fakti

19 Септември, 2021 19:30 1 784 23

Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде до началото на октомври

  • ирена младенова-
  • икономика-
  • пандемия

Привличането на инвеститори е важно, но те трябва да са такива, че да доведат още предприемачи и от реализацията на целия проект да има възвращаемост

Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде до началото на октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост може да бъде подаден в Брюксел до края на септември - началото на октомври, каза днес в Албена зам.-министърът на икономиката Ирена Младенова пред участниците в Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. По думите ѝ това трябва да бъде направено, независимо, че кабинетът е служебен, за да може страната да върви напред. Важното обаче е да не ползваме Плана като торба пари, а да очертаем реформи и развитие на държавата и правилата в нова среда, допълни Младенова.

Планът не е само за възстановяване, а и за устойчивост, каза още зам.-министърката. Според нея средствата, които държавата ще получи, трябва да се ползват за пренастройване на икономиката, тъй като вече е видно, че в различните сектори се налагат нови бизнес модели и посоки.

На въпрос за реализацията на проекта за изграждане на индустриални зони в страната, Младенова посочи, че е редно да се преценява внимателно, защото не бива да се наливат пари на места, където после няма да отидат инвеститори. Средствата трябва да се влагат смислено и да се мобилизира не само общинският, а и частният ресурс. Привличането на инвеститори е важно, но те трябва да са такива, че да доведат още предприемачи и от реализацията на целия проект да има възвращаемост, обобщи Младенова.

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов каза по време на дискусията, че перспективите по плана са добри, но централната власт и бизнесът трябва да го накарат да работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ NY

    8 1 Отговор
    Оцапахте яяяяяя ,оцапахте я!!!!

    Коментиран от #13

  • 2 сигурно

    5 1 Отговор
    Шайката ще пита да ак-ат гладните.
  • 3 Пич

    14 10 Отговор
    Бандата некадърници от снимката показа пълна некомпетентност по този план... Тя годината свърши , тези ви лъжат с врели- некипели... Защото искат да ги изберете да властват , и ви имат за пълни кретени , които , според тях , ще преметнат лесно...
  • 4 име

    11 7 Отговор
    тия комунисти ще ос е рат всичко. оставка на радев.

    Коментиран от #6

  • 5 На останалите

    10 2 Отговор
    европейски страни плановете вече утвърдени, а нашите некадърници още не са го подготвили за внасяне. Не са имали време от правенето на електроавтомобили в Ловеч. Вече гледам доста такива коли изнесохме,а и по пътищата повечето са такива.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Двамата мошета

    12 5 Отговор
    се канят да ни управляват ! Куклите на конци на Прокопиев и олигарсите.
  • 8 Глупаци

    11 5 Отговор
    Малко ми е смешно шапкар да ми говори за инвестиции
  • 9 Умните

    7 2 Отговор
    Красиви измамници уххха
  • 10 Актуализация

    9 5 Отговор
    На бюджета за какво беше???? За президентските предизборна кампания и партия на,, умния измамник и лъжец с 2 гражданство ли
  • 11 АМОН

    7 0 Отговор
    ИНВЕСТИТОРИТЕ СА ТАМ КЪДЕТО ИМЕ СИГУРНОСТ НА ВЛОЖЕНИЕТО.

    ЗА КАКВА СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА С ТЕЗИ СПЕКУЛАТИВНО НАЛОЖЕНИ ЦЕНИ НА ТОКА ОПРЕДЕЛЯЩИ СЕ ОТ ДВАМА ЧОВЕКА - ДОГАН И КОВАЧКИ?!!

    НИМА НЕ ВИДЯХТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ И КАКЪВ "ИНВЕСТИТОР" Я КУПИ?!!

    СТАНА ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ , В МОМЕНТА В КОЙТО ЧАЛГАРЯ СПРЯТАШЕ ПРАВИТЕЛСТВО С ПРЕМИЕР ЕДИНИЯТ ОТ БАНДИТИТЕ ЗАКУПИЛИ ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ.

    АМИ КАЖЕТЕ ЗАЩО ЧЕЗ БЕ НАРИТАНА ОТ ТЕЦ ВАРНА ВЗЕТА ОТ ДОГАН И КОМПАНИЯ , А ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА СЪС СЕДЕМТЕ ФИРМИ НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗАХА В РЪЦЕТЕ НА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОЯТО ВЗЕ НЕ САМО ЧЕЗ , НО И ВИВАКОМ!!!!

    Коментиран от #14

  • 12 КРОКОДИЛА

    4 2 Отговор
    ДА УНИЩОЖИМ КОМУНИСТИТЕ - ВРЕДНИ СА ЗА НАЦИЯТА ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шпек

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "АМОН":

    И какъв инвеститор купи ЧЕЗ бе,отворен?Или само си лаеш напосоки?

    Коментиран от #17

  • 15 Виталия Ражнатович

    0 0 Отговор
    Не, може, а ТРЯБВА! И точките в него да са като на италянците-включват и доходите на обикновения човек, бизнес и т.н., сумите естествено ще са различни. Италия е по-развита икономически
  • 16 Ааааааа не

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕНЦИОНЕР":

    ТО РОШКОВ ИМА СПЕШНА И МНОООГО СЕКРЕТНА ЗАПОВЕД ....ОТ ....ШШШШШТ ША ТИ КАЖА НА УХО , ДА НЕ МА ЧУЙ НЯКОЙ НЕГОВ АГЕНТ ПОД ПЕКРИТИЕ !!! ФИГУРАНТА МУ НАРЕДИ ДА ПАЗИ ФЛАШКИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ И СЪВЕТТИКА УЗУНОВ !!!! ДА МОЖЕ ДА МУ НОСИ ПЛИКОВЕ , ЧЕ МОЖЕ ДА Я ЗАКЪСА И ДА МУ АРТИСА ВТОРИЯ МАНДАТ !!!

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 17 Виталия Ражнатович

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шпек":

    Остави го. Виваком е на хървати чрез руска банка я купиха
  • 18 Лъжец

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ааааааа не":

    Нашия любим лъжец , метежник президент ще спечели втория мандат , ама на куково лято !
  • 19 Лъжец

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ааааааа не":

    Нашия любим лъжец , метежник президент ще спечели втория мандат , ама на куково лято !
  • 20 ПЕНЦИОНЕР

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ааааааа не":

    .... ТАЗ... РАШКОВ.... ДА... ДОДЕ ДА ГО ВИДЯ.... ДА... ГО.... И..... А..... КАФ Е ТОЗ... ИМОТЕН.... МАФЕОТ....!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 ДА... ГО

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕНЦИОНЕР":

    ..... И...... А
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 четящ

    1 0 Отговор
    Ясно е, че ЕС ни натискат за затваряне на ТЕЦ-ете на въглища, защото виждат, че сме слаби и приемаме всичко от тях веднага. това не бива повече да става! Скоро ЕС ще разберат, че без да има нов източник на енергия/ водорода не е решение.../ няма как да се премине изцяло на зелена енергия! Затова за сега не трябва да залагаме дата за закриване на Мариците и подобни! Второ задължително трябва да построим Белене, защото така ще си гарантираме стабилна базова мощност, независеща от вятър и слънце . А на мястото на Мариците ако се закрият след 2035 г., може да се построят слънчеви централи с пари от ЕС...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове