Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 15:37 1 808 33

„Демократична България“ подкрепи Лозан Панов за президент

  • дб-
  • лозан панов-
  • мария касимова-моасе

С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов, съобщават от коалицията

„Демократична България“ подкрепи Лозан Панов за президент - 1
Снимка: БГНЕС

Съгласно решения на ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“ коалиция „Демократична България - Обединение“ обяви своята политическа подкрепа за гражданската кандидатура на Лозан Панов за президент на Република България и на Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент.

„Демократична България“ съобщава, че има за своя основна мисия да отстоява:

● Възстановяването на парламентарната република като основна гаранция за свобода и демокрация чрез последователната съпротива срещу всички форми на концентрация на власт в едни ръце и ограничаване на представителността, отчетността и прозрачността на управлението.

● Утвърждаването на върховенството на закона и гаранциите за основните човешки свободи чрез дълбока и цялостна реформа на правосъдието и преосноваване на прокуратурата и ключовите контролни органи, както и чрез последователни усилия за изграждане на здрави, ефективни и отговорни институции като основа за възстановяване на българската държавност.

● Последователната и цялостна политика по разграждане на корупционния модел, олицетворяван от управлението на ГЕРБ и ДПС и коренящ се в структурите на тоталитарния комунистически режим, за прекъсването на чието влияние е необходимо провеждането на лустрация.

● Осъзнатия стремеж за пълноценна интеграция в структурите на Европейския съюз, включително Еврозоната и НАТО и утвърждаване на българския суверенитет и сигурност срещу всички форми на чужди влияния, особено от страна на нео-авторитарните режими като тези в Кремъл и Анкара.

● Прилагане на амбициозна и отговорна политика за цялостна модернизация на държавата, която гарантира свободата на предприемачеството и полага създаването на благосъстояние като своя основа, която позволява реализирането на пълния потенциал на България в условията на технологичен преход и на базата на зелената сделка устойчивото управление на националните природни ресурси.

● Полагане на политика за последователни инвестиции в образованието, културата и здравеопазването като основа за възраждане на националния човешки капитал.

● Ценностите и политическата идентичност на демократичната общност в България.

● Препотвърждаваме конкретните политически цели, които си поставихме с декларацията от 21 декември 2020 г. С оглед на горното, ДБ припознава г-н Панов като изразител на тези цели и ценности в президентската надпревара. В негово лице демократичната общност на България има своят естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна. Вярваме, че ако бъде избран за президент г-н Панов може:

● да отстоява дневния ред на национално единение около реални демократични и европейски ценности и воля за дълбока промяна, вместо фалшиви клишета за безпринципно съглашателство, зад което се крие опит за подмяна на истината и бягство от отговорност;

● да се противопостави реално и последователно на корупцията като дълбоко институционално и морално предизвикателство, което изисква цялостно разграждане на корупционния модел и преосноваване на държавността ни;

● да поведе усилието за утвърждаване на националния ни суверенитет в рамките на ЕС и НАТО не като конюнктурно изгодна инсценировка, а като цялостна и дългосрочна политика;

● да активизира автентичната конституционна роля на президентската институция в подкрепа на върховенството на закона, разделението на властите и парламентарния характер на републиката, без залитане към оформяне на нови центрове на концентрация на власт, ерозиращи демократичния модел на държавно устройство.

С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов. Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като едтествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове.

Ето защо, давайки своята политическа подкрепа и присъединявайки се към призивите за силен граждански вот и мобилизация за избора на г-н Панов за президент, партийните структури на Демократична България ще подхождат с максимален респект към неговата и на кампанията му независимост по закон и по дух.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хараре

    47 7 Отговор
    Голям и зелен празъ!
  • 2 asd

    32 9 Отговор
    Мдам мдам... До одрищяния филолог, един одрищян "юрист"/"съдия".

    ХАХАХАХАХАХАХААХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХАХАА

    Като ви харесва банстустанското "правосъдие", гласувайте за този клоун слабоумен!
  • 3 MONIKA

    26 8 Отговор
    Аз пък подкрепям ЛУНА за Президент !
  • 4 Румен

    31 8 Отговор
    Продажници за пари
  • 5 рада дълбоката

    35 8 Отговор
    A бе тия верно ли си вярват !?
  • 6 SH BG

    33 7 Отговор
    Тези зелени демоклати всите са като клошари бе...!!!

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 7 сол пасито

    31 7 Отговор
    Розовата аудитория да пристъпи към гласуване , сега .
  • 8 случаен

    30 7 Отговор
    Сигурно ще подкрепят и еднополовите бракове -според вицето на Панов.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гошо

    22 2 Отговор
    Може вече да се каже че Лозан Панов загуби Остава официално да го види Да се счита за пенсионер вече Е някоя роля в филм за диригент да му дадат ,става
  • 11 оня с коня

    8 16 Отговор
    лозан може и да загуби надпреварата на първи кръг,но Избирателите от ДБ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ за радев на Втория!ДПС обаче ЩЕ ГЛАСУВАТ "Като един" на втоия Тур за Герджиков.НФСБ ,ВМРО и Воля пък - отделно!Затова и Всенародният Сталинов Апел е:"Няма радев -Нямо проблем"!

    Коментиран от #15, #18, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 9372

    12 4 Отговор
    Тез зелени ДемОкрМАТИ, кой ще ги мама изклaти?

    Коментиран от #21

  • 14 Българка

    10 14 Отговор
    Важното е да се откраднат няколко процента от лумпените гласове за фатмака. На балотажа всички против фърчилото.

    Коментиран от #19, #27

  • 15 Гошо

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    И какво като не гласуват "избирателите на ДБ" Нещо вулкан на Витоша ли ще изригне
  • 16 Фин

    21 3 Отговор
    Край с ДБ! Резил!
  • 17 Шоп

    4 23 Отговор
    Лозан Панов беше единственият борец срущу модела Борисов-Доган-Пеевски когато Радев си президентсваше и си кротуваше на Дондуков.Да не забравяме тези моменти.
  • 18 Cтoйко

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Пак си помисли кой как ще гласува? ДОРИ лидера на ДБ призна как ще гласуват избирателите им на 1 тур-
    Немалка част от избирателите ни ще гласуват за Радев още на първи тур. Той беше флагманът срещу Борисовата държава и смазването й.
    "Проблемът е в това, че дясноцентриските сили са разцепени заради ГЕРБ. Второто е, че има социологии, които показват, че немалка част от избирателите ни биха гласували за Румен Радев още на първи тур. Аз не съм гласувал за него, но той беше флагманът, който се противопостави на Борисовата държава", каза лидерът на ДСБ в отговор на въпрос кого биха подкрепили при евентуален балотаж между кандидат на ГЕРБ и Радев."
  • 19 2833

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    И защо: Герджиков - ново издание на Плевнелиев; Панов - той е правосъден дейтел и това обяснява всичко; Коцето и Луна - без коментар; Близашки го коментирайте Вие. Радев - стършел, който влезе в кошера на мафията, затова тя, мафията, така злостно хапе - компромати, ток, горива, храна... да не мислите че мафията има почивен ден или спи. Това са същите хора който докараха Виденовата зима, защото имаме хора с много пари и продажни политици. Та пак да попитам, защо ни наричате лумпени? И кои всъщност са лумпените?
  • 20 Алфа Вълкът

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Колега съпартиец от Герб. Сигурно знаеш доц.Стойчо Стойчев, който протестиращи бяха били миналото лято и който е в инициативния комитет на проф.Герджиков. За съжаление ако има 2 тур гласувалите за Панов масово ще гласуват за Радев - Гласоподавателите на „Да, България“ автентично мразят много повече ГЕРБ, отколкото БСП. А някои напоследък дори обичат Радев. Има една група във фейсбук за морфичен резонанс и кефлийско настроение на „Демократична България“.

    И бяха пуснали една анкета кой да бъде кандидатът им за президент. Румен Радев водеше пред Иван Костов с 10 000 гласа. Така че е ясно за кого ще гласуват на втори тур - за Румен Радев. В „Демократична България“ вече ги няма репресираните, както и онези десни хора, които през годините бяха против колаборация с БСП.
  • 21 Лост

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "9372":

    Те сами си се клатят 69.
  • 22 Gen Gurko

    7 1 Отговор
    Какво друго да се очаква от коалиция на соросоли и джендърфенове. Край с вас. Още гласуването на вашите хора в ЕП ви реши съдбата-на боклука.
  • 23 fxpro

    5 3 Отговор
    Предатели!
    Ако,не беше президента да покаже топки,протеста вероятно щеше да приключи много по рано.
    Малко уважение!
  • 24 Патриот

    4 8 Отговор
    Мдаа, Румен Решетников го чака тежка битка,дори другарката Нинова го призна! Може да разчита само на гласовете на петолъчниците и феновете на колхозниците! Дори Пасьолството и Губернатор Митрофанова са раздвоени за кого да похарчи едни пари - Костя Копейкин, Николай Малинов или шофьора на самолет! Мъка, товарищи, мъка...
  • 25 fdas

    5 1 Отговор
    Лизан и ДБ в трапа ! Лично аз ше ги избия тия отрепки !
  • 26 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    Каква изненада !?!
  • 27 Коня

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Фалшивата "Българка" - и си мъж, освен ако не си претърпял операция ....
  • 28 8484858

    4 0 Отговор
    ДБ е измишльотина, вирее само в неинформорани снобски среди със селски корен в софия. В провинцията изобщо не са чували за ДБ, а да им се хванат на глупостите - абсурд. Лозан и на него явно му хлопа дъската, защо се захваща с това и той не знае.
  • 29 Сбирщината

    3 0 Отговор
    от жадни за власт подлоги реши! 😂 Продажни смешници!
  • 30 ВДЪБЕНИ

    4 0 Отговор
    ДБ СА ЗА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ ЩОМ СА ЗА ПАНОВ
  • 31 Вълканов

    0 1 Отговор
    За хорау които стоят на два стола едновременноу не се тласува. Така както е раздвоено съзнанието им между кариерата и целта да станат президенти, така ще бъдат двойствени в действието си, ако са президенти. Държавната работа може да почака, след като има да се решава личен казус. Панов и Герджиков пазят кариерата си преди всичко .
    За техен пример ще дам Мая Манолова, която жертва кариерата си, за да се впусне в кметска надпревара. Това е достойното, останалото са службогонско, подплатено с много сладки приказки за заблуждение.
  • 32 Калин

    1 1 Отговор
    Поредните кандидати за слава, изпратени от оригарсите от Капитал да обсебват страната.
  • 33 факт

    0 0 Отговор
    КАЗА ИСТИНАТА ЗА РАДЕВ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове