Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 13:23 3 811 131

Пътните строители искат оставката на Комитова, заплашиха с всекидневен блокаж на София

  • пътни строители-
  • оставка-
  • комитова-
  • блокаж

Държавата дължи на компаниите за извършените от тях дейности по републиканските пътища общо над 930 млн. лева

Пътните строители искат оставката на Комитова, заплашиха с всекидневен блокаж на София - 1
Снимка: БГНЕС

Пътните строители, които блокираха центъра на София с тежки машини, искат оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

Искането им е адресирано в гневно писмо към служебния премиер Стефан Янев. Те посочват, че протестиращите фирми не са толкова, колкото Комитова казва.

"В това писмо ние ясно показваме несъстоятелността на тезите на госпожа Комитова и основанието ни да искаме нейната оставка", каза председателят на Управителния съвет на Камарата Стефан Чайков пред протестиращите пред Министерския съвет работници от пътностроителните фирми.

"Надяваме се премиерът да вземе мерки, да прояви разум и да възобнови диалога между бранша и правителството. Ще бъдем тук, докато постигнем търсените от нас резултати", обърна се към хората Чайков.

Той отново повтори, че предложението за разсрочване на дължимото на пътностроителните фирми за срок от две години е неприемливо за фирмите заради инфлационния натиск. След две години от тези пари ще са изчезнали най-малко 20 процента, изтъкна Чайков и допълни, че от Камарата на настояват да бъдат получени поне 600 млн. лева до края на годината.

Държавата дължи на компаниите за извършените от тях дейности по републиканските пътища общо над 930 млн. лева, от които фактурираните разходи са 222,5 млн. лева, а сертифицираните нефактурирани разходи - 710,5 млн. лева за дейности по текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

„В БКК „Пътища“ членуват 83 дружества заедно с всички нас протестират и наши подизпълнители, доставчици на материали и механизация, както и Камарата на строителите в България“, посочват пътните строители.

Те отбелязват, че Комитова е постигнала невиждан резултат за действащ министър на строежите и той е да обедини всички строители срещу себе си.
„Във „веселата“ си пресконференция на 8 октомври Комитова представи
информация какви аванси са получени от определени фирми за големите
инфраструктурни обекти. Услужливо пропусна да спомене, че близо 2/3 от дружествата, които са страна по договорите, нямат нищо общо с цитираните аванси“, пише още в отвореното писмо.

Строителите посочват, че действията на Комитова вероятно представляват и състав от Наказателния кодекс – „Склоняване на длъжностно лице към неизпълнение на задълженията му“.
Строителите казват още, че заради отложените планови ремонти за пролетта потърпевши ще бъдат гражданите на страната.

„Цената, която ще платят обикновените хора, ще нарасне неимоверно, а
привеждането на отсечките в нормално и безопасно състояние ще се отложи с месеци“, казват те.

Пътните работници са готови на диалог в търсене на решение за сектора и призовават за спешна среща под егидата на Стефан Янев, за да се избегне колапс на пътната инфраструктура на страната.

Ето пълния текст на писмото:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

Обръщаме се за пореден път към Вас с настойчив апел да упражните правомощията си по отношение на неадекватното и застрашаващо живота и здравето на гражданите на Република България поведение на Министъра на Регионалното Развитие и Благоустройството г-жа Виолета
Комитова. Събитията от последните дни показват, че непознаването на ситуацията в пътния сектор и отказът за диалог от страна на г-жа Комитова са на път да разрушат транспортната система на страната и да направят невъзможно нормалното придвижване на хора и товари.

Представяме на вниманието Ви няколко акцента:
1. По отношение на „протестиращите 21 фирми“: Понастоящем в ББК „Пътища“ членуват 83 дружества. Заедно с всички нас протестират и наши подизпълнители, доставчици на материали и механизация. Както сте разбрали, от събота към нашият протест се присъедини и Камарата на Строителите в България с всички нейни членове.

Г-жа Комитова постигна невиждан резултат за действащ министър на строежите: ОБЕДИНИ ВСИЧКИ СТРОИТЕЛИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.

2. По отношение искането ѝ за среща със собствениците на фирми, цитирам: “да ги извади на светло и да се споразумее с тях поотделно“. Неуважението, което г-жа Комитова прояви, като не се яви на организираната от самата нея среща на 08.10.2021 г. не заслужава друг коментар освен:
ОСТАВКА! Собствениците на дружествата от пътно-строителния бранш СА на светло. Те всички са в Търговския Регистър и всеки може да ги открие. Факта, че г-жа Комитова не знае как функционират фирмите в България и че собствениците могат изобщо да не участват в оперативното ръководство на дружествата, отдаваме на некомпетентност. Какво точно би договаряла г-жа Комитова на евентуални срещи на „четири очи“ със собствениците не искаме да
гадаем. Но ще заявим ясно пред Вас: срещи с Г-жа Комитова не желаем да провеждаме дори и под Ваша егида. В бъдещи срещи за разрешаване на проблеми или обсъждане на политики, от страна на бранша водещ ще бъде УС на ББК „Пътища“, а собственици, които не са членове на УС,
също ще участват, но никога на „четири очи“ .

3. По отношение на „простата“ аритметика за съотношението получени аванси/задължения на Държавата. Във „веселата“ си пресконференция от 08 октомври г-жа Комитова представи пред обществото информация какви аванси били получили определени фирми за строителството на
големи инфраструктурни обекти и ги съпостави със задълженията по договорите за текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане. Само, че услужливо пропусна да спомене, че близо 2/3 от дружествата които са страна по договорите за ТРП и ЗП, нямат нищо общо с цитираните аванси.
Освен несъстоятелна, тезата на Г-жа Комитова представлява вероятно и състав от НК: „Склоняване на длъжностно лице към неизпълнение на задълженията му: отклоняване на средства, получени по договор с държавно дружество за цели, извън предмета на договора“.
Логическата връзка между изложената в петък пред медиите теза и многократно изразените от Гжа Комитова опасения, че авансите са изхарчени и че фирмите ще фалират, надхвърля нашите възможности за възприятие и оставяме на Вас да прецените релевантността ѝ.

4. По отношение на действащите договори за поддържане и натрупаните по тях задължения от страна на държавата. Тезата, че тези договори трябва да бъдат прекратени е категорично несъстоятелна. За да не навлизаме в юридически дебат, заедно с това писмо внасяме в
деловодството на Министерски съвет, детайлен анализ, направен от реномирана правна кантора, който по същество отхвърля разсъжденията, включени в доклада на създадената от Вас работна
група. Тук ще акцентираме върху управленските умения и действия на Г-жа Комитова: Тя твърди, че е заварила бюджета на АПИ изчерпан, и че по тези договори не могат да се възлагат дейности, защото са надхвърлили прогнозната си стойност. В същото време настойчиво обяснява по
медиите как на всички обекти се работи и тя нищо не е спирала. Когато тогавашният председател на УС на АПИ, инж. Апостол Минчев изпрати писма до всички дружества за спиране на ремонтите, тя го уволни. В края на Юли всички дружества получиха писма от АПИ, с изрични указания за продължаване на ремонтните дейности. Какво по-ярко доказателство може да даде Г-жа Комитова, чрез поверената ѝ администрация, че към онзи момент нашите договори са били валидни и по тях може да се възлага и да се плаща. От онзи момент нищо не се е променило нито в правната, нито във фактическата обстановка, така че да се налага изменения или споразумения по договорите. Колкото до средствата в бюджета на МРРБ /АПИ е второстепенен разпоредител/,
неин изконен дълг като Министър е да осигури съвместно с Министерски съвет необходимите средства, за които са поети ангажименти от страна на Държавата, чрез дадените на фирмите задания. Неспособността да се изпълни този дълг води до един изход: ОСТАВКА!

5. По отношение на твърденията и за отличното състояние на фирмите от бранша: Да, Г-жо Комитова, фирмите от ББК „Пътища“ ценят своите работници и полагат всички усилия да осигурят препитание на тях и техните семейства. Само че, това не се дължи на вас, а е въпреки вас. И
благодарение на вас тази ситуация много скоро ще се наложи да се промени във вреда на нашите работници и социалната система на Република България;

6. По отношение на отлагането на плановите ремонти за пролетта. Гражданите на Република България, за съжаление, ще бъдат потърпевши от този престъпен подход. През зимата ще останат непроходими участъци, ще бъдат откъснати населени места. Цената, която ще платят
обикновените хора, през бюджета на Република България, ще нарасне неимоверно, а привеждането на отсечките в нормално и безопасно състояние ще се отложи с месеци.

7. Няма да взимаме отношение по твърденията на г-жа Комитова за раздорите в бранша, защото Вие сам ще се убедите колко неверни са те. Ние ще бъдем под Вашите прозорци.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Искаме да Ви информираме, че освен ежедневните протестни действия, които организираме от 11.10.2021 г., членовете на ББК „Пътища“ ще предприемат всички законни мерки да направят изискуеми задълженията на Агенция “Пътна Инфраструктура“ към тях, ведно със лихвите за забава и пропуснатите ползи. Уверяваме Ви, има актуална съдебна практика в тази посока и бюджетът на Държавата много бързо ще се натовари със допълнителни задължения, в размер, по наша оценка, от над 60 милиона лева само до края на настоящата година. Опитвахме се да избегнем това, но липсата на диалог и протакането във времето за намиране на решение не ни дава повече възможности.


ГОСПОДИН ЯНЕВ,
Пътищарите в България все още са готови на диалог в търсене на устойчиво решение за развитието на сектора. Апелираме към Вас да упражните правомощията си и да организирате спешна среща под Ваша Егида, за да избегнем с общи усилия задаващия се колапс в пътната
инфраструктура на страната.


„АБ“ АД, „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД, „АВТОМАГИСТРАЛИ ХЕМУС“ АД, „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД, „АМ - ЧЕРНО МОРЕ“ АД, „АПТЕРА“ ООД, „БАУ АКАДЕМИ“ ООД, „БЕТА ПРОИНВЕСТ“ ЕООД, „БИТУЛАЙТ“ ООД, „БИТУМИНА ГМБХ-БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „БКО“ ЕООД, „БКС- БЪДИНСТРОЙ“ АД, "БКС" ЕООД, „БЛАГОУСТРОЙСТВО-СТУДЕНА“ ООД, „БУРГАСПЪТСТРОЙ“ АД, „ВИ ДЖИ ЕФ“ ООД,
„ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ООД, „ВИА ПЛАН“ , „ВИАЛУКС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ВИАСТРОЙ“ АД, „ГАРАНТ 90 ЦОНЕВ И СИЕ“, „ГБС ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД, „ГЕОСТРОЙ“ АД, „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, ЕТ „СТАНКА ВАСИЛЕВА“, „ЕВРОМЕТАЛ СТРОЙ –В“ ООД, „ИНЖСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, „ИНФРА
ЕКСПЕРТ“ АД, „ИНФРАСТРОЕЖИ“ ООД, „КАЛИСТРАТОВ ГРУП“ ООД, „КМВ-СИСТЕМИ ЗА ПЪТНА СИГУРНОСТ“ ООД, „КРЕОН ИС“ ЕООД, „ЛЮНИК“ ООД, „МИКОНИ“ ООД, „МОНОЛИТ СОФИЯ“ АД, „МОСТКОНСУЛТ“ ООД, „НИВЕЛ СТРОЙ“ ЕООД, "НОВАКО СТРОЙ" ЕООД, „ОБОНАТО БИЛД“ ЕООД, „ОРС-ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД, „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, „ПЕЙКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ ЕООД, „ПРОЕКТ СТРОЙ 1“ ЕООД , „ПСК ЕС-БИ – ЕС“ АД, „ПСТ БУРГАС” ЕООД, „ПСТ ВИДИН“ ЕООД,
„ПСТ ГРУП“ ЕАД, „ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М“ АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД, „ПЪТИЩА М” ЕООД, „ПЪТИЩА“ АД, „ПЪТИЩА И СЪОРЪЖЕНИЯ“ ЕАД, „ПЪТНИ СТРОЕЖИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ АД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – БЕЛОГРАДЧИК“ ЕООД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ 8“ ЕООД, „ПЪТНО
ПОДДЪРЖАНЕ СЛИВЕН“ ЕООД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ЕООД, „ПЪТПЕРФЕКТ“ ЕАД, „ПЪТПЕРФЕКТ Т” ЕАД, „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ – 92“ АД, „ПЪТСТРОЙ – ВАРНА“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ ВДХ“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ“ АД- ГАБРОВО, „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД,
„ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД КЪРДЖАЛИ, „РЕГИОНАЛНИ ПЪТНИ МРЕЖИ“ ЕООД, „СИМИНВЕСТ“ ООД, „ТЕХНОПЪТСТРОЙ“ ЕООД, „ТЕХНОСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ-99“ АД, „ТРАНСКОНСУЛТ БГ“, „ТРАНССТРОЙ ЕКО“ ООД, „ТРЕЙС БГ“ ЕАД, „ТРИ – ЕС“ ООД, „ХИДРОМАТ“ ООД, „ХИДРОСТРОЙ“ АД , „ЩРАБАГ“ ЕАД, „ЮПИТЕР 05“ ООД.


С уважение:
инж. Стефан Чайков
Председател на Управителния съвет на Българска браншова камара „Пътища“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ Мозък

    52 17 Отговор
    Иде глад, и то голем

    Коментиран от #50

  • 2 0001

    148 18 Отговор
    ТИЯ ЧЕРНИТЕ ДЕТО ЕДНА УЛИЦА НЕ СА НАПРАВИЛИ КАТО ХОРАТА ДА СИ ОТИВАТ ОТ КАДЕТО СА ДОШЛИ.

    Коментиран от #41

  • 3 Тръмп

    24 125 Отговор
    Да протестират пред Радев!;)
  • 4 точно

    25 94 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    че Комитова е постигнала невиждан резултат за действащ министър на строежите и той е да обедини всички строители срещу себе си.

    точно

    Коментиран от #35

  • 5 Surko

    119 20 Отговор
    Нещастници.
  • 6 Васил

    139 19 Отговор
    Да си ги искат от г-н Чекмедже във Банкя.
  • 7 милиционерите

    54 11 Отговор
    Да им пратят милиционерите да ги набият и разпрьснат - ченгетата и без друго само за това стават - или ги е страх, когато се налага да малтретират друго освен жени и деца? Тов на клипа е българията на бойко тиквата, на кунчев, на кацаров, на румян радев. Да ви е честита, роби! Продьлжавайте да се подчинявате.

  • 8 Сесесере

    138 18 Отговор
    Орязаха парите на лапачите и настана рев1

    Коментиран от #43

  • 9 Жан Клод ( с двата ножа)

    109 13 Отговор
    Комитова нали каза че ще разговарят, но само със собствениците на фирмите да се види кои са.

    Коментиран от #67

  • 10 сила

    101 18 Отговор
    КОЙ ГИ ПУСКА ТИЯ В СОФИЯ.....малко са ни другите селяндури

    Коментиран от #102

  • 11 Въпросче

    99 13 Отговор
    Този Чайков не беше ли преди шеф на АПИ, която раздаваше парите от нашите данъци и винетки на мутрите и който беше изгонен за корупция?

    Коментиран от #76

  • 12 хдфх

    23 100 Отговор
    радев къде си,мишко червена?
  • 13 7669

    106 13 Отговор
    Много ЕООД-та, много нещо. Даже и ЕТ има.
    ХА ХА ХА! ПОлитически мотивирани и много коруумпирани.
    С неуважение - обикновен данъкоплатец.
  • 14 Бацо

    53 10 Отговор
    Бой зад колоните на МС
  • 15 Българка

    16 99 Отговор
    Оставка и е малко на тая кукумявка.
  • 16 Мама мия

    98 10 Отговор
    То толкова строителни фирми в китаи няма. Къде са авансово дадените милиарди. Ще отговорите ли на този въпрос. Ако се направи проверка за качество и се окаже че има дръстичмо отклонение в качеството кво правим.
  • 17 Ллл

    72 9 Отговор
    Спряха кеша на Г...Б....и поставените лица за поръчки
  • 18 Читател

    96 10 Отговор
    Тия, същите преди две години заплашваха, че ще докарат 1000 строителни машини в София ако започне проверка на качеството на строените от тях магистрали. Времето показа това качество и без специална проверка, ама те пак рекетират държавата.
  • 19 Ллл

    58 8 Отговор
    Спряха кеша на Г...Б....и поставените лица за поръчки
  • 20 Да продават

    78 10 Отговор
    тази скъпа техника и да се разплатят мултимилионерите , а не да карат някакви си , с които дори нямат трудови договори да вдигат пушилки ! Заграбили милиарди , че и извиват ръце за още наглеците ! НИТО ЛЕВ !

    Коментиран от #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГОРСКИ

    84 9 Отговор
    Искате оставката на Комитова защото ви хвана по бели гащи, за във съда сте готови там ще си кажете всичко!!!!!!
  • 23 ПКП Я

    74 8 Отговор
    Никога повече ГЕРБ и ДПС - крадците на България!
  • 24 fxpro

    82 10 Отговор
    Всичко това е отдавна режисирано.
    Какво е виновна министърката,даже напротив мисля,че си върши работата добре.
    И тези протести го доказват.
  • 25 пожелание

    75 8 Отговор
    Парите са платени на шефовете на фирми .От тях да ги търсят !!!
  • 26 Радев

    39 11 Отговор
    Да идват танковете от Горна баня.

    Коментиран от #40

  • 27 Коментара

    60 8 Отговор
    Охоооооо колко калинки имало на клона! Вярно доста има за одит. Аз пък искам като строят пътища да не се разпадат в рамкита на две до четири години и след това да бъркат отново в НАШИЯ джоб! Нагледахме се за 12 години на - ремонт на ремонта...
  • 28 забележка

    31 9 Отговор
    Абе пътища че немаме, немаме... Аама как са лъснати и опнати мантинелите, а?
  • 29 Анархия

    35 7 Отговор
    Как милиционерите са пуснали тези камиони? Да се уволнят.

    Коментиран от #77

  • 30 Бамбука

    48 8 Отговор
    Гларусов би трябвало да е наясно че се заплаща по фактури за свършена работа. В магазина ако не си платиш, дават ли ти хляб ? Ами защо народа ви спонсорира бизнес начинанията ? Утре може да обявите фалит, нещо в което сте факири.
  • 31 фбр

    49 10 Отговор
    Никакви пари за тези крадливи нещастници докато не се направи проверка за качеството на изпълнението! Претенции за пари не пред МС , а пред дома на великият им патрон - ТУЛУПА в Банкя !
  • 32 Ай стига бе

    13 38 Отговор

    До коментар #20 от "Да продават":

    И като продадат строителната си техника кой ще прави пътищата после? Ти май мислиш с оная си част от тялото на която седиш. Или още 50 години ще сме държавата с най-калпави пътища?

    Коментиран от #39, #45

  • 33 РАШКО БОЙКОВ

    46 9 Отговор
    АМАН ОТ БОРИС-ОВЦИ И ПРОПАГАНДАТОРИ , ТЪРСЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ВОЖДА ВИ КЪДЕТО ГИ Е ОТКРАДНАЛ И СКРИЛ , НЕ МИ РАЗТЕГЛЯЙТЕ ЛОКУМИ ПРЕДИЗБОРНИ НАПРАЗНО !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 34 vhv

    22 8 Отговор
    С бентли и мерцедес - НАПРЕД!
  • 35 цуци

    34 8 Отговор

    До коментар #4 от "точно":

    тоест ти харесваш как се харчат нашите пари на тема пътно строителство? одобряваш безотчетното харчене по нелегитимни проетки в аванс?
  • 36 на ТИЯ

    17 8 Отговор
    Да им пратят милиционерите да ги набият и разпрьснат - ченгетата и без друго само за това стават - или ги е страх, когато се налага да малтретират друго освен жени и деца?
  • 37 Бягайте в Банкя

    28 8 Отговор
    Там ще ви дадат пари!
  • 38 боко

    35 8 Отговор
    Сбъркали са мястото. Давайте към Банкя, чекмеджето е пълно, ще има за всички!
  • 39 Що бе

    12 6 Отговор

    До коментар #32 от "Ай стига бе":

    Амиии Тогава.... Да я подарят! Така и така не стават за тази работа....
  • 40 ИВАН КОСТОВ

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Радев":

    АЗ ГИ ПРОДАДОХ ЗА СКРАБ , ДРУГАТА ЧАСТ ГИ ПРОДАДОХ НА МАКЕДОНЦИТЕ !!!!!.🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷😁😀😃😄🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭
  • 41 Сина ти

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "0001":

    Чакай бели да ти ги направят!:) Ти, не знаеш ли че белите не се хващат на такава работа!
  • 42 Българка

    37 8 Отговор
    От строителната мафия освен, че са нагли, ами са и мал0 умни. Какъв диалов да се възобнови, когато собствениците на строителните фирми с претенции за пари са в нелегалност. Те се крият и не отиват на преговори в МРРБ, където нееднократно бяха поканени от Комитова!
    Никакви пари незаконни пари ! Да си ги търсят от чорбаджиите и шайката на Борисов!
  • 43 Ал Капоне

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    И те заревеш, като ти резнат твойте! Да не мислиш че си недосегаем!
  • 44 така

    32 8 Отговор
    Само не разбрах защо работниците не си идскат парите от техните шефове , които са ги назначили с трудов договор и т.н. Какво общо има министерството и министъра. Да не си мислят че като дойде нов министър той ще даде пари на собствениците и те веднага ще ги дадат за заплати. Парите нали са преведени отдавна , за какво протестират? Кой ги кара ?

    Коментиран от #114

  • 45 Китайците

    27 4 Отговор

    До коментар #32 от "Ай стига бе":

    По дискавари гледах. За 26 милиарда долара 5000 км качествена магистрала при нас в Бг.. То 8 милиарда Евро 500 км калпави магистрали. Така че има кой.
  • 46 Нека да пиша

    24 6 Отговор
    Да си вземат парите от Б.Б ,да те ги къта парите в чекмеджета. От Герб, да си ги искат ,няма ли Софиянци да се вдигнат и да ги отпратят от където са дошли
  • 47 Разбетаха се Схемите в пътното

    32 6 Отговор
    Строителство, и за това е този Рев, затвориха им Кранчетата!! А и трябва да си изработят, работата за получените Аванси!! А половината пари са в овшорките,, от там никой няма да върне пари!! За това държавата да дава, още и още!! Но това свърши и сега организиран Хаус от ГЕРБ!! Офиса на Кортовете в Банкя работи до сред нощ!!
  • 48 хаха

    26 5 Отговор
    Относно коментара на 33. Наистина защо не попитат г-н Борисов къде са им заплатите? Парите са преведени , значи някой някъде крие нещо.
  • 49 Разбутаха се Схемите!!

    29 4 Отговор
    Разбутаха се Схемите в Пътното строителство!!
  • 50 Бинзиджия

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дъ Мозък":

    Нали нямате пари,а как напълнихте резервоарите на тез камиони туловища? От някое тайно чекмедже ще са.
  • 51 Въпрос

    22 8 Отговор
    Защо протестират в София? Да заминават в Банкя.

    Коментиран от #57

  • 52 El Prezidente

    19 6 Отговор
    С вдигнат юмрук срещу мутромилиционерската мафия и бойковите чорбаджий. Не се наядоха, не се накрадоха.
  • 53 Да си искат парите от Бойко

    21 6 Отговор
    Строяха по негово време. Законово неясни и тайни договорки и договори. Шефовете им са си взели парата , работника кучета го яли.

    Коментиран от #72

  • 54 КОМИТЕТОВА💩

    7 13 Отговор
    ВИДЯЛИ КАК ДОЙДЕ ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ,А
  • 55 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    28 6 Отговор
    Никакво отстъпление на Комитова. Това е война между народа и мафията. Толупа да върне раздадените пари на мафиотите си и така ще се плати на работниците. Народа е с Комитова. Стига вече са пили човешка кръв шайката на сикаджията толуп.
  • 56 отнемане

    24 6 Отговор
    на лицензите, финансови проверки и такива за спазване на трудово законодателство и безопасност на труда. А абсурдите че собствениците били само собственици и не участвали в нищо да си ги продават другаде. Излиза че тези собственици са само някакви подставени ли ца.
  • 57 Радев

    7 8 Отговор

    До коментар #51 от "Въпрос":

    Ти, що не отидеш да протестираш в Банкя?! Ще ти вдигнат всички енергоизточници и то здраво! От там инфлацията ще стане страшна! Бегай у Банкя! Боби ще те оправи!:)
  • 58 Строител

    24 2 Отговор
    Направете проверка сондажи в платното за аварийно спиране. Вижте какво ще видите под асвалт. Интересно ще ви стане. По всички нови магистрали. По проект на всякъде трябва под асвалта да има еднакво количество чакъл.
  • 59 Пръц,

    26 7 Отговор
    народът няма да ви плаща пак.Търсете си парите от Борисов.Браво на Комитова
  • 60 РАДЕФСКИ ИЗЛЕЗ БЕ ИЗЛЕЗ И ГОВОРИ

    6 19 Отговор
    С БАЧКАТОРИТЕ КАЖИ ИМ НЯКОЛКО КЛИШЕТАТА ТЕ НЯМА ДА ТЕ РАЗБЕРАТ ТО БЕДЕН НА СИТ НЕ ВЕРВА🙅🙅🙅ТИ ГО МОЖЕШ ТИ СИ ОТ ТАМ✊
  • 61 Някой

    21 5 Отговор
    Ами, като имат да взимат що не се обърнат към съд, а не да затварят града. Колко струва изваждането на цялата тази техника
  • 62 Смешника

    21 4 Отговор
    Чайков ти ли ще го отнесеш накрая. Ясно е като бял ден вече, че фирмите задържат парите на хората и ги подстрекават към протести..което се наказва от закона. Абе толкова е просто бе. Като не ти плащат ходиш съдиш. Какво ми организираш протести и театри бре БойковоДтпъсарчета нагли! Хептен за будали ни взехте начи...
  • 63 КПСС БКП

    26 3 Отговор
    Пътностроителните босове са герберски милионери в евро от далаверите с Бойко ! Трябва да бъдат вкарани в затвора до един, а имуществото им да се национализира ! Те се опитват да клатят властта но няма да им мине номера !
  • 64 Кака Мара

    14 3 Отговор
    Чайката първа ще изхвърчи, вервайте ми.....никакво огъване пред мафиотите. Ревизии до дупка и глоби да хвърчат.....
  • 65 ДААА

    14 2 Отговор
    МАФИЯТА НЕ ДРЕМЕ. ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ГОНИ. ГЕНЕРАЛА ИДВА.АУУУУУ. МЕСЕЦ ОСТАНА.
  • 66 Народът от БГ

    4 20 Отговор
    Чудoвищeн cкoк нa цeнитe нa тoкa caмo зa някoлкo мeceцa, cкoк нa цeнитe нa гaзa, c oбeщaния зa oщe ръcт дo крaя нa гoдинaтa, цeнитe нa хрaнитeлнитe cтoки лeтят нa гoрe.

    Вмecтo дa ce вcлушa прeз лятoтo в прeдупрeждeниятa нa учeнитe и лeкaритe нaeмникът Cтoйчo Кaцaрoв, тoй нe мoжe дa бъдe нaрeчeн лeкaр, зaщoтo нямa прaвa, ce зaнимaвaшe c увoлнeния и рaзчиcтвaнe нa cмeтки в гoлeмитe бoлници.
    Рeзултaтът e ръcт нa зaрaзeнитe и пoчинaлитe c тeндeнция към пик. A и тoтaлeн прoвaл нa вaкcинaциятa.

    Прeзидeнтът Румeн Рaдeв и кръгът „Зeлeни чoрaпи“ oкoлo нeгo упрaвлявaт eднoличнo cтрaнaтa вeчe пeти мeceц. Вcичкo,кoeтo ce cлучвa към мoмeнтa, e в рeзултaт oт тoвa упрaвлeниe.

    Зимaтa чукa нa врaтaтa. Рaдeвaтa зимa. В cрaвнeниe c нeя зимaтa нa Жaн Видeнoв щe ни ce cтoри пeceн. Бъдeтe cигурни.

    Зaрaди хунтaтa нa Рaдeв cитуaциятa в Бългaрия излизa oт кoнтрoл. Вoдaчът нa хунтaтa ce зaнимaвa eдинcтвeнo c прeдизбoрнa кaмпaния, oбикoлки пo ceлcки cбoрoвe и прaзни прикaзки, нaпиcaни му прeдвaритeлнo.

    Eдинcтвeният и пocлeдeн шaнc тoвa дa cпрe, e кaтo бъдe cвaлeн oт влacт caмoзaбрaвилият ce диктaтoр oт „Дoндукoв“№2. Мaхaнeтo нa Румeн Рaдeв щe cъбoри цялaтa къщa oт кaрти нa Мaнoлoвицa, Хaджигeйoвци, Бoйкикeвци и „харвардци“. Затова на 14 ноември да пратим обитателят на президентството и цялата клика „зелени чорапи“да си пишат мемоарите у дома. На спокойствие.

    Коментиран от #123

  • 67 УжасРадев импийчмънт Радев оставката

    6 19 Отговор

    До коментар #9 от "Жан Клод ( с двата ножа)":

    Дъртата комунистка Комитова за какво са и собствениците за да ги изнудва ли да иска пари ли служебно назначена превратаджийка оставка оставка оставка
  • 68 КРОКОДИЛА

    4 15 Отговор
    Оставката и на ЯНЕВА И РАДЕВА - ГЕЙОВЕ - НЕГРАМОТНИ .......................................................................................................

    Коментиран от #93

  • 69 Хлъц

    21 4 Отговор
    Тези всичките,са докарани под строй.Къде са шефовете,и къде са " работили" всички тези огромни машини? Та те имат вид,на изкарани от магазина.Колко пари са пръснали за гориво? Нали изнемогват? Това е чиста проба организиран саботаж.Кскво искат от Комитова? Да бръкне и да им изръси още един милиард? Откъде? Баровците им,са взели предварително," на зелено" милиони.Къде са? Всичко е прибрано по сметки.А на тези" недоволниите" са плащали трохи.Сега да си търсят парите от отделните баровци.86 тарикати на брой.Държавата не е дойна крава. Да получат още 700 милиона? От нашите,на всички работещи, независимо какво данъци.Я у лево.Всеки ръгнал да иска.Че били закъсали.А милионите който чакат на мършави заплати,кво да правят. Стачки и протести,пред офисите на баровците.
  • 70 СЛУГИНАЖ

    16 4 Отговор
    Не разбрах за колко месеца назад си искат заплатите.
    И как през тези месеци са живяли без заплати?
    И защо чак сега си искат заплатите?
    Чайков, с техниката в града по-внушително ли е
    или е по-интелегентно и законово???
  • 71 ЗАКОН

    14 3 Отговор
    РЕВИЗИЯ И ЗАНДАН.ДО ЕДИН.ДО ДУПКА. НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МАФИОТИ КРАДЛИВИ УПРАВНИЦИ.
  • 72 Тогава

    20 2 Отговор

    До коментар #53 от "Да си искат парите от Бойко":

    Работника да съди Шефа. Толкова е просто. А Шефа ако няма пари от Държавата да я съди. Няма нужда от такива сцени по паветата...
  • 73 Behemoth

    14 0 Отговор
    Аз пък искам нормални пътища ,а не бабуни ама кой ма пита...

    Коментиран от #91

  • 74 Стига!

    18 2 Отговор
    Зад неясния подлог "пътни строители" се крият корумпирани шефове на фирми, които не смеят да излязат с имената си! Карат насила работниците си да протестират и защитават неправилна и некачествена работа за много пари! Липса на конкуренция в бранша, нарушения и пари под масата! Всичко това - от Борисов и Герб! От 6 млн. лева за километър магистрала, сега получават по 37 млн! Да си търсят друга работа и да се махат!
  • 75 Варнафера

    13 2 Отговор
    Тия камиони с какво ги купихте!?
  • 76 Същият

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросче":

    От 2003 г. Стефан Чайков е изпълнителен директор на „Пътперфект груп“ АД. Роден е през 1966 г. в Бургас. Завършил е строителния техникум в София, а след това и УАСГ със специалност Пътно строителство.

    От завършването на университета през 1992 г. работи в частния сектор. Започнал е като предприемач във високото строителство, занимавал се е и с хидроенергийно строителство, изпълнявал е обекти в АЕЦ „Козлодуй“. От 2001 г. се занимава с пътно строителство.

    Коментиран от #88

  • 77 Хахаха

    6 11 Отговор

    До коментар #29 от "Анархия":

    Както пуснаха лентяите от миналото лято да блокират кръстовища по София.
  • 78 az #Изчегъртване!

    17 2 Отговор
    Това е предизборната кампания на мутрите. Все едно, няма как да се върнат във властта...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ИДЕЯ

    16 2 Отговор
    КАМИОНИ, МАРШ КЪМ БАНКЯ!
  • 82 Банкя

    17 2 Отговор
    Къде е тая скапана прокуратура, за да спре това безумие с нашите пари? Платено десетократно предварително и искат още и още от нас - данъкоплатците. Тия номера на хунтата ГЕРБ, начело с престъпника Борисов, този път няма да минат. Народът прогледна най-накрая. Хората са с правителството.
  • 83 Да дойдат

    9 1 Отговор
    Танковете
  • 84 Гражданин

    13 1 Отговор
    Работодателите на тези хора са взели 1.5 млрд авансово за 2 г напред!!! Борисов им ги е раздал, както раздаваше народните пари безконтролно. Сега вместо да се крият, да се разплатят с хората! Министерството ги чака за среща, за да се разберат,а тези мошеници знаят, че са да затвора и бутат работниците напред. Ако имаше прокуратура....
  • 85 Въпрос

    13 1 Отговор
    Един работник каза по телевизията, че не е получавал заплата от 3 месеца. Първо, съгласно бг законодателството и КТ фирма няма право да задържа заплата на работник. Второ фирма която не е платила осигуровките на въпросния работник е уязвима от към закона и същия работник е в правото си да поиска освен заплатите и неплатените осигуровки и обезщетение за нанесени морални щети.! Това погледнато През призмата на работника или служителя...

    Коментиран от #90

  • 86 Росен

    13 1 Отговор
    Като гледам то половината фирми са на Пеевски и ДПС, другата половина сигурно са гербаджийски. Умишлено не дават парите на работниците си за да правят протести. Много грозна и прозрачна схема.
  • 87 📌🇧🇬

    15 2 Отговор
    В България е узаконена чисто и просто кражба на парични средства в огромни размери! Това е държавата на Бойко Методиев Борисов и ГЕРБ, която същият се тревожи по ТВ че сме щели да му “счупиме” “държавата”. На 14ти Ноември ще я счупим със сигурност. 📌Злоупотребата/кражба на парични средства е огромна. Нека някой Банкер/Счетоводител изчисли колко е месечната лихва на един милиард и половина държани в Банките по сметка на Частни Строителни Компнии. Веднъж “изплатени”/прехвърлени на Частните Строителни Компании тези Милиард и Половина лева акумулират сами по себе си, парични средства, тоест лихвен % процент.📌Само с лихвеният процент на милиард и половина лева може да се закупи минимум, скъпа кола или апартамент! За една година, примерно



    В случай че същите Строителни Предприемачи държат милиард и половина на Банков Влог в Банки без да получават лихва за това са пълни идиоти и не заслужават да бъдат Директори на тези Фирми или оказват неправомерна услуга на някоя Банка. 📌Банката, Банки правят пари от парите на 100%. По всяка Частните Строителни Фирми държат на влог СДта с месечна стойност/обращаемост.📌 По всяка вероятност Частните Строителни Фирми държат на влог СДта с месечна стойност/обращаемост. Това е мултиплицирана пирамида за кражба на Държавни Фондове!
  • 88 Знае се

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "Същият":

    Беше шеф на АПИ за кратко, но за дълго се облажи.
  • 89 F.F

    11 1 Отговор
    Оня папагал от Банкя го прави всичко това. Не може място да си намери откакто вече не е султан.
  • 90 📌🇧🇬

    4 3 Отговор

    До коментар #85 от "Въпрос":

    📌 Затова 14/11 трябва да изметем Червено/Кафявата Мутро Олигархия/Клептокрация! Протестните Партии + Продължаваме Промяната. Без Чалга ИТН, ГЕРБ, ДПС!

    Коментиран от #98, #101

  • 91 Това е истината

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Behemoth":

    Сега ще ходиш вече по дупки!
  • 92 €£$

    6 2 Отговор
    Чекмеджан може да оправи тоя масраф само с едно отваряне на чекмеджето!
  • 93 Варнафера

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "КРОКОДИЛА":

    Мандръсан крокодил видале ли сте
  • 94 📌🇧🇬

    4 0 Отговор
    За Милиони лв. вложени дори за едномесечен срок в Банка се плащат лихви!
  • 95 Шайковода

    10 1 Отговор
    Всички знаят КОЙ ги изкара на протест
  • 96 Жената спря кражбите с милиарди

    11 2 Отговор
    И сега собствениците организират протести...
  • 97 Памперс Панц

    11 1 Отговор
    като приспаднем откраднатото, свършената работа да е за няколко десетки милиона, с глобите за некачествено изпълнение да не излезе, че имат да връщат тези мошенгии

    Коментиран от #117

  • 98 Не съм съгласен за ИТН

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "📌🇧🇬":

    За другите плюс БСП или общо казано “старукво” съм за ИЗМИТАНЕ.!
  • 99 📌🇧🇬

    6 1 Отговор
    Тези лихви отиват в джобовете на Частната Фирма, за работа която не е свършена! Тоест парите са изплатени в аванс!
  • 100 Опг

    7 2 Отговор
    Чекмеджето ги насъсква

    Коментиран от #108

  • 101 Въпрос 2

    9 1 Отговор

    До коментар #90 от "📌🇧🇬":

    Може ли някой да предположи колко са общо собсъвениците на изредените фирми? Аз казвам 2-3 човека. Вие колко предполагате, че са? Да ви кажа и нещо друго, никой няма право да работи и да прави банкови преводи на лица от ембарговия списък "Магнитски". И да искаме да платиме на тези фирми, няма как да стане! Точка! Служителите да си изкат заплатите от собствениците, не от мен и нас данъкоплатците!

    Коментиран от #106, #124

  • 102 Дедо Цекри

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Всички са със скъпи снимки вече за нарушаване на забранителни знаци за тонаж.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Контрапротест кога

    3 2 Отговор
    Контрапротест кога?
  • 105 📌🇧🇬

    2 4 Отговор
    Аз бих прибавил и БСП, лошо че без тях засега не се очертава мнозинство, всъщност БСП са тези които трябва да бъдат изхвърлени от Българската Политика веднъж за винаги. Слави Трифонов /Доган, Царят, ДС/ е зависим и ИТН със своят избор успя да докаже че това е така.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Дездемона

    5 2 Отговор
    Комитова се оказа дама с ..... Големи топки. Тулупио е смешник и е още по- омерзен и от преди!

    Коментиран от #110

  • 108 УжасРадев импийчмънт Радев Оставка

    1 4 Отговор

    До коментар #100 от "Опг":

    Новите СТАРИ Мутри яко са превзели милионите и се крият начело с фигурантаДърти изпечени номенклатурчици Ревящи за власт жадни да милиони грабят служебните превратаджии и освободиха пътят
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 УжасРадев импийчмънт Радев оставката

    2 4 Отговор

    До коментар #107 от "Дездемона":

    ПО ГОЛЕМИ ГРАБИТЕЛИ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ НАЗНАЧЕНИ ПРЕВРАТАДЖИИ ИМА ЛИ СЕГА НАЧЕЛО С ФИГУРАНТА ЯКО БЪРЗО ОЧЕВАДНО ГРАБЯТ КРАДАТ РАДВАТ СЕ НА МИЛИОНИТЕ ОТ БОГАТА БЪЛГАРИЯ
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Северозапад

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "така":

    А ти сигурен ли си, че имат трудови договори? И че фирмите имат редовни договори като подизпълнители?

    Коментиран от #131

  • 115 До всички бечки....

    4 0 Отговор
    ПРЕКРАЯВАНЕ НА ТРУДОВИЯ ДОГОВОР ОТ РАБОТНИКА ИЛИ СУЖИТЕЛЯ ПОРАДИ НЕИЗПЛАЩАНЕ В СРОК НА ТРУДОВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ИЛИ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ

    В условията на настоящата икономическа криза често явление е работодателят да не изплаща в срок дължимото на работниците и служителите трудово възнаграждение. В такива случаи работникът или служителят има възможност както да търси трудовото си възнаграждение по съдебен ред, така и да прекрати трудовия договор без предизвестие, което му дава и някои допълнителни права.

    Тези въпроси са уредени главно в чл.327,ал.1 т.2 от КТ (Кодекса на труда) и чл.221,ал.1 и 4 от КТ.

    Съгласно чл.327,ал.1 т.2 от КТ работникът или служителят има право да прекрати трудовия договор без предизвестие, когато работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по Кодекса на труда.

    Това право работникът или служителят има при наличието едновременно на следните предпоставки:

    1. Да се отнася за трудово възнаграждение или за обезщетение по Кодекса на труда.

    Трудовото възнаграждение може да бъде както в парична, така и в натурална форма. То обхваща както основното, така и всички допълнителни възнаграждения.

    2. Вземането на работника или служителя да е безспорно по основание и размер и да е изискуемо.

    3. Работодателят да е забавил изплащането. Кодексът на труда не определя срок на забавянето. Поради това, достатъчно е плащането да не е извършено на датата, на която е трябвало то да бъде извършено.Не се из
  • 116 Гербопитек

    6 3 Отговор
    Герберастите атакуват

    Коментиран от #118

  • 117 УжасРадев импийчмънт Радев Оставка

    3 6 Отговор

    До коментар #97 от "Памперс Панц":

    ВИЕ КЪДЕ БЯХТЕ ДОСЕГА БЕ СЪДИИТЕ ЗАЩО НЕ СВЪРШИХТЕ ТАЗИ РАБОТА А СЕГА СЕ ДЕРЕТЕ КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ЖАЛКИ БЕДНИ ДУХОМ И ФИНАНСОВО ЧОВЕЧЕТЕ ЖЕЛАЯТ ЗЛОТО НА ХОРАТА ПРОТЕСТИРАЩИ ЗА СВОИТЕ ЗАПЛАТИ СКОРО И ВИЕ ЗЛОБАРИ ЩЕ СЕ ОЗОВЕТЕ В СЪЩАТА СИТУАЦИЯ
  • 118 УжасРадев импийчмънт Радев Оставка

    3 4 Отговор

    До коментар #116 от "Гербопитек":

    Ти гледай да не излезнат останалите че юмручето на Фигуранта ще се скрие в МИША дупка

    Коментиран от #121

  • 119 Беееееечкииии

    4 0 Отговор
    Кодексът на труда не изисква забавянето на изплащането да бъде многократно. Достатъчно е и еднократно забавяне.

    Разбира се, работникът или служителят не е длъжен в случая по чл.327,ал.1 т.2 от КТ да прекрати договора. Той има възможност, без да го прекратява, да иска от работодателя да му изплати дължимото, включително и по съдебен ред.

    Самото прекратяване се извършва с писмено заявление от работника или служителя, в което ясно трябва да се посочи, че работникът или служителят прекратява трудовия договор поради неизплащане в срок на трудовото възнаграждение или на обезщетението. Заявлението трябва да бъде връчено на работодателя, съответно в неговата канцелария. На втория екземпляр от заявлението трябва да се постави входящ номер и дата на връчването. От този момент трудовият договор е прекратен.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 снимките

    3 0 Отговор

    До коментар #118 от "УжасРадев импийчмънт Радев Оставка":

    ти ли ма? с твойто татуирано юмруче? нали всички те знаят ксаква смотана 50 кила озъбена гугутка си? та ти си зависим от тулупите за бело. смешен си, много противен и тъпп! разкарай се вече от факти! вече никой няма да вуи гласува! кранчето секна! да постна ли снимката, където си се облещило в несвяст с една кифла? ако хгората видят тук какво чучело си ще настане неистов смях!
  • 122 пфуууу

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "УжасРадев импийчмънт Радев оставката":

    то не бяха малки и големи букви, различни никове, цяло чудо, но ти си оставаш единственият дежурен питек тук! салак! шак!
  • 123 ШАЛТЕТО

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Народът от БГ":

    Умника на баба!Чист тулуп без примеси!
  • 124 📌🇧🇬

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Въпрос 2":

    Това е Едрият Каптал в България. Вероятно могат да се изброят на пръстите на едната ми ръка. В краен случай не повече от 8/10. Щрабаг и други чужди не ги броим.
  • 125 Блокирайте Банкя

    7 0 Отговор
    Там е идеолога на сегашната ситуация. Строен план за кражба в огромни размери.
  • 126 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #106 от "УжасРадев импийчмънт Радев Оставка":

    Господине,мафията работи без регламент!В края на крайщата си има съд лош,добър-това е.
  • 127 ПРОТЕСТ или

    5 0 Отговор
    До болка ни е известно,че сме в пандемия. Къде са лекарите говорители и математиците да отчетат, че са без маски и плътно един до друг? Къде са еко защитниците? Къде е кметицата за повреждане от тежките а-ли на фалшиво строени крехки улици и тротоари в центъра на София? Къде е полицията да охранява протеста?При толкова много строителни фирми България щеше да е РАЙ!
  • 128 Гената

    8 2 Отговор
    Протестът е фалшив, това е ясно на всеки !
    Но защо хвърлиха пари за АМ "Хемус" в този й глупашки вид ? Кого обслужва една скъпа магистрала успоредна на първокласния път София - Шумен - Варна ? Истинският тласък в инвестициите е по Дунав : Видин, Лом, Оряхово, Никопол, Белене, Свищов, Русе, Тутракан, Силистра !!! Там трябваше да се прекара магистралата, защото Тиквата обрече тия цветущи по царско време градове на опустошение. При това теренът е равнинен, няма да се пущат сума ти мостове и тунели. Абе, бандитска му работа !
  • 129 БОЧКО

    4 0 Отговор
    Тези въпроси и претенции не се ли решават в съда? Какво и чий го търсят на жълтите павета?
  • 130 АМИ ДОБРЕ

    0 0 Отговор
    АМА АКО ВИ КАЖАТ,оправете си първо резилите по пътищата, и ви плащаме тогава вече платеното,...тогава ко праим....
  • 131 неразбрал

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Северозапад":

    ААА, ЗНАЧИ ЗАЩОТО НЯМАТ ДОГОВОРИ И ЗА ТОВА ПРАВЯТ ПЪРВОМАЙСКА МАНИФЕСТАЦИЯ,...ами нали тогава имат профсъюзи, ила и съдилище
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове