Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 14:35 4 292 58

София: 812 на 100 000 души са болни, учениците минават онлайн

  • рзи-
  • заболеваемост-
  • ученици

Данните пряко засягат учебния процес

София: 812 на 100 000 души са болни, учениците минават онлайн - 1
Снимка: БГНЕС

Регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база е 812 на 100 000 души. Това докладва директорът на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев на заседание на Софийския оперативен щаб, цитиран от Нова тв.

Съгласно издадената на 19 октомври заповед на министъра на здравеопазването присъствените учебни занятия в училищата следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври, припомнят от Столичната община.

Актуалните данни за карантинираните паралелки са 4% карантинирани в начален етап на обучение, 7% - в прогимназиален и 8% - в гимназиален.

Заради изключително краткия срок на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието и министъра на здравеопазването, учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда. Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре, съобщават от Столичната община.

В следващите дни общината ще организира изнесени пунктове за ваксинация на публични места, които да дадат допълнителна възможност за поставяне на ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    58 12 Отговор
    Зомбирахте децата, ИЗРОДИ!!! НЮРНБЕРГ ЗА ЕАС!!!

    Коментиран от #13

  • 3 Арджуна

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Ще се видиме на бойното поле на курукшетра.
  • 4 Е АРЕ ЧЕСТИТА

    15 10 Отговор
    ВАКСИНА,ЧЕСТИТА!СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ Я ПОЛЗВАТЕ😉
  • 5 2653

    27 1 Отговор
    Неваксинирани ще проверяват за зелен сертификат. Закривай
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 3 Отговор
    ялата мафия евреи юдей гмо в храните отровна природа вода въздух
  • 7 Мето

    25 34 Отговор
    Аз не искам да се разболея заради някакви които искат да сеят заразата. Заради посещаващи кръчми и чалготеки които после я разнасят. Аз не искам да бъда на мястото на тези 23 хиляди нещастници които си отидоха без време молещи за глътка въздух. Аз не искам да ставам заложник на лумпените на психопата бялата Златка Сайдеров и Копейкин които правят циркове само и само да докопат милионите партийна субсидия. Съд и арест за популистите и крадците!

    Коментиран от #12, #20, #49

  • 8 Е това е...

    16 2 Отговор
    Типично по български - решението се взима от днес за утре. Нямам думи.
  • 9 Koko

    23 9 Отговор
    И без това сме загиваща нация,с тези затваряния на училищата затривате цяло поколение....😡😡😡

    Коментиран от #15

  • 10 НАСТРАДАМУС ОТ НОВИ ПАЗАР

    10 3 Отговор
    ЕЕЕ ЦЕЛО ЛЕТО ВИ СЕ РИСУВАШЕ 🍁🍁🍁🍁🔔🔔🔔🔔🔔🔒🔒🔒🔒🔒АМА НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ ВЯРВАШЕ,Е ТЕ СЕГА ВЕРВАТЕ!
  • 11 пловдив

    9 12 Отговор
    А, В Пловдив, защо не. Само зам. министърката пусна нейното училище. Нашите деца да умират ли. В Пловдив пълно бездействие.

    Коментиран от #25, #32

  • 12 гост

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Мето":

    като не искаш оди в Сибир. Гушкай си дръвчета и си живей
  • 13 Кой, според теб,

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    ще "председателства" процес като Нюрнбергския? Че те държавите, които са били съдии на Нюрнбергския процес, са от другата страна на бариерата в момента, т.е. са все държави с висок процент ваксинирани.

    Коментиран от #38

  • 14 родители

    7 3 Отговор
    да, и в Сливен и в Перник и т.н, само Пловдив, нищо че е в тъмночервената зона си мълчи
  • 15 Коко

    14 10 Отговор

    До коментар #9 от "Koko":

    Ами като си отидат деца на ей такива родители които искат да киxат , подсмърчат едно до друго във вонящaта на смрад класна стая, както вчера си отидоха 6 ДЕЧИЦА от вируса тогава ще осъзнаят че от здравето и живота ПО важно няма....
  • 16 оставки

    14 11 Отговор
    В Европа, г-н министър, не чакат заболеваемост 750 на 100 хил. души, за да вземат някакви мерки! Този зелен сертификат няма да спре по никакъв начин пандемичната вълна! Има си противоепидемични мерки и те трябва да се прилагат и спазват навреме! А който не иска да ги спазва – има си начини за принуда – глоби, МВР, и т.н. Вие, заедно с просветния министър не наложихте навреме мерките, разписани в предварителните протоколи. Така не правят в Европа! В Германия, например, при 100 на 100 хил., училищата затварят и минават на дистанционно обучение.

    Коментиран от #23

  • 17 Бенито

    19 1 Отговор
    Пландемията се водеше 200 на 10 000 болни. За да им излизат числата свалиха драстично бройката и то с фалшивите пср тестове.
  • 18 Значиии

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Нема достатъчно обидна дума за такива като теб
  • 19 Грульо

    22 4 Отговор
    Съсипаха образователната система тез боклуци. Наскоро като бях в магазина, разтоварваха стока и магазинерката пита доставчика "нов колега ли имате", а той вика "ами, само до края на месеца е. Набор 2002, за никва работа не става, по цял ден забит в телефона. И като за потвърждение, като излезнах от магазина, младежа беше седнал в камион и ръчкаше смартофоня. :D Не ми се мисли какви ще са тия сегашните, дето вече 3та учебна година им провалят...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 селтак

    11 3 Отговор
    Аде даскалята пак удариха джакпота!
  • 22 яшо

    12 3 Отговор
    Кво излиза по малко от 1% заболели и вие ми налагате карантини и/или ваксинация и там подобни безсмислени финансови удари при реално >1% застрашено общество! Смятайте малко бе хора
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Варненец

    19 4 Отговор
    Аз ли нещо не разбирам или правилниците са се променили. Преди за грипна епидемия трябваха 10% заболели и пускаха в грипна ваканция. 750 на 100000, са 0,75%. Защо е тази паника?
  • 25 Азим

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "пловдив":

    Стига сте ревали в Пловдив! При вас в болница се лекуват само 38 души!
  • 26 Умен

    9 1 Отговор
    Спестените разходи на училищата от отопление и ток, ще се раздават като помощ на родителите, нали така ?
  • 27 Иван

    7 9 Отговор
    Искам само да ви кажа случка от днес. Сутринта мой приятел ми казва, че има близък доказано с PCR болен от COVID, който вече три дни се чувства зле и е с постоянна температура. И преди малко виждам тоя човек болния как върви пеша без маска и звъня на моя приятел да го питам къде е тръгнал. Обади ми се след малко и вика “отива на закусвалнята да хапне супа, че бил огладнял”. Незнам колко хора зарази този човек, но ако мерките бяха от днес такива като него нямаше да ги пуснат в закусвалня или където и да е.

    Коментиран от #58

  • 28 📌🇧🇬

    1 11 Отговор
    За съжаление Борисов се ориентира в обстановката много по бързо от този книжен/плъх Кацаров! Радев рискува много с този здравен министър, също България. Няма как, няма по какъв друг начин, да не затвориш Държавата за 3ри Седмици с Тотален Локдаун и да спасиш човешки животи! Всички знаем че България има 20% вакс. национално покритие и е Номер -1 по смъртност в Светът на 100 000. 📌 Аве, този Стойчо Кацаров как може да е такъв звършен ид!от? Погледни Румъния ве, като не можеш да правиш сметки и виж потенциала за също толкова зле да се развият нещата в България ве, чоджум! Имам познати Антиваксъри, със зареден пистолет да им опреш в челото, пак няма да се ваксинират! Кацаров е същият Антиваксърски “мозък” но с една разлика, този господин/бюрократичен плъх е Министър на Здравеопазването. 📌Радев ти си го избра!
  • 29 📌🇧🇬

    1 7 Отговор
    Дъ премис” на Стойчо Кацаров “стратегът” е че той, господинът може да управлява Ковид Пандемията, в която Ковид Пандемия същият този “господин”, Не Вярва! Чуйте го това и го осмислете. Имаме здравен министър който не вярва че има пандемия, Антиваксър е, Пол. Партия от която идва е Антиваксърска - ИТН, такаа, този антиваксърски бюрократичен/плъх е на чело на Министерството на Здравеопазването! Горе написаното е пълен Абсурд, и същевременно факт в България, към 20.10.2021, Стойчо Кацаров, Антиваксър, е Министър На Здравеопазването! Вчера починали от Ковид 200 +, днес 124
  • 30 📌🇧🇬

    11 2 Отговор
    Абсурд е да претендираш за “Зелени Сертификати” в страна със 20% вакс. национално покритие! “Бали Бегов” и Ресторантите с право трябва да протестират, даже аз ще ги подкрепя! Значи “Зелен Сертификат” за малкият и среден бизнес и “фрии райд” за Държавната и Общинска Администрация! Това намирисва на Кафяв Фашизъм от 1933 г.! Какво следва по-нататък, да им окачим на Ресторантьорите по една Жълта Зведа на Ревера ли?

    Коментиран от #34

  • 31 Димитров

    4 4 Отговор
    Учениците от 1 и 2 клас би трябвало да продължат присъствено!
    Министър
    Денков до сега е бил перфектен!
  • 32 От Пловдив

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "пловдив":

    Като те е страх се скрий под юргана. И се затваряй.
  • 33 гадове

    5 4 Отговор
    ОСТАВКА на министъра и то веднага! писна ни тези безсмислени безредици! Детето ми отива на училище и точка. Не желая да се превърне във параноичен иди... заради такивата ни министри престъпници еничари
  • 34 Добре де,

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "📌🇧🇬":

    едно нещо не разбирам - защо все става въпрос за "зелен сертификат", само когато се говори за ваксинация? Това, което получават хората с актуални отрицателни тестове, не се ли казва също "зелен сертификат", само че с по-кратък "срок на годност" (72/48 часа).
  • 35 📌🇧🇬

    2 7 Отговор
    Министър Денков е перфектен, но се е озовал в Подлез пълен с разгневени “Андрешковци” и покрай “Кацата” е изял боя предназначен за Кацаров. Какъв мал шанс. бля
  • 36 📌🇧🇬

    1 3 Отговор
    От Фрог Нюз, Копи/Пейст.
    Всичко, което трябва за знаем за зеления сертификат,
    20.10.2021 ; Що е то сертификат за COVID-19?
     
    Сертификатът за COVID-19 удостоверява здравния статус спрямо коронавирусната инфекция. Европейският сертификат за COVID-19 с единен образец за всички държави от Общността беше въведен от 1 юли с цел да улесни пътуванията и да уеднакви критериите за преминаване на границите в държавите-членки. Няколко месеца по-късно представянето на валиден сертификат е задължително за достъп до обществени места както на закрито, така и на открито в редица страни. Документът е наричан още „здравен пропуск“, „здравен паспорт“ и „зелен сертификат“.
     
    На кого се издава COVID сертификатът?
     
    В България погрешно бе създадено впечатлението, че сертификатът за COVID-19 се свежда до удостоверение за ваксинация. Всъщност, единният европейски документ има три разновидности, които важат при различни условия и с различни срокове за влизане в сила и валидност. Всъщност зелен сертификат се издава на ваксинираните срещу COVID-19, преболедувалите и диагностицирани с COVID-19, всички притежатели на отрицателен тест за COVID-19.




    Трите варианта на цифров COVID сертификат на ЕС (за ваксинация, за преболедуване и за проведено изследване), утвърдени и у нас, съдържат специален QR код, чрез който оторизираните власти в държавите от ЕС могат да проверяват валидността му. Българските сертификати са съвместими със системите на другите държави от ЕС. По реглам
  • 37 📌🇧🇬

    0 4 Отговор
    Продължение от 36 ; По регламент цифровият зелен сертификат е безплатен.
     
    Ваксинационен сертификат
     
    Такъв сертификат получава всеки, който е бил ваксиниран срещу COVID-19 в държава членка на ЕС, независимо от броя на поставените дози. Броят на дозите се посочва в сертификата, за да се вижда ясно дали курсът на ваксинация е завършен.
     
    Издава се за четирите одобрени за употреба в Европа ваксини срещу COVID-19, като при имунизиране с препаратите на „Пфайзер“/“БиоНТех“, „Модерна“ и „Астра Зенека“/Оксфорд“ това става след втората инжекция, а при еднодозовата ваксина на „Янсен“ - веднага след убождането.
     
    От края на май ваксината на „Пфайзер“/“БионТех“ срещу COVID-19 е одобрена за употреба при деца над 12-годишна възраст, а от края на юли такова разрешение има и ваксината на „Модерна“.
     
    Сертификат за преболедуване
     
    Зелен цифров сертификат може да бъде получен също и след преболедуване от COVID-19. Той е наличен само за преболедували коронавирусна инфекция, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат в Националния регистър за борба с COVID-19. Сертификатът е валиден от 15-тия до 180-тия ден от датата на първия положителен резултат от изследването за COVID-19.
     
    Сертификат за тест
     
    Всички, които са с отрицателен резултат от проведено PCR изследване или от бърз антигенен тест за COVID-19, също могат да получат зелен сертификат за изследване за COVID-19. Сертификатът е валиден до 72-рия час от датата на пробовземане при про
  • 38 Има само една

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кой, според теб,":

    опция - африканците. Само те ще оцелеят. Нали?
  • 39 📌🇧🇬

    1 4 Отговор
    Продължение от 37 ; Сертификатът е валиден до 72-рия час от датата на пробовземане при проведено PCR изследване и до 48-мия час от датата на пробовземане при проведен бърз антигенен тест за COVID-19.
     
    Представянето на разпечатан резултат от изследване (независимо дали по PCR метода или антигенен тест) не е достатъчно за достъп до обществено място на закрито, потвърди във вторник министърът на здравеопазването. Следователно, изследването трябва да бъде въведено в Националната здравно-информационна система от лабораторията. Така човек ще получи сертификат по европейския образец.




    Домашните тестове не служат за издаване на сертификат за изследване. За получаване на удостоверение пробата трябва да е взета от лицензирана лаборатория, а резултатите от нея следва да бъдат въведени в Националната здравно-информационна система.
     
    Изследване на антителата не може да послужи да издаване на сертификат за преболедуване.
     
    Европейската комисия посочва, че ограничената информация за продължителността на естествения имунитет, както и липсата на сигурни данни при какви нива на антитела се осигурява клинична защита от вируса не позволяват валидността на сертификата да бъде удължена над шест месеца.
     
    Кога влиза в сила издаденият сертификат?
     
    За ваксинираните сертификатът става валиден 14 дни след поставянето на последната доза. Според медиците това е времето, необходимо на организма да изгради стабилен имунитет.
     
    За преболедувалите срокът е същият

    Коментиран от #45

  • 40 Факт

    4 0 Отговор
    Кой провери верността на данните!?
  • 41 Копипасте

    7 0 Отговор
    За грип се обявява епидемия при 200 болни на 10 000 души! Затварят се училища и класове при 30% болни! Приравнено от КОВИД - 812 на 100 000 това прави 81,2 на 10 000! Въпрос №1. Заразени или болни от КОВИД!? Въпрос №2 Как да направим разлика между грип и КОВИД - аз лично не мога! Дoкaтo нямaшe КOВИД вcякa гoдинa ceзoннo минaвaхa пo 3-4 /чe и пoвeчe в някoи гoдини/ "вълни" нa кoрoнaвируcи, a cъщo и ринo, грипни, пaрaгрипни, aдeнo и нe знaм oщe кaкви вируcи прeдизвиквaщи OВИ и OРЗ! Cпрaвкa : интeрвю c прoф. Корсун зa грипa oт 03.04.2018г.! Въпрoca c глaвнo В e : Зaщo ocтaнa caмo КOВИД зa дъвкa нa ТВ кoмeнтaтoритe, НOЩ-ницитe, cпиcвaщитe cтaтии зa cтoтинки пo caйтoвeтe......!? Къдe ce дянaхa вcичкитe тия ocтaнaлитe?! Вcякo лятo имaшe "взривoвe", "клъcтeри"... oт хeпaтит A, a ceгa?!
  • 42 📌🇧🇬

    0 2 Отговор
    Продължение от 37 ; За преболедувалите срокът е същият - 14 дни след датата на положителния PCR тест, като това е периодът на задължителната изолация на болния.
     
    При тестовете срокът започва да тече от момента на получаване на резултата.
     
    Срок на годност на зеления сертификат
     
    Изглежда, че ваксинираните срещу коронавируса са в най-добра позиция. Причината – техните удостоверения засега нямат срок на валидност. Ограниченията при преболедувалите са, че заразяването трябва да е било установено само с PCR тест и преди не повече от шест месеца от момента на представянето на сертификата. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров вече увери, че сертификат при преболедуване ще се издава и на пациенти с положителен антигенен тест, направен в болница. Хората пък, които разчитат на сертификат за изследване, трябва да се тестват на всеки 72 или 48 часа.
     
    Как да получа COVID сертификата си?  
     
    И трите вида сертификати за COVID-19 могат да бъдат свалени и разпечатани от сайта на Националната здравно-информационна система. Важно условие при ваксинираните е, че се изисква електронен подпис, с който да се влезе в личното медицинско досие на пациента. Изключение се прави за хората, които са получили дозите си до началото на юни - те могат да преиздадат документа като само въведат ЕГН или личен номер на чужденец, номера на документа си за самоличност и националния референтен номер на стария си сертификат в системата.




    Сертификат за ваксинация може да бъд
  • 43 📌🇧🇬

    1 3 Отговор
    Продължение 42 ; Сертификат за ваксинация може да бъде поискан също от мястото, където са поставени дозите, личния лекар (той обаче може да иска заплащане, ако не е поставил той дозите).
     
    За издаването на сертификат за преболедуване и за изследване не е необходим електронен подпис.
     
    Колко пари да си приготвя?
     
    Отговорът е николко! Издаването на сертификат за ваксинация трябва да е абсолютно безплатно. Причината е, че за всяка поставена доза медиците получават по 10 лв. от Здравната каса по споразумение между държавата и Българския лекарски съюз.
     
    Къде да съхранявам сертификата?
     
    Удобството на зеления сертификат е, че не е задължително за разнасяме листчета наляво и надясно. Сертификатите за COVID-19 могат да бъдат съхранявани и предоставяни лесно и просто чрез мобилния телефон.
     
    Единият вариант е да се свалят като PDF файл, другият - да се визуализират чрез приложения. За потребителите на Apple Националната здравно-информационна система дава възможност сертификатът директно да бъде добавен в Wallet. Сертификатите могат да се показват и устройствата с операционна система Android, като за целта документът трябва да се свали във формат pkpass, след което да се инсталира приложение тип „портфейл“ за съхраняване на документа на мобилно устройство. Скрийншот също върши работа, стига QR кодът, при чието сканиране се проверява автентичността и валидността на сертификата, да е достатъчно голям.
     
    Как работи?

    Причината, поради която сертифик
  • 44 📌🇧🇬

    1 3 Отговор
    Продължение от 43. ; Как работи?

    Причината, поради която сертификатът съдържа QR код с цифров подпис, е да предотврати фалшифицирането му. За да проверите сертификата, просто сканирайте кода и проверете подписа.
     
    Всеки от центровете, упълномощени да издават сертификати за ваксинация, тест или възстановяване (болници, клиники, здравни органи ...), ще има собствен цифров подпис и всички те ще се съхраняват в база данни на ЕС.




    Този момент е важен, тъй като Европейската комисия планира да създаде цифров шлюз, така че всички заверени подписи да могат да бъдат проверени в целия ЕС. По този начин личните данни на притежателя на въпросното удостоверение няма да се изпращат през шлюза, тъй като няма да са необходими за проверка на цифровия подпис.
     
    Комисията също така ще подкрепя държавите-членки при създаването на софтуер, който позволява на властите да сканират и проверяват QR кодове.
  • 45 Тъмен субект

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "📌🇧🇬":

    Дали има някой, който все още вярва, че ЕС ни желае доброто?

    Коментиран от #47, #50

  • 46 Даамане

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "трол":

    В извънредна обстановка имат право, каквато е обявена от доста време насам
  • 47 Дест

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Тъмен субект":

    Ей го поредния руски трол!
  • 48 📌🇧🇬

    0 2 Отговор
    Още веднъж, още веднъж всичкото копи/пейст, поради това че на фейк нюз сайта Факти, не могат да се пействат адреси. 📌🇧🇬Последен ден съм на фейк сайта Факти.бля
  • 49 Тъмен субект

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мето":

    Ами нали не си на тяхното място. Имаш пълното право да се ваксинираш неколкократно, да се опаковаш и да не излизаш от вкъщи. Никакъв проблем нямаш с това. Големият ти проблем е да накараш другите да се държат като теб.
  • 50 📌🇧🇬

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тъмен субект":

    Разпорежданията са на този “михлюзин” Кацаров, нямат нищо общо ЕС, по време и задание, но местната Администрация е намерила начин да се оправдава, я със ЕС, я със Американците, всякой друг но не “царете” на “държавната администрация” в България!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Аз съм

    0 0 Отговор
    Дай боже да растът
  • 54 бам бам

    0 1 Отговор
    Давах София оше можеш
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 хахаха

    1 1 Отговор
    София ке падне
  • 57 00000

    4 0 Отговор
    ТАЯ "ЗАБОЛЕВАЕМОСТ" С ФАЛШИВИТЕ ТЕСТОВЕ НА ДРОСТЕН , ДЕТО СА НАСТРОЕНИ НА 42 ЦИКЛИ/ ВМЕСТО НОРМАЛНО НА 27/ ЛИ ГИ ОТКРИХТЕ?! СМЕШНИЦИИИИ! ЛЪЖЦИИИИ!
  • 58 00000

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    ТУЙ ГО НАПИСА ПОД ДРУГА СТАТИЯ С ДРУГО ИМЕ! НЕ ТИ МИНАВА НОМЕРА, СВОБОДНИТЕ СЪЧИНЕНИЯ МИНАВАТ САМО ПРЕД ЖУРИТО НА БИГ БРАДЪР! И НА "ПУЛИЦЪР" ЗА ЛИТЕРАТУРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове