Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 07:06 14 928 27

Каратиста вече не е собственик в „Делта гард“

  • каратиста-
  • димитър спасов-каратиста-
  • делта гард

МВР започна процедура по отнемане на разрешителното за работа, тъй като един от двамата съдружници има обвинение

Каратиста вече не е собственик в „Делта гард“ - 1
Снимка: Фейсбук

Бизнесменът Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста, вече не е собственик в охранителната фирма „Делта гард“, пише Mediapool. Той е продал дяловете си на съдружника си Марин Русев. Сделката е сключена няколко дни преди МВР да издаде заповед за отнемане на лиценза на фирмата им. Новото обстоятелство е вписано в Търговския регистър след един неуспешен опит. От втория път промяната е потвърдена. Така „Делта гард“ вече е изцяло собственост на Русев.
По-рано днес от МВР съобщиха, че е издадена заповед за отнемане на лиценза на фирмата. Тя е от 4 ноември (преди промяната в собствеността) и е връчена на представител на дружеството.

Припомняме, че според закона, Каратиста е трябвало да излезе през 2019 година – 30 дни след като му е било повдигнато обвинение. Това обаче не се е случило. Случило се е дни преди МВР да обяви, че ще отнеме лиценза. Това навежда на мисълта, че хората от „Делта гард“ са се чувствали недосегаеми и не са смятали, че някой може да ги обезпокои.

„Делта гард" продължава да работи и да печели сърцата на настоящи и бъдещи клиенти“, заявиха в отговор от фирмата. Оттам добавят, че съдебното обжалване спира изпълнението, т.е. лицензът не е отнет.

МВР започна процедура по отнемане на разрешителното за работа, тъй като един от двамата съдружници има обвинение. Според информация на „Свободна Европа“ срещу Спасов има дело за самоуправство в Бургас от 2019 г.

Името на „Делта гард“ се появи в историята на разследването на „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд. В него бизнесменът Илия Златанов разказа, че бившият следовател Петьо Петров се е опитал да му отнеме бизнеса със съдействието на висши прокурори.

Асансьорният завод на Златанов в Дупница бе поставен под охраната на служители „Делта гард“. Фабриката бе освободена след скандали и дела.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    140 9 Отговор
    Мишоци докога ще ги храним?След изборите при баце на топло!
  • 2 Мутри вън

    121 12 Отговор
    Каза Президента

    Коментиран от #19, #22

  • 3 YUI

    83 2 Отговор
    Да го мисля ако се е записал на борсата за помощи, сега какво да го мисля тоя убитаккккк, колко живота е съсипал ли?
  • 4 Добре ама

    21 28 Отговор
    Снимката е на друг човек, нямащ нищо общо с тая фирма. Направете си разследванията и сложете снимка на истинския собственик.

    Коментиран от #6, #10, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Симчо

    40 3 Отговор

    До коментар #4 от "Добре ама":

    Вдясно е точно Митко каратиста.

    Коментиран от #11

  • 7 Иванов

    12 54 Отговор
    Мишоци, мишоци , ама правят държавата и МВР за смях. Сега ще видите , че няма да им вземат лиценза. Рашков само вдига шум и прави гръмки изказвания.Резултати - както винаги - нулеви. Дърт комунист начело на МВР - Радев кво си е мислил?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ковидчо

    30 7 Отговор
    Делта гард, пазят ли от делта вариянта?
  • 10 Каратиста

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Добре ама":

    Друг трънци, баш Митака в дясно и Бранко Бабачев вляво са на снимката, ама фотогеничен е не му се отрича.
  • 11 Да така е

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Симчо":

    Това е Митко каратиста, а не Димитър Спасов син на генерал от УБО и нямащ нищо общо с тоя човек. Димитър Спасов също е каратист и наистина собственик на ДЕЛТА ГАРД, както разбираме вече бивш. Това е много лесно проверимо.
  • 12 Народа сее Захласнал от Любов към

    14 2 Отговор
    Делта Гард!! Любовта е взаимна??? Ама на дали!!
  • 13 big

    26 0 Отговор
    Официално може да не е, но неофициално ще си бъде човека, който дърпа лостовете! Има хиляди начини тази покупко-продажба да бъде фиктивна.
  • 14 boyko

    25 3 Отговор
    докга ще пишете за тези отрепки,каратисти,боклуци без чет
  • 15 Последния Софиянец

    36 1 Отговор
    Сега кой ще пази централата на ГЕРБ от народната любов?
  • 16 Хипотеза

    27 2 Отговор
    А, дали торбите с пари от Хемус не са минали през Митко Каратиста? Той от много години е един от кофчезниците на Боко (9ти дан) Каратиста.
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    24 0 Отговор
    Искам и аз Тойота Тундра за ДЕВЕТ хиляди лева ‼️/ ама тати не е бил шофьор на Методи Илиенски, а и вуйчо си нямам при Пепи €-то ‼️
  • 18 Мутри вън се провикна

    1 29 Отговор
    смешника злобен, а да каже кои мутри го охраняваха в Бургас , няма крие се , като мишок и от дебат с проф.Герджиков!
  • 19 Нямам Срам

    1 12 Отговор

    До коментар #2 от "Мутри вън":

    Бля бля ... Мая Нинова са мутренски ... Особени леля Галева
  • 20 ТАКА ДЕ

    0 18 Отговор
    Радев, да не те хвана шубето от охранителите
  • 21 ШиШиШиШи

    18 1 Отговор
    Делта Гард е в основата на схемата по ЗАГРАБВАНЕ НА имоти по черноморието както и имотите на Баневи !!! Делата в европейския съд вървят. Скоро ще плащаме много милиони
  • 22 ФАТМАЦИ ВЪН

    0 13 Отговор

    До коментар #2 от "Мутри вън":

    Казаха мутрите
  • 23 Бабата софиянка

    19 0 Отговор
    на ГЕРБ Преторианците, реално са на Боко тиквата, част от Ипон !!!

    Коментиран от #25

  • 24 Nik A

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Добре ама":

    Ха ха ха ... Защо щ коментираш,ако не си компетентен по темата?? Кой е на снимката според теб? М. Русев ли ?? Ха ха ха ха... Тролче ..

    Коментиран от #27

  • 25 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Бабата софиянка":

    Аааааа, не така.....тия са с наше мляко закърмени....по лукановски
  • 26 4343

    3 0 Отговор
    Всички охранителни фирми са недосегаеми. Узурпирали са цялата страна и няма да дадат господството си лесно. Шпиц командите на властта. Имат неограничени права и привилегии, могат да се гаврят с когото и както искат, да убиват хора. Не се заблуждавайте, че само Делта гард са недосегаеми и като им се отнеме лиценза, проблемът с охранителския произвол ще се реши.
  • 27 Добре ама

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Nik A":

    Димитър Спасов и Димитър Стефанов са две абсолютно различни лица, само прякора им е каратиста. Единия е собственик на тая охранителна фирма, а другия беше в надзора на ЧЕЗ, когато тока в София, беше три пъти по евтин от сега. Иначе изобщо не е голяма разликата, за такива като тебе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове