Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 22:41 2 560 17

Вигенин: Оставката на Нинова беше логична

  • кристиан вигенин-
  • оставка-
  • корнселия нинова-
  • бсп

"Отговорност за представянето се носи още в първите дни след вота", подчерта зам.-председателят на БСП

Вигенин: Оставката на Нинова беше логична - 1

„Корнелия Нинова би била добър председател на НС, но този въпрос не е обсъждан. Моето мнение е, че когато водим преговори по политиките и хората, които ще ги реализират, трябва паралелно с това да текат и разговори за хората, които ще реализират политиката в парламента". Това заяви в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Според него Нинова е подала оставка сега, защото парламентарните избори бяха в неделя. "Мисля, че отговорност за представянето на изборите се носи още в първите дни след вота. Това е логичен ход, когато партията постига такъв резултат. Той е изключително нисък - ние станахме четвърта политическа сила. "Оставката на Нинова е подадена - освен, че е обявена публично, има и писмо до всички партийни структури. Има стъпки, които трябва да бъдат извървени", заяви той.

По отношение на слуховете, че му е предложен постът на външен министър, той беше категоричен, че „ПП трябва да спре да номинира министри”. И предупреди: „Ще стигнем на етап, на който бяха ИТН в 46-ото НС. Няма логика от една страна да казваш – няма да говорим за хора и за министри, а ще говорим за политики, а след това започваш да предлагаш имена за министри”.

Според Вигенин подходът и коментарите за ситуацията с РС Македония изискват много задълбочено премисляне на българската политика и запознаване с реалностите и след това – предложения за техните решения. „Призовавам да не се правят прибързани заявления. Да не се проявява особена амбиция. В нашата програма искаме две неща. Първото е НС да потвърди парламентарния консенсус по темата Северна Македония. По този въпрос трябва да търсим максимално широко съгласие за българската политика”, категоричен беше той.

„Не е въпросът да продължаваме със същата политика и блокиране на преговорите. Но трябва да имаме широк консенсус и при всички случаи – това, което предстои като решение – трябва да отчита българския национален интерес и историческите реалности”, посочи зам.-председателят на БСП. И допълни: "Нека не прибързваме с едни лековати изявление".

Той коментира и протестът пред турското посолство: „Реакцията на хората е разбираема, но нека отговорност да носят тези, които позволиха това да се случи. Ще бъде наистина срамно, ако позволим Турция да избере президент в неделя. Но това са въпроси на допълнителни разговори и промени в Изборния кодекс. Въпросът е не само пред посолството да се направи протест, но и в неделя всички да излязат и да гласуват”.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ти ли,

    9 3 Отговор
    Бруте
  • 2 кака Радка дълбоката

    9 6 Отговор
    Вигенин, разкрий се! Всички знаят, че си обратен!

    Коментиран от #7

  • 3 Факти

    11 2 Отговор
    Всички партии трябва да се изчистят от корумпираните мекерета за да може да се продължи на чисто.
  • 4 Приземен

    21 5 Отговор
    Ами не, не е логична!!! Нинова е лидерът, който направи БСП партия, преди нея беше клуб по интереси (клиентелистка сбирщина). И второ много е глупаво в трудни исторически и политически моменти да сменяш лидер и да правиш преустройство. Не е без значение и факта, че я атакуват безспирно и вътрешно и външно недотам чистоплътни хора, значи е свестен човек и лидер.
    Тия резултати, които БСП има в момента не се дължат на Нинова, а на нечистотията от предишните й лидери!
  • 5 мдаааа

    13 4 Отговор
    Ако 1989 г. се беше случила лустрацията , като в други държави от Източна Европа , сега щяхме да сме забравили .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Киро Жарта

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "кака Радка дълбоката":

    Па и Симитлийската снаха е обратна!🎃

    Коментиран от #9

  • 8 така така

    5 5 Отговор
    Логично е и да излезе от парламента, Вигенин. Задействайте се!
  • 9 Споко , Кире

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Киро Жарта":

    Ше жари , жари и ше свикнеш ...
  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Гей!
  • 11 Соцагент007

    4 6 Отговор
    Ако Вигенин стане председател на бесепето,това ще е едно много модерно решение и ще вкара Столетницата направо в 21 век.Този изтъкнат борец за "лявата идея",гейпарадир от европейска величина,ще внесе свеж полъх в мухлясалата партия.Най-твърдата мека китка от новото поколение,със сигурност ще привлече нови тълпи симпатизанти от ЛГБТ движението,така необходими на едва мърдъщата "социална партия" със затихващи функции.
  • 12 Извънземен с летяща чиния

    5 0 Отговор
    А дали оставката на Нинова ще бъде приета?!
  • 13 Серж

    5 2 Отговор
    Предателчето Вигенин иска да оглави БСП и да ибрекчийства на ПП и Президента!
  • 14 Другарин

    3 0 Отговор
    И на този живота му мина в Парламента Там и ще се пенсионира
  • 15 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    1 0 Отговор
    ПОЧВА СЕ С НИНОВА....А ВИЕ...КОГА.......ЗА СЕДЕМ МЕСЕЦА ТОЛКОВА БОЙ ИЗЯДОХТЕ ОТ БАЦО, ЧЕ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ
  • 16 Анонимен

    0 0 Отговор
    Вигентин, а не нинова ПНС. Бойко й предложи, защо лаком г, ъз отказа и бе неговата пкп назначена. Вигентин е умерен, не дразнещ, но е мъж, а трябва някои дългокрака красавица ли, те красивите жени твърде като предишната кпп не им се учи, а защо да учат, като красотата, външната опаковка се продава, то боьо един вкус има, реве ми се, да бе попитал ипон да му избере инждд някое крадиво и умно маце оот поделението.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове