Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 21:09 3 670 43

Зарков: Нинова направи вътрешни реформи и всичко свърши с един пряк избор, който тя спечели

  • крум зарков-
  • нинова-
  • вътрешни реформи-
  • пряк избор-
  • спечели

БСП има страхотен потенциал - пътят ѝ е този на младите, казва младият социалист

Зарков: Нинова направи вътрешни реформи и всичко свърши с един пряк избор, който тя спечели - 1
Снимка: bTV

"Ще участвам в процедурата по пряк избор на председател на БСП. Надявам се в тази кампания да говорим за политика, за да може нашите членове най-накрая да се произнесат не само за личности, а и за пътя, по който трябва да се върви. А според мен този път е онзи на младите. БСП има невероятен потенциал. Има много хора, които през годините са се разочаровали, но са готови отново да допринасят за каузата. Нужно е да се престане да се говори за измислени теми. Не е Истанбулската конвенция това, което вълнува нито младите, нито възрастните. Не е Истанбулската конвенция и не са джендърите, които плашат 80% от българските граждани, които живеят с под 1000 лв. на месец доход. Не е Истанбулската конвенция, не е смяната на пола, която прави така, че българите да не живеят добре. Има съдебно решение за Истанбулската конвенция, казусът е приключил. И тя се ползва много често, за съжаление, за да не се отговори на въпроси, на които боли да се отговаря." Това заяви в ефира на TV+ Крум Зарков, член на Националния съвет на БСП и водач на листата на "БСП за България" в Русе.

По думите му отношението на БСП към президента Радев тази година категорично е имало отражение върху изборния резултат на левицата.

"Корнелия Нинова направи вътрешни реформи и всичко свърши с един пряк избор, който тя спечели. От този момент трябваше да тръгнем към властта, но не както в "Игра на тронове", а към властта като качествена промяна, от една страна на модела на управление, и качествена и дълбока лява политика - мястото и ролята на държавата, преразпределителната функция на държавата, възстановяване на леви ценности като меритокрацията, равния старт. Корнелия Нинова не успя да реализира електорален потенциал, който да направи от БСП фактора, който да ги наложи", смята социалистът.

Зарков е категоричен, че има нова вълна от млади хора, които са автентично леви - те търсят отговор на въпросите, свързани с дигитализация, с нов начин на работа, с всичко, което следва да се предприеме във връзка с борбата с глобалното затопляне, при която ще стигне до един момент, в който ще трябва да се прецени, при неизбежната трансформация, кой ще плати сметката. "Бих казал неомарксистко виждане на хора, където 1% не може да определя съдбините на 99%. Тези хора могат да изберат БСП, ако БСП започне да говори по тези теми в достатъчна дълбочина", каза Зарков.

"Аз съм привърженик на прекия избор и защитавам тази реформа. Защитавах я тогава, не се отмятам и сега. Това, което се надявам, че БСП ще покажа е, че е единствената партия, която може организирано да проведе този процес - на промяна на лидера си за добро. Без излишни сътресения, без войни и в чиста процедура. Надявам се, че ще имаме дебат с другите кандидати - така, както правят в много европейски страни. Надявам се, че въпросите, които са тежки за социалистите - за последните 5 години, кой защо е мълчал, кой какво е казал, кой докъде е стигнал - ще бъдат изговорени и ще бъде организиран такъв процес, че всеки социалист да може да заяви своето мнение. И аз ще се съобразя с него", каза още Зарков.

"Усещам добра обратна връзка и мисля, че голяма част от социалистите ме приемат и вярват в моята почтеност и откровеност", заключи Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надъхан

    46 7 Отговор
    Къде се раждат такива неистови мераци за власт, у толкова млади хора?

    Коментиран от #20, #37

  • 2 А50

    46 7 Отговор
    Круме, теб херо те е галила по главата. Зор ви е да джендаросате и БСП
  • 3 КРОКОДИЛА

    33 4 Отговор
    САМО ША РАЗМЪТИШ ВОДАТА И ША ИЗБЕГАШ ............
  • 4 честен ционист

    21 3 Отговор
    Не се лъжете по това -ов на края на името на Зарка. Това е за заблуда на противника.
  • 5 asd

    35 6 Отговор
    Изчезвай мекотело. Паун сбез професия.
  • 6 честен ционист

    26 6 Отговор
    След като се разправихте със стария електорат, сега са се заели с младия. Ще има да вземате. ПП Америка за България държи младия комсомол.
  • 7 ComfortablyNumb

    14 4 Отговор
    нас червеното знаме роди ни ...
  • 8 Бай Шили

    7 4 Отговор
    Драгомир Стойнев требе да е новият шеф на БСП-то.
  • 9 малкия

    27 3 Отговор
    ти май ще следваш пътя на СтаниШеф, а?
  • 10 ТОК ТОК ТОК

    26 3 Отговор
    Вие гледайте, новите ПП, да не продадат ДЪРЖАВНАТА АЕЦ на чужденци, такива заявки правят по медиите.
    Без евтин ток, България е загубена.
    Бизнес, икономика, цени, фирми.
    Престанете с тъпите помощи за етносите.
    Това не е справяне с проблем, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЕВТИН ТОК. Парното става непосилно перо от бюджета на всяко едно семейство.
    Поне на едно решение на Брюксел, за полза роду, да се бяхте противопоставили.
    Махайте тази СПЕКУЛАТИВНА БОРСА НА БОРИСОВ.
    ДО 2026-30 трябва да има 4 реактора ДЪРЖАВНИ.
    закривайте частните фотоволтаици, перки, когенерации, вецове, тец1 и 3. Защо задължавате да купуваме скъпия ток.
    Ей затова губите избори, с какво се различавате от десните соросоидни талибани?
    И внимавайте с ПП, че са готови да ни продадат за центове.
    Съзирам нездрав, Концесионен блясък в очите им.

    Коментиран от #13, #32

  • 11 АПОКАЛИПСИС СЕГА 2

    7 3 Отговор
    СЛЕД ТАЗИ ...„СМАЗВАЩА ПОБЕДА”...МОЖЕ И ...ЛЕВ ГЛАВИНЧЕВ ДА ИЗБЕРЕТЕ😱👍
  • 12 proi4o

    6 0 Отговор
    "Бих кaзaл нeoмaркcиcткo виждaнe нa хoрa, къдeтo 1% нe мoжe дa oпрeдeля cъдбинитe нa 99%. Тeзи хoрa мoгaт дa избeрaт БCП, aкo БCП зaпoчнe дa гoвoри пo тeзи тeми в дocтaтъчнa дълбoчинa", кaзa Зaркoв.....Когa и Кой ?!
  • 13 Бай Шили

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "ТОК ТОК ТОК":

    Борсата е създадена по нареждане на Брюксел. Тя е част от подписаната зелена зделка. Кой ти е казал че ще си караш Теслата с Ефтин ток? Къде бега социалистите когато БаЦО подписа зделката? Защо не ни информираха какво подписва БАЦО? Цоциалиските евродепутати защо мълчаха и не информираха обществото?

    Коментиран от #15

  • 14 Перо

    26 1 Отговор
    Нинова направи голяма грешка като приюти отрочетата на измислените,дърти социалисти. Сега ще започнат ходотайствата за служба в Брюксел и други синекурни постове! Ще израстнат едни безскруполни използвачи за които политиката и идеологията е само средство! Така се разложи ЦК на БКП и се създадоха други партии с най-големите боклуци!
  • 15 Прав сте

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Шили":

    Борсата-работа на БСП беше да изкарат хората на ПЛОЩАДА, претендират да са лява партия.
    Зелената СДЕЛКА и Еврочакалнята-също-Мутрата искаше да прилапа 30 милиарда 12 плюс 18 кохезионни фондове, половината от тях заеми.
    Брюксел ако каже на БСП да скочат дружно от Аспаруховия, ще скочат ли.
    Австрия подписа 50 г. договор газ Русия, затова го махнаха Курц.
    Чехия се опълчи на Австрия-Аецове.
    Франция има Аец-ове.Германия СП2.
    Унгария подписа дългосрочни договори, за Турция също ЮП и АЕЦОВЕ, ще строят нови.
    ЕС има нужда от България, а не ние от тях.
    ЕС става вреден за икономиките на държавите.
    Полша и Унгария-им казаха, нито цент няма да видите от глоби Вътрешно Законодателство и ЛГБТИ-Унгария.
    От БСП ако са неспособни да защитят България, ми да загиват, да предоставят място на можещите..
  • 16 bul

    12 0 Отговор
    МНОГО СИ КЪДРАВ ЗА ДА СИ УМЕН !....
  • 17 деко

    6 0 Отговор
    Теорията му е правилна , но ОПИТА е по важното за успех . Народа има мъдрата поговорка за това - не питай учило а питай ПАТИЛО . Но то и мъдри патили не останаха . Ето Нора Ананиева си отишла -вечна и памет , с хотели и верига магазини с Гриша ганчев ,
  • 18 Констатация

    16 1 Отговор
    Този ще сложи последния пирон на БСП. Млад и надежден доказал се интригант.
  • 19 Какъв е тоя, бе

    7 1 Отговор
    Оффф, сплескана гума
  • 20 Внук-кацамунски

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Надъхан":

    На ДС следствието, придава им се по наследство
  • 21 Достатъчно навъртени демократични години

    6 1 Отговор
    От самото начало на прехода се говори да се даде "път на младите". Множеството седнали на народната трапеза с този лозунг, не само остаряха, а и неприлично много забогатяха! Сега младежът заявява "пътят й е на младите", т.е. нищо ново. И последиците няма да са по-различни, но гърбът български понесе много тояги и не вярвам да е готов за още. Социалистите да мислят кого ще поставят начело на партията си и какви политики ще прокарват, ако не искат да бъдат отсвирени от историята(всъщност това се отнася за всички)!
  • 22 .....

    9 1 Отговор
    Почвам серизоно да се плаша за бъдещето на България. Не е важна за българите Истанбулската конвенция, по-важно е БСП на Зарков да привлича млади леви с борбата срещу глобалното затопляне! Чета, чета и думи нямам.
    Зарков, няма как да привлечеш повече хора с глобалното затопляне и отричане вниманието от ИК! Изобщо БСП, ако трябва да се впише в новото време ще стане с изчистване на всичко гнило в нея и в ход със световните тенденции, за социална политика, които ще навлязат в света.С С теб и твоите хора и 10% ще са ви непостижима цел.
  • 23 парцалев

    6 2 Отговор
    крум зарков тютюнчев,и през зиме и през лете все си е крум...
  • 24 Гого

    9 1 Отговор
    Зарков, ти май си представител на онези от БСП, за които Нинова спомена, че се гушкат с тиквата Бойко за да печелят от обществени поръчки. Защо така се активизирахте и искате да водите преговори за съставяне на правителство? Дали не е за да вземете някое министерство, да го изтъргувате и гушвате паричките от обществените поръчки? Май сте толкова прозрачни,че и от ПП сигурно вече го виждат и няма да ви се отвори парашута пред алчните ви уста. Стига сте крали. Кажи на Гергов да си наляга парцалите и да си кротува. Защото ако овладеете БСП в този състав ще потънете окончателно заедно с любимия ви Серго.
  • 25 Тренди

    1 1 Отговор
    Круме, знаеш си! Враговете са ясни, приятелите са мътни. Ще те къпят, но не се плаши- разчетени са и ще си го носят. Гледай с кои дружат и с кои делят!
  • 26 Зарков засрами се!

    12 0 Отговор
    Много обща фразеология, демагоция и маиполитивни, нечестни внушения. Ползва подобни прийоми на Станишев. Говори неверни неща. Поредният подъл властолюбец. Предател. Гнуся се от такива като него.

    Коментиран от #34

  • 27 хах

    7 0 Отговор
    ”този път е онзи на младит, е такъв път няма да го видите с теб и приближените ти! Това ли ви е целта?!
    Младите искат нормален живот и да не учат децата им на родител 1 и родител 2!
    Не искат лявата партия да се бори с глобалното затопляне, когато дишат мръсния въздух. Искат да няма корупция, искат да има правосъдие, искат виновните за живота и да си понесат последствията, искат законите да се спазват от всички. Айде не се се напъвай с глобалното затопляне. Май Нинова ви затопли нещо на вас.
  • 28 Здрав разум

    5 1 Отговор
    Номенклатурен боклук. Трета реколта.
  • 29 Мария

    2 2 Отговор
    Само не правете глупости.
  • 30 Трансформатор

    8 0 Отговор
    Този пък смени Инстамбулската конвенция с Глобалното затопляне…..Абе Крумчо, не знаеш ли, че и за последното са виновни комунистите 😜😜😜
  • 31 Селяк

    3 0 Отговор
    Изобщо се чудя как тази партия съществува още?! Няма ли кой да направи една чистка в парламента и всички стари кучета захапали кокалите настървено (БСП, СДС, ГЕРБ, ДПС) да бъдат елиминирани?! Трябва някой да им организира една “Игра на Калмари”!
  • 32 Здрав разум

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "ТОК ТОК ТОК":

    Концесиите за,, Мариците,, са от Костов. За 25 години. НЦВ и Кунева закриха 3-ти и 4-ти реактор. За хаира на АЕЦ,, Черна вода,,. И хариза енергоразпределението. Незнайно защо. БЕХ се създаде от Станишев. 2 млрд. заем за Белене. Още го плащаме. Корнезов /лека му пръст/прокара закона за преференциалното изкупуване на тока от ВЕИ-тата. За 25 години. България произвежда 3 пъти повече ток от потреблението си. Вода газим, жадни ходим.

    Коментиран от #35, #42

  • 33 Добър вечер

    3 0 Отговор
    Ама този млад...... се е взел на сериозно :) л
  • 34 Да, отвратителен популист е,

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Зарков засрами се!":

    Какви напъни в изказванията в 2-та провалени парламента, въздух под налягане
  • 35 Да, всичко е така,

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Здрав разум":

    Кунева закри реакторите в Козлодуй заради ЕС тогава, а румънците на около 100км от нашата АЕЦ строиха АЕЦ-черна вода, ние закриваме, а те строят, но Франция за тях игра, и против нас
  • 36 Жоро Петракиев

    1 3 Отговор
    Зарков, ти си нашата надежда, но никога незабравяй че отпред пред теб е нинова, а зад теб е кирил добрев. Или както е казал народа, Отпред змия а отзад магаре. Желаем ти успех и кураж.
  • 37 зрител

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Надъхан":

    според тебе, този има мерак за власт, но макс и мориц нямат, така ли? и ристю иванов също няма, нали? и баце тоже.
    що не вземеш да се скриеш? морализатор, да ге!
  • 38 Пико

    2 0 Отговор
    Какво е направила Нинова всички знаем.Какяо смятат да направят кандидатите за поста и какви политики предлагат и как това ще се случи ,това е важно.В противен случай,нищо ново- новите първи секретар на БКП ни казва колко е било лошо при стария, като стар филм.
  • 39 Сивата чапла

    2 0 Отговор
    Четох до Глобалното затопляне! .....

    Не, мерси!
    Още повече и мнението за ИК,
    че не ни вълнува и било свършен казус.

    Зарков,
    И ти на запа си се учил, знаем,
    но не ставаш.

    Видяхме около Кирил Петков и Асен Василев някакви куклички с костюмчета от някакви офиси.
    Тия са изпълнители,
    кои са поръчителите?
  • 40 Агент Со

    3 0 Отговор
    Бързо да влиза в дневния ред .....синергия да има!Явно в БСП са подредени предател-милиционер-предател.... с превес на предателите в името на власт и пари!
  • 41 Жоро Петракиев

    0 2 Отговор
    Зарков, ти си нашата надежда, но никога незабравяй че отпред пред теб е нинова, а зад теб е кирил добрев. Или както е казал народа, Отпред змия а отзад магаре. Желаем ти успех и кураж. И какво да е направила корнелия, в стремежа да открадне партията и да е вечна, прогони хората с идеи и които печелят избори !
  • 42 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Здрав разум":

    Ама сега е времето когато за всичко е виновен герб и борисов Дажеи пандемията е виновен
  • 43 Един

    0 0 Отговор
    Бъди по-скромен!От Корнелия може само да се учиш! БСП не може да бъде партия на олигархията, този случай какво общо ще има със социализма? А, ИКонвнция засяга направо сърцето на българите и не я подценявай, много изфърчаха от България заради нея.Отнасяй се с уважение към жената , която те прие под крилото си, в противен случай жалко за теб, ние българите не обичаме предателите.Не може да е грешка , че Нинова каза истината и като я каза тя знаеше какво прави.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол