Last news in Fakti

1 Януари, 2022 16:56 14 293 84

Вижте обяснението от "Булгаргаз" за азерския газ

  • булгаргаз-
  • азерски газ

Синьото гориво можело да идва само по тази връзка ...

Вижте обяснението от "Булгаргаз" за азерския газ - 1
Снимка: БГНЕС

Единственото трасе за доставка на азерски природен газ за България, съгласно договора с азерската страна, е газопроводът IGB (междусистемната газова връзка Гърция-България), който не е изграден. Изграждането му е отговорност на гръцко-българската компания "Ай Си Джи Би" АД. "Булгаргаз" ЕАД не може да влияе върху този процес, но понася негативните последици от забавянето в изграждането му.

Така от "Булгаргаз" отговарят защо България получава само част от договорените количества природен газ от Азербайджан.

Според писмото им през 2020 г. азерският доставчик ни информира, че започва доставки по Трансадриатическия газопровод до мястото на свързване с IGB на Комотини, но газопроводът IGB не беше изграден. При това положение "Булгаргаз" ЕАД не само че не може да получава природен газ съгласно договора, но е заплашен и от неустойки, уточнява news.bg.

Азерската компания, от своя страна, нито е длъжна да доставя газ по друг газопровод, освен по IGB, нито е длъжна да доставя всички количества, които би доставила по IGB.

След като вече няколко пъти се отлага пускането на газопровода IGB, от "Булгаргаз" са договорили да получават газ на друг газопровод, отстоящ на близо 300 км от IGB (през гръцката газопреносна мрежа ДЕСФА).

Към настоящия момент "Булгаргаз" ЕАД получава количествата, които азерският доставчик се съгласи да достави. Получаването на пълния размер на договорните количества на алтернативния газопровод зависи изцяло от волята и възможностите на азерската страна.

Всяко отлагане на пускането в експлоатация на газопровода IGB поставя "Булгаргаз" ЕАД във все по-неблагоприятна позиция в преговорите за доставка на алтернативния газопровод с азерската компания. И до днес "Булгаргаз" ЕАД не е информирано от проектната компания, изграждаща IGB, кога ще бъде готова гръцката газова връзка. Поради това "Булгаргаз" ЕАД не може да съобщи на азерския партньор кога българската страна ще започне да изпълнява договора, вместо да иска временни решения.

Според становището на "Булгаргаз" не можеше ли да се избегне поскъпването на природния газ от 1 януари 2022 г., дори България да получаваше всички договорени количества азерски газ? За момента азерският газ е относително по-евтин, но и неговата цена расте. Също така, дори "Булгаргаз" ЕАД да получава цялото количество по договора, през зимните месеци то няма да е достатъчно да задоволи дори една четвърт от потреблението в страната. Азерският газ не е и не може да бъде решение на проблема с високите цени на международните петролни и газови пазари.

Договорените количества газ ще се получават, когато бъде завършена междусистемната връзка Гърция-България (газопровода IGB).

От "Булгаргаз" уточняват, че не са отказали да получават цялото договорено количество азерски газ.

В уточнението се казва, че когато са започнали преговорите през 2020 г. цената на азерския газ е била по-висока от тази на руския газ и на втечнения газ (LNG). В момента е по-ниска. В зависимост от развитието на пазарите през 2022 г азерският газ може отново да стане по-скъп от другите източници.

За "Булгаргаз" ЕАД е важно да има балансирано портфолио от различни източници на природен газ, да не зависи икономически само от един доставчик и да гарантира сигурност на доставките, уверяват от дружеството.

Те твърдят, че не получават азерски газ през Турция защото операторите на българската и на турската мрежа не предлагат такава възможност. И до ден днешен в точката на свързване на газопроводите между България и Турция не се предлагат капацитетни продукти.

От "Булгаргаз" уверяват, че не са получили отговор за техническите възможности и търговските условия за пренос от турския оператор. Така или иначе, въпросът дали се доставя през Турция или през Гърция, е второстепенен - "Булгаргаз" ЕАД няма как да избере и посочи друг маршрут, различен от договорния и да получи количества азерски газ по него без съгласието на азерската страна.

"Булгаргаз" ЕАД е изпълнило на 100% задължението си за нагнетяване на газ в газохранилището по Плана за действия при извънредни ситуации, уверяват от газовото дружество. Целта е нагнетените количества в ПГХ "Чирен", заедно с количествата, които "Булгаргаз" ЕАД внася по дългосрочните договори, да покриват завишената консумация на клиентите през този период.

"Булгаргаз" ЕАД не е единствен ползвател на газохранилището. Операторът на газохранилището "Булгартрансгаз" ЕАД разпределя между всички заявители на капацитетни продукти за нагнетяване, съхранение и добив на газ в ПГХ "Чирен" в съответствие с Правимежлата за ползване на газохранилището.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    153 25 Отговор
    САМО МРЪСНИК КАТО АХМЕД БОРИСОВ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТАКАВА МРЪСОТИЯ НА1- Ви ЯНУАРИ ...
    ....... ТРВБВАШЕ ОТДАВНА И АХМЕДБОРИСОВ И КАСКЕТ ЦАЦАРОВ ДА СА В ПАНДЕЛАТА

    Коментиран от #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Игри на селяни

    80 23 Отговор
    Идва азерския газ на 5 лв куб метър йеее йеее кво стана пак опирате до руските доставки.

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Безхаберници

    113 9 Отговор
    Пак машинации на разни агентури тука..тоз турския паток го построиха за една година нарочно в последната на ББ..другия дето сега ни трябва е наникъде
  • 7 El Salvador

    111 22 Отговор
    Според бг соросите газа от Азарбейджан може да дойде по ВИК мрежата! Свиквайте с мизерията ЕС ви я договори със зелената сделка дето подписаха в Брюксел.

    Коментиран от #33

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 САТЪРА МА ХАНА

    82 5 Отговор

    До коментар #5 от "Лъжат руските сига ни.":

    ГЕРМАНИЯ КУПУВА РУСКИЯ ГАЗ НА 240/ДОЛАРА ЗА 1000 КУБИЧЕСКИ МЕТРА......ПО ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР .... А ГЕРМАНЦИТЕ ГО ПРОДАВАТ НАНАД 800 ДОЛАРА / ЗА 1000КУБ.М

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Дедо Пене

    68 9 Отговор
    КОВАРНИТЕ ГЪРЦИ /ДАНАЙЦИ/ НЕ ЗАВЪРШВАТ ГАЗОВАТА ВРЪЗКА НА КОМОТИНИ, ЗА ДА ПОЛЗВАТ И НАШЕТО КОЛИЧЕСТВО АЗЕРСКИ ГАЗ ЗАЩОТО ПО IGB Е ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ИТАЛИАНСКАТА ВРЪЗКА!!! ЩЕ ГО ЗАВЪРШАТ КАТО ПАДНАТ ЦЕНИТЕ НА ГАЗТА!!! НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ НЕУСТОЙКИТЕ!!!

    Коментиран от #67

  • 11 БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ЗА БСП

    22 31 Отговор

    До коментар #9 от "САТЪРА МА ХАНА":

    НИСКИ ЦЕНИ ЗА ГЕРМАНИЯ, ЩОТО КУПУВА ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА....

    Коментиран от #37

  • 12 Знайко

    38 73 Отговор
    От 8 месеца само човъкат по тази връзка. Няма контрол и нищо не се прави. Тиквата ги мачкаше всяка седмица и ония виеха врат и бачкаха. Сега ще искат кинти отгоре нищо че изпуснаха срока. Киро празнува а България затъва.
  • 13 EREBOR

    57 14 Отговор
    Изобщо не чакайте азерски газ, руснаците и азерите се договириха азерите получават Карабах, а газа от Азарбейджан за Европа става мираж. Друго е, че в Азербайджан също газа е в малки количества! Вие кво си мислите, че руснаците са вчерашния пазарна икономика ее..Гърция затова и не строи отсечката защото знае , че по нея нищо няма да потече от Баку са им го казали.

    Коментиран от #18, #25

  • 14 васо

    43 27 Отговор
    ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА, УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГАЗА С 30 ПРОЦЕНТА-ЧЕСТИТА НОВА ГАЗ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Овчарчето Калитко

    85 13 Отговор
    ТИКВАТА толкова първи копки му направи на тоя газопровод ...че как не го прокопа не знам...
  • 18 Интересна работа

    10 22 Отговор

    До коментар #13 от "EREBOR":

    Искаш да кажеш че случайно някой не иска да прави пари така ли..как така няма азерска газ пък гърците са вързани..и само да ти обясня че азерите платиха в кеш за карабах..заради вовата оправиха братята християни пак

    Коментиран от #23

  • 19 Тиква

    35 1 Отговор
    По голям "нонсънс" вероятно само в Нигерия или Сан Салвадор могат да сътворят.;)
  • 20 Дедо Пене

    52 1 Отговор
    ЧУГУНЕНИТЕ НЕМСКИ ГЛАВИ ЩЕ УНИЩОЖАТ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА ГФР И УЗИСКВАТ ОТ ВСИЧКИ ТОВА???БЪЛГАРИЯ Е В ГРУПАТА НА ФРАНЦИЯ, КОЯТО ИСКА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ ДА БЪДЕ ЗЕЛЕНА!!! БАБИЧКАТА ШМЕРКЕЛ, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ЯДРЕН ФИЗИК СЪСИПА ФРГ!!!
  • 21 Ами ...

    53 10 Отговор

    До коментар #4 от "Игри на селяни":

    Имаме си петоколонници, които за 10 години не построиха интерконектора с Гърция от 120 км, но за една година построиха 400 км. за доставки на руски газ. Та затова пак опитаме зо руските доставки. Селски номера, но приключват.

    Коментиран от #26

  • 22 Хоп

    49 6 Отговор
    Абсолютни престъпници.Във всяка една нормална държава,щяха да бъдат вкарани в затвора за много дълго време.И тук в някакъв момент,тази гадост с правосъдието,ще бъде поправена и тогава,силно се надявам,тези крадливи престъпници,да си получат заслуженото.
  • 23 Набуко умреее

    28 6 Отговор

    До коментар #18 от "Интересна работа":

    До Гърция газа нагоре не. А що братята хамериканци не помогнаха на Армения ЩО ?

    Коментиран от #28

  • 24 мафията

    84 8 Отговор
    Къде е газовия ХЪБ "Балкан", дето щяхме да снабдяваме половин Европа? Борисов? Къде е интерконектора с Гърция, който строим от 2008 год. да ни снабдява с евтин газ? Защо прокуратурата не проверява тези проекти? Защо мафиотската клика на ГЕРБ, ръководила страната 12 години не е в затвора?

    Коментиран от #34

  • 25 Ами ...

    32 12 Отговор

    До коментар #13 от "EREBOR":

    Азерския газ нито е в малки количества, нито има какво да се договарят за Караках. Азерите си го взеха с ТУРСКА помощ. Тази опорка, че няма друг газ освен руски, яко се изтърка в последните 10 години.

    Коментиран от #27, #68

  • 26 Нещо си се объркал

    34 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ами ...":

    Руснаците си построиха 400 км за 1 година българите нищо не са строили с парите от КТБ дето загуби Газпром 2013г от Южен поток!

    Коментиран от #36

  • 27 Rampage

    34 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ами ...":

    Колко си заблуден за Карабах. Турците нямаха думата в Нагорни Карабах! Каспийския флот можеше да сложи точка обаче арменците почнаха да го играят с чичо Сам последните години и руснаците ги на казаха като им показаха кой командва парада .

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Ами ...

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "Набуко умреее":

    Набуко, да. За да го спрат започнаха войната в Сирия. Но южния газов коридор си работи. Пак същия азерски газ, през Турция.
  • 29 XXL

    30 21 Отговор
    Аркадашите на Бойко и Доган умишлено не строят интерконектора и саботират държавата, а Киропитека ни честити 15-тата годишнина от вкарването ни в Брюкселския халифат. Мислехме мутрите за тъпи, но харварджиите ще се окажат по-тъпи!
  • 30 Ами ...

    6 22 Отговор

    До коментар #27 от "Rampage":

    Това ли са витиеватите обяснения за военното поражение на руския съюзник Армения? :) Смехотворно. 😀 На подобни обяснения би повярвал само религиозен русофил. 😀

    Коментиран от #69

  • 31 ОТ 2015 Г.

    32 3 Отговор
    МИСЛЯ СЕ СТРОЙ ТОЗИ ГАЗОПРОВОД. 7 ГОД. БИБИ
    И КОМПАНИЯ ГЛЕДАХА БЕЗ
    УЧАСТНО. ВЪРШИХА СИ ДАЛАВЕРКИТЕ С РУСИ,СУАЩ
    ВЪРТЯ НАЩО ТУЛУПЧЕ ЕДИН
    КРАН В ТУРКИЯ. ИЗГРАЖДАХА
    НА УЖКИМ ЕДИН КОЛЕКТОР И
    ТАКА ДО СЕГА. БИБИТКО И МИНИСТРИТЕ МУ СА ЗА ПАНДЕЛАТА.
  • 32 Наказал за момента

    6 8 Отговор

    До коментар #27 от "Rampage":

    Ти с арменци работа имал ли си..гарантирано ще си отмъстят при първа възможност още повече че ония бая народ пречукаха пък там важи кавказкия закон малко
  • 33 Ами ...

    13 36 Отговор

    До коментар #7 от "El Salvador":

    Мизерията от съветско време още я помним.
  • 34 Избирател

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "мафията":

    Изброрите бяха за парламент не за съдии и прокурори. За да има справедливост трябва да има нови съдии и пеокурори ама не просто ноеи що и те ще са същите а хора с кауза да наказват не да замазват.
  • 35 ежко

    16 1 Отговор
    Азерският газ, коя компания го добива?Няма да е азерска мисля.....

    Коментиран от #38

  • 36 Ами ...

    30 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нещо си се объркал":

    Строи се с пари на българските данъкоплатци, под формата на кредити, които всички граждани на България ще връщат. Ако някой е откраднал пари от Южен поток, КТБ или от където и да е, да ги връща крадеца, а не българските граждани. Строежа се извършване на българска територия, с българско финансиране. Кой е бил изпълнителя няма никакво значение.

    Коментиран от #41

  • 37 Iviviv

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "БАЛКАНСКИ ПОТОК...ШАМАР ЗА БСП":

    Не и в Сърбия е 270 долара за 1000м2,а и в Унгария.
  • 38 Ами ...

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "ежко":

    Не е. Находището "Шах Дуниз" се експлотира от руски оператори. По-голямото и по-ново находище "Шах Дениз"-2, се експлоатира от консорциум западни фирми, като най-големия дял е на BP и захранва европейския газопровод "Южен газов коридор".
  • 39 Анавв

    33 3 Отговор
    Мутрата ни изработи тези неговите години на разруха ,грабеж , лъжи и измами.Сега се радва на положението в което се намираме . Безсрамник !!!!!

    Коментиран от #52

  • 40 Ами

    20 2 Отговор
    Вече почти година бездействие, "лов на вещици", и гръмки, но празни от смисъл лозунги ! Резултатите са налице !
  • 41 мен

    21 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ами ...":

    Колега прав сте.Знам още преди фалита на КТБ че същата банка отпусна заем от около 500 милиона лева или долари на българска фирма която трябваше да осигури логистика на трасето на Южен поток през България.Южен поток бе спрян а парите потънаха.Информацията ми я сподели шеф на банка.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кой

    9 1 Отговор
    “Експерт”е подписал договора?Трасето още не е готово,а договора подписан.Този договор е незаконен.Рибата още в морето,а те сложили тигана.Разваляйте договора.

    Коментиран от #48

  • 44 Ами ...

    16 0 Отговор

    До коментар #41 от "мен":

    Когато бъде нанесена щета в такива размери на бизнес субект, ощетения задължително се обръща към съда. Още повече, че участието в българската проектна компания за строеж на Южен поток, беше на държавата. Не ми е известно да има дела срещу българската проектна компания от руска страна или от страна на българската държава към някаква компания, ангажирана в проекта. Т.е. официални претенции няма и всички приказки, че от РФ били откраднати някакви пари, които тя си била върнала с "Турски поток", са само приказки за пред общественото мнение.
  • 45 Ами

    8 29 Отговор
    Той Борисов преди няколко дена излезе и обясни как стоят нещата, но зелените тикви, дето само знаете да го плюете, не слушате !

    Коментиран от #50, #82

  • 46 А бе

    21 2 Отговор
    При бай Ставри и всичко ще си кажете.
    Сменяйте ги борда на Булгаргаз, какво ги чакате.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    КЕВР кръвопийци мафия кожодери убийци БЕЗЧОВЕЧНИ капиталисти мутри
  • 48 Ами ...

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Кой":

    Имаш предвид АЕЦ "Белене"? Там нямаше договор, но се достави оборудване за милиарди, само с протокол. Договор няма, така, че няма какво да се разваля. Все същите схеми.
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    САТЪРЕ НА ХАНА ТАКА СИ Е ТОЧНО ОПИСАНО от вас
  • 50 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ами":

    И как точно стоят нещата?
  • 51 Ами

    7 0 Отговор
    Все пак е подписан договор,/както казват от БГаз/на основание,на който газта може да се приема само по това трасе.Неустойките по договора,би трябвало да могат да покрият увеличението от 30%.Или договора е подписан с някакви нищожни неустойки?”” “Адмирации”за този, който е подписал!
  • 52 АННА МИЛА

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Анавв":

    но има ВИДОВ ДЕН
    АНАВ
    всичко се връща
  • 53 Канадецо с гелосания перчем

    12 10 Отговор
    Перфектното извинение за канадецо да докара американския втечнен шистов газ. Ще плащаме най-скъпият ток, но поне ще е "диверсифициран" според либерасткия съюз на джендърите.
  • 54 Да бе да

    13 12 Отговор
    Първо , моля новото правителство да смени името на тази компания ( звучи като да са го взели от фейлетон на Алеко ,БУЛГАРгаз ) ! Второ, боко правеше всичко за да не " дразни" този на който името наподобява женски полов орган ! Трето, ако гърците са виновни нашата част трябваше отдавна да е завършена ! Четвърто, това което се случва в момента е шантаж на обезумяло жуже , което играе последната си карта , преди олигарсите му да го монтират в мавзолея до другото гей- жуже ленин!

    Коментиран от #66

  • 55 някой

    13 0 Отговор
    Е..га си договорите.... някой, яко въргаля някой, но извъргаляните както винаги сме Ние- обикновените хора, А истината може да е простичка - друг е комисионера и не дава подкомсиона!?
  • 56 Пламен

    11 0 Отговор
    Обяснение от мошеници.
    По добра цена се постига когато имаш три и повече алтернативи.Когато имаш един или два доставчика си бита карта.
  • 57 Лейка

    13 1 Отговор
    Тоест виновни няма и нас ни шлякате с цени и прекупвачи. Къде го Тиквун да каже нещо по въпроса или бившите министри от Герб?
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    КЕВР мафията уби ГЕОРГИ ДИЧЕВ ШЕФ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ за да му затворят устата
    КЕВР УБИЙЦИ
  • 59 123

    19 3 Отговор
    Ясно е ,че тиквара и компания клатят икономиката, за да се върнат на власт.Дали играят със сащ ,турция русия, важно е да има плюскане.Тия докато не виснат по стълбовете,оправия няма.
  • 60 Хамсал

    18 0 Отговор
    "Единственото трасе за доставка на азерски природен газ за България, съгласно договора с азерската страна, е газопроводът IGB (междусистемната газова връзка Гърция-България)" Да разбирам ли, че заради договора трасето е единствено? А другото трасе да не е Турски поток? Защото откъде идва това-"защо България получава само част от договорените количества природен газ от Азербайджан." Някога ще ни казват ли цялата истина или само парчета, които им отърват?
  • 61 Не ни интересуват проблемите ви

    16 0 Отговор
    За всичко това , което се опитвате да ни обясните, вие получавате месечни заплати и много допълнителни боноси , които са по- високи от годишните заплати на по-голямата част от българите. Всички тези проблеми са резултат или от некадърността ви или от вашата алчността. И престанете да прехвърляте вината си на други и замълчете. Сега ли разбрахте кой е виновникът. Къде бяхте докато той беше на власт или треперехте да не изхвърчите от корупционните сфери?
  • 62 Перо

    17 0 Отговор
    Борсовата цена на газа пада три пъти този месец, последната седмица с 22% и стигна от $ 2000 за 1000м3 до $ 797, а мошеника Иван Иванов лъже,че нямал “лостове” да повлияе на цената и се подиграва,че това е резултат на международните цени. Реално мораториума за тока се плаща от потребителите на газ,т.е. взима се от единия джоб на населението и се слагат пари в другия за сметка на газовите потребители. Няма никакъв контрол върху КЕВР и не знам кога ще ги сменят лобистите там,чиито мандати са изтекли отдавна!
  • 63 Перо

    11 0 Отговор
    Има конкретни виновници и контролни органи,които не са подведени под наказателна отговорност за неизпълнение на договорните задължения,от които са произтекли големи щети и пропуснати ползи. Пандемията не е вписвана в никакъв договор и не е причина за прекратяване на работата! Най-лесно е народа да плаща некадърността на престъпника в Банкя!
  • 64 Бамбука

    8 0 Отговор
    Първи работен ден на НС - приемане на Закон За Защита на Държавата.
  • 65 Хайде сега

    9 0 Отговор
    да видим за народа си ли ще мислят управляващите или за евроатлантическата "солидалност". И мантрата "у нас е най-евтино в цяла Европа" се разминава с фактите - просто Европа НЕ Е измисленият Европейски съюз - в Европа са и Сърбия, и Унгария... какви са цените там? И защо? И с колко ще паднат цените, ако се сключи дългосрочен договор с Газпром? И с с колко паднаха, след като американските газовози "спасиха" Европа/!/ от евтиния руски газ?
  • 66 Явно не знаеш

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Да бе да":

    руски... Това, което наподобява "женски..." започва с П,, но има друга форма1 а Путин идва от "път".

    Коментиран от #70

  • 67 Гърците си гледат

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо Пене":

    ИНТЕРЕСА, А НИЕ СМЕ СОЛИДАРНИ С ЕС И УКРАЙНА... ЗАРАДИ ИНТЕРЕСА НА САЩ.
  • 68 Има газ

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ами ...":

    колкото си искаш. Но на цени, каквито не иска никой от нас. Най-ентин е този от Русия /достъпът ни до азирския -по-евтин номинално - ще ни струва доста пари, а и количествата са ограничени. Но -евроатлантическата солидарност диктува да си плащаме и тръбите на сина на Байдън в Украйна...

    Коментиран от #72

  • 69 Продължавай

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ами ...":

    да представяш твоите желания и представи за реалност. А ние ще продължаваме да плащаме на евроатлантизма....

    Коментиран от #71

  • 70 Да бе да

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Явно не знаеш":

    Може в руския и да е така , но в българския ( езика който все още е наш ) нещата звучат точно както съм ги описал ! Знам че ви боли , но кво да праиш съдбата се подиграва с чувствата ви не аз ! ЧНГ
  • 71 Ами ...

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Продължавай":

    Никой не те кара да плащаш за нищо. Хващай си вързопчето и към Москва. Там евроатлантизъм няма. 😀

    Коментиран от #78

  • 72 Ами ...

    5 7 Отговор

    До коментар #68 от "Има газ":

    До тук платихме тръбите на руснаците. А това за ограничените количества, можеш да го разправяш в клуба на русофилите. По-голямата част от "руския" газ, всъщност не е руски, а само с руска надценка.

    Коментиран от #83

  • 73 Дебел бахур

    6 0 Отговор
    Наблягайте на бобеца и зеленцето и си произвеждайте газ за битови нужди вместо да плащате на тия измамници.
  • 74 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    8 0 Отговор
    Б. Борисов е досетлив - знаеше, че ще падне от власт и даде зор да се построи Турски поток и си прибра комисионните. За интерконектора не си даде зор, защото не си договори комисионни заради гърците - страх го беше, че ще го докладват във Вашингтон.
  • 75 Хоп

    7 1 Отговор
    Тази тъпотия, противоречи на логиката.Иж не може,но сме получики една трета;?!?!!!?!.Някой от боковите лапачи,прецква цяла България.
  • 76 Комунист

    6 3 Отговор
    Ами Мунчо и компания окрадоха парите за завършване на връзката с Гърция.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 веселяк

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ами ...":

    "Там евроатлантизъм няма". Тооо и в Европата няма евроатлантизъм а е еврогАйатлантизъм!
  • 79 Lazar

    5 0 Отговор
    Да се върне смъртното наказание!
  • 80 Не точно

    7 0 Отговор
    То и сега си има газова връзка между България и Гърция , нищо не пречи да се докара и останалата газ. Въпрос на желание от страна на Азербайджан и Гърция . При тези цени на газа се получава схемата на Пр.. .й другарче. И въпросната газ се реализира там където е по-добра цената, а ние можем да почакаме. Всъщност дори и да я бяхме получили , ние също бихме направили същото- да я реализираме там където има по висока цена , и да барнем "сухото" е не точно ние , а само някои хора , спестявали от закуски.
  • 81 7373382821

    0 1 Отговор
    Честито на всички българи , тая година ако не се излезе по площадите за високи заплати и навреме да ги плащат сте затънали в задължения за ток,вода,интернет и телефони и тия дето имат газ по блокове и къщи.Запасявайте се с консерви ,ама като гледам кви са цените и консервите не мойте си купите.
  • 82 Казуар

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ами":

    Я Борисов да обясни къде са 53 милиона лева изнесени с чували. Това се случи благодарение на неговата тактика за финансиране на АМ Хемус.
  • 83 хихихихихи

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ами ...":

    "По-голямата част от "руския" газ, всъщност не е руски, а само с руска надценка." Ами разбира се, американски е, закупен от Ямал!
  • 84 шефа

    1 0 Отговор
    НА бУЛГАРГАЗ ДА СИ ХОДИ.щОМ Е ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТВО ,ДА ИМА ПЪЛЕН КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА И ДА ВЛЕЗНАТ ДА МУ НАПРАВЯТ одит.сТИГА РАЗБОЙКОВИ ТАРИКАТИ СА ПЕЧЕЛЕЛИ НА НАШ ГРЪБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове