Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 11:37 3 209 40

ВМРО: Долу ръцете от творбите на Майстора!

  • майстора-
  • трансджердър-
  • вмро

Трансджендър картините са подигравка и позор

ВМРО: Долу ръцете от творбите на Майстора! - 1
Снимка: Фейсбук

ЛГБТИ+ общността и техните поддръжници, които убедително разрушават основни морални ценности, след като направиха опит да стигнат до образователната система чрез серия от провокации, като Истанбулската конвенция, които ние от ВМРО спряхме, все пак посегнаха и на културата в България.

Това се казва в позиция на ВМРО по повод появилата се информация в медиите, придружена със снимки, че е направена фотосесия с транссексуални мъже, пресъздаваща уникалните образи на красиви български жени, нарисувани от Владимир Димитров - Майстора. Скандалната провокация картините на Майстора да бъдат заменени с транссексуални мъже във фотосесията е подигравка с паметта на големия български художник. Това е унижение за българската култура. Това е унижение за българското общество. Това е унижение за истинските жени, които Майстора е нарисувал в платната си. Това е унижение за всички българи.

Още по-скандален и недопустим е фактът, че това извращение е финансирано от Национален фонд „Култура“ и Министерството на културата. Няма значение кой министър го е допуснал. Факт е, че в интернет вече се вихрят снимки с тази гавра. Изложбата, обявена за 8 март, трябва да бъде спряна.

Неолибералните злоупотреби с ценностите на обществата в християнска Европа, подхвърлени като „пърформанси“, трябва да бъдат прекратени. Българката като жена и майка винаги е била издигана в култ както в народното творчество, така и в литературата и в народните обичаи. Да замениш красивите българки на Майстора, които са истински биологични жени с неподправена красота, с мъже, които се гримират и оскверняват и женските народни носии, това вече е непростимо!

Утре ще сложите жени, изживяващи се като мъже, в мъжките персонажи на великия художник ли?

Разберете го веднъж завинаги – половете са два – мъжки и женски. Така Господ е създал човека. И семейството е от баща-мъж, майка-жена и техните деца. Всичко друго е подмяна и извращение!

Ето защо зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов направи апел във „Фейсбук“, към който ние призоваваме всички българи, които вярват, че още е останала и частица достойнство в нашия народ, да залеем всички социални мрежи със снимки на оригиналните картини на Майстора, за да задушим поредната ЛГБТИ+ гавра. И да потърсим отговорност от тези, които са отпуснали 10 000 лева, платени от нашите данъци без да ни питат дали сме съгласни с това.

Прилагаме поста на доц. Милен Михов във „Фейсбук“ и картината „Жътвар“, която е прикачил към него:

Така е нарисувал Майстора един българин, който не е търсил своята полова идентичност, обичал е жените и децата си и се е трудил за хляба на своето семейство. Нека до 8 март залеем „Фейсбук“ с картините на Майстора, за да удавим гаврата с неговото изкуство!


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 CaizerSoze

    24 24 Отговор
    Най-яката партия, честни и почтени хора влизат в нея. Не искат нищо освен патриотизъм, родолюбие и истински и доказали се мъжкари!

    Коментиран от #6, #19

  • 3 XXилиXYдругоНяма

    40 2 Отговор
    Ако трябва да се изибира между културата НИ и ЛГБазбуката+ мисля, че изборът е ясен и ще трябва да го направим като народ и общество, иначе след някоя година ще четем за романса на Бойчо Огнянов и Соколов, и Ния и Божана.
  • 4 в лоното на май ка ти

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    анадъннму?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    56 5 Отговор
    джендъри долу ръцете от нашите творци никога никога ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНСИЯ да на НОРМАЛНОСТА дори на КУЛТУРАТА ЛИ ПОСЕГНАХТЕ бе джендъри вас дори БИБЛИЯТА БОГ не ви признават вие сте грешни вие сте срам
    никога вашето няма да стане СЕМЕЙСТВОТО е СВЯТОСТ
    мъж жена деца ХЕТЕРО никога няма да има не искаме не желаеме джендъри
    вие сте той той то тотя тя
    никога и не посягайте на КУЛТУРАТА СЕМЕЙСТВОТО ДЕЦАТА

    Коментиран от #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 истината

    7 31 Отговор
    Половете не са два, има и трети, макар и малцинство - с белези от двата пола. Гледах за една такава жена/мъж, роден/а с мъжки и женски полови белези, колко мъки и унижения е преживял/а.

    Коментиран от #23, #27

  • 11 Gen Gurko

    69 2 Отговор
    Извратеняците няма да се спрат докато не бъдат спрени със сила и поставени на местата им. Страшна наглост.
  • 12 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    76 3 Отговор
    Абе еййййй! НЕ ИСКАМ с пари от моите данъци да развръщавате децата ми! Оставка на министъра на културата! ВЕДНАГА

    Коментиран от #20

  • 13 православен

    58 2 Отговор
    тез сбърканяци трябва да се отсрелват като вреден дивеч

    Коментиран от #34

  • 14 TROY

    3 35 Отговор
    Дебелака, доносник на ДС, македонеца от Русе и пръв антикомунист, пръв на всички кьорсофри, да се изкаже по въпроса.
  • 15 Летописец

    5 28 Отговор
    " Транссексуални са получили 10 000 лв. от държавата, за да се снимат като героини на Владимир Димитров-Майстора .Национален фонд "Култура" е дал 10 000 лв. за проекта "Другите българки", с който по нестандартен начин се отбелязват 140 години от раждането на Владимир Димитров-Майстора. Проектът всъщност представлява изложба на снимки, аранжирани така, че да напомнят за известни картини на художника. "Другите българки" пък са транссексуални мъже, смятащи себе си за жени.

    Организаторите споделят, че изложбата "е вдъхновена от личните истории на група транссексуални момичета в България". Според тях "картините показват, че независимо от крайната маргинализация на тази общност у нас, тя съществува и обогатява обществото ни Автор на изложбата е Михаил Вучков, известен на по-възрастната аудитория като водещ в несъществуващата вече музикална телевизия "ММ"".avtora.com
  • 16 мазния Леберкез

    11 4 Отговор
    Здравейте , казвам се Курти Желязков Куртев - Непадалски и съм голям симпатОяга ,имам много приятели от политическите , културните , бизнес и арт.средите ,близките ми приятели ме наричат "Мазаният Леберкез" (няма си на идея - защо). С гордост искам да заявя , че цялото правителство начело с г-н Премиера са ми МНОГО БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ и искам да им изпратя ЕДИН ПО ЗДРАВ. Благодаря.
  • 17 Оставка!

    48 6 Отговор
    Незабавна оставка на това правителство! Долни продажници! Предатели! Мразят народа си! Мразят най-хубаворо, което имаме! Съд за продажниците!
  • 18 ЗАТВОР

    53 2 Отговор
    за тези болни хора. Жалкото е , че дори минсър на културата на България дава държавни пари за хора обсебени от бяс. Жал за Майка България с такива като "Наско Тъпото".
  • 19 579

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "CaizerSoze":

    По-смешен коментар не бях чел.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да ама не

    10 25 Отговор
    Търговците на български паспорти не спират да се подмазват на по-простата част от населението с надежда да се нахендрят в следващия парламент.
  • 22 наблюдател

    36 0 Отговор
    Просто Наско да се самосезира веднага и тия убавици да върнат държавните пари. Да си се снимат както искат със свои пари и да не ни занимават с бездейностите си в свободното време.
  • 23 реш

    10 26 Отговор

    До коментар #10 от "истината":

    Хермафродитите са третия пол. Стига сте се правили на слепи, че няма такива хора.

    Коментиран от #28

  • 24 подигравка е меко казано

    42 2 Отговор
    това е една долна гнусна гавра с българщината и с великият Владимир Димитров Майстора не стига че комунистите му съсипаха живота приживе а сега и техните потомства се гаврят посмъртно с творчеството му министърчето да подава оставка веднага
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 asd

    28 0 Отговор
    Трансверзали, и да искате не можете да сте като красивите българки!😛
  • 27 Съвсем истината

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "истината":

    Произведеният с дефекти компютър НЕ Е НОВ МОДЕЛ компютър!

    Коментиран от #33

  • 28 Не става въпрос

    40 2 Отговор

    До коментар #23 от "реш":

    За правото им на пълноправно съществувание в обществото, а за гаврата с картините на Майстора! За подигравката с красотата на българката! Това е достойно именно за самосезиране на прокуратурата, а не думите на Мангъров! Унижението и подигравка с културното ни наследство, с националните ни ценности - това трябва да бъде преследвано и наказано! А не спонсорирано от министерството на БЕЗкултурата!
  • 29 Плевенски

    10 7 Отговор
    Точно при тяхното управление в центъра на София се провеждаха гей паради. А сега са възмутени... Какво двуличие!
  • 30 ха ха

    5 1 Отговор
    иновации , а ?
  • 31 Да попитам

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кога ще гушнеш букета, кога ще отидеш пред портите на Петър. На патерица и бегом към Дунав.
  • 32 Ангелина Джамбазова

    3 8 Отговор
    Мен ме е яд ,че те поканиха. Ще си сложа хубава македонска носия. Ще се гримирам, може и блонди г-жа Сидерова да дойде .
  • 33 пннвп

    6 12 Отговор

    До коментар #27 от "Съвсем истината":

    Но такива хора съществуват и са живи, но не са компютри, нито вещи. Моли се съдбата да не си направи шега с теб, чрез деца и внучета. Не се подигравай на различните!
  • 34 Православен

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "православен":

    Е,да явно се молиш пред иконата на баба Гуси. И ,играете калугерско хоро със монахините ,Кичка, Филка, Палома, Вика, Берта, Гуси, Мирела.
  • 35 Камуфлаж

    12 0 Отговор
    Хермафрофитите са изключения! “Изключенията потвърждават правилото!”
    Някой си играе на театър, че е нещо друго и дай нови правила.
    Изроди винаги се раждат! Това е един постоянен експеримент. Скоро ще кажат че нормален е този който има само един крак.
  • 36 Докъде

    15 0 Отговор
    докарахме България - извратени да ни управляват !
  • 37 БПФ

    11 0 Отговор
    Виждате ли докъде води толерастията към изр0ди? - Качват се на главите на нормалните хора !!! Посягат на културата ни, на всичко свято, на всичко достойно, на всичко нормално, силят се да подменят ценностите ни... ще ги търпим ли, вместо да им натрошим мръcните ръчички?
  • 38 Гост

    9 0 Отговор
    Как да няма значение, кой министър е раздал нашите пари, за поругаване на изкуството ни? Аз искам да знам, кой? Кажете му името, да го знаят всички. Кой харчи парите ни за развратници?
  • 39 Гост

    9 0 Отговор
    Защо този, който е измислил тази гавра, не си представи негови творби, ами е тръгнал да поругава чуждите? Защото изкривяването на нормалността е в основата на ненормалното ли?
  • 40 Хихата

    2 0 Отговор
    Това И в края на абревиатурата какво означава? Извънземни? Или просто Извратеняци?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове