Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 20:04 6 247 33

Николай Радулов: Трябва да бъдат разследвани близките до Борисов лица, това засега не се следи

  • николай радулов-
  • близки-
  • борисов-
  • лица-
  • разследват

През последните 10 г. службите не бяха инструмент в полза на българското общество, а инструмент в полза на Борисов, коментира депутатът от ИТН 

Николай Радулов: Трябва да бъдат разследвани близките до Борисов лица, това засега не се следи - 1
Снимка: БГНЕС

Данните, с които разполагат испанските власти, показват, че действително в Барселона има къща, там е живяла дамата, за която се говори, с детето, тя е имала и бутик, и сметка с близо 2 млн. евро. Според испанските власти вероятно става дума за пране на пари - около 5 млн. евро. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" и експерт по национална сигурност Николай Радулов по повод оповестените днес заключения на испанските власти по аферата "Барселонагейт", изпратени на ДАНС.

Той отбеляза, че публичните имена на хората, споменати в разследването, по един или друг начин са близки до бившия министър-председател Бойко Борисов, допълват от novini.bg.
Да, той няма къща в Барселона, има в Банкя. Негови приятели са направили трансферите. И Путин няма къща и никаква собственост – човекът, за когото се твърди, че е един от най-богатите хора в света. Трябва да се проверят близките до Борисов лица, те трябва да бъдат разследвани. Тези, които водят до Борисов. Това засега не са следи, но при внимателно разследване, когато могат бъдат обвинени за пране на пари, биха се "пропукали". Когато те се "пропукат", може да се види има ли г-н Борисов нещо общо или не. Това всъщност предстои, подчерта Радулов.
Колкото и да ни е неприятно, през последните 10 г. службите не бяха инструмент в полза на българското общество, а инструмент в полза на Борисов. Те правеха това, което им възлагаше Борисов. За съжаление, те не са проявили инициатива по този казус, посочи депутатът от ИТН.
Реално промяната в службите не е започнала. Има направени промени в МВР, реално ДАНС не е пипната въобще, там са същите хора, които са работили за Борисов. Там ще са едни от най-трудните промени. Премиерът тепърва ще търси експерти по сигурността, които да го съветват какви промени да извърши там, заяви Николай Радулов.

Прокуратурата също отказва да работи по тези случаи. Тя е на Борисов, Гешев е на Борисов. Сега ще видим дали прокуратурата ще откликне или ще продължи да се опъва и да се опитва да спъва дейността на МВР. Прокуратурата трябва да се реформира и Гешев трябва да си отиде възможно най-скоро. Работи се по промяна на законите, които да доведат до една балансирана прокуратура, каза още Радулов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    61 18 Отговор
    Ако бяхме Държава, долната мутра и компания да са в Панделата. Сега се чака мутропитека да избяга, за да си харчи на топло Чекмеджетата. Щото друго няма как да стане.

    Коментиран от #9, #15, #29

  • 2 Последния Софиянец

    31 12 Отговор
    Бојко, врати се са црним џипом и смрви будале!
  • 3 Да,бе

    55 14 Отговор
    Трябва,трябва,ама един каскет пречи и бандата му от корумпета и некадърници.С една дума трябва операция "Свински черва".
  • 4 Сатана

    27 32 Отговор
    Абе,Радулов,ти къде беше през последните 12 години ?Защо не се борИ против Борисовата тирания а чак сега на умряло куче нож вадиш?

    Коментиран от #24

  • 5 Тия мърди

    30 27 Отговор
    докато разследват Боко той ще дойде пак на власт. А през това време ще я докараме до просешка тояга.
  • 6 Нито една дума

    22 13 Отговор
    Която да представлява нещо ново
    Всичко това се знае отдавна
  • 7 Радуле

    32 12 Отговор
    Борисов добре ама Доган,Костов ,Симион 2 ,Жан ?И кво тези одъртеха трилиони откраднаха и Радуле нищо като за теб нищо.
  • 8 Цирк

    56 17 Отговор
    Ами трябва, ама според мене всичко е цирк.Бившата му грозница си отвори частна болница в САЩ.Дъщеря му има 10% от акциите на компанията,коарто ни краде златото .Любовницата му от която има дете, не може да изкара и 100 лева на пилона,но в Барселона се сдоби с вила и магазин за милиони.Двете му внучета имат по няколко десетки милиона в спестовни книжки и всичко това примата от Банкя е спестил от заплата.....да се смееш ли или да плачеш.

    Коментиран от #11, #30

  • 9 Пръц

    45 13 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    ГЕРБ не е на власт,но кметовете крадат като за последно.

    Коментиран от #12

  • 10 БОРУНА ЛОМ

    14 15 Отговор
    АЛО, ЕКСПЕРТА ЕДНА ГРАНАТА НЕ ПОЗНА! АКО И ЗА ДРУГО СИ ТАКЪВ ЕКСПЕРТ МААНИ СА
  • 11 Така се

    13 18 Отговор

    До коментар #8 от "Цирк":

    прави. Кирчо има да наваксва, но скоро ще го стигне.
  • 12 ТаУмВзе

    21 12 Отговор

    До коментар #9 от "Пръц":

    Това е повече от ясно! Да видим вносното премиерче, какво ще завлече като ни шитне на маке.
  • 13 До сега

    19 17 Отговор
    де спа , бе другарьо и сега се изхвърли ? Яяяя , стига с червените уйдорми !
  • 14 hahaha

    17 8 Отговор
    нещо куролацията ви куца
  • 15 !!!

    21 20 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Я,стига се напъва !ЧервенШибанЧервей!!!!Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП!!!Толкоз!!!!

    Коментиран от #19

  • 16 Балъци дигитални

    21 24 Отговор
    "Барселонагейт" окончателно е прекратен с акт на прокуратурата на Испания. Окончателно прекратен и архивиран с постановление на прокуратурата на Испания и по специално на главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05 и е влязло в сила", в хода на проверката по този случай никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да било други законови претенции от страна на испанските власти. Тогава уточниха, че името на Борисов не е замесено по никакъв начин. Но, докато Рашков се занимава с лъжи и измислени истории, престъпността в цялата страна се вихри. Ама умно-красивите, откъде са ги знаете тези неща. Да Вас е по-важно Борисов да бъде обвинен.
  • 17 Тома

    22 1 Отговор
    Най добре е електротехника йовчев да приберат в кауша и той ще издаде четата.
  • 18 попич

    17 8 Отговор
    още като секретар изнесе някакви чували но сикаджийски или на Симеон
  • 19 ТаУмВзе

    17 12 Отговор

    До коментар #15 от "!!!":

    От кога долната мутра, не е член на БКП и шофърче на Живков в тая ти Уж логика?
  • 20 Радул Николаев

    20 9 Отговор
    Този квартален отговорник спря да се пише "професор", може би знае що за "професор" е....Милиционер, верен страж на народната милиция, агент на ДС, доносник, службогонец, измислен професор. А Ване Цигането от с. Драгалевци, Софийско го нарече "мой колега".
  • 21 зеленчук

    14 8 Отговор
    Колкото и да ни е неприятно, през последните 10 г. службите не бяха инструмент в полза на българското общество, а инструмент в полза на Борисов. / та нали точно това е българския модел , но не от 10 г. а от 100 години , затова властта е кацата с мед а ;обществото; сте търтеите , затова са ни и такива и ;законите; и отношението власт-човек

    Коментиран от #22

  • 22 Бандера

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "зеленчук":

    От 1944 г. службите работят за Партията и са на пряко подчинение на КГБ/ФСБ и ГРУ. За справка: клетвата на постъпващите в КДС!
  • 23 скорпи

    14 2 Отговор
    Този който краде винаги посочва другите!Знаете защо!
  • 24 1122

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Е ми ти къде беше през тези 12 години с телефона в ръката и само мрънкаш и чакаш да дойдат спасителите нали си част от това общество излез и стачувай срещу 12 годишното управление на Боко Тиквата само мрънкане
  • 25 НИКОЙ НЕ РАЗСЛЕДВА ,,ЦВЕТА НА НАЦИЯТА"

    11 8 Отговор
    А СИ ТРЯБВА НАРОДЕН СЪД + ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ПРЕХОДА НАРИЧАНИ ВЕЧЕ ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ОТ МУТРАТА ОТ БАНКЯ !
  • 26 Гуна

    13 13 Отговор
    Кога ще видим разследвани Рашков малолетния,Ленка Йончева, апартаментите на Радев, и още и още...и в който град да погледнете ще намерите за разследване,кога ще видим.
  • 27 Доносник

    14 4 Отговор
    И този милиционер се уреди депутат. А има акъл колкото едно врабче, но говори важно, важно...Празни приказки, много думи, типични казионно- фатмашки фрази.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Kresi

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Цирк":

    БОКО ако е откраднал толкова пари трябва да много прост за да не издуха в някоя страна дето ще го хванем за цървулите.Мисля че номерът бойко виновен за всичко вече не върви, и старите предишни крадци викат дръжте крадеца.Някой може ли да каже ако скоро има избори поради липса на алтернатива какво ще се случи с новото оф
  • 31 Анонимен

    2 2 Отговор
    Защо да бяга тук си е Добре
  • 32 Опссс

    0 0 Отговор
    Абе , льольо , я кажи , ти беше ли при учиндолеца на онова порно , интервю за политици ? Или те спуснаха по линията ДС - Газ .
  • 33 асфалта

    0 0 Отговор
    Хайл Хитлер + Здраствуйте Путлеровци ! Нали знаете, че някой ви гледа от горе в когото не вярвате, но той ще ви привика да отговаряте ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол