Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 19:42 1 644 24

Петков след срещата със синдикатите на МВР: Подадохме си ръце

  • кирил петков-
  • синдикати-
  • мвр

Не можем да имаме министерство, което е със структура от преди 50-60 години, добави Рашков

Петков след срещата със синдикатите на МВР: Подадохме си ръце - 1
Снимка: БГНЕС

Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща я насрочихме за понеделник. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата му с представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

„Синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка, за да направим реформите, които са нужни в МВР и оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно наистина работещо министерство с хора, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени и от друга страна да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи и конструктивни, ще бъдат реформирани“, поясни премиерът.

Вътрешният министър заяви, че не за първи път се срещат с ръководството на синдикатите.

„Правим ежемесечни срещи от края на миналата година. Обмисляме сериозни структурни промени в МВР, които не могат да бъдат извършени без участието и мнението на синдикатите в МВР. Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават от служителите на МВР са изостанали, включително и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото е например Министерството на правосъдието“, добави той.

По думите му синдикатите вярват на ръководството на МВР.

„Не можем да имаме министерство, което е със структура от преди 50-60 години при коренно променени обществено-политически и икономически отношения“, заяви Рашков.

„Лично аз съм доволен от тази среща и най-вече от това, че спазваме една задължителна процедура – в момента, в който вървят протести да започнат и преговори. Със сигурност не сме в състояние да решим всички или дори по-голямата част от проблемите, които предизвикаха тези протести – поне не бързо и не веднага. Затова те ще продължат, както са планирани. Но ще продължим и нашето сътрудничество с министър-председателя и министър Рашков”, заяви представителят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

По думите му, ако в МВР започне реформа по начина, по който синдикатите я намират за нормална и уместна, ще я подкрепят.

„Ако това ще е в интерес на обществото и на служителите от министерството сме готови в някои случаи да подкрепим дори и непопулярни мерки. Говоря по принцип не мога да конкретизирам в момента, защото сме много далеч от този етап. Позицията ни остава такава, каквато е била досега. Към момента нямаме индикации, че увеличение на заплатите на служителите ще се случи. Това е причина да продължим с протестите и евентуално нататък с преговори”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики Грайндъра

    14 4 Отговор
    Подадоха ми
  • 2 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    Какво стана с платените бандити в МВР?
  • 3 user

    25 5 Отговор
    Тоест ще раздавате пак пари. Тези ще теглят дългове и ще раздават. Разиграват хората, печелят политическо време, за да прокара американските и Терезия у нас и успоредно с това ошушкват държавата. Няма да може да се оправим десетилетие след тези.
  • 4 егати

    15 2 Отговор
    ДОВИЖДАНЕ
  • 5 Делю Хайдутин

    12 1 Отговор
    Сега ще има ли протест или не!?
  • 6 Чекмеджан

    8 3 Отговор
    Ако искаш си добре вземаш от децата и даваш на милицията
  • 7 ПЕНЦИОНЕР

    12 3 Отговор
    ... ВЕЧЕ НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ... ДОРИ НЯМА КОИ ДА ВИ КОМЕНТИРА... TSAR KIРО.....!!!
  • 8 Да,бе

    17 0 Отговор
    Чантаджиите му е майката да се разкарат в това роднинско котило,че там поне една четвърт са пиявици ненаядни.
  • 9 Пенсионер

    19 1 Отговор
    Държите над 7000 пенсионери на работа в полицията за къв чеп ви са?
  • 10 Перо

    25 3 Отговор
    Идва време за нови избори . Тези младежи за нищо не стават.
  • 11 sori

    14 1 Отговор
    Кирчо , 1енгетата искат пари . пари а не реформи..и винаги ще преотестират за пари ..защото все им са малко . Ако си умен съкрати половината които са в излишък и тогава им вдигни заплатите . Ако не знаеш как стават тези неща питай президента на Грузия .
  • 12 Майна

    14 0 Отговор
    Ще има ,,РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ..,, ТРЮДО ОСВОБОДИ от задължителна вакса полицията срещу изпращането им за разбиването на Конвоя на Свободата, обяви мирно протестиращите хора за ТЕРОРИСТИ!!! ТОЗИ им обещал нещо си..Полицаите трябва да разберат, че винаги трябва да са с народа си
  • 13 СТАРИО

    17 0 Отговор
    Този премиер прилича на тинейджър, който е попаднал на случаен стаж в завод за производство на алкохол! Цял живот са го учили да не пие, а около него само заклети пияници и той с комсомолски плам се опитва да им внушава, че щом пият ще се разболеят, ще са бедни, ще получат цироза или рак на черния дроб! На тях изобщо не им пука и си правят майтап с него и му гледат сеира как си губи времето, вместо да си сипе 100 грама!
  • 14 Тъй ли?

    15 0 Отговор
    Какво друго си подадохте?
  • 15 Вече

    20 0 Отговор
    Кирил Петков като каже добър ден,трябва да погледнем къде е слънцето.Иначе,вчера с такъв апломб разказваше при Цветанка Ризова за Барселонагейт, че си казах "сгащиха ги". А то било кьорфишек. Днес пък Лена обяснява как престъпници щели да стачкуват за повишаване заплатите на полицаите,ама после се оказало за друг протест. Ама хората дали знаят,че са организирали протест,или първо Рашков знае.Е..посмяхме се малко.
  • 16 поглед

    15 0 Отговор
    и все пак-кой криминални структури ще протестират с полицаите? просто лена и просто киро. менталните проблеми са капан за бъдещето на България.
  • 17 г-н

    4 8 Отговор
    Герберасите ще стачкуват тия синдикални лидери са на заплата и пенсия, и пожарната през 1974г. беше на мястото на временният ресторант на дакови и не бяха към милицията а към общината и след дежурство пожарникарчето яхва ситроена бус Р3644 и пренасят мигранти като подават служебна карта при засечка
  • 18 Един

    6 2 Отговор
    Работещите пенсионери са проблем в МВР
  • 19 С две думи

    4 1 Отговор
    Много шум за нищо. Пари има ама не са за вас. Бягайте да си играете на стражари и апаши, защото може да започна и с не популярните мерки, които уж в интерес на обществото ще освободят пари за течен американски газ за хранилището в Чирен и за подпомагане само на бизнеса за цените за тока идващ прескъп от американските ТЕЦ в Маришкия басейн. Извод : Който не му харесва да емигрира в Канада и там да си намери свой гей другар, че умразните руснаци и правата на ЛГБТ общността не спазват, което е показно на агресията им в собствената им страна.
  • 20 Лудница

    1 1 Отговор
    Едните са хитри при смяната на властта да им извиват ръцете за пари, а другите клякат защото няма кой да ги пази от народната любов като стане напечено. Нищо ново под слънцето.
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Та колко ще ни струва твоята "такса спокойствие"?
  • 22 безпартиен

    3 1 Отговор
    Не разбрахте ли,че за да дадат на едни трябва да вземат от други!А тези други са работещите в частния сектор!Те плащат данъците и осигуровките са всички чакащи заплати от бюджета-държавен или общински!Нито един на бюджетна издръжка не знае как се изкарват такива заплати с какви усилия и колко работа!Работи се дори без почивни дни!!Такива заплати от по 2500-3000 лв. няма!Как пък все тези на бюджетна издръжка стачкуват и протестират за по-високи заплащания!Защо няма частници да стачкуват?Сега само вМВРима работещи около 5000 пенсионера все наръководни длъжности с пенсия+заплата+20 заплати за пенсионирането!Съкратете ги,оптимизирайте натоварването на останалите и с разликата им вдигнете заплатите!Който не иска при тези условия да работи-да си търси по-платена и сигурна работа!На бас,че никой няма да напусне сладката сигурна заплата!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове