Last news in Fakti

11 Април, 2022 12:08 6 064 123

Въргала: Защо е тази омраза към бежанците с луксозни неща

  • владислав карамфилов-
  • владислав карамфилов-въргала-
  • въргала-
  • бежанци

Ние самите си затваряме сърцата и затова се колебаем кой път да изберем, коментира той

"Да си бежанец не значи да си беден и дрипав, същото е и с инвалидите. Някой е влязъл със скъпа кола у нас, като е бягал от Украйна! Е, и? Това може да е единственото нещо, което му е останало и което е напълнил догоре с неща, за да избяга. Аз имам такъв познат. Защо е тази омраза към хората бежанци, които имат луксозни неща? Необяснимо е. Нужно е да събудим толерантността у себе си, а не да насаждаме омраза, която се надига и умишлено се провокира. Ние самите си затваряме сърцата и затова се колебаем кой път да изберем."

Така отговаря пред "България днес" актьорът Владислав Карамфилов на тези, които казват, че има бежанци, влизащи в страната, които не изглеждат като пострадали. В момента актьорът се грижи за двете си племеннички и снаха си, която е украинка, като ѝ търси работа.

"Живея с майка ми Анета, а момичетата са с майка си в друг апартамент. Това е семейството на моя полубрат, който е от втория брак на майка ми. Помагам им, защото брат ми остана да защитава родината си", казва Въргала.

Снаха му Наташа вече е получила временна закрила, издали са ѝ статут на бежанец, за да може да ползва здравна помощ, три месеца безплатен градски транспорт и еднократна помощ от 375 лв.

"Сега ѝ търся работа. Едната от племенничките ми вече си намери работа като маникюристка. Започна в един салон на бул. "Черни връх". За съжаление, момичетата са с българско гражданство, въпреки че са бежанци и няма как да им се помогне по друг начин. Мисля си, че вместо да хейтват, хотелиерите трябва да се радват, че идват бежанците, за да може малко да живне и туризмът", казва актьорът.

Самият той не спира да работи и се очаква за Великден да играе в Лондон. "Да, вярно, че ми е рано да пиша мемоари, но постановката "Мемоарите на един Въргал" имам голям успех, хората го харесват", смее се актьорът.

Колкото до това дали пости или не преди Великден, ученикът на Стефан Данаилов е категоричен:

"Винаги съм носил у себе си смирението и без да трябва да постя. Затова най-много ми помагат беседите с пастор Светослав Петров и Иводор Ковачев. Разсъждаваш ли, виждаш, че само когато имаш смирение, ти се получават нещата. Защото винаги основната битка е между егото на хората", казва Въргалчето и допълва със спомен: "Защото съм бил и в "канавката". Това се случи преди години с една тежка диагноза рак, която ми поставиха... Тогава разбрах безсмислието на суетата. Симптоматиката на диагнозата беше за последен стадий и ми оставаха три месеца. Докато стане ясно, че диагнозата е сгрешена, живеех, анализирайки кое наистина е ценно и кое ми е излишно. Това за мен бе преломен момент в живота", откровен е Въргала.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    156 49 Отговор
    Щото са мошенници като теб

    Коментиран от #121

  • 2 Мунчо юмручето

    146 41 Отговор
    Абе я си гледай живота и не ръси мозак наляво и надясно

    Коментиран от #123

  • 3 Слава России

    146 43 Отговор
    Тоя е прекалил с лепилото.

    Коментиран от #9, #34

  • 4 Селски

    88 52 Отговор
    Материала е лош, Влади....

    Коментиран от #51

  • 5 Бате

    200 18 Отговор
    ние не им завиждаме, че имат пари, ние мразим управляващите които свой са ги оставили да мизерстват а гледат като писани яйца чужди!!!!!!!!
  • 6 Деси Атанасова

    107 13 Отговор
    щот боко лъга народа 12г как бил растял
  • 7 да де

    150 23 Отговор
    Но те не са бежанци, защото не сме съседна страна на Украйна.
  • 8 Българин

    46 163 Отговор
    Защото българина е завистлив комплексар, който не може да излезе от рамките на комунизма.

    Коментиран от #40, #120

  • 9 Жид с петолъчка

    48 57 Отговор

    До коментар #3 от "Слава России":

    Добре ли плащат или си просто облъчен ?
  • 10 пьешу

    126 10 Отговор
    нищо лошо, въргал. ако изключим това, че тия, които имат нужда от реална помощ няма да я получат, както винаги се случва по тия ширини. да не говорим, че "бежанци" от източната част на страната са или преселени от властта там, за да размият руската общност (и сега се изнасят на подскоци), или такива, които бленуват за запада. иначе - нищо.
  • 11 Бай село

    154 17 Отговор
    Ами замисли се..30 дена по 40 евро помощ за тях..а българския народ на 700лв минимална работна заплата..от де се взеха тези пари за тях. И що само богати избягаха от Украйна. Де са бедните и работещите украйнци..на фронта нали. Що не ги питаха искат ли война.

    Коментиран от #52

  • 12 ТаУмВзе

    153 14 Отговор
    За пенсионерите Български по 70 кинта за Великден, за окраинците на хотел с возия за 200 бона по 150лева. Разбра ли или да!
  • 13 Българин

    168 19 Отговор
    Въргал, къде видя бежанци, аз виждам нагли туристи с джипове и огромни банкови сметки напълнили хотелите по Черноморието. Защо тия "бежанци" не се заселиха в Родопите примерно или във Видин?
  • 14 1234

    134 20 Отговор
    Не ми дреме дали са с луксозни коли или с колелета. Еднакво са ми неприятни.
  • 15 Абе Въргал

    29 105 Отговор
    На хора с архаично мислене, които подкрепят сатрап като Путин, как можеш да им обясниш такъв по-цивилизован поглед на нещата ?! Мисията невъзможна мой човек !

    Коментиран от #20, #24, #36

  • 16 айде бе

    103 11 Отговор
    Виж ко, братчет,... ако ти си емигрант някъде, и идеш луксозно облечен там, как мислиш, ще те приемат като бетстващ човек ли,... защо , бих казал, не си гледаш свирките, ами и ти започна да се сещаш от политика и да хвърляш прахоляк срещу някой-друг лев
  • 17 Онзи

    122 9 Отговор
    За чуждите има по 40 лева на ден, а за мизерстващите българи няма.
  • 18 Дядо

    137 7 Отговор
    Въргала да каже нещо за българите,които мизерстват,за пенсионерите с 300лв.на месец....За тях защо не се раздава? БЪЛГАРИТЕ не сме бежанци,но ЖИВЕЕМ с по-малко от истинските бежанци,нали Въргал? Айде малко да бъдем честни,а?
  • 19 Българка

    19 119 Отговор
    Тоя форум не мога да повярвам от колко путински трола и античовеци е налазен. Нека за миг си представим, че руските орди бомбардират жилището ни, града ни и искат да ни освободят от живота ни. Нима ние няма да сме бежанци като украинските. И дали няма да има сред нас такива с хубави коли? И дали ще сме дрипави прошляци? Хора, нека бъдем хора

    Коментиран от #38, #46, #54, #113

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    122 8 Отговор
    Влади, а бежанците от другите страни как ги посрещаме от години тук? По хотели ли ги настаняваме или другаде? Не прави двоен стандарт и мисли малко поне!
  • 22 Учуден

    97 7 Отговор
    Като толкова ги харесваш защо на Великден вместо за Лондон не заминеш да помагаш на брат си в Украйна???
  • 23 GnG

    104 7 Отговор
    БОГАТИТЕ украинци, както всички БОГАТАШИ се чувстват ГРАЖДАНИ на СВЕТА !

    Те НЕ са БЕГЪЛЦИ и затова НЯМАТ нужда от СЪЖАЛЕНИЕ и СЪПРИЧАСТНОСТ !
  • 24 И ДО ДВАМА ВИ. ХОРТА ВИ ПЕЯТ

    108 8 Отговор

    До коментар #15 от "Абе Въргал":

    Ч Е Е ДИСКРИМИНАЦИОННА НА МАЙКА С ДЕТЕ.. БЪЛГАРКА 40 ЛЕВА НА МЕСЕЦ А НА ЧУЖДЕНЕЦ 40 ЛЕВА НА ДЕН..... РАЗБИРАТЕ ЛИ ИМАТЕ ЛИ ДЕЦА ИМАТЕ ЛИ СЪРЦА ИМАТЕ ЛИ ДУШИ.....
  • 25 Селяк

    124 8 Отговор
    Като си толкова съпричастен, защо не отвориш вратите си към бежанците от Афганистан?! Защо нито един хотел не е настанил бежанци от средния изток? Защо нито един бежанец от средния изток не ползва безплатен публичен транспорт, безплатна храна и дрехи, добавки от 400лв на месец, върху тези които получават в момента, защо нито един българин не отвори или отдаде своето жилище за тях?! Ти си поредния двуличник който има наглоста да говори за народ като Украйна - най-корумпираната, нагла и пълна с мафия държава в Европа! До преди няколко години този народ изгаряше живи българите намиращи се в Украйна, а сега ние ще веем тяхното знаме и ще навеждаме глава... срам! Вече се напълни България с терористи, сега ще се напълни със сепаратисти!

    Коментиран от #39

  • 26 Анализатор

    13 92 Отговор
    Защото част от нашия народ има комунистически схващания, че всички са равни и трябва да получават по равно!
    Само че в живота не е така и за да караш хубава и нова кола трябва да се усъвършенстваш и трудиш.
    Докато има хора, които подкрепят Путин в Бг ще има беднотия и простотия.
    Хубавото поне е, че сега могат да се наемат на работа образовани и трудолюбиви хора от Украйна.

    Коментиран от #47

  • 27 Covid

    64 5 Отговор
    Брат му какво точно "защитава " ?
  • 28 Нима

    76 2 Отговор
    лошо, но тези младите трябва да са на фронта и да защитават държавата си, а с парите си са успели да избягат от там!
  • 29 1 лев не съм получил

    120 5 Отговор
    от държавата. 2 години съм безработен заради ковид. Детето ми получава 40 лева на месец, а украинското 40 лева на ден. Настаняват ги в хотели на първа линия на морето. В цял свят бежанците се настаняват в палатки. Въргалчо, сега разбра ли защо?
  • 30 Бегай бе

    99 6 Отговор
    Бастун ела да видиш мола в Бупгас това ли им е останало само и нали не пускаха мъжете жалко и лицемерно и никой мисир не пише за това
  • 31 Професора

    88 6 Отговор
    Бежанец е в съсеана държава в трета вече е емигрант. И този клошар почна морал да проповядва.
  • 32 qvor

    14 80 Отговор
    Защото сме най-бедните,най-мързеливите,най-завистливите и на всичко отгоре и най-русофилите.
  • 33 И тоя е клоун

    69 7 Отговор
    като Зелето в Киев.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Истината

    108 5 Отговор
    Украинска бежанка към рецепционистката в хотел на Слънчев бряг: Стаята има ли джакузи? Коментара е излишен.
  • 36 ААА СМЯХ

    28 4 Отговор

    До коментар #15 от "Абе Въргал":

    Ама вие сте като от едно тесто замесени с тоя врънгал, бе,... много знаете къде е окраина или Целиноград
    Пък и ти ако си борец за за правда,.. ще разсееш съмненията ми,Пиеш ли Лопедиум...
  • 37 Хаджи Генчо

    94 7 Отговор
    Много си тъп Саше. Каквото искат да имат, никой не им завижда. Въпроса е, че плащаме на хора които в голямата си част са просто екскурзианти. И то от западните части на Украйна където няма никакви военни действия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 До селяндура

    14 82 Отговор

    До коментар #25 от "Селяк":

    Защото Украинците бягат от войната, защото са славяни, защото са образовани, не изнасилват и не хулиганстват, защото са християни, защото са майки с деца, а не мъже, тръгнали да безчинстват и най-сетне защото така ми харесва, мое право е да избера кого ще настаня в дома си.
    А ти можеш да настаняваш в кочината си на село всякаква измет!

    Коментиран от #55

  • 40 Lssah

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Турчин си нали?
  • 41 r3v0lv3r

    16 60 Отговор
    Защото сме злобни бедняци, които искат всички да живеят зле като нас.

    Коментиран от #78

  • 42 Пучо Капучо

    84 7 Отговор
    Тъз омраза е, щото ядат и пият, а не плащат. Щото пълнят манастирите ни и бг миряните не могат от тях да се вредят за Великден. Щото получават дневни от държавата, а за гладен Ганчо нема нищо. Щото са безкрайно арогантни и нагли, и се държат гаче целия свят им е длъжник...и тн. , и т.н...
  • 43 Камериерка

    81 3 Отговор
    Украинките в Китен се жалват, че нямало кой да им чисти стаите в хотела!
  • 44 фен на танас

    10 69 Отговор
    Защото сме завистлив народ. Народ който не се радва на успехите на хората, а се радва на неуспехите. В USA някой успешен човек било то спортист или учен или инвеститор постигнал много издава книга и милиони купуват книгата за да видят пътя и да се стремят към него. В БГ само искаме да сме богати и успешни ама ако може нищо да не правим. Всички които имат са незаслужили.

    Коментиран от #74

  • 45 Взимаш

    75 5 Отговор
    Въргалеее на д ен им дават по 40 кинта, казваш че те си имат а? На нашите деца са 50 лв ама за цял месец!!! Тия идиоти като си имат пари що ще ги храним гратис. А кой луд ще седи тук в бг ,всичко се изнася на запад
  • 46 Българка

    90 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Да нека бъдем хора! Дрипавата сирийка в коптор, а заможната украинка в хотел. Нека сме хора, но и да сме българи. С какво е повече всяка една украинска бежанка от една българска пенсионерка. Стига лицемерие!

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Защо?

    64 3 Отговор
    Натресоха ни по-високи здравни осигуровки. Питайте безработните от м.април.

    Коментиран от #70

  • 49 Ъхъъъ

    8 57 Отговор
    Трудно е да се обясни на Путинофил подобно нещо, а и повечето са с ограничени възможности билото умствени или други. Другата причина е чистата завист, а третата е че са любители на войната и Путин.
  • 50 Gost.....

    60 2 Отговор
    Защото има двоен стандарт с бедните хора, както на всякъде по света . Богатите мъже Украйнци си плащат таксата и бягат, а бедните са оставени да умрат. За това и жалко защо въобще трябва да се обсъжда този въпрос
  • 51 Бай Иван

    64 5 Отговор

    До коментар #4 от "Селски":

    Като ти погледне човек никнейма, като ти прочете писанията и като пък вземе под предвид образа на "Влади въргала", то явно наистина материала е лош!
    Щом тези украинци са такива родолюбци, защо не се върнат да се бият?!
    Колони с оръжие им пращат там и вкарват всякакви бомби за украинците, а тези не могат да се върнат?
    Тия са си платили да избягат, а тук се правят на жертви! Три месеца безплатно на хотел, после някъде другаде пак безплатно и накрая ще им дадат и пари да се възстановяват. Но реално хората, които са с разрушени домове няма да получат нищо!
    Украинците не са приятели на българския народ!
  • 52 Хаха

    10 50 Отговор

    До коментар #11 от "Бай село":

    Тези помощи се дават от европа путинофилче, колко пъти да ви се повтаря едно и също нещо на простите мрънкащи кратуни ?

    Коментиран от #66, #69

  • 53 Анализатор

    7 39 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Това е въпрос на личен избор.
    За мен украинката е по близка по манталитет, защото е християнка, славянка, с подобна ценностна система.
    Да и сирийката и украинката са равни пред закона, когато са бежанци, но когато настанявам някой в мой дом - аз избирам!!!

    Коментиран от #64

  • 54 РЕАЛИСТ

    31 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Теб пък защо ще те бомбардират руснаците? Виж , ако тръгнеш да воюваш с тях, няма да ти цепят басма, щото си в НАТО. Иначе за какво си им. Държава, която живее от подаяния през цялата си съвременна история. Да те хранят ли.
  • 55 Селяк

    32 4 Отговор

    До коментар #39 от "До селяндура":

    Защото останалите емигранти не бягат от войната нали?! Те живеят свободно и един ден решават да напуснат родната си държава за да отидат на друго място... много си умен/на! Всъщност показваш, че си истински раси.ст/ка! Разграничаваш хората по раса, култура и религия, и черешката е, че всички от тази част на света ги третираш еднакво. Никой не те спира да приютаяваш който си поискаш... Но съм сигурен, че 1лв не си изпратил на никого, и никой не си приютил в дома си... поредния трол си. Успех с чатовете, определено показваш, че си под нивото ми, а аз не обичам да си губя времето с такива екземпляри като теб..
  • 56 Некой си

    62 4 Отговор
    Не, бе, въргал!
    Не ме дразнят скъпите им автомобили.
    Дразни ме поведението на водачите на скъпите автомобили, които трябва да са на фронта в Украйна, съгласно президенстския им указ.
    Дразни ме поведението на същите дезертьори, както и на техните метреси в търговските обекти, все едно АЗ, ТИ и всички останали българи сме им длъжни с нещо.
    Дразни ме и двойният стандарт или направо казано РАСИЗМЪТ на такива като теб, които пращат сирийските бежанци в бараки и общежития, а украинските - в три и четиризвездни хотели.
  • 57 Covid

    24 3 Отговор
    Браво . Искара едно пищовчи мастика . Сигурно лично Мустафата ще му го даде
  • 58 Анализатор

    9 11 Отговор

    До коментар #47 от "Lssah":

    Дишам чист въздух и пия украинска водка и италианско вино!
    Руската водка е забранена, токсична е!
  • 59 Старец

    50 5 Отговор
    Тези, които бягат от американските зверства в гетата. Украинците в хотели. Нещо на двоен стандарт ми намирисва.

    Коментиран от #63

  • 60 егати тариката

    45 2 Отговор
    "За съжаление, момичетата са с българско гражданство, въпреки че са бежанци и няма как да им се помогне по друг начин." Защо за съжаление? Защото не могат да получат безвъзмездно парички ли? Хаха. Имали българко гражданство, какви бежанци са тогава, те са си у дома.
  • 61 Защото

    47 2 Отговор
    А сети се защо. Кой в най крими държавата на Европа има скъпарски джип и сменя тризвездното си бежанство с 5 звездно - мутра или бандеровец? Въргаляк, на теб може да ти е широко около врата, но майка ми не стъпвала в такъв лукс и шанс да стъпи няма с 500 лева пенсия. Я у лево ве кеleш.

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 истината

    51 4 Отговор

    До коментар #59 от "Старец":

    Ама те в западна аевропа не са в хотели като тук. Там са в казами с по 50 - 100 походни легла в един хангар заедно с тарамбуките. Тук са като на курорт, че и претенции имат като курортисти.
  • 64 Българка

    35 6 Отговор

    До коментар #53 от "Анализатор":

    Ако си православен християнин няма да правиш разлика между човешките същества, но проявяваш отново лицемерие. Защо не приютиш тогава някоя бедна българска жена, и да не искаш компенсация за това? Или украинките са ти по-близки като ценности?

    Коментиран от #73

  • 65 Българка

    7 15 Отговор
    Бойко ще ви оправи с 200та когато дойде на власт!
  • 66 Кратун

    36 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хаха":

    Тая Европа що не ни даде кинти за ковида, както дадоха на себе си? А в Щатите по 2400 долара на калпак? Вервай си, че ЕС плаща за нашите бежанци. Даде 50 милиона евро, които са за никъде.
  • 67 уъкък

    31 1 Отговор

    До коментар #61 от "Защото":

    Как кой - престъпниците, плащат на границата и пререждат истинските бедните бежанци, дори не се бият за родината си.
  • 68 с Огън и Меч

    51 6 Отговор
    Укрите, в своето болшинство, са нехубави хора, нагли и арогантни.
    Войната започна заради тях, заради държавната им доктрина на систематично, провокативно и направо войнствено поведение спрямо Русия и Беларус, да не говорим за десетилетията на пряк физически и културен геноцид над рускоезичното и друго население ... и защо трябва да им съчувстваме, още повече пък да им помагаме...
    Нито Окраина има бъдеще, нито населението там, ако си остане с този дивашки парафашистки манталитет!

    Коментиран от #72, #75

  • 69 Хахаха

    29 4 Отговор

    До коментар #52 от "Хаха":

    И как ги дава байдънофиле:) Сега ще ти обясня и дано имаш IQ над 20 за да разбереш: ЕС и САЩ печатат евро и долари на позария без никакво покритие, правят го още от началото на пландемия, а САЩ и доста по отдавна, това води до инфлация, която скоро ще придобие катастрофални размери.

    Коментиран от #71

  • 70 истината

    5 14 Отговор

    До коментар #48 от "Защо?":

    По-високите здравни осигуровки идват от по-високата минимална заплата от 1 април! Не идава от украинските бежанци.
  • 71 реш

    19 0 Отговор

    До коментар #69 от "Хахаха":

    Инфлацията е породена от 2-годшната ковид криза, а сега и от войната в Украйна и пакетите от мерки, които предприема Запада.
  • 72 разкика

    18 1 Отговор

    До коментар #68 от "с Огън и Меч":

    Ние съчувстваме на бедните украинци, които нямат вина за положението, в което са сега, а не на управлението там.
  • 73 Анализатор

    6 28 Отговор

    До коментар #64 от "Българка":

    В момента разговора е за Украйна. Разбирам, че изпитваш неприязън към украинците и се опитваш да го оправдаеш като си служиш с ирационални доказателства. Няма смисъл да носиш вода от 9 дерета, вижда се че си против оказването на помощ на украинците, защото си русофил/ка, путинофил/ка
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ти си

    7 20 Отговор

    До коментар #68 от "с Огън и Меч":

    Луд за връзване...
    Някога ходил ли си в Украйна, познаваш ли украинци?
    А в Русия ходил ли си? Познаваш ли руснаци? Срещал ли си се с имперското им мислене?
    Всичко което си написал са пълни глупости, прочетени в руски сайтове.
  • 76 Павел пенев

    22 2 Отговор
    А може ли да си нормален български гражданин и да си беден и дрипав бе простак?
  • 77 ЗеЛЕвСКИ

    47 3 Отговор
    ДРоГАРЮ ВАРГАЛ, ТАЗИ СУТРИН ЕДИН УКРАИНЕЦ С ДЖИП "ЛЕКСУС" ПАРКИРАЛ ПРЕД ГАРАЖА МИ, КАТО ИСТАНБУЛСКО ТАКСИ БЕЗ ДА ОСТАВИ АДРЕС, БЕЗ ТЕЛЕФОН - НЕ МОГА ДА ОТИДА ДО ОФИСА, А ИМАМ СРЕЩА С КОНТРАГЕНТИ.... ДОБРЕ, ЧЕ ИМАМ ПРИЯТЕЛ, КОЙТО РАБОТИ ПРИ "ПАЯКА", ТА ДОЙДОХА И ГО ВДИГНАХА НА НАЛАЗАТЕЛНИЯ ПАРКИН... НАГЛЕЦИ
  • 78 Мнение

    43 3 Отговор

    До коментар #41 от "r3v0lv3r":

    Не сме злобни бедняци, които искат всички да живеят зле като тях. А сме беняци, които искат да има поне равно отношение към местното население, както към бежанците. Бедняци, които искат да живеят като другите европейци, обаче един мошеник беше 12 години на власт с измама и той и шайката му ограбиха всички евросредства, които Европа ни пращаше.
  • 79 Ей, простичко чомче, дето

    33 4 Отговор
    Се прави на интелектуалец, хайде стига, че ми втръсна от теб! Нека са си богати, защо им дават от моите пари, взети ми като данъци? Аз не мога да си храня детето, те богати, и аз на тях давам!
    Разбра ли сега, умнико!
  • 80 Северозапад

    29 4 Отговор
    Въргал, иди до Окраина и кажи там, че си българин. Обещавам ти, че ще обърнеш палачинката моментално!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Българин

    4 20 Отговор
    Защото русофилията е форма на омраза, неграмотност и псевдоправославие!
  • 84 Косача

    27 0 Отговор
    Защото има една поговорка ,, Болен здрав носи" . Ние сме във воина от 89-та година, пич!
  • 85 Критично мислене

    27 1 Отговор
    "За съжаление момичетата са с българско гражданство, въпреки че са бежанци.. "
    Ами то си е за съжаление да си български гражданин в България. Това е истината.
    И защо е питам пък аз тази омраза към руските обикновени гражданик и към българите с различно мнение, на които се слагат етикети "путиновци", "въшливи комунисти" и т.н.?!
    Който е с отворено сърце никой не мрази, не обвинява, нито оправдава. А приема ситуацията каквато е, благодари за всичко, което има, а то не е никак малко и продължава напред. Така че тези с "луксозните коли и вещи" да благодарят, а да не търсят кусури и най-вече да разберат, че и в България е трудно да се живее и за някои българи също всеки ден е като на война за оцеляване.
    Въргалче, не критикувай, а се замисли защо е така! Нашият народ обедня по вина на управниците си, а украинския води война и бяга пак по вина на управниците си. Търси причината за омразата там, а не у народа си! И провери как напредналите западни държави подпомагат бежанците, включително и украинците! Ще останеш изненадан.
  • 86 Интересен

    29 2 Отговор
    Сега модерно ли е да говориш измишльотини и да се правиш на клоун,за за привличаш внимание.Кой завижда?!Яд ни е,че правителството се грижи за бежанците по-добре,отколкото за своя народ.Защо не ги настанят по селата,в запустели къщи,а сега се чудят какво да ги правят по морето,защото започна сезона,а те "без бой" няма да се махнат.Хората по морето са пропищели от нахалството им.И наистина от Украйна са избягали хора с от джип нагоре.Моята свекърва е вдовица и прави икономии от всичко.
  • 87 Истината

    4 14 Отговор
    Простаци и бедни. Затова.
    Българинът е изключително прост!
  • 88 Диди

    18 4 Отговор
    Българина не им завижда че са богати , те щом са "бежанци" да се отнасят към нас като помагащи ,а не че сме длъжни да им слугуваме.Ти тъпако знаеш ли как се оцелява със 200 лева на месец.Виж ги нашите пенсионери на какъв хал са.Украинци със джипове и пари защо не си плащат сами сметките .

    Коментиран от #91

  • 89 Диди

    21 3 Отговор
    Българина не им завижда че са богати , те щом са "бежанци" да се отнасят към нас като помагащи ,а не че сме длъжни да им слугуваме.Ти тъпако знаеш ли как се оцелява със 200 лева на месец.Виж ги нашите пенсионери на какъв хал са.Украинци със джипове и пари защо не си плащат сами сметките .
  • 90 Диди

    23 2 Отговор
    Замислете се малко ако ние избягаме във Украйна като бежанец как ще ни посрещнат?

    Коментиран от #97

  • 91 Истината

    6 6 Отговор

    До коментар #88 от "Диди":

    Българинът е изключително прост.

    Нямам и 1 минута държавна работа, защото нямах връзки навремето.

    Некадърници, изкарайте си сами.
  • 92 бедни сме

    29 1 Отговор
    Това е истината. Знаеш ли, че огромната част от българския народ не може да се погрижи за здравето си. При възрастните положението е драматично, просто защото там болестите идват наведнъж. Питай колко струва една очна операция и поставяне на леща. Виж колко от тях имат зъби, слухови апарати имат ли, дрехи, обувки.....ХРАНА, ХРАНА, човеко. Няма злобни хора, има БЕДНИ, съсипани. Разходи се, виж как живеят повечето млади семейства, и изобщо...народът ни.
    Колко още да си отворим сърцата, след като на опашката до една жена, купила два килограма картофи, едно кисело мляко и половин хляб, се е наредило украинско семейство с две колички, в които няма само от пиле мляко. Те бежанци ли са ?
    Какво да кажем за хората по селата, които нямат достъп до лекар изобщо. Стига превземки. Помагаме достатъчно. Следващата стъпка е да освободим домовете си, и няма да е лошо, нали ще помогнем, но не всеки имама резервен вариант. И резултатът ще е - бежанец в собствената си държава. Каквито сме всъщност....
  • 93 Хайл

    20 1 Отговор
    Като имат луксозни къщи тези "бежанци" що не приемат в тях други "бежанци" що ние трябва да им плащаме разходите на тези "бежанци"??? Що тези "бежанци" с луксозни коли НЕ ПЛАЩАТ ВИНЕТКИ,А НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ???? да си продадат колите и имотите и да живеят с тези пари...хрантутници си имаме много
  • 94 Как не разбра

    13 1 Отговор
    Търкала като има роднини в Украйна,как за 30 години не разбра,че тия в Западна Украйна са нацисти с аборигетски културни навици.

    Коментиран от #96

  • 95 Казах

    21 2 Отговор
    Да си бежанец не значи да си на хотел с басейн и джакузи.Значи да си прибран и нахранен.Без претенции към тези, които ти дават подслон.Без да развяваш знамената си в чужда държава и да вземаш от хляба на тези, които живеят там.Да си благодарен, а не да псуваш у да викаш само"Слава Украйна"! В другите държави са на палатки.България толкова богата държава ли е да си позволи лукс за богатите бежанци от Украйна!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ти си.....

    16 1 Отговор
    Ние ако сме такива ще сме в лагерите палатките мръсни смърдящи гладни.Тези са на курорт тук нещо което много от нас никога не са имали и няма да имат а ти въговче си бил винаги един т..тъ..п царвул затова никъде не ставаш.
  • 100 Назабавно

    16 1 Отговор
    Въъъннн на неблагодарниците готованци нагли хрантутници подлогите да се освестят и да не работят срещу народа си само в услуги или и те да си отиват.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Фар

    20 1 Отговор
    Варгал,нямаме нищо против хората със скъпи коли .
    Но те не се държат нормално по морето. Не си плащат в магазините,не плащат по бензиностанции,не плащат
    В някой ресторанги . Искат в баните да има непременно джакузи.
    Извинявай или си беженец и се разполагаш като всички или като искаш поръчай си 5 звезден хотел плащай и всичко ще е наред.
    Ние помагаме и даваме но нека да не издеваталстват над нас.
  • 103 Ами защото

    17 0 Отговор
    Това тук са укромутрите им дето спасяват кожа и парите си и са доста богати защо да ги издържат бедните позор!
  • 104 Айде бе послушните

    11 1 Отговор
    Кокорчо дай им бат по бедност за празника ни още по една стотачка на глава дневно горките бедняци по луксхотелите ни дето се разхождат с тия скапарски авто.Много ги съжалявам.вък въй хуууй наш.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Боримечката

    14 0 Отговор
    ВЪРГАЛЧО..АКО ДПРЕШ НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА И ИЗТРЕЗНЕЕШ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ ПЕНСИОНЕРИ САМОТНИ МАЙКИ С ДЕЦА ДОМОВЕ ЗА СИРАЦИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ И Т.Н. МОЖЕ И ДА РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ...НЕАДЕКВАТЕН СИ МЕКО КАЗАВО.
  • 107 Българин

    12 0 Отговор
    ТАЗИ ЧАСТ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО МУ Е ПОКЪРТИТЕЛНА: "За съжаление, момичетата са с българско гражданство, въпреки че са бежанци и няма как да им се помогне по друг начин" Въргал, то май всичкото туземно българско население сме за съжаление.
  • 108 Тоз пияница

    8 0 Отговор
    И неудачник няма срама най хубаво е да си отиде в родното село и патки да пасе. Въргале така ще си умререш като УМЕРИСНИК.
  • 109 Един от морето

    14 1 Отговор
    Първо гн, Карамфилов на теб и на един някакъв Мюбчо ще ви кажа истината за украинтските бежанци от моя гледна точка. Украинцоте са във по голяма маса по морето и по точно във Сл, Бряг и надолу. Видял съм да карат без номера като номерата им са сложени на предното и задно стъкло, видял съм да паркират както им скимне. Никой не знае тези със джиповете омат ли книжки, имат ли технически прегледи, винетки, гражданска отговорност(от човек от КАТ знам че им е забранено да ги проверяват) Но кое ми прави най лошо впечетление 1). Тези дето трябваше да бранят родоната си лапат по ресторантите и пият скъпи питиета, покрай тях минават други украинци, наистина бефни и чакащи за дтехи и помпщи по пунктовете за това и пнези лапащите и мафамите им дори не ги черпят и една постна супичка 2). Разхождат се по кпмплекса и нашето градче и вървят все намусени такива не поздравяват и контактуват със месъните кат че ли не ние а те помагат на нас. Прави ми и друго впечетление че само веднъж чух да се говори на така нареченият украински, всички други говорят чист руски език. И се питам дали тези във болшинството си дали бягат от руснаците или,,,,,, Абе ще пиша нещо дето май не трябва да споделям но който вярва да вярва който не не та,,, Разхождах се край морето и към мен се приближи човек който ме пита на чист руски къде е църквата, заговорехме се и ас го попитах,, какво става във Украйна, толкова ли е лошо че бягат и кога сюятат да се завърнат. И знаеъе ли какво ми каза този човек
  • 110 КИМ

    10 0 Отговор
    Няма ,завист !
    Тази неправда и отношението към Българския народ как да го разбираме!?
    Постоянно ни казват,че трябва да свикнеме с цените ,но истината се вижда ,че на никой от тези които избираме с надежда за нещо по добро за пореден път ни се изсмяха !?
    За мен вече няма надежда,след всичко което се случи досега ,и се случва каквото и да обещават нашите управници се вижда,че ние затъваме повече.
    Да се поразходят от Централна гара до НДК пеша и да се поогледат какво са постигнали само мизерия лъхаща от рушащи се сгради в центъра на София ,не говориме за улички в крайни квартали!
    Как уж нямаме средства ,а изведнъж има за определени неща!?
    В ПАНДЕМИЯТА на кой му пукаше когато масово останахме без работа , и как се оправяхме!?
    И колко други неща да не ми говорят за състрадание към хора с претенций и изисквания,защото за такива не ми дреме.
    А дружно да потеглят към САЩ и там да парадират.
  • 111 Галя

    0 6 Отговор
    Срамно е да мразиш бежанците православни християни.Ние преди 500г.също сме били бежанци.Не забравяйте историята си.В Банат и Бесарабия какви хора живеят Българи.Нашите минали поколения са бягали от турските кланета и са останали там защото са се устроил там.
  • 112 Щото да

    8 0 Отговор
    Фашисти и бандити
  • 113 123

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Да ще се изнесат само богатите де лижат задниците на евроатланците, защото само те имат пари. Същото като в Украйна
  • 114 Читател

    10 1 Отговор
    Като ти са роднини,гледай си ги ,без много да говориш глупости.Хората виждат с какви скъпи коли са дошли.Касова бележка е оставена
    на Банкомат от Украйнец с 85 000 лв
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Американец 🇺🇸

    9 1 Отговор
    Украинеца е хрантутеник, от 30 дена насам това се убеждавам. Още повече не могат да спазват никакви правила за движение по пътищата. Вижте във Варна24 от днес публикуван джип за 100 бона кара в насрещното. Австралопитеци
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Nnnnn

    6 0 Отговор
    Щом има скъпа кола това не му е единственото нещо. Добави и банкова сметка с пари.
  • 120 Кому ниска Кому висока

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Това за теб отнася ли се?!
  • 121 VYRGAL

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    ВЪРГАЛ НАПРАВИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ФИЛМА БАШ МАЙСТОРА ТИ СИ НОМЕР ЕДНО СЪЩОТО ЛИЦЕ САМО ТИ МОЖЕШ ДА НАРАВИШ ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
  • 122 Ккккк

    3 0 Отговор
    Защото са туристи. Бежанци са тия с влаковете, със старите и болни възрастни, хората преминаващ пеша границите. Не тия дето са тръгнали на разходка из Еврапата.
  • 123 Днес

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо юмручето":

    Да си гледа чашата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове