Last news in Fakti

12 Април, 2024 18:21 16 618 53

Емил Радев обяви колко мигранти са ни върнати от началото на годината

  • бежанци-
  • мигранти-
  • емил радев-
  • българия-
  • дъблински регламент

Ако Полша откаже да приеме мигрантите, но Германия ги приеме, Полша ще заплати 20 000 евро на човек

Пактът за мигрантите ще се отрази положително на България. Свързан е с Дъблинския регламент и правилата, по които ни връщат мигранти. Дава повече инструментариум за нелегалната миграция. Това заяви евродепутът Емил Радев в предаването "Лице в лице" по бТВ.

По думите му от 1 януари до 5 март са ни върнали 68 мигранти по Дъблинския регламент. "Това не е повече в сравнение с предходни години", каза още той.

Радев бе категоричен, че при управлението на Борисов е имало нулева мигарция. А през последните години страната ни е станала "разграден двор".

Относно приемането ни в Шенген, евродепутатът заяви: "Когато акад. Денков поиска оставката нав ътрешния министър две седмици преди съвета, в който ни приеха в Шенген. Беше удар по нашата репутация. Това, което се случва в момента е пълно компроментиране на службите. Денков обвини службите, че покровителстват наркоканали. Това отеква много зле в международната общност".

Относно разликата между Пакта за миграцията и убежището и Дъблинския регламент, Радев коментира: Няма как да ни върнат тези, които са преминали през България и са отишли в друга страна в ЕС. Ние сме външна граница, ще обработваме молби. Тези, които имат право ще получат убежище. Тези, които са минали през България и не са останали няма да получат убежище.

Икономическите мигранти ще бъдат настанени в центрове по външните граници на ЕС. Ще има по-бърза процедура. Ще има списъци на трети държави (Тунис, Турция, Египет) – там няма война, там е спокойно. Те не могат да получат право на убежище в ЕС. Те са икономически мигранти и трябва да бъдат върнати, посочи Радев.

Той обясни и какво означава солидарното разпределение: "Когато навлязат големи групи и държавата не може да се справи сама, ще има механизъм за преразпределение с останалите 26 страни. Ако Полша откаже да приеме мигрантите, но Германия ги приеме, Полша ще заплати 20 000 евро на човек".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 7 Отговор
    С полковник Марков пазим на Летище София и пренасочват бежанците към Пловдив.Сглобката взима по 20 000 евро на бежанец.

    Коментиран от #14

  • 2 Тоя

    73 2 Отговор
    Боюв охранен престъпник , вместо в затвора - евродепутат ?
  • 3 За протокола

    27 4 Отговор
    "Бундестагът прие закон, който позволява на жителите на Германия да сменят пола си всяка година. Това съобщи Bild.
    Пояснява се, че за „Акта за самоопределение“ са гласували 374 депутати, против са гласували 251, а още 11 са се въздържали.
    Според документа, за да промените пола на документ, възрастен ще трябва само да напише заявление до службата по вписванията. Имате три месеца да оттеглите решението си.
    Подобно заявление може да се подаде за деца: от името на родителите за непълнолетни до 14 години, със съгласието на родителите - за деца от 14 до 18 години."
  • 4 тази мазна торба с лайнъ

    66 0 Отговор
    верваме ти боклуко
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 За протокола

    64 2 Отговор
    По темата:
    "" Унгарското правителство търси възможности да не спазва новия пакт за миграцията на ЕС. Будапеща не иска да допуска нелегални мигранти в Унгария или да им плаща обезщетения."
    Това каза унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто на пресконференция, излъчена от телевизионния канал M1. „Пактът за миграция и убежище“ беше одобрен от членовете на Европейския парламент на 10 април. Този документ е подготвян и редактиран в продължение на 10 години."

    " Унгарският премиер Виктор Орбан по-рано обеща да се бори "с ръце, крака и зъби" срещу новите миграционни правила, наложени от "империята на Сорос " . Унгарският премиер се обяви против превръщането на територията на страната му в "гето за мигранти". Виктор Орбан нарече новите миграционни правила „законно изнасилване“ на Полша и Унгария от Европейския съюз."
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 цвитанкъ оризува

    42 5 Отговор
    соро соидна ми сирка съм

    Коментиран от #23, #41

  • 9 Зевс

    101 4 Отговор
    А защо изобщо трябва да приемаме мигранти? Да кажем, че западните колониални държави имат грехове към тези държави, ние обаче никога не сме имали колонии и не дължим нищо на никой!
  • 10 12340

    64 1 Отговор
    Дай да го прочетем тоя "пакт за миграция" ве, герберски толум с мас!
  • 11 предизборен пиар лъскач

    46 2 Отговор
    че при управлението на Борисов е имало нулева мигарция когато преди 10 г запада беше по добре и не бяха задръстени с тях.
    Да каже тоя дали остават тук тея навлеци и ако още са тук дали са мизерните бг помощи или подобно на западните
  • 12 Червената шапчица

    42 1 Отговор
    Дебелия слой сланина върху перфектното тяло на Емил Радев, успешно го защитава от студ, глад и прелюбодейство!
  • 13 Хахо-хихи

    50 2 Отговор
    По времето на Бойко мигрантските канали на МВР работеха тихо, спокойно и експресно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 !!!?

    50 6 Отговор
    При управлението на Боко имигрираха милион българи, а черноморието се напълни със стотици хиляди руски танкисти, докато десетки хиляди талибани в тирове кръстосваха държавата по диагонал...за Европа !
    До кога българите ще търпят лъжите на този префтасал мазен пейзан !!!?
  • 16 Гост

    39 1 Отговор
    Нямат работа в България
  • 17 Дебел гьон сурат

    35 1 Отговор
    Тоя доказан индивид се прочу покрай аферата кораба БАДР с действията си в нарушение на всички международни закони!
  • 18 Толкова сме зле !

    40 1 Отговор
    Приберете всичкия боклук на Европа! Не виждам Германците и австрииците да ни пратят , някой инжинер само затворници!
  • 19 Българка

    34 2 Отговор
    Този евродепутат Радев не знае ли, че представлява мафиотска организация, начело с мутра, лежала в затвор в Чехия. Верно, парите са много, ама хайде малко чест и достойнство Радев. Напусни доброволно мафиотската организация!!!
  • 20 Асен

    20 3 Отговор
    Айде чакам с нетърпение новото решение ,ще искам всички да ги връщат в България,ще вземам по 20 000 на глава а киро и Лена и дебелия,Христо ще ги пускат пак на запад да бягат щото ко ше правят тука талибаните и пак обратно.
  • 21 Осман Пзван

    14 0 Отговор
    Дайте ги , бе .Че няма кой да ви бачка ,станахте милионери
  • 22 Иванов

    25 0 Отговор
    Абе Радев чуваш ли се какво говориш щял дъблинския регламент да облагодетелства България защо сме се съгласили ако сме,да плащаме по 20000 евро за нелегални престъпници а като кажеш тука че си безработен и без здравни и всички скачат лекари и всякакви други обществото се настройва срещу такива българи
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мдаа

    26 0 Отговор
    Радев говори глупости. Нека иде в Харманли и види с очите си какво е положението вечер. След 19 часа улиците опустяват. Единствено се разхождат мигранти на групички по 4-5 човека, работещи светофари и течащи кучета. От време на време проучи и някоя патрулка. Това е. Същото е положението в кв. Овча купел където след 10 часът се наблюдава същата ситуация.

    Коментиран от #26

  • 26 Поправка

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мдаа":

    течащи кучета, профучи някоя патрулка

    Коментиран от #27

  • 27 Поправка

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Поправка":

    тичащи кучета
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Цецо

    20 0 Отговор
    Лесно му е на Радев.Взема си 20-30х.евро като евродепутат,а хората от местата с мигранти да му мислят.Не смея да си пуснат децата навън да играят,защото е гъчкано със свободно разхождащи се талибани,предимно мъже на около 20-30години,а МВР спи дълбок сън!
  • 31 Делайла

    14 1 Отговор
    ЧЕ ТИЯ АФГАНЦИ ЗЛАТНИ БЕ ,ЧАК ЗА 1 ЧОВЕК 20000 ЕВРО ДА СЕ ДАВА ЗАЩО???ДА ИДВАТ ДА НИ УБИВАТ ГРАБЯТ И НАСИЛВАТ ТОЯ МЕРКЕЛ И УРСУЛА ДРУГО НЕ ИЗМИСЛИХА ДА НАСИЛЯТ ДЕЦАТА НА УРСУЛА МЕРКЕЛ НЯМА ДЕЦА ДРЕМЕ И НА ОНАЯ РАБОТА ЕВРОПА СРАМ И ПОЗОР ТОЯ РАДЕВ ГОЛЯМ БОКЛУК
  • 32 Делайла

    5 1 Отговор
    ЧЕ ТИЯ АФГАНЦИ ЗЛАТНИ БЕ ,ЧАК ЗА 1 ЧОВЕК 20000 ЕВРО ДА СЕ ДАВА ЗАЩО???ДА ИДВАТ ДА НИ УБИВАТ ГРАБЯТ И НАСИЛВАТ ТОЯ МЕРКЕЛ И УРСУЛА ДРУГО НЕ ИЗМИСЛИХА ДА НАСИЛЯТ ДЕЦАТА НА УРСУЛА МЕРКЕЛ НЯМА ДЕЦА ДРЕМЕ И НА ОНАЯ РАБОТА ЕВРОПА СРАМ И ПОЗОР ТОЯ РАДЕВ ГОЛЯМ БОКЛУК

    Коментиран от #51

  • 33 Меги

    9 1 Отговор
    СЕГА АРАБЕСКИТЕ ЩЕ ПРИСТИГАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЕЧЕ В ШВЕЦИЯ ИМА МНОГО УБИТИ ШВЕДИ И ДЕЦАТА ИМ НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ СВОБОДНО БИВАТ ОГРАБЕНИ И БИТИ ОТ АРАБИТЕ И УБИВАНИ ЗА ПАРИ А В СОФИЯ ВЕЧЕ КРАДАТ НА ГРУПИ В СУПЕРИТЕ И НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗАЩОТО СТОЙНОСТТА БИЛА МАЛКО ПОД МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ,БОЖЕ ТОЯ НАРОД Е ОТКАЧИЛ ЗНАЧИ МОГА ДА ОБИРАМ СУПЕРА ЗА 100 ЛВ.ЗАЩОТО Е МАЛКО!
  • 34 Меги

    4 1 Отговор
    СЕГА АРАБЕСКИТЕ ЩЕ ПРИСТИГАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЕЧЕ В ШВЕЦИЯ ИМА МНОГО УБИТИ ШВЕДИ И ДЕЦАТА ИМ НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ СВОБОДНО БИВАТ ОГРАБЕНИ И БИТИ ОТ АРАБИТЕ И УБИВАНИ ЗА ПАРИ А В СОФИЯ ВЕЧЕ КРАДАТ НА ГРУПИ В СУПЕРИТЕ И НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗАЩОТО СТОЙНОСТТА БИЛА МАЛКО ПОД МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ,БОЖЕ ТОЯ НАРОД Е ОТКАЧИЛ ЗНАЧИ МОГА ДА ОБИРАМ СУПЕРА ЗА 100 ЛВ.ЗАЩОТО Е МАЛКО!
  • 35 Мери

    8 1 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВИ ЕВРОДЕПУТАТИ ИЗБИРАМЕ КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ А САМО МЕСЕЧНО ВЗИМАТ 50000 ЛВ. А НАРОДА НИ УМИРА ,РАДЕВ СЕ Е НАКЛАЛ И АКЪЛА МУ Е ВЗЕТ ,СЪЩАТА Е И ЩТРАУСА ГАБИ И КОЙ ЛИ НЕ ОТ ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ ПРАВИ СА МАКЕДОНЦИ И СЪРБИ ДЕТО НИ МРАЗЯТ НИЕ СМЕ МЪРША НЕ НАРОД
  • 36 Меги

    6 1 Отговор
    СЕГА АРАБЕСКИТЕ ЩЕ ПРИСТИГАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЕЧЕ В ШВЕЦИЯ ИМА МНОГО УБИТИ ШВЕДИ И ДЕЦАТА ИМ НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ СВОБОДНО БИВАТ ОГРАБЕНИ И БИТИ ОТ АРАБИТЕ И УБИВАНИ ЗА ПАРИ А В СОФИЯ ВЕЧЕ КРАДАТ НА ГРУПИ В СУПЕРИТЕ И НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗАЩОТО СТОЙНОСТТА БИЛА МАЛКО ПОД МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ,БОЖЕ ТОЯ НАРОД Е ОТКАЧИЛ ЗНАЧИ МОГА ДА ОБИРАМ СУПЕРА ЗА 100 ЛВ.ЗАЩОТО Е МАЛКО!
  • 37 Делайла

    7 1 Отговор
    ЧЕ ТИЯ АФГАНЦИ ЗЛАТНИ БЕ ,ЧАК ЗА 1 ЧОВЕК 20000 ЕВРО ДА СЕ ДАВА ЗАЩО???ДА ИДВАТ ДА НИ УБИВАТ ГРАБЯТ И НАСИЛВАТ ТОЯ МЕРКЕЛ И УРСУЛА ДРУГО НЕ ИЗМИСЛИХА ДА НАСИЛЯТ ДЕЦАТА НА УРСУЛА МЕРКЕЛ НЯМА ДЕЦА ДРЕМЕ И НА ОНАЯ РАБОТА ЕВРОПА СРАМ И ПОЗОР ТОЯ РАДЕВ ГОЛЯМ БОКЛУК
  • 38 555

    2 0 Отговор
    Молеца нали разписа като селски кмет ...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ДСКЩОГТ

    1 0 Отговор
    ДА ГО Е..БА В КУЧЕТО УМРЯЛО
  • 47 ДСКЩОГТ

    1 0 Отговор
    ДА ГО Е..БА В КУЧЕТО УМРЯЛО
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове