Last news in Fakti

12 Април, 2022 09:06 842 8

Министърът на земеделието: Протестите са политически

  • иван иванов-
  • земеделие-
  • протести

Осигуряваме безпрецедентна помощ за сектора, заяви той

Министърът на земеделието: Протестите са политически - 1
Кадър БНТ

Тази година министерството на земеделието осигурява безпрецедентна помощ за сектора като за целта държавата предоставя допълнителен ресурс от 182,5 милиона лева. Това заяви в "Денят започва" по БНТ министърът на земеделието Иван Иванов. По думите му такъв ресурс не е отделян досега.

Министърът на земеделието беше категоричен, че нито той, нито някой от заместниците му има намерение да подава оставка. Иванов определи протестите срещу него от страна на животновъдите като политически.

"Политизацията на българското земеделие не е от полза на никого. Атаките срещу министерството са свързани с бившите управляващи и не могат да разклатят управлението. Ние имаме много задачи за подпомагане на българските фермери", каза Иван Иванов.

Той отхвърли твърденията на протестиращите за 30% фалити в сектор животновъдство. Изтъкна, че напротив - тази година в министерството на земеделието има заявени по-голям брой животни в стопанствата, кандидатстващи за субсидия. Това, по думите на министър Иванов, значи, че секторът се развива.

"Ако на протестиращите им бяха верни данните, щеше да има заявления за по-малко животни, а нямаше да растат. Фокусът ни е да подпомагаме малките и средни земеделци. Няма как помощта да е фокусирана върху 4-5 души", заяви Иван Иванов.

България ще поиска от Европейската комисия да разработи нов механизъм за държавна помощ подобно на механизма за ковид помощта за земеделските стопани.

Иванов отрече твърденията за физическо спречкване между заместник-министрите Момчил Неков и Стефан Бурджев като изтъкна, че подобна информация до него не е стигала.

"Някои хора имат сериозно чувство за хумор. Подобни слухове означават, че си вършим работата", каза Иванов.

В навечерието на предстоящите празници Българска агенция по безопасност на храните започна проверки в търговската мрежа за качеството, произхода и начина на съхранение на хранителните стоки.

Ще се следи дали предлаганото агнешко има необходимия печат - син цвят за месото с произход от България и червен цвят за произход, различен от българския; дали не се предлага размразено месо като охладено; дали яйцата имат необходимата маркировка за клас А и как се съхраняват; дали козунаците са правилно етикетирани.

Глобите за продажба на храни без редовни документи са между 4000 лв. и 6000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    5 0 Отговор
    Проверка на сладкарницата на жената на Кирчо ще бъде ли направена или 49 лева за козунак не е спекула?
  • 2 fermera

    5 1 Отговор
    Зелените плащания и Натура 2000 за необлагодетелствсни райони за миналата година още не са платени.А вече засяхме и наторихме и даже данъците си платихме. Явно този министър е далеч от земеделието.
  • 3 БОЙКО И ГЕРБ непрекъснато"Активират" ту

    4 1 Отговор
    Земеделци, ту Полицай, Крадци фирми , Пътностоители, да има Хаус в Държавата!! Сега чакаме Алибегов с Кръчмарите, да кажат, че искат да останат Противоепидемичните мерки, за да им плаща държавата още пари, бес да работят!! Двата"профсъюза на Бойко" са винаги в готовност, да Протестират за нещо, има Готови плакати!!! Да се "Клати лодката!! Това е Замисъла!!
  • 4 ШиШиШиШи

    3 1 Отговор
    Кадрите на Тиквата още управляват държавата. ПП излъгаха народа.... Козяк смени простата Тиква с просто Киро
  • 5 предупреждение

    4 0 Отговор
    Политически (били) протестите , а ?! Не са политически , ами са отвратически , щото цял български народ е отвратен от наглостта , арогантността , безхаберието , шуро-баджанащината , тоталната безпомощност , неграмотност , алчност , крадливост и лакомия на Правителството на ПП и Крадливци ! Обаче - има голяма вероятност (както сте го подкарани) протестите да станат гладни (такива) и тогава - жална ви майка ще плаче.
  • 6 Коцалиев

    1 0 Отговор
    Да, политически са , заради некадърниците от БСП бурджев и неков
  • 7 Оха

    1 0 Отговор
    Милионерите партийни житари ,дето вдигнаха цените на всичко още преди война и каквото и да е покачване на горива още в началото на 21 г. сега отново потриват ръчички. Какво " компенсирате " и какво са помогнали на крайния потребител Субсидиите . Едно голямо Нищо защото алчността е безкрайна на политиците и техните бизнеси. Потребителя вече си е платил всичко което тези си натрупаха в цената. Плащат и на хранителна и на всички останали. Вижте цените в ресторант или барче и ще разберете какво трябва да получат като компенсации. Реването иначе голямо. Народа сега ще плаща двойно и чрез компенсации вместо да се използват парите за друго. Та никой търгаш нямаше да работи до сега ако чака след месеци някаква помощ от Държавата преподобна. Но наливаме все на едни и същи ,както и Европата . Ако нямаше мерки и помощи сигурно хляба щеше да е 4 лв , а киселото мляко 3 лв и прясно 5лв. Мислете как Ви ограбват по всевъзможни начини едни и същи хора с подставени лица. Политици ,олигарси , бизнесмени са едно и също и точно това е проблема на намаляващия народ.
  • 8 безпартиен

    2 0 Отговор
    Преди повечеот 12 години по селата бяха "оземлени" безимотни предимно ц.гани с по 3-4 дка!Земята беше от държавен или общински фонд,като ц.ганите платиха единствено прехвърлянето при нотариус.Условието беше да не продават 10 години получената даром земя!Тъй като никой от получилите земя не може да я обработва сам,отдадоха я на арендаторите заедно с пълномощни за прехвърляне след изтичане на 10 годишния срок.Истината е че ПРОДАДОХА земята на "зелено" за по 250-300 лв.декара!Сега ц.ганите отново са без земя и на социални помощи!Беше извършена приватизация на земя от държавен или общински фонд,която премина в ръцете на "правилните" хора!Този дето се напъва за министър дали знае това?Дали знае колко декара общо се "раздадоха"!Колко декара преминаха в частни ръце по тази схема?Ако не знае значи не е за министър!Ако пък знае и си трае-също!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове