Last news in Fakti

20 Април, 2022 14:19 1 636 47

Атлантическият съвет: Оставка на Иван Кючуков

  • атлантически съвет-
  • руско посолство

Да се преразгледат решенията за преименуване на алеи около Руското посолство

Атлантическият съвет: Оставка на Иван Кючуков - 1
Снимка: БГНЕС

Действието на областния управител на София Иван Кючуков да отхвърли решението на Столичния общински съвет за именуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев, район „Изгрев“, с името Алея „Героите на Украйна” е повече от скандално. Така започна позицията на Атлантическия съвет в България.
Ето и останалата част от нея:

"...Също така позорно е и отхвърлянето на решението на Столичния общински съвет за именуване на безименното озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“, район "Изгрев", с името Площад „Борис Немцов“.

Като се оправдава и прикрива уж зад постъпили сигнали от граждани (звучи като сигнали от бдителни читатели на вестник "Правда"), Областната управа е върнала решението на Столичния общински съвет на "база описаното в закона" и се излагат несъстоятелни чиновнически мотиви.

В съобщението на Областната управа не е упоменато какви точно са "нарушенията" в тези решения. За нас това означава само едно - областният управител стриктно следва указания, които са в интерес не на България, а на путинова Роzzийская Федерация; все едно тези указания са спуснати от Руското посолство. Така той се превръща в поредният руски хибриден местен "актив" за реализиране на кремълската политика в България.

Днес в целия цивилизован свят, включително в посолствата на нашите съюзници в София, е издигнато украинското национално знаме в знак на съпричастност с борбата на братския украински народ срещу руските агресори и окупатори. Само ретроградни сили в България търсят абсурдни поводи да се противопоставят и разграничат от това. Те оспорват и идеята на Столичната община да издигне украинското знаме. Областният управител на София, назначен по неизвестно какви принципи и заслуги от участващата в управляващата четворна коалиция формация „Има такъв народ“, си позволява да оспори и това действие.

Ето защо АСБ настоява:

1. Столичният общински съвет незабавно да прегласува и препотвърди решенията си от 7 април 2022 г.
2. Да бъде преименуван целия булевард, носещ името на доказания национален предател-русофил Драган Цанков, с името „Героите на Украйна“.
3. Тъй като според областния управител героите на Украйна с нищо не били „допринесли за България“, настояваме за:
- незабавно демонтиране на не само с нищо недопринеслите, а напротив - нанеслите непоправими щети на българската нация, паметници на съветските окупатори в София;
- преименуване на всички улици, и институции, носещи имената на врагове на българския народ, като граф Игнатиев, отявления българомразец Иван Аксаков, сталиниста Максим Горки и други лица, с нищо незаслужили благодарност, почит и памет от българската държава.
4. Незабавно да подаде оставка областният управител на София Иван Кючуков!

Ако той не го направи, правителството, което го е назначило, трябва да се разграничи от действията му, като незабавно да го освободи от поста.

България вече е изразила официално позицията си в подкрепа на Украйна, а с тези си необосновани действия областният управител на София работи против нея. И това ли е "лично мнение"...след като вече то е облечено в институционално действие на областен управител...

Призоваваме премиерът Кирил Петков да постъпи принципно с областния управител така, както с русофила Стефан Янев. В противен случай ще считаме, че правителството не само не проявява солидарност с Украйна, но и фактически подкрепя престъпната държава на Владимир Путин. И влиза в явно противоречие с вече заявените си позиции.
Господин Петков, Вие сте на ход!

Атлантически съвет на България


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    99 6 Отговор
    на атлантическият съвет и найо тицин.

    Коментиран от #33

  • 2 Петьо Петров

    77 2 Отговор
    Много се чудя как би се чувствала България като свободна, суверенна и неутрална държава. Ако цената е без Вазов, Ботев, Левски, Майстора и Владигеров, май не искам да съм човек с мнение. Аз съм никой, те са всичко за родината ни. Но от друга страна, ако ме няма мен и паметта ми, няма да има и тях. По-мъдри от мен са казали, че човек без минало няма бъдеще. Дали не е време да повярвам, че демокрацията е само мантра , а не свобода? Забраната на нечие културно наследство демократично ли е, или е някаква извратена форма на чувство за справедливост на някой деспот? И някак си се оформя дилемата...демократи ли искаме да бъдем или свободни? Да можем да четем, слушаме музика, гледаме кино и да се образоваме по наш избор. Да не ни се налага свише. Да не ни казва никой как ще си кръщаваме улиците и площадите, да не ни нареждат да си бутаме паметниците, защото това е паметта ни, добри или лоши. Винаги ще бъдат с нас, дали заради уроците които ни дават или пък поуките, които си вадим. Само от нас зависи дали ще се кланяме на някой или ще се изправим горди и свободни!
    Изборът е само наш!
  • 3 Кнаус 485

    105 3 Отговор
    Да се закрива и забрани веднага атлантическия съвет.... Вреден е за БГ.....
  • 4 Отворено писмо до Митрофанова

    5 53 Отговор
    Г-жо Митрофанова, отворете широко вашето сърце и помогнете на бягащите руски майки и невинни руски дечица. Тук няма украинци. Всичките говорят помежду си само на руски език. Настанете поне част от тях в голямото руско посолство. Настанете поне част от тях в детският комплекс „Камчия“, който е руски анклав в България и руска собственост! Организирайте хуманитарна помощ от Русия! Моля, помогнете им! Българският народ е беден и ще ви бъде вечно признателен!
    Благодаря!

    Коментиран от #11, #25, #38

  • 5 Искам закриването

    94 2 Отговор
    На атлантическия съвет. Те представляват само себе си и са дупедавци. Мазни
  • 6 Последния Софиянец

    48 5 Отговор
    Браво Иване!
  • 7 Теле

    76 3 Отговор
    Атлантиците у анлантическио гьол като титаник
  • 8 Някой

    17 45 Отговор
    "Днес в целия цивилизован свят, включително в посолствата на нашите съюзници в София, е издигнато украинското национално знаме в знак на съпричастност с борбата на братския украински народ срещу руските агресори и окупатори." Да ни припомняме фразата за жабата и коня.
  • 9 Някоя си

    72 3 Отговор
    Кви са тия от тоя "атлантически" съвет ......
    Защо изобщо съществува ....
    Аз ако реша да си направя евразииски съвет (чисто геогравски е далеч по приемливо отколкото атлантически) дали ще имам право на глас поне колкото тях.....
  • 10 Да,да

    65 2 Отговор
    И да се прекръсти атлантическия съвет на "Зайо Цицин"!
  • 11 Някой

    54 4 Отговор

    До коментар #4 от "Отворено писмо до Митрофанова":

    Първо посланикът на Украйна, най - вече чрез хотела си.
  • 12 Tse

    58 2 Отговор
    Тия съвсем изплискаха легена ....
  • 13 Гост

    66 3 Отговор
    Паситата тицините и Катето общата изпаднаха в истерия. Това е добра новина!
  • 14 Тома

    58 3 Отговор
    На тези кой ли им плаща заплатите защоото са пълен майтап.Повечето от тях са клиенти на Спартакус

    Коментиран от #46

  • 15 Ghost14

    60 3 Отговор
    Атлантическия съвет що не иде да се метне в Атлантическия океан?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГОРСКИ

    51 3 Отговор
    Господа атлантици продажни идете във Америка или в Англия, там поне никой няма да ви обръща внимание!!!
  • 18 9642

    53 3 Отговор
    Аман от продажници бе!!! Какъв е тоя атлантически съвет, не виждат ли, че хората масово ги плюят, но не!, те се бършат и мислят, че дъжд вали.
  • 19 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 3 Отговор
    Като сте почнали, давайте и пред най-голямото посолство у нас :
    Героите на Виетнам
    Героите на Ирак
    Героите на Сирия
    ..........
    ..........
    ЧЕ ГЕВАРА
    .............
    ...........
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 27 Отговор
    Ха-ха, "...правителството, което го е назначило, трябва да се разграничи от действията му, като незабавно да го освободи от поста..." Вярвате ли си? В българската политика през последните години, освен Бойко, всички други значими фигури са руски резиденти или агенти,.... нека не се заблуждаваме за размера на тази шпионска мрежа, изграждана тук в продължение на 2 (два) ВЕКА, НАРОДЕ???? Киро, до сега, с нищо реално не се противопоставил на Русия, само големи приказки за заблуда на електората-баламурници....
  • 21 ТаУмВзе

    37 3 Отговор
    Толкова Палави Паразити! Да им се отнеме гражданството и да хващат трабанта за киев.
  • 22 Човека КоZа

    35 3 Отговор
    Кое му е братското на българофобския украински народ? Братски народ са ни руснаците. А АСБ трябва да бъдат забранени, съдени за измяна, шпионаж, и дела в ущърб на България.


    Z
  • 23 Грульо

    35 3 Отговор
    А народа иска закриване на Атлантическия съвет, като НПО облужващо чужди интереси.
  • 24 Настоявам

    36 3 Отговор
    Настоявам "Атлантически съвет на България" да си ходят в атлантика. Все ми е едно къде - на повърхността ли, на дъното или на някой по-далечен неин бряг!
    Настоявам тази с нищо недопринесла, а напротив - нанесла непоправими щети на българската нация организация - Атлантически съвет на България, да се забрани.
    Настоявам да зе забранят на територията на България всички организации работещи против България. В това число повечето НПО.
    АСБ да спрат да се правят на домашното пуделче на задокеанските господари.
  • 25 ОТ КОЙ

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Отворено писмо до Митрофанова":

    От кой е това отворено писмо?

    Коментиран от #32

  • 26 user

    29 2 Отговор
    А кога този "велик" атлантически съвет ще защити интересите на България, вместо тези на сащ ? Или това въобще не е в приоритетите му ? Като гледам какви мижитурки са в него ... смях ...
  • 27 Какви е дебили раждала, ражда и сега бъл

    28 3 Отговор
    Тези от т.н. Атлантически съвет незабавно да бъдат подведени под съдебна отговорност за подстрекателство към отваряне на военни действия срещу държава постоянна членка на Съвета за сигурност!
  • 28 3.14К

    25 3 Отговор
    До кога ще публикувате простотиите на сбърканяците от тая секта, наречена атлантически съвет? Тия само уволняват, съдят и заклеймяват, но ще ни принудят да рестартираме проекта Белене. После нека се определят като цвета на нацията!
  • 29 Локо Сф1956

    22 2 Отговор
    Столичния общински съвет не представлява българския народ. Той е една мъничка частица от него. Колкото до названието "Героите на Украйна" след като сред тях са героите с имената Роман Шухевич, Бендер и др. нациски главорези избили хиляди поляци и евреи- това е позор за Украйна и българските управляващи подлоги. Рано или късно българския народ ще разбере истината за войната в Украйна за нациския клоун Зеленски, на който не му пука от войната, дори казва , че може и 10 години да я води стига да има достатъчно пари и оръжия от САЩ и Европа.
  • 30 Ивайло

    23 2 Отговор
    В Атлантическия съвет, в неговото управително тяло има една побесняла украинка - Олена Коцева - тя няма да се успокои, докато не направи някаква гадост на българите. Не искаме да разваляме своите отношения с Русия, не искаме улица в България да бъде наричана на фашисткия поздрав на Степан Бандера. Думите "Героите на Украйна" произтичат от този поздрав. Не виждаме какви са тези герои на Украйна. Украинците постоянно хленчат други да им помагат, други да ги хранят и да ги приемат по къщите си. Като сте герои, защо не се биете смело за страната си, защо не сърбате това, което сте надробили? В Украйна няма герои. Има жертви на собствените си илюзии.
  • 31 Булаир Фружин

    15 3 Отговор
    Из Уикипедия: ,,В края на 1856 г. Драган Цанков е инициатор за създаването и пръв председател на „Община на българската книжнина“, която се счита за предшественик на образуваното през 1869 г. в Браила Българско книжовно дружество. На 1 януари 1858 г. това дружество започва да издава списание „Български книжици“, изиграло огромна роля за културното издигане на народа и за формиране на българската интелигенция. След като в редакционната политика на списанието надделяват идеите на по-консервативните кръгове, Драган Цанков се оттегля и създава вестник България (1859 – 1863 г.), чрез който проповядва своите идеи за разрешаване на българския църковен въпрос по пътя на униатството. През 1861 г. участва в посещението при папа Пий IX в Рим, при което архимандрит Йосиф Соколски е ръкоположен за епископ."
    Престанете да отричате и да обиждате националните ни герои, сороси, това, че са русофили, не омаловажава успехите им.
  • 32 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #25 от "ОТ КОЙ":

    от българските путинофили.
  • 33 инспектор баев

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка":

    аз предлагам площада пред американското посолство да се преименува на капитан СПИСАРЕВСКИ героя-летец защитавал българското небе от американските бомбардировачи бомбардирали софия
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Azz

    13 2 Отговор
    ах тези мушмороци,атлантически амбриажи....
  • 38 Боби

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Отворено писмо до Митрофанова":

    Ако един от Атлантическият съвет е предоставил от палатите си и една стая за украйнец тя трябва трябва да напусне посолството веднага и да го даде за неждаещите се.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гай Турий

    14 2 Отговор
    Кои са тия атлантически гниди, че ще имат искания!!? Я марш в Атлантида!
  • 41 НАДАВАТ ВОЙ. ТЕЯ

    13 2 Отговор
    ЕВРЕИ! АМА И ТЕ СА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА 😮
  • 42 Сюлейман Пуси

    10 1 Отговор
    Закриване на измислената антибългарска организация помияратлантическия съвет и членовете ѝ в затвора доживот!
  • 43 КВАРТАЛНИЯ СЪВЕТ ОТ СЕКИ ГРАД

    7 1 Отговор
    ИМА ПО ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ ОТ ТИЯ АТЛАНТИЧЕСКИ БАНДИТИ...
  • 44 Z-Ентропа 2009

    6 1 Отговор
    Атлантическият съвет на България е неправителствена организация на граждани, обединени в подкрепата си за евроатлантическия избор и път на България.
    /КОЙ ВИ Е ИСКАЛ?/

    ЗАЩО ЕДНО ОТ МНОГОТО НПО-та НА ТЕРИТОРИЯТА СЕ ДЪРЖИ КАТО ГОСПОДАР?

    Силата е в теб
    С ПОДКРЕПАТА НА ПОСОЛСТВОТО НА САЩ В БЪЛГАРИЯ!

    пУделИ!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Морски

    1 1 Отговор
    Още малко плямпайте вие от атлантическия незнам на май.ви кво си,ама още малко си отваряйте устата....!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове