Last news in Fakti

5 Май, 2022 12:37 3 105 32

ВМРО към Фандъкова: След Луковмарш забранете и шестването на „Безсмъртния полк“

  • шествие-
  • безсмъртен полк-
  • вмро

В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в „правоприлагането“

ВМРО към Фандъкова: След Луковмарш забранете и шестването на „Безсмъртния полк“ - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет адв. Михаил Петров се обърна към кмета на София с искане да бъде забранено провеждането на марша на т.нар. „Безсмъртен полк“. То се планира за 9 май. Според ВМРО Фандъкова прилага двоен стандарт – за шествия на националисти налага забрани, но когато други шестват с портрети на Сталин, Георги Димитров и се веят знамена на КПСС - няма проблем.

Ето какво пише в писмото си представителят на ВМРО:

„Столичният кмет Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на т.нар. шествие на „Безсмъртния полк“ – поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Искаме реципрочни действия спрямо тези, които наричаха шествието за ген. Христо Луков и участниците фашисти, защото се оказва, че тяхната работа е „фашистът вика дръжте фашиста“…

През месец февруари, преди провеждането на Луковмарш, председателят на БСП - София поиска СОС „да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонацистки прояви в столицата на България“. В зала той нарече участниците - български граждани - „лумпени“. ВМРО отговори на помията, с която БСП залива всеки път възпоменателното шествие в памет на ген. Христо Луков – достоен български генерал, защитавал Родината в най-трудните ѝ моменти. Сега тъмночервените, са решили да се преброят и да правят шествие на „Безсмъртния полк“ – привърженици на комунистическата идеология и режим, обявени за престъпни!“

Настоявам и затова внесох писмо до кмета Фандъкова, като човек, като общински съветник, като български патриот, това шествие да бъде забранено - така, както бе забранено и шествието за ген. Христо Луков! В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в „правоприлагането“ – за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София, обобщава Михаил Петров.

Пълен текст на искането на общинския съветник от ВМРО до кмета на София:

Уважаема госпожо кмет,

На 9 май т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие на подкрепящите комунистическия режим и окупационната Червена армия, влязла в България след 09.09.1944 г. Недопустимо е, предвид обявяването на комунистическия режим за престъпен и международната обстановка, страна агресор да си организира шествия в своя подкрепа, чрез сдружения и организации, контролирани от руското посолство.

Поради гореизложеното, като човек, като общински съветник, като български патриот, отправям призив към Вас, да издадете заповед, забраняваща провеждането на т.нар. шествие на „Безсмъртния полк“ – поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Това шествие следва да бъде забранено, така както бе забранено и шествието за ген. Христо Луков! В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в „правоприлагането“ – за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фандъкова е една учителка по руски

    23 42 Отговор
    Тогава разбирате защо софийските русофили начело с товарищ учительницата Данчето Фандъкова не искат изграждането на мемориал на убитите от комунистите и агенти на СССР жертви по време на атентата в църквата Св.Неделя през 1925 г. В същото време тя и путинистите не искат да върнат на софийска гимназия името на ген. Колев - героят от Добруджа победил руснаците, за да не обидят Максим Горки и Митрофанова. Вижте какви хора ни управляват и се чукнете по манерките – защо не вървят нещата в София?

    Коментиран от #15

  • 2 Хихихи..

    40 24 Отговор
    Луков е лукова глава,маршът му също.А Краско дебелия е "Аз Клавдиус" с паспортите..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Правилно...

    19 46 Отговор
    И едните и другите са фашисти.
  • 5 дико

    67 23 Отговор
    На 9 май се носят портретите на загиналите воини които освободиха Европа от Хитлер .

    Коментиран от #18, #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СТЬОПА БАНДЕРАТА

    32 13 Отговор
    НА 9 МАЙ ЩЕ НОСИМ ПОРТРЕТА НА ФАНДЪКОВА С ГАЛИЦИНСКИ ВЕНЕЦ НА ШИЯТА
  • 8 Фандъкова

    52 9 Отговор
    Всички протести, маршове и шествия се забраняват, до второ нареждане. Остават само гейпарада и хелоуин.
  • 9 Пъци

    13 8 Отговор
    Абе, то верно че не е много "фешън" на днешно време да се провежда марш на лидера на Българските Национални Легиони имащи на онова време тотално повлияване от едни германски легиони...
    А защо да няма марш в чест на Ген.Колев???
  • 10 цербер

    6 3 Отговор
    Столичната кметица Йорданка Фандъкова
  • 11 свидетел

    39 10 Отговор
    дядо ми, без да е бил комунист и привърженик на Сталин, е участвал в Световната война на предна линия като санитар. имаше и награди. с какво право един националист има право да ми попречи да отбележа героизма му, както и на хиляди други българи-патриоти.
  • 12 Ангел

    33 11 Отговор
    Много фашаги в тая държавица! Безсмъртен полк ще пребъде!
  • 13 Сър Пичук

    14 28 Отговор
    Този "Безсмъртен полк" трябва да бъде обявен извън закона като фашистко сборище.
  • 14 ,Христо от Ерусалим

    10 9 Отговор
    Генерал Луков е ългарски войн

    защитавал родината си по време на първата световна война.Вместо признателност бългсрските ркомунисти го обявиха за ,,фашист -любима дума в речника им. трябва ли да обясняваме на Председателя на софийския общински съвет. Каква е същността на думата фашист.Руснснаците имат ритуала безсмъртния полк, като нещо свещено за тях но внесен отвън в България този ритуал с нищо не е свързан с родните ни традици и е комично подражание на руски традиции.







    имат своето изконно право относно техния ,, безсмъртен полк
  • 15 Иван

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Фандъкова е една учителка по руски":

    Не е ли най-разумно да направим мемориал на всички българи, загинали за България, независимо от убежденията им?Едни са смятали, че комунизмът е добро за всички нас, други са изповядвали противните убеждения. Но всички те са били българи, деца на нашия народ. И да се помирим един път завинаги. Испанците го направиха преди години. Има голям резултат. Да гледаме нашия интерес и да се скатаваме, когато ни насилват да защитаваме чужди интереси. Политиката на пасивната съпротива е наш патент. Защо да не я използваме винаги? Да започнем от този момент, още сега.
  • 16 Мразя Масква безплатно, но завинаги!

    11 17 Отговор
    Абсолютно вярно - да престанат с тая "безсмъртна" простотия, че направо ми се повръща от тези москали агресивни манифестации... Долу мръсния рушки нацизъм!

    Коментиран от #20

  • 17 Слава на ген. Луков - българския патриот

    8 17 Отговор
    Да се забранят руските окупаторски шествия и рубладжиите да заминават за Масквата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СВОБОДА ЗА БГ

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мразя Масква безплатно, но завинаги!":

    БО.КЛ.УК БАНДЕРОВСКИ
  • 21 Аман от освободители

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "дико":

    На 9ти септември 1944г СССР ни окупира и наложи комунистически режим. Всички които се съпротивляваха бяха обявени от "Народния съд" за фашисти и врагове на народа. Избити бяха повече българи отколкото във войната. Къде е освобождението не мога да разбера.
  • 22 Спец-агентурна акция

    1 5 Отговор
    Bлaшко-м@нг@сарските русофилски oнaниcти (ВМРО) и ДС(КГБ) агенти искат да се забрани шествието "Безсмъртния полк"?! По инструкция от Центъра в Москва!?
  • 23 Арис

    7 0 Отговор
    Голям страх от шествието “Безсмъртния полк” .
    Защо и на кой пречи.То само нечувана и невиждана пропаганда,цензура,забрани,санкции,този паметник да съборим,оръжието си да дадем.
    Ако живеете сами в България правете каквото искате,но има и други хора с други разбирания.
    Големи демократи,политически лилипути,пребоядисани с баданарката за една нощ,несъстояли се диктатори искат да диктуват какво да прави или направи голяма част от народа.

    Коментиран от #28

  • 24 ВМРО ще организираме

    3 1 Отговор
    Луков прайд instead.
  • 25 Агата

    6 0 Отговор
    Ако се обърне палачинката тези дежурните гъзолизачи веднага,на минутата ще се блъскат един друг,да целуват задни части с друг цвят,мирис и вкус.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Плашат се

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Арис":

    Плашат се наследниците на колячите от Стамболовото време, Фердинандското врече, 1923г., 1941-1944г.
  • 29 Черен ангел

    2 0 Отговор
    Всички фашисти при луковата глава.
    Подвигът на Виолета Якова е вечен!
  • 30 питащ

    0 0 Отговор
    Млъкни бе нека...дърник. Никой не ти иска тъпо...то мнение. Виж какво иска народа наБългария и тогава ръси небивалици. То бива слагачество ама това вашето на ВМРО няма мярка. Погледнете лидера си на какво ......
  • 31 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    100 000 - на Българска Армия, наречена " украински фронт"???????? до Швейцария и Берлин 1944- 45 !?!?!?!!! какви лукови и какви полкове, бееееее????? Путин да върне Българските архиви от 1878 год и 1945 год и тогава ще видим! и да не честити на мюсюлманите в област Македония Кирил и Методий- последният отровен във Ватикана!
  • 32 до ном 21

    0 0 Отговор
    1968 г Гешев- убиецът на Н Вапцаров е бил в Хисаря- пазен от кгб и мосат! Бил 200 кг! И после много хора в Пловдив бяха пребити!!!!!! 1969 г !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове