Last news in Fakti

1 Юли, 2022 07:10 2 711 44

Цветанов: Време е да се подкрепят политици, които действително изпълняват ангажиментите ни към ЕС и НАТО

  • цветан цветанов-
  • ес-
  • нато

Цветанов изтъкна, че никой не си задава въпроса как така „Турски поток“ се реализира на територията на страната, след решение на Теменужка Петкова

Цветанов: Време е да се подкрепят политици, които действително изпълняват ангажиментите ни към ЕС и НАТО - 1
Кадър TV1

За първи път имаме министър-председател, който има ясно отношение и позиция за Русия и това, което тя демонстрира през последните няколко десетилетия - шпионаж, хибридни атаки и всичко това, което те имат като въздействие върху българската политическа класа. Призовавам тези, които преди една седмица обявиха, че са евроатлантически ориентирани, да застанат и да подкрепят министър-председателя.

Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV1 и TV+.

Цветанов припомни и грешката на Кирил Петков по начина, по който беше съобщена новината за експулсирането на 70 руски дипломати. „Трябваше да има заседание на Съвета по сигурност към Министерски съвет и след това с решение да бъде оповестено, за да отпаднат всякакви подобни интерпретации и някой да се крие зад това, че не е получил доклада и че не е чул за какво става на въпрос“.

Цветан Цветанов визира в думите си както президента Румен Радев, така и Корнелия Нинова.

„Корнелия Нинова е важна фигура в сегашния управленски мандат и ние знаем, че за първи път имаме възможност да видим истинското ѝ лице, както и на БСП, а именно Русия и всичко това, което обслужва руските интереси, но в ущърб на България.

Цветанов изтъкна, че никой не си задава въпроса как така „Турски поток“ се реализира на територията на страната, след решение на Теменужка Петкова, която подписа Пътната карта, която и до днес липсва и в архива, и в деловодството на Министерство на енергетиката.

„Смятам, че е дошло време да се подкрепят политици и политики, които действително изпълняват това, което България е поела като ангажимент да се присъедини към ЕС и НАТО, и да изпълняваме ангажиментите си като такива“.

Попитан възможно ли е президентът да не е получил доклада на ДАНС, Цветанов каза, че това което той е разбрал е, че: „Радев не е получил съответните доклади, но същевременно има постоянен член на Съвета по сигурност към МС, от президентската институция и той трябва да го е информирал по надлежния ред.

„Службите са задължени по закон да представят равна по обем и съдържание информация на първите в държавата - мин.-председателя,
президента и председателя на НС. Институционална грешка е на Петков, че го направи по този начин“, категоричен е Цветанов.

Той припомни, че през последните години има много сериозно подвеждане при взимане на важните управленски решения и даде пример със случая „Скрипал“. Цветанов заяви, че тогава, когато се е провело заседание на Съвета по сигурност на МС премиерът Борисов е излязъл и е казал, че няма да изгонят нито един руски дипломат, защото към тогавашния момент не е имало достатъчно доказателства. Цветанов изрази предположение, че тогава Борисов или се е прикрил зад службите, или другият вариант е, че службите не са му предоставили цялата информация, а само това, което той е искал да формулира като позиция от Съвета.

„Русия през цялото време е имала икономически лостове в България“, заяви Цветанов.

„Аз искам днес управляващото мнозинство да загърбят личните си атаки и да се ръководят от интересите на страната. Липсата на правителство ще създаде проблем за възможността да се възползваме от Плана за възстановяване и устойчивост, защото до края на годината трябва да се направят две плащания в размер на 4 млрд. лв., 22 закона и 66 мерки да бъдат приети. Никой не работи по тази тема, защото нямаме действащ адекватен функциониращ парламент и нямаме МС, който да подготви този законодателен пакет. Всичко това трябва да се случи до края на годината, в противен случай няма да получим никакви пари и ще увеличим държавния си дълг и ще се харчат не за политики, а за дейности, които ще могат да подготвят партиите за дадени кампании, които ще предстоят за предсрочни
избори“, подчерта Цветанов.

По думите му Кирил Петков в момента е неудобен за политическото статукво, което крепеше и крепи руското влияние в България.

„Смятам, че разумът ще надделее и ПП ще номинира фигура за министър-председател, която ще може да състави кабинет. Всички, които
претендират и се обявяват за евроатлантици да дадат свобода на народните представители и да гласуват по съвест“, призова председателят на Републиканци за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    38 6 Отговор
    И ангажиментите към Новия световен ред.
  • 2 Вижте сега,

    45 19 Отговор
    Не се притеснявайте за българо-руските отношения, каквото и да се случи. И по време на 2-та СВ българите не са смеели публично да изразяват отношението си към Русия, въпреки че посолството на СССР в София не е било затворено. Тогава мнозинството от българите скришно са се молели за победата на "Дядо Иван" - знам това от пра-родителите си. Важното е да носим Русия в сърцата си. Важното е, че не е изнамерена тояга, която може да избие любовта на българите към братска Русия - Освободителката! Както е казал Героят.........

    Коментиран от #41

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахаха..

    41 6 Отговор
    Докога ще ги изпълняваме бе,мухъл? Ти и бащейко ти колко време ги изпълнявахте към Москва,кажи да чуем?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 6 Отговор
    господин ЦВЕТАНОВ от къде испълзяхте тук е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 6 програмистче

    31 6 Отговор
    Искам публичен дебат между Цвъки, Киро Простото и GPT3. Цвъки и Кирето ще започват изреченията, а GPT ше ги довършва. Гарантирам ви галактическо забавление.
  • 7 дядото

    37 10 Отговор
    работниците и агентите на бившата дс бяха достойни и отговорни хора.работеха в интерес и защита на българия и народ.за разлика от сегашните агенти на западните централи-продажници,интересуващи се само от собственото си благосъстояние

    Коментиран от #20, #42

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 3 Отговор
    Време е политици като теб да влязат в затвора!
  • 9 Акъл

    34 3 Отговор
    от потомствени комунисти и милиционери ? Алчност , лъжи и фалш !
  • 10 Абе

    41 7 Отговор
    кое е това ясно отношение бе продажник? Да скалъпиш нещо! Това ли ви е морала на всички прокопиеви марионетки и слуги на САЩ? Да лъжете, манипулирате, вменявате лъжи! Гнус ме е от такива лъжци и паднали хора!
  • 11 го шо

    30 6 Отговор
    цвъцко, популацията не е питана иска ли натю. затова - у лево!
  • 12 Безроден

    39 4 Отговор
    субект с една торба грехове , и 1000 години затвор са му малко !
  • 13 Ама разбира се

    30 4 Отговор
    Все такива "политици" избираме и подкрепяме, с една малка поправка, че през последните 32 години всички управляващи са на къса западна каишка американско производство, което доведе България до незавидното положение да диша праха на ЦЯЛА Европа, не само на ЕС...Хубаво, че има такива държавички като Молдова, Украйна, Грузия та да се поуспокоим малко, че не сме на почетното последно място на континента..И както върви, все такива ще избираме и подкрепяме! Отбор юнаци, чиято единствена цел в политиката е собственото им благоденствие и обогатяване, а народа кучета го яли...А тоя на снимката само като му видя суратя сутрин на екрана на компа и ми докарва призиви за бързо посещение на тоалетната...

    Коментиран от #29, #43

  • 14 12340

    35 2 Отговор
    По тъпо същество от тоЪ,
    и денем с фенер не може да се намери !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Време е Цвинокио

    34 2 Отговор
    да бъде настанен в затвора да живот, заедно със всичките национални предатели, унищожавали държавата през последните 32г.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пешо

    36 0 Отговор
    цвъки не всички са американски подлоги като тебе
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тези, същите, "отговорни" от ДС,

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "дядото":

    сега са първи евроатлантици и другите му там "правоверни ориентации". Ако не те, то отроците им. Благодарение на тях сме на тоя хал.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 шири

    21 0 Отговор
    Разни дърти комсомолци и партийци да спрат да дават ум,а да си броят апартаментите и да си се возят в асансьора.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сега обаче

    27 0 Отговор
    Бащата на Цвъки е бил личният шофьор на шефа на ДС Григор Шопов. Само Цвъки си знае колко шоколадчета е изял като дете от Шопов. Без съмнение обаче е убутан с връзки за шофьор в ДС. Сега обаче ръси евроатлантически мозък.
  • 26 сбруя

    18 0 Отговор
    Аааааааааааааааааааааааааааааааа,ето защо Цвъкчо се е уредил с толкова апартаменти,щото баща му е бил в ДС.Аха!
  • 27 Ни дай тебе да те

    18 0 Отговор
    подкрепиме бе Цецероне!
    Умен си по целата глава, независимо от формата и, учител си бил, но не в Харвард и не по математика, имаш вече апартамент с асансьор така че си се наял и нема да крадеш (нали така другари по форум?), така че нАмери спонсор и се кандидатирай.
    Такива Цветанове на мисълта трудно се намират и в Ингилизко както би казал Любен Каравелов.
  • 28 експерт

    18 0 Отговор
    пипоня се оказа най-тъпия и безполезен краварски проект в територията но още се напъва
  • 29 Да ама сме на 28-мо

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ама разбира се":

    място в ЕС.
    А след някоя и друга годин аще сме на 28-мо място на Балканския полуостров.
  • 30 умствено изоставащият

    16 0 Отговор
    Цецо , ти щот си зле с акъла знаем , че само за прислуга ставаш , но и тук има проблем , защото яко " пипаш " , та се оказва , че за нищо не ставаш , не знам защо се изказваш .
  • 31 апартаменти

    11 0 Отговор
    И този кандидат-затворник ли се появи пак? Цецо, кога ще върнете крадените милиони?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 цецо пипоня

    12 0 Отговор
    се оказа най-тъпия и безполезен краварски проект за колонията но есе още не се е отказал да се напъва за долари
  • 34 НА БЕ ЦВЕТНИК.

    9 0 Отговор
    ТОЯ ПРЕДНИЯ БЕШЕ КАТО ТЕБЕ. СУАЩ НАТО EU ДУПЕШЕ СЕ И ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА. НО И ТОЙ КАТО ТЕБ БЕШЕ ГЛУ..П. А Ф.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЛЛЛ

    9 0 Отговор
    Като ползваше благинките при комунизма не беше така настроен. Подлец, как не те е срам да се показваш по медиите
  • 37 Анинимен

    4 0 Отговор
    Тоя пак търси как д докопа до кокала
  • 38 ????

    2 1 Отговор
    Не,Цецо,имаме министър председате- предател,на българските интереси! С такива политици- нищо добро не ни чака! Клекнахте пред най измислената и изкуствено създадена държава! Продадохме си достойнството,Откраднаха,ни историята,псуват ни и ни кълнът,на един от диалектите,на нашия,език! Идва ред и да поискат, територия,от нашата,страдална България- изтъргувана,и продадена,на чужди,геополитически,Интереси!
  • 39 Боже пази България

    2 0 Отговор
    Синът на шофьора на главореза Григор Шопов,министър на вътрешните работи на Тодор Живков,неграмотните физкултурни,ни дава акъл за НАТО и ЕС.НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ДОКАТО ТЕЗИ ИМАТ ВЛАСТ.
  • 40 Ген. Гурко

    2 0 Отговор
    Значи според теб пак тебе ли да изберем ? Че и копчетата за ръкавели са ти натовски.
  • 41 Ударил Греда

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вижте сега,":

    Хмм... тази любов на българския народ разпростира ли се също и върху службите на Путин - ГРУ, ФСБ и т.н.
  • 42 Ударил Греда

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дядото":

    Те сегашните са агенти на Путиновските служби
  • 43 Ударил Греда

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ама разбира се":

    Хммм... според мен от 1944 до сега винаги сме били на къса руска каишка
  • 44 Опа

    0 0 Отговор
    ОТПАДАК. ЗА ПО КУЛТУРНО. НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ Е БОККУК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове