Last news in Fakti

2 Юли, 2022 13:18 2 428 43

Разрушена е първата от незаконните сгради в край летния „Догансарай“ в „Росенец“

  • росенец-
  • дб-
  • христо иванов-
  • димитър найденов-
  • ивайло мирчев

Остават още 13 незаконни сгради. Водим битките си докрай, каза Димитър Найденов

Разрушена е първата от незаконните сгради в край летния „Догансарай“ в „Росенец“ - 1
Снимка: ДБ

Почти две години, след като председателят на „Да, България“ Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов се опитаха да сложат българския флаг на брега на летния сарай на Ахмед Доган в лесопарк „Росенец“ край Бургас, първата от незаконните сгради там беше разрушена.

Двуетажната сграда на плажа е била разрушена от собственика ѝ, след като Бургаският административен съд обяви за незаконна и беше издадена заповед за събарянето ѝ.

Близо до нея акостираха Иванов, Мирчев и Найденов през юли 2020 г. и по този начин осветлиха незаконните строежи и заграбването на публична собственост от фирми, приближени на почетния лидер на ДПС.

„Остават още 13 незаконни сгради. Водим битките си докрай“, коментира бившият общински съветник от „Демократична България“ и бивш народен представител Димитър Найденов.

Освен къщата на плажа от първата вълна трябваше да бъдат премахнати още триетажна масивна постройка и павилион, използван от охраната. На събаряне подлежат и още две сгради - друга двуетажна постройка и оранжерия.

„Росенец“ е най-ясният пример за модела ГЕРБ - ДПС, в който всички институции, цялата държава е подчинена на интересите на един човек. Разграждането на този модел няма да е бърз процес, но с последователни усилия ще се случи“, коментира депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

След края на управлението на ГЕРБ Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) установи, че и удължението на кея пред "сараите" е незаконно. Полицията видя данни за извършено престъпление - нанесени неверни обстоятелства или изявления в констативен нотариален акт.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    18 22 Отговор
    Соросоидчетата са настъпили мотиката с двата накрайника! Бухахах

    Коментиран от #34

  • 3 Докато не се разруши шпионската

    21 24 Отговор
    руска инфраструктура у нас, няма оправия ! "Службите ни разполагат с данни, според които наши политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от Русия в размер на 4000 лв. месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези". Това заяви говорителят на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова пред "Дарик".

    Коментиран от #5, #8, #12

  • 4 Всичко

    33 4 Отговор
    да изчезва час по - скоро ! Разположил имение за милиони на брега , заграбил плажна ивица от Черноморския бряг и наоколо , територия на България и на българите и години наред никой не го закача ! Безсрамие и престъпление !

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    5 23 Отговор
    Лесно се руши, но трудно се строи. Не е редно, че се руши построеното от наемните турци.

    Коментиран от #20

  • 7 Гост

    31 19 Отговор
    Пълни смешници,това ли свършихте за една година,а ние се чудим как да си платим тока и храната,нещастници.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 реру

    30 4 Отговор

    До коментар #4 от "Всичко":

    "... територия на България и на българите и години наред никой не го закача ! Безсрамие и престъпление !"

    Защо трябва да го закачат и да си развалят рахътлъка...

  • 10 печелим от циркаджилъци

    16 12 Отговор
    Голема победа за Жапалото , то и Буци му бута некакви керемиди по барбекюто на Доган и какво от това , после си крадна яко няколко години обществени ресурси , та поразията накрая излезна по-голема . Ристьо и той повече вреди нанася отколкото полза от бутането на някаква постройка на Доганя. Истината е в изправянето пред съд , осъждане и конфискуване на всичко придобито по незаконен път , ама играем на дребно за някаква популярност , а тия на снимката прощавайте , но изглеждат като пълни uдuoтu.
  • 11 Анонимен

    7 13 Отговор
    Хората не ги еня, кой русофил русофов, а хладилника. И не всичко бе зле с Русия и не всичко е ок с Америка. Но младите не помнят, че имаше и много хубави неща. Всичко дойде в бг от запад, на брат му жената след смърта да живее с нея. Наркотици, проституция и виж ги в народното, на показ, коя му е жената, мъжа, всипки са в НС и децата от малки, във 2 клас и те, сtaва ти ли, ми казва бабата отишла в София при внучето си. В детската градина момчето ляга и отгоре малкото момипенце. Мирала е едно такова нещо като цяло. Дс дабс са същите, не че и при тато, но сега без задръжки. Резили

    Коментиран от #16, #21

  • 12 Какво остава за редовите

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Докато не се разруши шпионската":

    русофили - размътено съзнание, завист към успелите, желание за връщане на привилегиито от Живково време. Няма такива работи -парите са за важните русофили, за вас остава сал ръкопляскането !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    3 5 Отговор
    дуаня събира електорат
  • 15 Анонимен

    3 8 Отговор
    Бойко селува ръка, радев на селото. Все тая. Манипулират ви, а след гърба ви се смеят всички горе. Ако има депутата интерес от теб ще ви помогне, ако няма, забрави, ще има да работиш на частника, феодала за един крайшник. Много умни има, но те комунистите от всички партии и деца на дс, не ти дават екмек, а и да започнеш бизнес, ще фалирате. Да живеят шуробаджанаците
  • 16 Този бандитизъм, за който

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    говорите ДС го създаде от младежите от спортните училища. Всеизвестно, че такива като ген. Чернев, ген. Гоцев и др. създадоха СИК и ВИС, Карамански, Мултигруп и др.. Невежеството е сила, казваше навремето Оруел !

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Агата Кристи

    4 16 Отговор
    ТОП НОВИНА ЗА БЪЛГАРИЯ, РЕГИОНА, СВЕТА И НАЙ - ВЕЧЕ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА МАРС .
    А защо не пуснахте новината за
    събарянето на плевнята на бай Курти от Куртово конаре ?
    С ТОЗИ СИ АКТ ДЪРЖАВАТА Е ИЗВОЮВАЛА ГОЛЯМА ПОБЕДА....
  • 19 Готвач

    2 10 Отговор
    По близо българските граждани по манталитет сте към Турция и Русия. Лъжа ли е, изключвам младите, те копират всичко от САЩ и затова са без задръжки, не всипки де. Но повечето са. Зависи и от възпитанието. Но къде са им децата. Прокудени от вас всипки депутати, а знае ли родител, как са те навън. Дали не си лягат с брата на жена си. Или бащата с дъшеря си. Този плод аз съм го посадил бе казал един родител в съда по татово и аз съм длъжен да го опитам. Разврат и то в НС. Вижда се с просто око, а и 28 имота, а ни дават акъл да не се краде, и са юристи. Пълен буламач по комунистически
  • 20 ха сега де!

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Да си строи в Истанбул, Чорлу, Силиврия или където му каже Ердоган. Какво ще ми строи на българския черноморски плаж? Ама там не е като у нас и веднага ще го отсвирят.

    Коментиран от #24

  • 21 реру

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    "... Но младите не помнят, че имаше и много хубави неща..."

    Обясни им как чак през 80-те години започнаха да се произвеждат единствено дънки "Рила" и маратонки "Ромика"... за да ги купиш обаче трябваше да заработи системата "МОЙ ЧОВЕК", която беше меродавна за всичко... от цветен телевизор до лигнин (?)... сигурно малко ще те разберат, но обяснявай...

    Коментиран от #23

  • 22 Анонимен

    3 6 Отговор
    Гоцев умря, сик, сик също. Не се връщайте в минало свършено врене, а кажете, за 2 когини, колко откраднахте. За герб дпс ги знаем. Те са минало. Все пак дпс строи усилено и както е тръгнало може след време да е столицата не София, а някъде край града на Делиормана. Знае ли се. И бб е хитър. Знае, къде има коч И радев и той се прегръща с червеният сталинист, те са едно в този град, дпсгербсп. Нищо ново под слънцето. Всипки са братовчеди. Лъжат ви, а колите едно след друго на тайни срещи по вилите. Бих снимал и ви пратил. Не е нужно да си умен, а да имаш гръб горе. Те поне дпс ги бива робите им, слушкат, а бабата от герб купила хотел ресторант, поне да хване нашата племенница или племенници, с вкус, да и оправи двора, вътрешното обзавеждане. Много хора имат пари, но нямат вкус, а има с пари и вкус. За вторите съм и кво като се върбе бб и неговата любима с 9 г по млада, дрехите нищо не значат, като акъла ти е никакъв,
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И той ,

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "ха сега де!":

    и Пеевски , имат забрана да влизат в Турция , вече 5 - 6 години !
  • 25 Анонимен

    4 10 Отговор
    Не казваме, че всипко е било ок при Тато, а сега от 30 г какво е, свърталище на черноморието от пияници, проститутки, наркомани, далавераджии, същито е и на запад, отиват проститутки и гейове се крият от Бг, там е свърталище. И това ли е. В НС е на показ всичко, и защо са им 30 умота, на другият свят ли ще ги носят. Едва ли са с честен труд, а и да са.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 112

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Този бандитизъм, за който":

    а сега,когато няма спортни училища
  • 29 гост

    5 8 Отговор
    Нищо, ще си я построят отново, законно ... Някой съмнява ли се?
  • 30 Реалист

    2 10 Отговор
    Само после да не ги строим с пари от хазната двойно:) видиш ли държавата сгрешила:) после чакам хубостниците пак на снима на същото място с усмиФките:)

    Коментиран от #33

  • 31 Бойкикев съм

    1 11 Отговор
    Бравос - бягайте бързо да се овргаляте в прахта пак особено Мирчев. За две години освен че клатихте на коча торбите сте качили поне по 10 кила. Толупи. Разбрахме как се радвате че сте разрушили нещо пук било то й незакнно. А сега да кажете на хората за тези две години
  • 32 ха ха

    6 3 Отговор
    „Остават още 13 незаконни сгради. Водим битките си докрай“,/ царе сме на разрушаването , но ако служителите разрешили строежите поседят за година две в затвора случеите с такива сгради ще намалеят до 0,1 % , или нивото на корупция ще се вдигне до там че да не е оправдано даването на услуга под масата

    Коментиран от #39

  • 33 реру

    16 0 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    "... Само после да не ги строим с пари от хазната двойно:) видиш ли държавата сгрешила:)..."

    Върховният административен съд реши ОКОНЧАТЕЛНО, че двуетажната сграда на плажа край летните сараи на Ахмед Доган в парк Росенец е незаконна и трябва да бъде съборена.

    Фирмата "Стейтлайн" /официалния съсобственик/, обжалваше събарянето на двуетажната постройка на всички възможни инстанции. Неин представител е известният архитект Калин Тихолов, който е проектант на сараите...

    Защо ли имам чувство, че Доган има доста фенове сред пишещите? Няма лошо, ама го заявете открито...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Анонимен

    1 3 Отговор
    За тях стана хубаво роми турци мохамедани. Без да работят първите, коли, деца, цигари, кафета, а българина ялов, без семейство, деца, жена. Всичко идва от политиците. Бг учете, а ердоган раждайте, най малко 3 деца. Те строят, а вие си сабаряйте построеното от български и турски турци. Ице, ела да те заведа и да се увериш, да видиш с очите си палатите им, замъците им, а българина се е свил в тия тяхне рвгиони като пашкул. Фирмите са техни, децата им работят в бензиностанции, тати им е шеф, що да не им е хубаво сега, апри бай тошо плановата бе диктатура, по 8,9 часа без да станеш от стола, на главата ти стояха. Ще си запазят фирмаджиите, деца, внуци, здравето си, а не сега идвайки от германия, завършили айти и в отровните нови турски фирми от турция, турчета да работят в отровата за 3 хил. Толкова им е акъла, че се завръщат и майките им ги женят за туркинки, не искали българки, ама и тия майки на българките, толкова им е ума, за пари, а имат пари и те, сложна е да описваш неща от кухнята на делиормана. Те са единни, а българина е на изчезване и завист и омраза към опредемени, къде няма кяр от тях. Интереса клати Ице феса. Време е по строежите да ви наеме доган и за нула време ше сте като маненени на витрината

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стършел

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Анонимен":

    дпс не е партия, феодална структура е! Това са думи на Бойко Станкушев, уважаван, ерудиран и умен човек! За 32-33г дпс, бсп пък и всички други, които са им производни и най вече неумиращата ДС, ни държат нарочно в това блато, защото така могат да смучат безнаказано! Това, което постигат е нарочно разделение на българите на мюсюлмани, русофили, русофоби и незнам вече какви други! Русия има интерес точно от това разделение! Не обвинявам толкова
    Русия, колото тези,уж българи, които вършат тази мръсна работа-естествено срещу пари. Бог да ги съди!
  • 38 Хасан

    3 9 Отговор
    Тези пак отишли за гласове,после ще кльопат на гърба на народа,цървули не става от тях.
  • 39 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха":

    Тука е българия пич няма традиции. Следващите бюрократи и политици ако се обърне вятъра може да му ги надстроят даже:)
  • 40 Хасан

    2 12 Отговор
    Гоооляма работа,снимка за билбордове.
  • 41 Предизборна "демократична" пробита гемия

    5 7 Отговор
    Бати Доги ни позволи да му бутнем само кокошарника!
  • 42 Иван

    6 0 Отговор
    Събаряйте ги тези муслемски катуни!
  • 43 Петър

    1 0 Отговор
    Тъжното за ДБ е, че не мръднаха и метър повече от "акцията" си в Росенец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове