Last news in Fakti

24 Август, 2022 15:46 2 516 18

Смениха ръководствата на тотото и Национална спортна база

  • национална спортна база-
  • тото-
  • весела лечева

Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД

Смениха ръководствата на тотото и Национална спортна база - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи промени в управителните органи на ДП „Български спортен тотализатор“ и „Национална спортна база“ ЕАД, съобщиха от ММС.

Лечева освобождава от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП „Българския спортен тотализатор“ и назначава ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол“. Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

Таня Андреева е назначена за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Тя има 20-годишен юридически стаж. Работила е като юрист в държавния сектор, частния сектор и в адвокатски дружества. Била е и начело на правната дирекция в международна компания. Има над 10 години управленски опит, включително и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

Галина Чернева е назначена за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Тя е юрист, д-р по „Право“, преподавател в СУ „Климент Охридски“.

Радослав Щербаков е назначен за член на УС на ДП „Български спортен тотализатор“. Той е финансист с богат опит, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт, Министерството на здравеопазването и др. Участва в програми и проекти с международно европейско и национално финансиране.

За изпълнителен директор на „Национална спортна база“ ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011“ ЕАД.

Данаил Димов е назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД. Димов е юрист и икономист с 30-годишен опит.

Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на директорите на „Национална спортна база“ ЕАД.

Мартин Арсов е юрист и магистър по „Здравен мениджмънт“, досегашен член на Съвета на директорите. Той притежава над 10-годишен професионален опит в държавния и частния сектор.

„С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие“, съобщи министърът на младежта и спорта.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафиоза

    13 11 Отговор
    айдеййй, замириса на яко крадение(отклоняване) на средства .............

    Коментиран от #2

  • 2 ха ха

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мафиоза":

    от Руди Гела ли той яко ГЕПИ .Сега ще му изкарат кирливите ризи на некъдърника

    Коментиран от #5

  • 3 Тая хич не е весела

    9 6 Отговор
    Като Баба Яга фучи с метлста и замита! Що ли си мисли , че ще е завинаги на тоя пост? Много тъпо!!!!!😂
  • 4 един

    10 14 Отговор
    За 2 месеца да сменяш шефове на тотото/без обвинения и даване на прокуратура/означава само едно,на Статуквото му трябва пари за да купи изборите,и част от тях ще бъдат набавени от тотото!Комунистическите мошеници са готови на всичко само да са на власт и да обслужват интересите на Русия!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Урко

    5 6 Отговор
    Браво така се прави .
  • 8 Естествено

    11 2 Отговор
    че ще ги махне Геловете, то единият продавал прахосмукачки, другия - подови настилки.
  • 9 запознат

    6 0 Отговор
    Браво 4ната коалициика всички в кауша да търкат наровете от гелосаните, през гейтац.те та до дамаджаните всички на пангара
  • 10 И това е държава

    12 4 Отговор
    Да назначиш за министър на спорта Лечева. Дама която притежава казина и хотели без да е съвсем ясно от къде са капиталите с които са придобивани. Никога тук в БГ няма да тържествува правдата.

    Коментиран от #11

  • 11 Жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "И това е държава":

    А дамаджана с 19 имота как може ... пед.а.л фалирал 10тки компании из цял свят ... тука всичко е възможно
  • 12 Руди Гела

    8 1 Отговор
    Няма никаква нужда от такова министерство- на спорта. Само харчат бадева парите на държавата, т. е. нашите пари.
  • 13 бай пантелеймон стражара

    3 1 Отговор
    един от сдс каза на времето 4е семейството и е бандитско! ми кво да е? лека му пръст на главата на семейството.
  • 14 Сердика

    2 0 Отговор
    А на Сердика Спортни Имоти кога?
    Там е най-голямата мафия.
  • 15 ИЛЮМИНАТ

    2 0 Отговор
    Лечев искаше да лапне хотел Плиска в София.

    Коментиран от #16

  • 16 Оракула

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ИЛЮМИНАТ":

    Ама го лапнаха него!
    Далаверите на Лечеви са нагли ,а Лечева не е жена, която ще оправи държавата!
    Румен Радев съвсем изперка ,голям грях събра този П-резидент!!
    Уж беше срещу мафията , а то мафията го управлява с "дистанционно"!
  • 17 Логично

    1 0 Отговор
    Интересно защо всяко ново правителство бърза да смени ръководството на тотото. При това положение как да вярваме че печалбите на тотализатора отиват за спорт и че печелившите играчи не са нагласени?
  • 18 Знаещ

    1 0 Отговор
    Избраният в борда Мартин Арсов, бе юрисконсулт на Хематологията в София, протеже на уволнения директор Бранимир Спасов. Посредствен юрист, загубил всичките дела, заведени от контрагенти срещу болницата. Но независимо от това, с протекциите на Спасов, се издигна до зам.директор по адм.въпроси. Затова питаме, как толкова неподготвен и неспособен човек, назначаваш на такъв пост? Връзки, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове