Last news in Fakti

20 Септември, 2022 12:08 762 22

Вяра Емилова, БСП: Трябва да има таван на цените

  • вяра емилова-
  • бсп-
  • спекула-
  • цени

Младите хора трябва да бъдат основен фокус на политики

Вяра Емилова, БСП: Трябва да има таван на цените - 1

„Tова, което обещахме на българските граждани и на нашите избиратели, на 80% e реализирано и с чисто лице се явяваме пред хората. Освен десетте мерки, които предлагаме за овладяване на инфлацията, ние имаме и разработена програма, която е насочена както към пенсионерите, така и към младите хора. Затова и нашият фокус е предимно стабилна икономика и повече социални мерки за българските граждани.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Ловеч Вяра Емилова по радио “Фокус“.

По думите ѝ, в момента левицата обръща внимание на безплатните учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 г., нулев данък от труда до 26-годишна възраст, както инвитро процедурите да бъдат безплатни. "Младите хора трябва да бъдат основен фокус на всички политики", посочи тя.

„В икономическата сфера продължаваме да настояваме за компенсации на фирмите за цените на тока. Също така предлагаме и програма за компенсации на цената на газа, както направихме с тока. Осигуряване на евтини и гарантирани доставка на газ, включително и подновяване на преговорите с “Газпром“, посочи още Емилова като част от предложенията на левицата.

Кандидат-депутатът от "БСП за България" обясни, че социалните мерки, приети до този момент, се дължат на цялото правителство, но те са се осъществили благодарение на БСП. „Хората знаят кой досега се е борил за социалната политика. Те казват, че БСП е социалният стълб и основният стожер, който извоюва тези социални придобивки“, отбеляза Вяра Емилова.

„За да има силна социална политика, трябва да има и силна икономика“, посочи тя и припомни признанието на Европа, че в изтеклите 7 месеца България стана първа по ръст на индустриално производство в Съюза и четвърта по растеж на БВП.
Като още един приоритет на левицата, Емилова изтъкна изграждането на АЕЦ “Белена“, което е изключително важно за регионите Ловеч и Плевен.

Преди няколко дни стана ясно, че ЕК потвърждава мерките, предложени от БСП, и една от тях е таван на цените. „Освен това, трябва да има и много добър контрол на спекулата, тъй като в момента няма такъв и цените скачат“, посочи тя. На фона на данните за поскъпването на хляба, Вяра Емилова припомни мярката на БСП за 0% ДДС за хляба, с което цената на хляба е задържана да не се вдига.

Като по-важното за Ловешка област, Вяра Емилова открои: „Отваряне за целогодишна проходимост на прохода Троян-Кърнаре. Поели сме инициативи за изграждане на спортна зала в Троян, подпомагане на спорта в Ловеч, много е важно да бъде довършена и автомагистрала “Хемус“. Трябва да се развива и туризма заради забележителностите в региона.“

Вяра Емилова призова българските граждани да излязат и да гласуват, за да има работещо правителство. „Чувам, че тече мантра в обществото, според която не трябва да се гласува, за да накажем политиците. Това не е наказание за политиците, а за цялата държава. Призовавам хората да излязат и да гласуват за тези, които успяха да свършат нещо в 47-ото Народно събрание, да съдят по делата, а не по празните приказки“, заяви тя и допълни, че всеки едни избори струват на държавата 70 млн., които могат да бъдат дадени за различни социални нужди.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 7 Отговор
    Ще има таван на цените като се ваксинирате на 70%. До тогава ще се редите на опашка зимъска на паркинга на Кауфланд и ще стискате купоните.
  • 2 И като

    10 1 Отговор
    каза това , и оправи работата , комсомолке !
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор
    Учили НЕдоучили ‼️
    Не таван на цените , а таван на надценката респективно печалбата ‼️

    Коментиран от #4

  • 4 Капитализъм

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... в действие!!! Таван на печалбата!!! Капитализмът суче, маже само и само да си запази господстващото положение!!!

    Коментиран от #7

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Защо никой не иска да пипа "Свещената крава" на богатите - плоския данък ‼️
    Милионерите в САЩ, Германия, Британия, Франция могат само да мечтаят ‼️‼️‼️‼️
  • 6 ГЕРБ

    8 2 Отговор
    ФАКТИ !!!!! ВИЕ НЯМА ЛИ ДА ОТРАЗИТЕ СЕКРЕТНИЯ ДИКЛАД НА ДАНС И ЦРУ ЗА ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ НА ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ ??????????????????????
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Капитализъм":

    Колкото и да е странно - има си закон против ДЪМПИНГА и СПЕКУЛАТА ‼️
  • 8 ЧЕ ВИЕ КОИ БЯХТЕ

    6 2 Отговор
    НЕ СТЕ В КЛАСАЦИЯТА.
  • 9 ЗАД МЛАДИТЕ БУШОНИ НА БСП

    10 3 Отговор
    СТОЯТ СТРУКТОРИТЕ НА ДС И БКП КРАДЦИТЕ.
  • 10 Ели

    5 7 Отговор
    Подкрепям. БСП единствена доказа, че изпълнява обещанията си. Писна ни да ни лъжат.

    Коментиран от #12

  • 11 Доротея

    3 4 Отговор
    Тази и Ц. Пенкова са наследниците на Нинова! Браво на генерацията! Най естественото нещо е младежта да бъде с леви идеи! Всички диктатори са минали по този романтичен път, преди да станат фашисти! Но, в България не е като хората - старите са измиращи комунисти, а младите са антикомунисти!
  • 12 ДА ДА

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ели":

    БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ТРИ ПЪТИ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА ИНЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ 4%.
  • 13 Ка Морган

    8 0 Отговор
    в момента в който влезнете в парламента веднага забравяте какво сте обещали! Кажете, какво ще правите с тези 900 000 човека, които не работят, не учат и не си търсят работа? Какво стана с обещанието ви болниците да не са търговски дружества? Нали обещахте, че всеки който плаща здравни осигуровки няма да плаща нищо в лечебно заведение? Имате ли представа колко пари получават хора, които никога не са работили през живота си?
    Колкото до прохода Троян-Кърнаре казусът е много лесен. Горе на върха от към Троян насипват пътя със сняг, защото има ски писта напреко на шосето, което е истинско престъпление!
  • 14 дрт ПРЧ

    6 1 Отговор
    МОМИЧЕТО Е ХУБАВО, НО И ЛИПСА ПРОФЕСИОНАЛЕН И ЖИТЕЙСКИ ОПИТ. А ОТ БЕЗПЛАТНОТО ИНВИТРО МОЖЕ И ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА СКОРО.
  • 15 ДРТ ПРЧ

    9 0 Отговор
    ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА "ТАВАН" НА ЦЕНИТЕ СЪМ НА МНЕНИЕ , ЧЕ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ХЛЕБНИТЕ ИЗДЕЛИЯ ОТ ДДС ЦЕЛЕШЕ ДА НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ В МАГАЗИНА, А НЕ ДА ДОФИНАНСИРА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ. ПОЛУЧИ СЕ РАЗМИНАВАНЕ МЕЖДУ ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ И ПОСТИГНАТИИТЕ РЕЗУЛТАТИ И ЗА ТОВА КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ
  • 16 4555

    8 1 Отговор
    Като ги слушам тези от столетницата чувам само тра ла ла, тра ла ла.
  • 17 кастроли

    1 1 Отговор
    Трябва да има таван на цените,който да не падне,когато задухат ценовите тайфуни в Западна Европа. Защото тогава ще има жертви.
  • 18 Илиева

    2 1 Отговор
    Като,каква се явява Вяра Емилова,че не се сещам?Питам но никой нищо не е чувал за нея.И то питам бесепари…..Реших да попитам и за други другари,като Ченчев,Гуцанов,Зафиров и пак ударих на камък.Имало такива,но нищо повече за тях.Е,др.Нинова с такива еднодневки избори не се печелят.Аз нямам личен проблем защото знам на какво дередже е партията,но горките верни,стари хорица нищо не разбират.То няма и нищо за разбиране,защото няма такава партия вече!!!!!!Има Нинова с болната си амбиция да е нещо па било то и нищо🤮🤮🤮Нищо защото с ПП и ДБ всичко е обречено!Лъжи,лъжи и кражби….Казано е др.Нинова лъжеш ли значи и крадеш.🥴
  • 19 още

    1 1 Отговор
    "-А когато сняг забръска,що ще чиниш ти зимъска?!"- рекъл на един пенсионер Просто Киро и отпрашил за Канада.
  • 20 Нане

    2 1 Отговор
    Верчееее - чедо, що така само повтаряш опорките на др. Нинова? А ти не можеш ли с пилешкия си мозък да разсъдиш, че ако има таван на цените, никой няма да иска да ти продава?
    Тва е все едно аз да ти кажа: Верке, душо, за сирка ти давам тавана - 10 лв и ти да си съгласна...
  • 21 Тяната

    1 2 Отговор
    Всичко свързано с БСП е излишно,Корнелия Нинова я съсипа тотално,на 2ноември ще се радват да минат 10процента,най важното е тиквата да не се връща по никакъв начин във властта,това е най важното, на тоя етап
  • 22 КАКА КУРИ

    2 0 Отговор
    ОХ НА КАКА СЛАДУРАНКАТА , ЩЕ ТЕ ИЗЯМ С ПАРЦАЛКИТЕ !!!😁😀🤣😄😃😃😄🤣😀👍👍👍👍.!!!.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове