Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 21:15 2 776 40

Важните новини във ФАКТИ на 29 октомври

  • тошко йорданов-
  • продължаваме промяната-
  • герб-
  • правителство-
  • мандат

Тошко Йорданов: В циганския квартал на Пловдив масово са гласували за Продължаваме промяната

Важните новини във ФАКТИ на 29 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов: В циганския квартал на Пловдив масово са гласували за Продължаваме промяната

"Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не беше грешка. Грешка заради коалиция на несъвместими партии. Не беше грешка, защото това беше обединение срещу ГЕРБ и ДПС, затова в такива ситуации човек може да преглътне идеологическата непоносимост към някой партньор. Направихме някои хубави неща срещу модела ГЕРБ - ДПС - спецсъдът и спецпрокуратурата, например. Кирил Петков се опита да направи собствена бухалка, ние и това спряхме. Затова станахме враг. Спазването на принципи и последователност, включително и за Македония, основната причина, заради която напуснахме коалицията, води до фронт срещу теб".

Това каза пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

Шаламанов: България е отхвърлила сделка "Пейтриът" срещу бронирани машини и танкове

„Към страната ни е оферирано това, което което и към Словакия – Пейтриът. Германия получи танкове, бронирани машини – механизмите са най-различни. Всяка една страна е имала възможност да започне разговори”.

Това заяви в студиото на предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Велизар Шаламанов - министър на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки.

Идеята е отхвърлена с позоваване на парламента, който реши България да предоставя хуманитарна, но не и военна помощ на Украйна.

Временно затварят всички ГКПП по турската граница

По информация на ГД “Гранична полиция“, от 22 часа на 29 октомври до 6 часа на 30 октомври на всички ГКПП на българо-турската граница движението на моторни превозни средства ще бъде преустановено.

Причината - актуализиране на информационните системи от турска страна.

Ограничението се отнася за всички видове превозни средства, в двете посоки на трите гранични пункта с България - Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

Дипломат: Публична тайна е, че в Украйна се воюва с българско оръжие

Публична тайна е, че в Украйна се воюва с българско оръжие и това, което се обсъжда в момента е един политически акт, който с нищо няма да промени фактическата обстановка.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria дипломатът и експерт по сигурността Любомир Кючуков.

Оръжието очевидно не е директно отправено към Украйна. Въпреки това, то би имало и своите практически измерения. Става дума за цената, защото когато говорим за помощ очевидно не е сделка за покупко-продажба. Военната помощ на САЩ става от порядъка на 27 млрд. долара. България не дава директно финансова помощ, а участва чрез финансирането на т. нар. Европейски инструмент за мир, който служи за въоръжаване.

Нов завод край Пловдив ще осигури 1000 работни места

Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури нови 1000 работни места. Това стана известно по време на посещението на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев във водещия производител на е-велосипеди, сертифициран с клас А за инвестиция, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На среща със собственика на производствената база на "Макском" Максим Митков бяха обсъдени бъдещите планове на предприятието и изграждането на новия завод за е-велосипеди, който също ще бъде в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново. Българската компания е сред най-големите производители на велосипеди в Европа с капацитет от над 400 000 бройки годишно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суверена

    24 7 Отговор
    Суверена тегли шута на Тошко шута
  • 2 бръснарят от Севиля

    12 3 Отговор
    Тази "личност" успя да се подстриже, във времето, между двете статии с едно и също заглавие днес!
  • 3 Доста

    6 17 Отговор
    точни и верни неща е казал тошко! Браво!
  • 4 Лапин

    3 0 Отговор
    Нашите ме ликвидираха.
  • 5 12340

    13 3 Отговор
    "Тошко Йорданов: В циганския квартал на Пловдив масово са гласували за Продължаваме промяната"...
    .....а за хаджи тошко Кодошко--даже и там не гласуваха!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Индиана

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "12340":

    гласува за който плаща! А плаща лъжеца и крадеца! След като са гласували за ПП, голям срам!
  • 8 баце

    10 3 Отговор
    Е за кой друг да гласуват. Про 100 кире и Асанчо са си от техните.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 живо да го ожалиш

    11 5 Отговор
    чалгарското нищожество на снимката! Че то само реве, горкото!
  • 12 Правилно са те изтрили

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Нямате право":

    То не само лъжи, а,и с интелект на първолак! Простолиро толкова ли е г.ладък? :)))))
  • 13 факт

    14 3 Отговор
    Много грешки натрупахте, Тоше, много грешки. Грешка беше и предложението ви шнорхела да стане премиер, грешка беше и онова истерично недоразумение Петър намкъв си, грешка беше и предложението ви Мики Маус да стане премиер, грешка беше.... абе, грешка беше да се занимавате с политика. Голяма грешка. Добре, че "електоратът" я поправи и повече никога няма да я допусне.
  • 14 спряха дългия сега ни

    8 3 Отговор
    тормозят с късия.И двамата не разбраха че завинаги приключиха с политическите опити но не разбраха че политиката все пак е за умни хора .За толкова време не разбраха че когато в политиката се върнат Волен Барека аптекаря тогава и те ще се върнат-никога.Очакваме третия вариант на тормоза голямата глава с малкия мозък.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 този Тошко

    5 4 Отговор
    цял живот наведен ходи да угоди на дългия и сега пак той виновен че никой на гледа кабеларката 7/8 поради което търси външна изява.Всеки на този свят прави грешки но така да се самозастреляш както Слави го направи никой друг не го е правил
  • 17 Зевзек

    5 4 Отговор
    Те и в София масово избирателите са гласували за Продължаваме промяната и ДБ.

    И масово не са гласували за Тошко Йорданов и господарят му чалгаря. Навсякъде из бъ;гария, хората масово не са гласували за Тошко Африкански. Защо не се запита, каква е причината?

    А в ФакултетО в Сория, за кого за гласували масово за Разбойко или за ПП?

    Коментиран от #18

  • 18 Причината е ясна

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Зевзек":

    В София се преместиха блеещите от селата! И сега блеят щастливо на всяка лъжа на слугата на мафията простокиро! :))
  • 19 тошко защо

    4 1 Отговор
    сега е време да се сърдите на хората които не гласувахо за вас.Много трябва да се сърдите и да не се показвате по медиите докато ние избирателите ви потърсим отново защото и Доган няма пак да ви потърси.
  • 20 хайде тролчета

    4 2 Отговор
    ни зоспивайте а работете защото Слави щи ви накаже.

    Коментиран от #22

  • 21 Ддд

    8 1 Отговор
    Три пъти глсувах за тоя мъ р л ьо, като не влязоха сега така се изкефих че вечерта се напих
    А тоя само му кажи тошко маймунката
  • 22 Та какво

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "хайде тролчета":

    общо има Слави с платените тъпанаре на простокиро? :)))))
  • 23 гражданин

    4 5 Отговор
    Участието ви в политиката беше грешка, съсипахте два парлемента и едно европейско правителство. Върнахте Тулупа на бял кон.
    В канала при НДСВ, патреотите и АТАКА.

    Коментиран от #24

  • 24 Абе паляк

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "гражданин":

    Как съсипаха парламентите? :)))) Като не допуснаха да ти продадат бъдещето лъжците и слугите на мафията ПП и ДБ ли? И кое европейско правителство? Онова с продажника и лъжаеца кирил петков, слугата на мафията на прокопиев и кръга капитал, нямащ грам, морал и достойнство! И как се връща някой? Да не би да ходиха да натискат бутоните на машините на глупавият блеещ народ! По голяма простотия мафията зад ПП, не можа ли да измисли? Имаш супер мечта като пораснеш! Да си беден, роб на олигарси, крадена и лъгана!

    Коментиран от #25

  • 25 Ти не си наред

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Абе паляк":

    Върви и се прегледай.Оправдавам те само ако не живееш в България и не си разбрал къкви излекяри са тези от итн

    Коментиран от #26

  • 26 Няма никакво значение къде живееш

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ти не си наред":

    Единствено мпорал и достойнство! Без него, все истината няма да ти е наред, а лъжата, ще те радва! Такива като мен, мразят лъжците като кирил петков, слуги на мафии, мразят глупавите продажници, драскащи простотии за дребните на недоразуменията и продаващи си бъдещето! България и бъдещето ми, са по ценни от евтини продажници и слуги на мафията и лъжци като кирил петков и останалите продажници без морал от ПП и ДБ!

    Коментиран от #34

  • 27 Тодор

    3 3 Отговор
    Какво е хубавото в закриването на спец. съда и прокуратура за българите и България??? Единствените печеливши са обвиняемите олигарси и членовете на ОПГ, които ще отърват съд, затвор и конфискация на имоти и пари. Вече започна бавенето на делата и ще продължи до изтичане на абсолютната им давност. За да са сигурни, че нито един олигарх няма да бъде осъден ДБ са подготвили са проект на закон за намаляване на срока, в които някой престъпник може да бъде обвиняем... "Браво" умнокрасиви чегъртачи, осигурихте свобода и пари на обвиняемите олигарсите и престъпници, а на българите докарахте невиждани инфлация, глад и мор.
  • 28 Маймуняка

    5 1 Отговор
    изпълзя! Повече парламент няма да видиш.
  • 29 Тошко африкански съвсем

    4 1 Отговор
    изкрейзи, усети ритника по за.ника си. Народа не пасе трева, както си мислят някои помияри в парламента, идва реда и на днешните там.
  • 30 И ние

    0 2 Отговор
    имаме същите съмнения Тоше за проектите на мафията ПП и ДБ лъжещи и ползващи глупаците в България да къже и блее на лъжите им! Тези прдажници от ПП и ДБ, се оказаха особенно вредни за България! Толкова паднали хора на едно място, не са се събирали! Но по големият проблемса блеещите, на които им викат "умни и красиви" и те горките блеят щастливо!

    Коментиран от #40

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пиночет

    1 1 Отговор
    И как разбра бе ку-ку ? Всеки маNго от там е написал в машината или на листчето аз съм от Столипиново и гласувах за ПП така ли и кой ти даде гласуванията от там, голям измамник си, типично за чалгар ? Боже, ти вярваш ли, че нормално мислещ човек ще повярва на тази глупост, не мисли, че цялата общественост са чалга-малоумници за да повярват ? В Столипиново индивидите познават само две партии и това са ГЕРБ и чалгарите ИТН ! Ти г-нчо Чалгарун да познаваш някой маNгал да си тананика друг стил музика освен ЧАЛГА ? С такива тъпи изкази Чалгарино, ще загубите и останалите си що-годе ТРУДНОМИСЛЕЩИ индивиди !

    Коментиран от #33

  • 33 Тая опорка

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пиночет":

    за чалга като чиуя и всеки път знам, надраскана глупост о т глупаво дете, за смеките и бонбонките на слугата на мафията кирил петков! Сега паляче, ще платят ли като казахме истината? :))))
  • 34 емигрант

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Няма никакво значение къде живееш":

    За какво бъдеще говориш и за морал бе наедекватник ? Какво е продадено от България ? Ще бъде продадено бъдещето ако келеши като Копейкин завземат овчата кошара, тогава и за Румъния на една крачка ще се вадят визи ! Продадена била България защо французи, германци словенци, чехи и т.н. не говорят че са им продали държавите бе таранкоолу ? България е бедна защото такива подобия на човеци като избират бандити и псевдопатриоти като Тиквата и Копейкин да им контролират празните тикви ! Продали биле България, ами милиарден Китай и той ли е продаден след като целият е препълнен с американски и западни компании чрез които направи силна икономика, или оня агресор Путин му развива държавата ? Кой бе знаеш ли ? Покажи ми една силна икономика която да не зависи от друга, покажи ми една бедна държава която сама да е излязла от "блатото" без да е разчитала на помощ от САЩ или З.Европа, тези които разчитат на помощ от Русия не ги ли виждаш на какво дередже са - С.Корея, Куба, Иран ?

    Коментиран от #35

  • 35 Абе

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "емигрант":

    кът тъ видя, мноо мъ радваш! Все съ наричаш с едни епитети и кът тъ попита нещо човек, бягаш през девет дола в десети! :)) Ква е разликата между копейкин, лъжливото кире и баце? :))) Остави! По лесно е да се кажат приликите! Същото е и с феновете им! Тотална липса на мисъл, блеещи на всяка глупост и лъжа! Затова, онова на раменете е хубаво да се ползва, иначе такива недоразумения и слуги на мафията като кирчо, ти се виждат манна небесна! :))) Хората с морал и ценности, не харесват такива продажни и лъжливи недоразумения! Извода защо ги харесвате е ясен! Нъл тъй? :)))

    Коментиран от #37

  • 36 Анинимен

    2 1 Отговор
    Тоя пъдпъдък много се ежеше но бързо го изрита народа
  • 37 емигрант

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Абе":

    Разликата между споменатите от теб персони щом не си я видял сам, означава, че е безсмислено да я обяснявам на човешко недоразумение като теб използващо буквата "Ъ" на места за които смята (не мисли, защото не му се отдава тази дейност), че с тях става "оригинален", а може би комплекс го принуждава към такива простотии ? Как ти е разрешил някой да напуснеш стадото овче и да се докопаш до клавиатура е направо учудващо ! Не отговаряй, няма смисъл, не желая да разговарям с овца !

    Коментиран от #38

  • 38 Абе

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "емигрант":

    ко тъ питах, а ти пак тръгна да ми се фалиш къв си! :))) Тъ разбрал съм тъ! Затова ти пиша на Ъ! По лесно го смилат такива кът теб! Тъ кажи, ко печелиш, като замениш една мафия с другата зад лъжеца кирил петков? Задавам прости въпросчета, като за първолачета! :))) Не ми се фали с епитети къв си, ако не можеш да ми отговориш! :))) Човек се опитва да обижда опонента си, така както се чувства сам! Видно, не ти е лесно! :)))
  • 39 Българин

    1 0 Отговор
    Това изкопаемо от къде изпълзя отново?
  • 40 И ние

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "И ние":

    Ние нямаме никакви съмнения и затова бихме шута на чалгарите завинаги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове