Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 12:48 3 910 35

Майката на убития в Лондон студент: Исках да има по-добро бъдеще, затова дойдохме

  • студент-
  • лондон-
  • убийство

Страшно е за обществото, защото всеки ден се случват тези неща, казва Марияна

Вече 20 дни английската полиция не може да установи какви са причините за жестокото убийство на Габриел Стоянов в Лондон. 21-годишният български студент бе намушкан с нож и още в първите дни след престъплението бяха арестувани трима ученици, но продължават да се търсят свидетели. Кореспондентът на Нова телевизия Павлина Трифонова разговаря с майката на Габриел за причините за трагедията.

Габриел пристига с майка си Марияна в Лондон през 2014 г. Преди няколко месеца е приет за студент.

“Да, той беше основната причина да дойдем. Исках да има много по-добро бъдеще. Да получи по-добро образование, но в края на краищата не можа да доживее до това”, разказва през сълзи майката на загиналото момче.

На 4-и ноември Габриел и негов приятел се прибират към къщи с автобус, в който се качват и тримата ученици, арестувани за убийството му. Според полицията петимата са прекарали около 5 минути заедно в автобуса. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели продължават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях.

“Имало е скарване в автобуса с тези момчета, които са абсолютно непознати и се е стигнало до това”, обясни майката.

Все още разследването не може да отговори на въпроса какви са причините за нападението. Търсят свидетели, пътували във фаталния автобус. Габриел е бил запален фен на футболния отбор „Арсенал“, но това според майка му няма връзка.

“Това са случайни хора. Няма абсолютно никаква връзка. Те са абсолютно непознати. Това са тези модни вълни напоследък. Вместо да се бият и да си решават проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, в момента се вадят ножове и се убиват. Не знам. Това е страшно! Страшно е за обществото, защото всеки ден се случват тези неща”, казва още Марияна.

Годишно във Великобритания се извършват над 40 хиляди престъпления с остри предмети. Медиите ги наричат кървава баня, която се дължи на по-малкото пари за интеграция на отпадащите от училище тийнейджъри и за патрулиращи полицаи. Убийството на Габриел стана повод за поредното обсъждане на въпроса в британския парламент. На лобното място на сина си Марияна се запознава с жена, която също е загубила близък при атака с нож.

Приятелите на Габриел в Англия организираха кампания в интернет за събиране на средства за неговото погребение, по която вече има дарени над 8000 паунда.

"Ще бъде кремиран тук. Погребението ще бъде тук. С половината от тленните му останки ще се засади дърво до любимото му място в Лондон, а с другата половина ще направим малко изпращане в България. И там ще засадя дърво също. Той ще има свое място и в България, и в Лондон”, каза още майката.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У.Спенсър Чърчил

    52 7 Отговор
    "Превърнете София в картофено поле"..
  • 2 Цензура

    84 9 Отговор
    На много "хубаво" място сте отишли да търсите по-добро бъдеще !!!! По отношение на елементарната сигурност, малобритания вече е под нивото на повечето държави от Третият свят !!! Свърталище на все повече мигpи, които масово търсят не по-добър живот в цивилизационен смисъл, но бягат от строгите закони на собствените си държави. Да напомням ли бандите пакистански изнасилвачи на малолетни момичета? Защо те не правят това в тяхната си държава? Ами защото ще ги обeсят още след първото посегателство !!! Тук дори не става въпрос за религия, а за дивaщина. За сравнение скоро гледах клип от Москва - експеримент на журналист под прикритие. Преструваше се на човек, на който току-що му е изгорял домът и той е избягал с празни ръце... молеше за малко пари за храна и се обръщаше нарочно към хора с неруска външност - киргизи, таджики, грузинци, узбеки. НИТО ЕДИН не му отказа помощ !!! Някои му даваха буквално последните си пари, други го прегръщаха през рамо и го водеха до най-близката закусвалня да го почерпят... та не е до религия... до човешкият материал е !!!

    Коментиран от #10, #14

  • 3 електрически Москвич

    53 6 Отговор
    Това е ежедневие в "демократичния запад". Затова Лондон е градът с най-много cctv камери, и пак не помагат. Пуснаха всички престъпници и фанатици, дават им помощи, а те се друсат, крадат и убиват. И сега дори да ги хванат, няма да има присъда, защото белите ги е страх да свидетелстват, пък и тоя са от "малцинствата"!

    Коментиран от #5

  • 4 Ислямски ценности в Пакистанска....

    51 0 Отговор
    Британия....Да отидеш в Англия и да попаднеш в Пакистан....

    Коментиран от #6, #35

  • 5 >>>>

    9 39 Отговор

    До коментар #3 от "електрически Москвич":

    Това е ежедневие навсякъде по света, но за разлика от демократичния Запад, в изостанали държави като Просия, това е ежедневие И по поръчка на режима управляващ страната: паднали от високите етажи, "катастрофирали" с по 4-5 изстрела в главата, пили чай и какви ли не неща от репертоара на КГБ.

    Коментиран от #11

  • 6 Солей

    12 36 Отговор

    До коментар #4 от "Ислямски ценности в Пакистанска....":

    Нещо като да отидеш в България и да попаднеш на русофилски ценности. И в двата случая става дума за групови разбирания несъвместими с цивилизацията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лондончанин

    27 3 Отговор
    "Годишно във Великобритания се извършват над 40 хиляди престъпления с остри предмети."

    Демокрацията и либерализма им идват в повече на джендърчетата от мъгливия остров - толкова ни обичат источно-европейците. Та никакви съмнения защо помагат на Украйна.
  • 10 да, ама не.

    17 37 Отговор

    До коментар #2 от "Цензура":

    За българския русофил-путинофил, който не е бил в русия, най-доброто място за живеене...е русия. Твърди го уверено, с информация по картинки, статии от руската преса, телевизия и нет. Каква информираност, а???? Съвет: отиди в русия, живей няколко месеца в големи градове и селца... и ти гарантирам, че ще спреш да си русофил-путинофил, освен ако с писане на мутрофанки издържаш себе си и семейството си.

    Коментиран от #12

  • 11 Антитрол

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от ">>>>":

    Зараеботваш ли - ама то само с лъжи и пропаганда не става - трябва и акъл.

    Коментиран от #13

  • 12 Антитрол

    39 4 Отговор

    До коментар #10 от "да, ама не.":

    Ами ти защо не отидеш в САЩ например да видиш колко е "хубаво" там и каква голяма "демокрация" е а заработваш плюейки по Русия.

    Коментиран от #15

  • 13 >>>>>

    2 11 Отговор

    До коментар #11 от "Антитрол":

    Кое от казаното е "лъжа"? Посочи го.

    Коментиран от #17

  • 14 жсфсфсф

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Цензура":

    чемодан-вокзал-мордор.като ти тежи тука
  • 15 Солей

    5 29 Отговор

    До коментар #12 от "Антитрол":

    Ами, ние сме ходили в САЩ, даже някои сме живели там. За разлика от русофилчетата, които а са отишли да живеят там, а са изтрезняли от руската кома за една седмица.

    Коментиран от #18

  • 16 Е те това

    33 4 Отговор
    Детето и убили и на тая гъска пак не и е дошЕл умът - половината пепел в Могливия остров,половината в България. Е те това е зомбиране.
  • 17 Антитрол

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от ">>>>>":

    И по поръчка на режима управляващ страната: паднали от високите етажи, "катастрофирали" с по 4-5 изстрела в главата, пили чай и какви ли не неща от репертоара на КГБ.

    Ето това - дай доказателства. Ако нямаш значи лъжеш

    Коментиран от #21

  • 18 Антитрол

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Солей":

    Ами аз съм живял и работил в САЩ а в момента съм в Африка

    Коментиран от #19

  • 19 Солей

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    А в Русия, кога? :)))

    Коментиран от #22

  • 20 Това е

    22 2 Отговор
    Не случайно последните години България и Румъния са предпочитана дестинация за емиграция от чужденци, защото сме доста спокойни спрямо големите градове на Запад.

    Доста приятели 30+ казват, че с многото бежанци на Запад е станало страшно, но проблема е техен. България проблеми няма, селата само, но там може да се реши много бързо, ако има желание.

    Коментиран от #23

  • 21 >>>>

    4 12 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Стремоусов загина "в катастрофа", но е намерен с 4-5 огнестрелни рани. През Ковид вълната лекари несъгласни с официалната линия на Кремъл "падаха" от високите етажи на болниците. Същото сполетя редица висши газови функционери, когато Русия нападна Украйна. Бегай за други опорки.

    Коментиран от #25

  • 22 Антитрол

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Солей":

    Не се притеснявай и в Русия съм бил и съм работил - в момента имат протекциониска политика за собствените си работници - само ако няма техни кандидати тогава наемат чужденци. А иначе условията са много добри и заплащането е доста високо (за моята професия).

    За разлика от такива като теб аз съм обиколил света и сам видял с очите си какво е а не само да вярвам на пропаганда.

    Коментиран от #24

  • 23 .....

    4 15 Отговор

    До коментар #20 от "Това е":

    Колко чуждени са "емигрирали" в Бългрия и защо българите нещо не са съгласни с оценката ти за това колко "неспокойно" е на Запад, независимо дали става дума за големи или малки градове? Защо 99% от такива "оценки" идват от руските слуги?
  • 24 Солей

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "Антитрол":

    100% не си работил и живял в Русия :)))) По приказките ти личи. За разлика от теб аз съм ходил там с колеги още когато се пътуваше с кораб до Одеса, но ти тогава едва ли си бил роден :)))

    Коментиран от #27

  • 25 Антитрол

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от ">>>>":

    Доказателства казах а не пропаганда - правиш ли разлика между двете.

    Коментиран от #26

  • 26 >>>>

    4 15 Отговор

    До коментар #25 от "Антитрол":

    Всичко, което казвам е ФАКТ. Това е проблема на русофила, той не признава факти, освен ако Кремъл не ги е одобрил, а няма как Кремъл да "одобри" факти срещу собствените си престъпления.

    Коментиран от #29

  • 27 Антитрол

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Солей":

    Ами ще ти кажа че по-голямата част от живота ми е преди "перестройката". Ти си ходил в СССР когато беше комунизъм а не си ходил в Русия сега когато е див капитализъм.

    Коментиран от #28

  • 28 Солей

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Антитрол":

    Последно бях в Русия през 2018. А ти в Русия не си стъпвал, освен да те разведе някой държавен екскурзовод покрай Кремъл или Ермитажа. И даже и това не е сигурно. Както казах, личи ти по приказките.

    Коментиран от #30

  • 29 Антитрол

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от ">>>>":

    Защото ти го казваш ли е факт или защото пропагандата така го налага - то беше факт според пропагандата че Садам има химическо оръжие и трови народа си.

    В крайна сметка това е целта на пропагандата да промие мозъците на някои хора и да приемат лъжата за истина.

    Довиждане за сега....
  • 30 Антитрол

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Солей":

    Така си мислиш - кандидатствах за работа 2016 година и то доста дълбоко в Русия и по точно Сибир. Казах ти че съм работил но поради протекциониска политика предпочитат техни работници. Работих около месец само.

    Не мисля повече да споря - мисли си че в САЩ е много хубаво и ти пожелавам да отидеш и да работиш там. Чао имам друга работа.

    Коментиран от #34

  • 31 Едно и също

    14 0 Отговор
    В наше село, дълбоко в планината в Северозапада си имаме,англичанини -2,холандец,немец а даже и китайски бизнесмен дълго избирал си планинско село в България. Едно и също казват - търсят спокойствие,чиста храна и чист въздух.
  • 32 Симо

    6 0 Отговор
    Че какво и беше на България през 2014г.?? Разбирам да е там от 1998, ама 2014!!?? Много разумен избор, няма що!! Бог да го прости момчето. Такава му била съдбата. Иначе две дръвчета ще се съдят. Нали избора е бил направен още 2014г.
  • 33 Отдавна

    9 0 Отговор
    Лондон от отдавна не е нито британски,нито английски град.
  • 34 Анчар

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Антитрол":

    Антитрол и Солей,
    Не се карайте, и двамата лъжете за Русия
    Аз живея в Санкт-Петебург от 1980 година
    и мога да докажа, ако искате.
    Обадете ми се на телефон +7 952 380 83 83
    да си поговорим, ако имате желание.
  • 35 А ми

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ислямски ценности в Пакистанска....":

    във Франция не е по-различно. Направо си е малък арабски ад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове