Last news in Fakti

9 Декември, 2022 05:54 2 275 36

Елена Йончева: Унижение за България

  • елена йончева-
  • евродепутат-
  • шенген

Трябва да изземем аргументите за неприемането ни в Шенген, заяви евродепутатът

Елена Йончева: Унижение за България - 1
Снимка: БГНЕС

„Смятам, че това действително е много несправедливо, унизително отношение към България, защото нашата държава от 2011 година е изпълнила всички критерии за членство в Шенген. Затова сега това отношение е доста неприемливо.“ Така евродепутатът Елена Йончева коментира отхвърлянето на българската кандидатура за Шенген пред Евронюз България.

„Очевидно че и Нидерландия, и Австрия използват тази тема за решаване на вътрешнополитически проблеми. Затова трябва да изземем от тези две държави всякакви аргументи, които те използват за неприемането на България в Шенген“, допълни тя.

Те са два аргумента. Първо, охрана на българските граници – те настояват за ефективна охрана. Но ние това можем да направим само съвместно с Европейския съюз. Защото не може България да поеме цялата отговорност по охрана на външната граница на ЕС. И то една граница, която е изключително натоварена.
Членството в Шенген ни дава и необходимите инструменти да можем да охраняваме тази граница по-ефективно, посочи Йончева.

„Днес в мониторниговата група един от въпросите, които поставихме пред министър Зарков, беше дали можем да очакваме по-добра охрана на българската граница – законопроекти, които да помогнат в тази посока“, сподели тя.

Той (правосъдният министър Крум Зарков – бел. ред) разказа за всички проектозакони, които в момента са внесени в Народното събрание. На първо четене минаха и два закона, свързани с битката срещу корупцията. Всичко това беше прието много добре в мониторинговата група към LIBE, включително и от представител на Европейската комисия.
Големият въпрос не е само бройката на законопроектите, а дали те действително ще могат да минат в скоро време през българския парламент и в какъв вид те ще бъдат гласувани, смята Йончева.

Липсата на правителство, неясната перспектива, каква политическа линия ще се следва, какви законопроекти ще бъдат гласувани – това е една от формалните причини да бъдем спряни от Шенген, посочи евродепутатът. Според нея това създава лошо впечатление в Брюксел – че на България не може да се разчита.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тая се разкудкудяка..

    36 19 Отговор
    Не ни искат европейците и точка! Никога не са ни искали.Единствената страна която ни броеше за живи беше Русия! Казвам го в минало-бешело време..

    Коментиран от #13

  • 2 КОТарАК

    30 10 Отговор
    какви критерии е изпълнила?тулупи с чекмеджета , кервани с арабели и Магнитски ??
  • 3 Димар

    35 3 Отговор
    Само на влизане през Калотина разбираш в каква свинщина живееш.Нарочно не пипат входа на БГ.Разпасани митничари с шкембе груби селяци.Доскоро бяха заселили и сигани на входа на София.Какъв Шенген.
  • 4 Димар

    14 5 Отговор
    Само на влизане през Калотина разбираш в каква свинщина живееш.Нарочно не пипат входа на БГ.Разпасани митничари с шкембе груби селяци.Доскоро бяха заселили и сигани на входа на София.Какъв Шенген.
  • 5 Някоя си

    18 18 Отговор
    Казвала съм го и преди....само в един евразииски съюз биха ни приели за равни....в ес само унижение ще намерим....

    Коментиран от #34

  • 6 Последния Софиянец

    13 14 Отговор
    Ние сме най старата държава в Европа и ние трябва да им даваме разрешение за пътуване.

    Коментиран от #7

  • 7 Хихихи..

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ние сме "бабата" на Европа,ама кое внуче пита баба си дали му позволява да се нашмърка? Шмърка си и толкоз..
  • 8 Унижението си

    13 5 Отговор
    Ти- то ли си какво си?
  • 9 Макс

    20 16 Отговор
    Русия е спонсор на тероризма, всички евродепутати гласуваха това , освен Йончева,Станишев и послушковците от БСП евродепутати . С това отношение към световния враг Русия, за България Шенген няма. Цинично е да мрънкат, още повече че пречим и на Румъния.
  • 10 Павел

    22 9 Отговор
    Нагла си йончева, чного си нагла. Ти, какво направи за България, като евродепутат? Само пишеш доноси и работиш във вреда на България, заедно с радан кънев, дори стигна до там да настояваш да приемем омо илинден.... Нагла, руска бл@дка.
  • 11 5577

    17 3 Отговор
    До вчера внушаваше че сме най корумпирани, а днес унижение за България. Такива политици нямат място да представляват България. Тук трябва политик с твърда ръка. Тия се държат неадекватно, като шутове.
  • 12 123

    16 3 Отговор
    Ами не си си свършила работата като евродепутат - омитай се от хранилката!

    Коментиран от #25

  • 13 123

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "И тая се разкудкудяка..":

    Факт. Мразят, ни защото по-добре от нас знаят кои сме като произход и култура. Италия 1/3 са потомци на българиа Русия я и ма зарази България, Германия - Бавариа - български произход и моного и много още. Истинската историа, която се крие от самите нас. Един причер "Истинската история на българите" от Александър Бояджийски. Има и още, но кой да чете...
  • 14 Тити

    4 1 Отговор
    Ама за това унижени превъртете лентата наьад с 13 години и ще видите къде е причината.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Защото сме послушковци

    7 2 Отговор
    Затова ни мачкат и не се съобразяват. Ердуган ги заплаши да пусне мигрантите, изплаши ги здраво. Сега му кихат по 3милярда,ако не и повече. Ето така трябва и ние да работим, какво сме тръгнали да се молим? Пускаме мигрантите организирано, с автобуси и ескорт, от турската граница до румънската, или Сръбската. До една седмица ще ни молят.
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 3 Отговор
    Най голямото унижение беше когато комунягите гласуваха в интерес на терористична робсия, подлоги жалки и платени‼️
  • 19 Гост

    6 2 Отговор
    С такива продажни и крадливи политици трябва само Унижение - напълно подкрепям
  • 20 Гого

    8 2 Отговор
    Сега си задайте въпроса: вие българските евродепутати какво направихте за толкова години за приемането ни в Шенген. Явно трупане на пари. Сега трябва всички да се върнете в България и да не се показвате и изказвате по медиите.
  • 21 Кажете истината

    3 3 Отговор
    Нидерландия не ни иска, защото камиони, стоки ще минават приз България. Холандците икономически ще бъдат засегнати, ако България влезе в Шенген. Какви са тези внушения, че не сме "заслужили". Спрете да лъжете по телевизията.
  • 22 Аре стига глупости

    6 2 Отговор
    Какво унижение??? казаха ни истината в очите. И изобщо къде сме тръгнали със скъсани гащи да влизаме в Европата... аре няма нужда.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 "Многоумни" Българи

    8 2 Отговор
    Тая "евро.Гепутатка" на 80000 евро заплата бкп сега бсп я вкара в големия кошер, за да не влезе в затвора! А оня мъж ли и беше жена ли? се..рГей стани.Шеф си купи къща на Женевското езеро, и КОЙ му я плати???? при положение че тоя няма една секунда трудов стаж????
  • 25 4567

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    И как дърта комунистка може да е "евродепутат"??? Тая само плюе по България, и българите! Те това "работи"!

    Коментиран от #28

  • 26 Летописец

    2 2 Отговор
    Де да бяхме слушали Елена Йончева , Боко и Шкембе войвода , дето похарчиха 200 милиона за фалшива телена ограда , щяха да са арестувани , и щяхме да имаме истинска граница . И нямаше да ни спират заради мигранти .
  • 27 Алексей Сергеев

    3 2 Отговор
    Елена, ако ня бяхте вие с непрекъснатите лъжи и плювни от Брюксел, щяха да ни приемат
    Много СТЕ ВИНОВНА, ВИЕ, ЕЛЕНА
  • 28 Уточнение

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "4567":

    Самокритиката не е плюене. Плюене е да говориш Лъжи, а тя казва Истината и Проблемите у нас.
  • 29 НЯКОЙ

    3 2 Отговор
    Мислех Елена Йончева за по-умна, но комунистическата закалка си казва думата или е ослепяла за това, което всъщност не се случва в България ? Това у нас не е никаква демокрация, а е хаос с еднолично управление години наред и сега продължава, вместо правосъдие имаме антиправосъдие, краде се безобразно, лъже се още по-безобразно и то от висши държавни служители - какъв Шенген ???
  • 30 Мдаа

    3 0 Отговор
    Като слезеш от самолета у нжс имаш чувството, че влизаш не в цивилизована страна, а в страната на Мутрите.
  • 31 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ч е е унижение за страната ни – унижение си е !!!
    И унижението не е от страна на някой си извън пределите на Републиката ! Унижението към българския народ и България е създадено и оформено от собствените и политици ! Не е нужно да се споменава сфера от живота ни, която да не е опорочена и омърсена от тях. Дори в момента ситуацията в Партийното събрание, в Изпълнителната ,и Съдебна власт е достатъчно показателна. Да не споменаваме доходите и пенсиите на "лошия мат,риал"....... С такива доходи ли ще натикат сиромашията в Шенген ???
    С липсата на образовани е здравеопазване, с липсата на нормални държавни граници, на унищожена промишленост и селско стопанство, с наличието на "чудесни демократични закони" за Референдуми и избори на партийни избраници, само с купени гласове по избори / без продадени и продавачи на такива/.......със всичко това ли ще ни приемат у Шенген .
    Унизена сте Вие и Вашите колеги г-жо Йончева !!! Не е унижен българския народ ! Вие сте "друга манджа" !!!
  • 32 ФАКТ

    1 1 Отговор
    Българите са циганите на Европа.Тия на Запад предпочитат всякаква паплач,ама не и българи,защото са крадци.
  • 33 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    4 0 Отговор
    Елена Йончева: Унижение за България

    ТИ НИ ДОКАРА ТОВА УНИЖЕНИЕ С ТВОЕТО ПОСТОЯННО ОПЛЮВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ---
    КАЖИ МИ ЕДИН ЕВРОДЕПУТАТ --ТОВА Е ЧОВЕКЪТ ИЗПРАТЕН ТАМ ДА ЖАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА ---ТА ИМА ЛИ ТАКЪВ ДЕПУТАТ КОЙТО ДА Е ПЛЮЛ КАТО ТЕБ
    ТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
  • 34 кой си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някоя си":

    какъв е този съюз бря
  • 35 чичо стамат шумков

    2 0 Отговор
    НЯМА ДРУГ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТ КАТО ЛЕНЧЕТО ,КОЙТО ДА Е ПЛЮЛ ПОВЕЧЕ ОТ НЕЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА СИ.
  • 36 Немец

    0 0 Отговор
    Аз си имам немски паспорт и ми е все едно 😁
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове