Last news in Fakti

13 Декември, 2022 13:35 1 362 15

Хазартният бизнес обеща: Без реклами преди 18 часа, без билбордове до училища

  • хазарт-
  • реклама

Предстои приемането на правила за саморегулация, казват от Българската гейминг асоциация

След като част от институциите в държавата най-после обърнаха внимание на масираната инвазия на реклами на онлайн залагания по телевизиите, браншът премина в отбрана и обеща да намали облъчването на зрителите, в това число и на децата, съобщи "Сега".

Хазартните компании, които работят в България, са готови от 2023 г. да спрат да съобщават в рекламите си размера на джакпота, на бонусите, както и да рекламират награди като автомобили и т.н. Условието е държавното тото също да спре да рекламира джакпотите си. Това съобщиха от Българската гейминг асоциация на дискусия за хазарта в Съвета за електронни медии.

Забраната ще важи както за радиа и телевизии, така и за външната реклама. Представителите на асоциацията се съгласиха, че бумът на телевизионни реклами на онлайн хазарт е изключително голям, по според тях тези реклами са нужни, защото в противен случай хората ще се насочат към нелицензирани букмейкъри.

Браншът е готов след Нова година да спре да рекламира в телевизии преди 18 часа. Изключения обаче ще се допускат, когато в ефира се излъчват спортни състезания. Освен това букмейкърите обещават да включват призиви за отговорно залагане във всяка реклама в ефира или на билбордове. В телевизионните клипове пък няма да участват мъже и жени под 23 години.

Компаниите обещават да не постовят билбордове с реклама на хазарт в близост до училища. В бъдеще букмейкърите обещават още да спрат да работят с фирми, които разпространяват агресивни призиви за залагания като "заложи сега", "няма време", "играй" и т.н. Пак за бъдещето е оставен и ангажимент хазартът да не се представя като възможност за решаване на лични, финансови, образователни и други проблеми.

Това ще се случи с приемането на правила за саморегулация, които БГА ще приеме и ще следва, обеща шефът ѝ Владимир Доков. Той призна, че рекламите на хазарт подбуждат хората да залагат, обещавайки им "светло бъдеще". Но се оправда, че същото правели и фирмите за бързи кредити. "Те също обещават, че ще си оправим живота и че приятелката ни ще бъде най-щастливото момиче на света", прехвърли топката Доков. "Ние сме съгласни, че трябва да се сложат регулации, затова се семосезирахме", обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анатом

    12 1 Отговор
    Черепа ще ви оправи хахахаха
  • 2 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    4 3 Отговор
    😲Има по печеливщ легален " бизнес "от хазарта и ЕРП в Бг?😨
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 0 Отговор
    Айде сега и тези с
    Дамските превръзки и
    Разстройство ги махнете от
    Времето за вечеря ‼️‼️‼️‼️
  • 4 Легенда беше

    9 2 Отговор
    Ицо Камата, По известен като Ицо уин бета
  • 5 Прав

    15 1 Отговор
    Е нали като ликвидираха хазарта на Божков уж беше за да има само държавно Тото. Какво стана, било е да се намърдат други, които не е ясно кои са, защото не са регистрирани в България.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КОЗЛОДУЙЧО

    4 2 Отговор
    Жалкистесмотаняциотфакти.
  • 9 нещо не се връзва

    16 0 Отговор
    абе защо само до 18ч няма да има реклами ? да не би децата след 18ч да си лягат ? хазарта трябва да се третира както порното!!!
  • 10 Тома

    7 0 Отговор
    Пиенето и жените било до време а комара до живот
  • 11 SDEЧЕВ

    4 1 Отговор
    НИКАКВА РЕКЛАМА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТЧЕТ ПРЕД НАП ,КОЙ КОЛКО ПАРИ Е ПОТРОШИЛ,ЗА ДА ГО ПИТАТ НАП ОТ КЪДЕ ГИ ИМА. НАРОДА Е ЗАРАЗЕН ЗДРАВО ОТ ЧУМАТА ,КОЯТО ИМ СПРЕТНАХА ОТ ПП. ГЕРБ-СДС НАПРАВИХА ЧЕРЕПА КОСМОНАВТ , А ШАРЛАТАНИТЕ ДРАСНАХА КЛЕЧКАТА НА ЦЯЛАТА НАЦИЯ ЧРЕЗ ОТВЪРЗВАНЕ НА ХАЗАРТА ПОСЕВМЕСТНО.
  • 12 Питам

    4 0 Отговор
    Стоичков да не се нуждае от помощи,че да организирам кампания за събиране на средства? Много ли е достойно,всяка минута да му гледаме зурлата да рекламира хазарт?Сигурно много е закъсал?СРАМ!
  • 13 До к.11

    4 0 Отговор
    За ПП няма взети,67 милиона от Божков.Взети са от Толупа,Горанов и Севи и гешефтурата не разпитва Божков,защо ли?Стига сте намествали ПП,сега Радев мутрата и шарлатания е на власт.Той награждава мутри с ордени Стара планина.След този резил,който вземе този орден е резил.На Радев съветника Маринов от ДС-Майстора видяхме тук в сайта на снимки с мултака Илия Павлов.Кой е забиоколен от мутри и ги реабилитира-Радев мошеника и двуличник.
  • 14 Къде е Меси

    0 1 Отговор
    Залагам 5 кинта че това няма да стане и левче за Арсенал срещу Милан с под 2,5 гола....
  • 15 Ицо уинбета

    0 0 Отговор
    А какъв бонус. Смятайте кви пари имат тея за реклама да му дадат на простоватия човечец, камата, че да му унищожат цялата слава, която си беше спечелил ритнитопковеца
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове