Last news in Fakti

2 Януари, 2023 10:54 1 040 22

Мартин Димитров: Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците

  • мартин димитров-
  • идея-
  • повишаване-
  • данъците

"Спадът в инфлацията засега изглежда сигурен. Колко голям ще бъде, е трудно да се каже, но това ще нормализира много процеси. Много важно за България ще бъде, въпреки спада в редица икономики в Европа, износът и ръстът на индустриалното производство да ги задържим през следващата година", коментира депутатът от ДБ

Мартин Димитров: Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците - 1
Снимка: БГНЕС

"Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците", заяви пред БНР депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров. Според него това би било голяма грешка.

"Да не се повишават данъците в никакъв случай, защото това е предпоставка за растеж и развитие. България трябва да продължи да расте. Бюджетният дефицит - не че можем да кажем, че е овладян като проблем, но са предприети важни стъпи в тази посока", обясни той в интервю за предаването "Преди всички".

За бюджета за годината депутатът посочи, че се е опитал да убеди депутатите, че не може да се допускат съществени допълнителни разходи. "Здравият разум надделя в НС. Бяха предприети мерки", добави той. Според него има стабилна основа за следващата година.

Мартин Димитров отбеляза, че влизането в еврозоната ще намали лихвените проценти сериозно:

"За тази година трябва да си поставим за цел, колкото и трудно да изглежда, влизане в Шенген и еврозоната - трябва да се работи по двата въпроса".

Депутатът от ДБ очаква спад в инфлацията:

"Спадът в инфлацията засега изглежда сигурен. Колко голям ще бъде, е трудно да се каже, но това ще нормализира много процеси. Много важно за България ще бъде, въпреки спада в редица икономики в Европа, износът и ръстът на индустриалното производство да ги задържим през следващата година".

Зимата е топла, което повлия в посока на намаляване цените на ключови енергоресурси, като газа и тока, добави той.

Според него за този отоплителен сезон количествата газ са осигурени. В момента в Александруполис се строи терминал за втечнен газ, в който България е съакционер, припомни депутатът. По думите му това ще даде допълнителна диверсификация за следващата зима, което е перспектива за следващия отоплителен сезон. "За следващата зима ние вече трябва да бъдем в нова ситуация", категоричен е Мартин Димитров.

Не трябва да отписваме възможността вторият мандат да бъде реализиран, смята Димитров и призова: "Нека да не изпреварваме събитията".

"Ако се стигне до трети мандат и той бъде даден на "Демократична България", това, с което бихме продължили ние, са въпросните политики, по които се работи и в момента - те трябва да бъдат базата, ако стигнем въобще до такава ситуация".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повярвах му

    14 2 Отговор
    още преди да е зинал..
  • 2 Откраднатите пари от джоба на българите

    12 2 Отговор
    Трябва да се търсят в зайчарника. Кви данъци?
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    ДВУЛИЧНИЦИ
  • 4 Добре де,

    18 0 Отговор
    а 700 000 държавни чиновници какво ще клюцат?
  • 5 факт

    20 4 Отговор
    Ама естествено, че ще се противопоставите, как не? Нали българите искат пропорционални данъци, както е във всички развити европейски държави. Богатите плащат най-високите данъци, бедните - никакви, а тези със средни доходи - поносими. Не е нормално на минимална заплата да се плаща 10% данък, и също толкова да се плаща при доход от 100 000 месечно. Това е абсурд, но тези измекяри, забогатели за една нощ, пишат и приемат закони само в тяхна полза.
  • 6 Доктор

    20 1 Отговор
    Точно тоя не е произвел нещо дори и за два лева,но е бил в седем Народни събрания
  • 7 Коцето Фекалки

    13 1 Отговор
    Кой си ти бе мишок? Ти на жена си не можеш да се противопоставиш, а пък ако видиш някой цент, ще си свалиш прашоците веднага
  • 8 От Варна

    15 4 Отговор
    Помня как Иван Костов го водеше из Варна и го лансираше като млада надежда на демокрацията ! Наистина, този не е произвел нещо материално и за два лева през живота си до сега! Поне да се скатава, защото като отвори уста и бълва глупости! А относно данъците, докато е този”десятък” и то до определена сума, ще се чудят откъде пари в бюджета. Не само не се облагат както в нормалните държави, а и се дундуркат българските “бизнесмени” с помощи за енергия и други отстъпки! Затова пък, в България ще се движат скъпарски коли по разбитите пътища, ще има имения тип”Холивуд” , яхти и частни самолетчета. Защото същите безочливи “ бизнесмени” надават вой до небесата за 800 лв минимална заплата. Всичкото това е долно, гнусно и нечовешко! Но нали богатите ще поддържат Мартинчо на топлото местенце в НС и ще му гарантират 10 бона заплатка за нищоправене! Явно изгодата “ ти на мене, аз на тебе “ работи…

    Коментиран от #15

  • 9 Милена

    12 0 Отговор
    Лъже мръсника, преяжда с луканка !
  • 10 Намалете

    13 0 Отговор
    огромната армия от държавни служители , никакво повишаване на данъците , които се разхищават безумно !
  • 11 Артилерист

    11 0 Отговор
    Този е от силите на споминалите се демократи. От него предложение за повишаване данъците на забогателите мошеници не може да се очаква. По-скоро ще обоснове, че може още по една кожа да се одере от изпосталелия и проскубан български народ. Добре че елита ни е предан на американците, които натискат европейците да ни отпускат траншове, за да ни ограбват, ама и за нас по някоя троха да остава.
  • 12 12340

    8 0 Отговор
    "Ако се стигне до трети мандат и той бъде даден на "Демократична България",...".....
    ..... ще пристанете на Бою и пак ще висите на дувара у Банкя!
  • 13 Хроникьор

    14 0 Отговор
    Днес изрових едно видео на тоя "тесен специалист по всичко" при Цветанка от 2014 година. Там този "специалист" твърди, че през 2022 година ще има такива "Зелени" технологии за производство на ток, че атомната енергия и газът нямало да вълнуват никого по света!
    Месеци по-рано има подобно интервю и на Трайчо Трайков!
    Който иска да се сети за какво иде реч!
  • 14 Боруна Лом

    3 0 Отговор
    ФЪФЛЬО, ПАК ЛИ ТИ БЕЕ?
  • 15 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "От Варна":

    Правилно и ... леко гневно. А можеше и по-гневно при припомняне, че именно поради преминаване към плоския данък на висшите държавни и дори общински чновници заплатите им незаконно останаха да се основават на правило, възприето в режима на предходния"програсивен" данък и така и не зависят никак от приет/неприет държавен бюджет например като за пенсиите или за минимални и подобни "срочно-годишни" разходи!? А инфлацията основно тръгна от такива несъразмерни доходи, дори да не се вглеждаме дали са заслужени.
  • 16 Мартин Димитров Пополист!!

    3 0 Отговор
    Данаците ги вдигна Столична, община, като вдигна 2-3 Пъти Данъчните оценки на Имотите, през последните две години!! Не знаеш ли!!! И вашите в Столичния Съвет гласуваха за това вдигане!! Декември Гласуваха ли СОС вдигане на Данък смет!! Кажи пополист!!!На всякъде данък смет е според реалното количество смет изхвърлен в Кофите! Квадратурата на Жилището нее фактор за количеството смет, а броя на хората в жилището!!
  • 17 дедя

    5 0 Отговор
    такъв крадец е тоя обиколи всички десни партии и уж мисли за народа,а за собственият си джоб мисли само
  • 18 заради такива тулупи

    3 1 Отговор
    БГ е замирисала на кочина
    А по темата, без данъци няма социални помощи, другото е популизъм
  • 19 Мартин Димитров!! М А Й Н А ТИ

    7 0 Отговор
    Не Агитирай за Еврото!! Докато не се Натроши нечия глава, като твоята няма да спрете да Лъжете Народа, че ще има някаква полза от Еврото!! Швеция, Дания, Унгария, ЧехияПолша Румъния да, не са по Глупави, от нас, но не искат Никакво Евро!! Пополист, затвори си Лъжливата уста!!
  • 20 МаГтине,

    3 1 Отговор
    Стига си се дул по медиите! Не си това, на което се пГавиш. Силно се издъни и издънихте в миналото. Ако си замислен за страната, би се оттеглил от политиката.
    Или ти е изгодно? От Козяк ти настояват? Няма дГуги?
  • 21 чули ли сте

    3 1 Отговор
    така нарекъл се десен политик, със силно ляво наследство, както е у нас, да говори за разходите и рисковете от влизането ни в еврозоната???? НИКОГА!!! Понякога си мисля, че са като навити пружини. Защото от еврото ще спечелят едрия бизнес и банкерите.
    Казали ли са ви какви промени ще претърпим? Една от тях е падането на плоския данък, с което сме единствени в ЕС и никой не би ни търпял. Фискалната политика ще трябва да се хармонизира. Тогава ще ИЗРЕВАТ всички, които го защитават и най-вече едрия бизнес. Какво мислят? Че ще дадат повече пари за данък, но ОЩЕ ПОВЕЧЕ ще спечелят от далаверата еврозона????
    А другите ни финансови ангажименти в условията на еврозоната? В състояние ли сме да го понесем, след като сме НАЙ-БЕДНАТА страна в ЕС - индекс 54 при 71 и 74 за следващите бедни з държави Литва и Румъния при средно за ЕС=100.
  • 22 КонТрол

    0 0 Отговор
    Нашите политици са живо доказателство за съществуването на паралелни светове. И те живеят там.
    "което повлия в посока на намаляване цените на ключови енергоресурси, като газа и тока"
    и това на фона на
    "Природният газ поскъпва с 22% спрямо декември. КЕВР одобри предложената от "Булгаргаз" цена".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол