Last news in Fakti

5 Януари, 2023 09:04 3 761 44

Главният секретар на МВР: Полицаят от вчера не е спрян случайно

  • петър тодоров-
  • главен секретар на мвр-
  • трафик на хора-
  • престъпност

Служителят работи в системата от 3 години, а оправданието за действията му било, че има кредит

Главният секретар на МВР: Полицаят от вчера не е спрян случайно - 1
Снимка: БГНЕС

"Във всяка система има гнили ябълки. Но МВР търси и показва гнилите ябълки".

Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред NOVA.

Относно вчерашното задържане на служител на МВР в бус с мигранти, Тодоров каза, че той не е спрян случайно.

Служителят работи в системата от 3 години, а оправданието за действията му било, че има кредит.

„Много хора имат кредити. Това не е оправдание за престъпление. За съжаление критериите за прием в МВР отдавна не са това, което би трябвало да бъдат. Вече броят на кандидатите не е толкова голям, колкото беше. Съответно критериите са занижени и това позволява в системата да влязат служители, които не отговарят на критериите”, каза още Тодоров.

Той потвърди, че по случая има още двама задържани.

Тодоров каза повече и за случая с полицая, който е обвинен, че е предизвикал 2 катастрофи в рамките на минути, след което се е укрил за няколко дни.

„Той обясни, че има проблеми от семейно-битов характер, което го е изкарало от равновесие. И спрямо него се води дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност”, каза Тодоров.

„Категорично служители, които извършват престъпления, нямат място в редовете на МВР. Ние имаме твърда Воля за това. От лятото насам са уволнени близо 30 служители за дисциплинарни нарушения или престъпления”, каза Тодоров.

Според него обаче процесът по отстраняването на един служител е твърде тромав и изисква доста време.

„По отношение на леките наказания изискванията трябва да са много по-облекчени и кратки. Когато се касае за тежко дисциплинарно нарушение, което предвижда уволнение – там нещата трябва да са прецизирани”, каза Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 България

    13 0 Отговор
    Сменяй!
  • 3 Тизе

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Цончо Ганев анти бг":

    Въртиш на сите , къде ти подадат !
  • 4 Агата Кристи

    34 0 Отговор
    Само вие от МВР не разбрахте, че ЦЯЛОТО МВР дърво е ГНИЛО.
    А не разбирате, защото е необходима СИВОТА !

    Коментиран от #16

  • 5 Ай са !?

    41 0 Отговор
    Полицаят не бил спрян случайно !? :)) СмЕх !!! Спрян е вероятно след дълго "разследване" и много дни труд от вътрешните ченгета в МВР, а !? :)) Единствената възможност в случая, ако наистина е спрян НЕ случайно, то е някой да го е накиснал ! До то там стигнахме - МВР да се конкурират в трафика !!! Жалко за загиналите до тук момчета ! Лека им пръст ! А тия другите дали въобще ще бъдат съдени или ще минат с уволнение и толкоз !?

    Коментиран от #7

  • 6 Анонимен

    22 1 Отговор
    Ами не арестувайте още фамилия Алгафари, ще има още полицаи замесени в трафика, ше се появят и депутати....
  • 7 Възможно е да минат и

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ай са !?":

    с мъмрене пред строя !

    Коментиран от #9

  • 8 те палицаите

    16 0 Отговор
    с две гърла, всичко им дават по две.
  • 9 Анонимен

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Възможно е да минат и":

    Мъмрене пред строя, за да се докаже, че живеем все още в "развития социализъм" след като не успяхме да забраним БКП/БСП и да осъществим ЛУСТРАЦИЯТА !

    Коментиран от #12

  • 10 ХАХАХА

    28 0 Отговор
    Във всяка система да ,ама във вашата са 90 % . Извършват престъпления с бандюгите,разпространяват наркотици с дилърите ,екскортират криминали ами да сте дали някои от тях за пример помогнали на българин обърнал се към тях? Те са толкова далече от гражданите ,че никой не разчита на тях,дори през ум не му минава.
  • 11 Мевере са бандити

    31 0 Отговор
    Какви гнили ябълки? Да не сме в детската градина? Говориш за бандити престъпници и мутри подкрепени с карти автомобили оръжие и информация от системата. Аз ако извърша такъв род престъпление ще бъда ли само уволнен от работа? Трябва за служители от МВР присъдите да са двойни.
  • 12 Куууригууу

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Жалко ,че тебе не са те лустрирали.

    Коментиран от #14

  • 13 !!!?

    10 0 Отговор
    Радев беше на Новогодишен концерт да обясни на австрийския Канцлер как нашите полицай загиват докато пазят границата на Шенген !!!?

  • 14 Червена България

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Куууригууу":

    няма место в ЕС нейното место е до местото на онова безумно човече-окупатор Путин ! В България няма нито демокрация, нито някаква свобода, българите са стадо което се контролира от комундури под "фустите" на БСП, ГЕРБ, ДПС, Възраждане, затова и беднотията ни е традиция и култура !
  • 15 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Сбирщината случайници У ме ве ре! И тия Крадът Яко ей.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Агата Кристи":

    така е
    ПРИЯТЕЛКО
    ПРИЯТЕН ДЕН
  • 17 киро

    17 0 Отговор
    При положение, че полицаи превозват мигранти, какъв Шенген чакаме?
  • 18 Перо

    13 0 Отговор
    Тоя и от явната престъпност и корупция иска да печели дивиденти! След като калинката и шефка на гранична полиция за нищо на света не може да бъде освободена, въпреки безбройните грешки, смъртни случаи с полицаи, стотиците хиляди нелегални мигранти и пълна некадърност,нека тоя да си подаде оставката повторно и да се откаже от разпънатия чадър на Радев и оня престъпник, бивш полицай и масон от Пловдив, който им е главния кадровик! Какъв Шенген, какви 5 лв., при това ръководство на МВР?
  • 19 Глупости дрънкаш.

    9 1 Отговор
    От три години мунчово управление с най корумпираните комунисти държавата умира, ти милиционерите не го били спрели случайно???
  • 20 Банско

    9 0 Отговор
    Началника на полицията в Банско ОТКРАДНА - 6 700 лева и го НАГРАДИХТЕ с грамота вие с един жандармерист ни занимавате
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    А има ли СЛУЧАЙНО някой , който им повярва, , че полицаи спират друг полицай СЛУЧАЙНО ‼️‼️‼️
  • 22 Генчо

    11 0 Отговор
    Искам да видя политици в кауша без значение от коя партия са!!! И тия с фирмите карат коли за милиони колко данъци са платили. Къщи палати къде са им фабриките. Полицаи трафиканти!!! Съд, прокуратура , здравеопазване образование , армия къде е нещо наред?
  • 23 Мдаа тоя

    4 0 Отговор
    Супер неадекватен гз на прием ли ще ходи та се носи така. Наси и оперативния.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Абсурдистан

    11 0 Отговор
    Проблемът е, че в тази система гнилите са повече от здравите! Фактът, че начело на тази система е възмажно да застане супер некадърник, като Дамаджанков, говори че нещата са извън контрол!
  • 26 Умник

    2 1 Отговор
    Дали кандидатите са малко, защото заплатите са ниски а? А дали с ниска заплата не се налага да теглиш кредити за всичко а? А дали задлъжнял и с ниска заплата живеейки в страна в която където и да отидеш ти искат първо пари, не ставаш лесна мишена за привличане към скритите далавери на видимо неуловимите с години успели млади българи, демонстриращи безнаказано висок стандарт на живот и имащи позиции на всички високи нива в управлението на страната? А главния секретар с почти двойно увеличена заплата от преди няколко месеца дали го интересува всичко това? А дали всичко е само "пари нема действайте" и който изгори да се оправя и да е за пример по всички медий, ама тихичко без шум и който е честен ама не слуша също да хваща гората? И основния принцип не е ли власта е взета и ще се нагаждате, някой ще изгори, други ще бъдат изгорени и на който не му харесва да се маха и никой нищо не гради за идните поколения, защото подсъзнателно знае, че е за малко и гледа първо себе си? Държавността ерозира, но главата на рибата не казва, че мирише, а че ефективно е запичнала да се чисти от към опашката.
  • 27 Роки

    12 0 Отговор
    Две пилотни полицейски коли са придружавали буса с 31нелегални мигранти, шофиран от жандармериста. Какъв Шенген, каква Гранична полиция, какво МВР? И реват, стачкуват всяка година за вдигане на заплатите. И в армията е същото. Системите са гангренясали - трябва да се РЕЖЕ, вкарват в затвора по 10-на години, конфискува имот, банкови сметки на родата до 3-то коляно. Иначе няма страх, а безгранична наглост и алчност. Хората очакват МВР да ги защитава, но МВР е заето да осигурява комфортен и безопасен транзит на мигранти, контрабандисти и терористи. ПОЗОР, ГЪЛЪБЕ, ПОЗОР, РАДЕВ!

    Коментиран от #35, #36

  • 28 ДДРОнег

    7 0 Отговор
    Имате много гнили ябълки, но те не са главно в редовите полицаи, а доста по-нагоре !!!
  • 29 пламен

    11 1 Отговор
    Прав е бил министър председателя на Нидерландия....Шенген, през крив макарон. И милиард да ни дадат за ограда, половината ще откраднем, а от оградата няма да има никаква полза щом българи я охраняват...50 евро и минаваш
  • 30 кирил

    3 0 Отговор
    Колкото и кадрови промени да направят, все тая, българинът си е крадлив

    Коментиран от #33, #42

  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    Мисля,че повечето хора от вас сеЗАЛЪГВАТ,че ставайки СЛУГИ на СИСТЕмата,тя ще ги пази!!!Системата е направена да пази ,само и ЕДинственно,Недосегаеми и Фамилиите им!За слугите има бонуси,като 1ва категория,пари за клатене на ...и подобни далавери,които се отчитат нагоре ,но бушонът е този младеж!Той дори да заговори,няма доказателства,а наказанието е жестоко.Повечето,които ги мързи стават или военни или милиционери ,сега полицаи.Това са думи на Старите хора,които са расли и по тошово време.Не е случайно,че "Професията"-милиционер бе запазена за деца и рода на заслужили партизани!
  • 32 Тома

    0 0 Отговор
    Ко не
  • 33 Петков

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "кирил":

    Не не е крадлив просто му се позволява! Всички са схемаджии, къде са осъдените къде са големите крадци. Проекти струващи 4 пъти повече и всичко е законно. Как става това??? Вижте Хърватска. Половин България са със септични ями..............................................
  • 34 Много добре

    3 0 Отговор
    организирано БЕЗДЪРЖАВИЕ.
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Роки":

    Абе направо пиши два танка или два хеликоптера ‼️‼️‼️
    Поне да беше прочел , че са управлявани от
    БАРМАН
    и от
    ГОТВАЧ
    ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СМЪРТОНОСНИТЕхСЕЛИЩА

    5 0 Отговор
    Кога БГ МВР ще разследва кои политически сили и конкретни политици насъскват циганите да нападат и избиват българите в малките селища в България?!
  • 38 1944

    1 1 Отговор
    ех ако можеше и да се само отстранявате гнилите ябълки от десе.
  • 39 Лазо

    2 1 Отговор
    Полицаи,политици,проститутки все един дол дренки!Само гледат да лапат,смучат и папат!
    Народа гол и бос и вече на всичко готов!
  • 40 Механик

    4 0 Отговор
    "Във всяка система има гнили ябълки. Но МВР търси и показва гнилите ябълки".
    Правилното е: "Нашата система е изцяло от гнили ябълки. Но ние търсим и намираме още такива."
  • 41 Антонио Бандера

    5 0 Отговор
    Дами и господа, прадставям ви ...Европейска България! Полицаи работят втора работа като престъпници, за да се издължават на банките...Пица?? Пица!!
  • 42 чичо стамат шумков

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "кирил":

    Колкото и кадрови промени да направят, все тая, българинът си е крадлив
    Коментиран от 33===========================================================================================ТАКА Е,45 ГОДИНИ СЕ КРАДЕШЕ ПОД МОТОТО ЧЕ Е ДЪРЖАВНО И СВИКНА НАРОДЕЦА.За този полицай какво да кажа.РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.Имам в предвид че от най високите етажи на власта до долу всеки който може използва служебното си положение за лично облагодетелстванеЗащо и този полицай да не се възползва.ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРЕМАХНЕ ,,ШУРОБАДЖИНАЩИНАТА И ВУЙЧОТО ВЛАДИКА,,НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ПО ДОБРО.ИМАШЕ ЕДИН ВИЦ НАВРЕМЕТО; АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПИТАЛ ТАТО,,АБЕ КАКВА Е ТАЗИ РАБОТА БЪЛГАРИТЕ ЗАРАБОТВАТ 5 ЛЕВА А ХАРЧАТ 10 .ТАТО МУ ОТГОВОРИЛ-КРАДАТ БЕ КРАДАТ КВО ДА ГИ ПРАВЯ,,.
  • 43 много им стана

    1 0 Отговор
    Където и да стане нещо,
    винаги има полицаи или общинари/настоящи или бивши/,
    има понякога и ,,римляни,, но те са кокошкари и изнасилвачи.
  • 44 жоро67

    0 0 Отговор
    за съжаление това е БЪЛГАРИЯ , за успокоение СВЕТЪТ върви по същия път....така че всеки да се спасява
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове