Last news in Fakti

11 Април, 2024 08:12 1 174 30

Градският прокурор на София: Не е оказван натиск на Живко Коцев

  • живко коцев-
  • главен секретар на мвр-
  • корупция-
  • илиана кирилова

Градският прокурор отказа да разкрие подробности от разследването за контрабандните схеми, но заяви, че часовникът на бившия главен секретар от изтеклите снимки е предаден на разследващите

Градският прокурор на София: Не е оказван натиск на Живко Коцев - 1
Снимка: Нова телевизия

Първи коментар за това оказван ли е натиск върху Живко Коцев направи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя заяви, че освободеният вече главен секретар на МВР е поискал среща с Борислав Сарафов, след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му. По-късно Коцев сам е предал на разследващите часовника от разпространените в медиите снимки.

Срещата в кабинета на Борислав Сарафов миналата сряда се е състояла по искане на главния секретар на МВР, след като служители на Антикорупционната комисия са влезли в кабинета му, твърди Кирилова.

„Докато е пътувал, е потърсил г-н Сарафов в 9 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го приеме, тъй като се случва нещо, което го притеснява и не му е ясно какво е”, коментира градският прокурор на София пред Нова ТВ.

На въпрос в качеството си на какъв Коцев иска среща със Сарафов, Кирилова отговори: „Живко Коцев в този момент е главен секретар на МВР. Това, което той е казал, че е посетен от КПК, че е притеснен. Главен секретар е и иска среща с главния прокурор. И аз не виждам нищо незаконосъобразно в това. Ние сме провеждали редица работни срещи”, уточни Кирилова.

На срещата при Сарафов, освен Кирилова и Коцев, били и заместникът ѝ Христо Кръстев и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Кирилова отрече да е оказван натиск на Коцев.

„Нито Сарафов, нито Славчев, нито Христо Кръстев е оказвал натиск върху Коцев. Или, както някой се изрази, да му скачаме по главата. Пред всички нас сподели, че рано сутринта по телефона му е звъннал Стефан Димитров – един от задържаните. Доколкото помня, питал го е какво става. Той не е могъл да му отговори, тъй като не е знаел”, обясни още градският прокурор на София.

След това Коцев е поискал да бъде разпитан по случая с контрабандния канал. По време на разпита му бил осигурен и адвокат, твърди Кирилова. „Г-н Сарафов му каза: „Разчитаме на това, че си дългогодишен служител и че длъжността, която заемаш, предполага, че трябва да бъдеш искрен”, уточни тя.

Градският прокурор отказа да разкрие подробности от разследването за контрабандните схеми, но заяви, че часовникът на Коцев от изтеклите снимки е предаден на разследващите.

„След разпита той е поискал да предаде този часовник. Отишъл е до кабинета си, взел си е личната чанта, където е бил ключът за дома му и е предал часовника”, обясни Кирилова. И посочи, че трябва да бъдат направени експертизи, за да се уточни подарък ли е часовникът. Относно снимките с кучето и пачките и дали са част от досъдебното производство градският прокурор каза, че ги е видяла в медиите.

По сигнала на Николай Денков за натиск върху Коцев Кирилова посочи, че все още не е призовавана за разпит от съдията, която разследва главния прокурор. Коцев не беше открит и днес за коментар, но още преди дни беше категоричен - оставката, която подаде, е била под заплаха. Заради тези негови думи започна проверка срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Припомняме, че Живко Коцев беше уволнен от поста главен секретар на МВР. Това стана след искане на новото правителство към президента Румен Радев. Указът за освобождаването му беше издаден тази сутрин. Това беше първото решение на служебния кабинет на Димитър Главчев, който поиска от президента да прекрати правомощията на Коцев. Всичко това се случва дни след скандала в митниците и разпространените негови снимки с обвиняемите за контрабанда, пране на пари и подкупи Марин и Стефан Димитрови.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    16 2 Отговор
    писаници за една никаква информация !

    Коментиран от #25

  • 2 Корумпирана

    22 3 Отговор
    Слуга на Мафия!
  • 3 Тая

    17 3 Отговор
    жена си кара още като в соца !
  • 4 12340

    15 2 Отговор
    Лъжете от първия до последния!
  • 5 Всички от

    20 4 Отговор
    Тази про куратура сте за затвора заедно със тупко и шишко. Слугинаж сте. То ви и личи по физиото. Лошото е това, че започвате нещо и никога не го свършвате като хората. И сега ще е така. И какво стана със дрогата хваната в Бургас. От кого е и за кого е?!?. ТИШИНА ТИШИНА ТИШИНА.
  • 6 Даниел

    19 0 Отговор
    Държавен служител в лицето на Кирилова ,отказва да се яви пред законодателния и най-висш орган в държавата за обяснение какъвто е парламента ,но доста странно е изключително словоохотлива с определени медии??В тази държава всичко и всички на ръководни постове са поставени в различни зависимости!
  • 7 Да бе!

    13 2 Отговор
    Искате да му вземете часовника и вкарахте любовника му в ареста ! Знаете, ли как е плакал и получил разтройство?! Варварски путинисти!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    "Таен свидетел" по български..........хахахаха!
  • 13 Баш психиатър

    8 0 Отговор
    Коцев-не знам,не чух,не видях.Мале в какъв филм ни вкарва тоя.Вместо арестуван и разследван,се оправдава че е невинен.И нали са навързани като свински черва,се спотайват като пръдня в гащи.Я вижте какво правят в Италия.Няма милост за никой.
  • 14 Гнусна

    8 1 Отговор
    алкохоличка
  • 15 оня

    7 1 Отговор
    Корумпирани лъжци,но децата ни ще ви потърсят сметка
  • 16 П.еврото

    4 1 Отговор
    Тая е мой човек.
  • 17 Всеки ден

    7 2 Отговор
    митничарката е давала на ПП ДБ по 30000 евро от Тир с цигари без бандерол.Цигарите са английски затова Асен Василев поиска от Англия техни митничари на Турската граница.
    Съд и затвор

    Коментиран от #19

  • 18 Перо

    5 1 Отговор
    Най-некадърните и прости министри и приравнени за всички времена в силовите ведомства са: Иван Демерджиев, бивш -Министър на МВР, Живко Коцев - Гл.секретар на МВР, Цветелин Йовчев- бивш шеф на ДАНС, Ат.Атанасов - бивш шеф на НСС, Тагаренко - бивш Министър на МО!

    Коментиран от #22

  • 19 Даниел

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Всеки ден":

    В грешка си,митничарите щяха да са австрийци и трябваше да им се покаже ,че опазваме границата по подходящ начин,за да прехамнем ветото им за Шенген,но явно 2/3 от партиите в парламента са фалшиви евроатлантици,нечии канали са били застрашени явно!
  • 20 СМИРНОВ

    2 1 Отговор
    ДАЙТЕ И ЕДНА ЧАШКА ВОДКА ДА .....СЪБЕРЕ МИСЛИТЕ
  • 21 Бристол

    2 1 Отговор
    Тази кака нещо като секретар ли го играе?
  • 22 Къде се

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Оттече Тагарев! Лош късмет! И Зеленски го закъса!батко Джо не си спомня кой е Тагарев!
  • 23 дон

    2 0 Отговор
    И на мафията не служите.
  • 24 Отец Чапаев

    3 0 Отговор
    Мошенници с генералски пагони. За затвора и за разжалване е но гарван гарвану вади ли око. Ще си взема генералската пенсийка и ще си свирка.
  • 25 патето Яки

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много":

    За пудела става дума бре,той е престъпника.
  • 26 5592

    2 0 Отговор
    Прокуратуата каквито и издевателства и гаври да върши спрямо хората, никога не си признава.
    Бг е прокурорска държава по сталинистки тип.
  • 27 Орките на Мафията

    1 0 Отговор
    По всички ТВ-та
  • 28 Казуар

    1 0 Отговор
    В правасъдната система, МВР и други силови ведомства са на принципа ни чул, ни видял. Говорят само това което е в тяхна полза.
  • 29 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Тая ли отказа да се яви пред НС да обяснява за далаверите в прокуратурата?
  • 30 щирлиц

    1 0 Отговор
    Като лапаше кинти и пре-скъпи подаръци и почивки беше ОК, този ляво ориентиран индивид/ Коцев/.Като му запари на задника искал да съдейства на разследването......по голм виц НЕ съм чувал за 20 год. в Криминална. Ама и тази буля- шефката на СГП и тя върти задника/ тъй било ама не точно /....Ще се опитат да замажат кашата. НЯКОЙ ги натиска гейтака да мине метър. В съдебно заседание ще се отметне и ще твърди,че е бил притискан от Гл. Прокурор и шефа на Ком.по корупция. Мръсни кучета са всички в тази история.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове