Last news in Fakti

22 Януари, 2023 15:34 1 457 7

От правосъдното министерство отговориха на Калоян Методиев: Поръчката за горива за затворите е открита и прозрачна

  • министерство на правосъдието-
  • калоян методиев-
  • затвори-
  • горива-
  • поръчка

По-рано днес политологът изнесе твърдения в ефира на bTV за съмнителни поръчки за горива за затворите

От правосъдното министерство отговориха на Калоян Методиев: Поръчката за горива за затворите е открита и прозрачна - 1
Снимка: БГНЕС

„Процедурата по обществена поръчка за „Доставка на газьол за промишлени и комунални цели за нуждите на териториалните служби на ГД „Изпълнение на наказанията“ е протекла напълно открито и прозрачно, без нередности и в установения срок“. Това съобщиха от Министерството на правосъдието в отговор на твърдения за съмнителни поръчки за горива за затворите на политолога Калоян Методиев в интервю за предаването „Тази неделя“ на bTV.

Методиев обяви, че на 23 декември 2022 г. фирмата „М-Форма“ печели обществена поръчка за 12 млн. лв. за доставка на горива на затворите в страната. „С благословията и разрешението на министъра на правосъдието Крум Зарков същата фирма печели поръчки лавинообразно“, уточни той.

Той призова да се провери дали служители на тази компания и още две свързани с нея – „Тера корп“ и „Тера кап“, са били дарители за кампанията на президента Румен Радев, когато се кандидатира за втория мандат.
От Министерството на правосъдието уточниха, че е имало възможност да поръчат горива за затворите с пряко договаряне, защото това е стока, която се търгува на стоковата борса, е взето решение за процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП). Въпреки че е избран изпълнител все още нямало сключен договор, защото процедурата е обжалвана и се чака решение на Върховния административен съд (ВАС), поясняват от bTV.

„При възлагането на обществената поръчка, възложителят няма задължението да проверява дали участниците са дарители в чиято и да е предизборна кампания“, коментира зам.-министър Мария Павлова във връзка с коментарите на Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    6 8 Отговор
    Очакваме основните отговори:
    Дали от фирмите ,които ударно печеля десетки милиони по "прозрачни обществени поръчки" има дарители за кампанията на Румен Радев- колко са даренията и има ли подписали договорите на тези бъдещи милионери хора от предизборния щаб на Радев или хора от президентството.
  • 2 Защо

    10 4 Отговор
    въобще му отговаряте на това лъжливо мекотело? Не ги отразявайте лъжците и продажниците в България!
  • 3 Българка

    7 6 Отговор
    „При възлагането на обществената поръчка, възложителят няма задължението да проверява дали участниците са дарители в чиято и да е предизборна кампания“, коментира зам.-министър Мария Павлова във връзка с коментарите на Методиев."
    А дали същите правила важат за каскетите, когато внушават обвинения за даренията на ДБ. И ако е да, то защо не се търси отговорност за политически внушения и опит за саморазправа с опоненти на ГЕРБ-ДПС?
  • 4 Активира го

    8 0 Отговор
    Баба Корни пак го активира. Тя ще го дава смирено, а тази злобна кукла пак ще играе дразнещия идиот. Какъв политолог, по скоро отблъскащ избирателите на БСП малоумник, който наистина си вярва, че е фактор. Как не разбраха в ръководството на БСП, че тази конска муха много им вреди и да му бият шута.
  • 5 Да, да

    4 1 Отговор
    Методиев си е за Курило отвсякъде.
  • 6 Жельо

    5 0 Отговор
    Калоянчо подлива водица. Всеки знае, че кака Кури го лющи, а Зарков и е опозиция.
  • 7 Губеранец

    4 0 Отговор
    Гледах К.М. по Някаква ТВ и в мен се породи чувство на отвращение към този бивш политик. Първо: Той е бил в екипа на президента и ако има капка морал и доблест би трябвало да си затваря устата и да не хапе този който го е хранил.
    Второ: От километър личи , че той е един обикновен комплексар , който не се е реализирал в попрището на живота и е готов да си даде задника на всеки който му плаща добре.
    Трето: БТВ е паднало много ниско щом кани такъв човек, разчитайки да си вдигне рейтинга на предаването си. Но БТВ не трябва да забравя, че интелекта на зрителя се е повишил твърде много и от километър усеща такива морално не чисти в действията си личности.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол