Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 20:35 2 347 33

Майката, подала сигнала за сменените бебета: Изхвърлиха сърцето ми в кофата за боклук. Това е травма за цял живот

  • майката-
  • сигнал-
  • сменени бебета-
  • сърце-
  • боклук-
  • травма

„Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано, най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълва майката

Майката, подала сигнала за сменените бебета: Изхвърлиха сърцето ми в кофата за боклук. Това е травма за цял живот  - 1
Снимка: БГНЕС

Виновният, който причини това на мен и на другата майка - смачка ми сърцето и го изхвърли в кофата за боклук. Това заяви в ексклузивно и емоционално интервю само пред NOVA майката, подала сигнала за разменените в болница „Шейново” бебета.

„Умиление е чувството, което изпитваш към своето биологично дете. Иначе, усещането към другото дете, което даваш, детето, което си гледал толкова време и го чувстваш като свое…Разбива ти се сърцето”, казва майката.
Още се опознават със собственото ѝ дете. И често се чува с другата майка, която го познава по-добре от нея. „Това е травма за цял живот”, категорична е майката, подала сигнала.
На въпрос дали все още е ядосана, тя отговаря: „Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано, най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълва майката. „Мисля, че е редно да понесе наказателна отговорност. Това е престъпление”, каза още тя само пред NOVA.
След отказа доброволно да бъдат обезщетени от болницата, тази сутрин адвокатът на семейството подаде иск в съда срещу „Шейново”. Той е в размер на 300 000 лева - за родителите, сестрата и дядото на размененото бебе, които са потърпевши от грешката на болницата.

„При факта, че управителят на болницата излезе по медиите и заяви, че ще обезщети доброволно семействата и впоследствие, след като заявихме претенцията си, изразена в някаква сума, оттам нататък наемането на външни консултанти и прочие, разтакаване на някакви проучвания с тенденцията да се генерират доходи от някоя от страните, не виждах смисъл да предявявам покана по официален начин”, коментира Стоян Стойков.

Прогнозите са съдебното дело да продължи поне година и половина, което ще причини допълнителни травми на родителите. „Аз и в момента, при всяко едно включване по темата, се сривам. Не го пожелавам на никого. Това е страшна болка, която се преживява трудно, може и да не се преживее”, допълва майката.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джарвис

    38 19 Отговор
    Тия нахални индийци искат 300 000 лв.
  • 2 Град Симитли

    25 18 Отговор
    Алчна лингурка!
  • 3 Мъ ти квя си?

    29 10 Отговор
    Хайшето ли или Ана? Едната иска детето си а другата кинти от държавата дето длъжна да я храни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гневен

    12 34 Отговор
    На коментиралите до тук, пожелавам да им се случи

    Коментиран от #9, #27

  • 6 Чорбара

    23 10 Отговор
    Тея двете сготвиха болницата.
  • 7 така ли

    16 10 Отговор
    и двете не си знаят номерата ! Мие си таковата и ги смениха като се обличат !Айдеее...
  • 8 ХАХАХА

    38 9 Отговор
    Алоууу що не уточните коя майка иска 300 хиляди ,че едната дори каза ,че родителите и незнаели за разменени бебета. И каква е тази изгъзица та и на сестрата и дядото обезщетение. ? То бива алчност бива ама такова чудо небива.

    Коментиран от #32

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Контрапункт с любов

    39 3 Отговор
    Продължете напред и се радвайте на живота, заедно със семейството и бебчето си!!! Парите няма да Ви направят по– голяма Майка! Гледайте в бъдещето и се чуствайте благословена, че сте се докоснали (по стечение на обстоятелствата) и до една друга новородена душичка. Колкото и ярост да изпитвате, Смирете се, Помолете се и се Радвайте от все сърце, че дечицата са живи и здрави и имат любящи семейства! Помислете само– колко хора нямат дечица, или пък се борят с тежки заболявания. Просто забравете и се радвайте на това, което имате!!!
  • 11 Майка

    31 5 Отговор
    И 300 000 ще и върнат сърцето от кофата за боклук?

    Коментиран от #16

  • 12 АБВ

    16 6 Отговор
    Айде стига с тези лъжи всичко е до пари но няма да ви се получи 1000% гаранция
  • 13 9689

    18 4 Отговор
    А трябва щателно разследване.Ако се окаже номер за лесни пари.........
  • 14 Смех 😆🤡🤣

    8 12 Отговор
    Айде бе уревяхте света за някакви деца тука чудо големо станало и кво като го отгледа ромката
  • 15 Много алчни ти майки бе

    13 7 Отговор
    Нали са си взели децата.
  • 16 Боливудска драма ...

    16 6 Отговор

    До коментар #11 от "Майка":

    Тя си го каза в прав текст. Иска толкова пари подучена от адвоката си, за да си купи къща, че е голяма мизерията на сегашното и жилище. Иска без труд "да осигури на чаветата си по-добър живот".А това, че болницата имат вина няма спор, но защо нито веднъж не прочетохме мнението и на българската майка?! Тя не се ли чувства ощетена?! И стига вече с този случай, по-добре е да има редовни проверки за да не се правят такива от грешки! В България "компетентните" органи винаги се намесват, след като е "отишъл коня у реката"😂😂😂
  • 17 Айшето

    19 2 Отговор
    Болката е толкоз силна, колкото два апартамента в Младост, како
  • 18 681

    15 9 Отговор
    Чета и не мога да повярвам. На вас врагове не ви трябват, злобата тотално ще ви убие и изяде. Естествено че трябва да съдят болницата и да трябва да бъдат обезщетени. Абсурд след абсурд. Остана ли въобще читав народ на тази територия там или само злобни, завистливи дребни душици. Много жалко за някога славната държава. Във вас няма нищо българско, отврат. За деца говорим, за най-святото... тотално сбъркана история

    Коментиран от #29

  • 19 те ми да да ама не

    8 7 Отговор
    Те тарикатите в бели престилки това целят да протакат и да намалят сумата и накрая след инфлацията, ще има по един сладолед за 10-тата им годишнина на децата.
    От Шейново са готови да платят безумни хонирари на адвокати само и само да не ги дадат на пострадалите, абсолютен цинизъм!

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николов

    8 0 Отговор
    Интересно - цензурират ме за мнение, осветяващо ситуацията, странно...

    Коментиран от #31

  • 22 Българчето дали е бозало

    5 4 Отговор
    Ромско мляко?
  • 23 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "те ми да да ама не":

    МАЛКО са СВЕСТНИТЕ ДОКТОРИ
    повечето са си
    ЕТ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Интензивното

    11 1 Отговор
    Тази индиика знае ли,че нямаме персонал и един се гърчи за трима на мизерна заплата?Раждайте си чаветата в къщи и се оперирайте сами
  • 26 Анонимен

    5 0 Отговор
    Ама 600 хилки бързо-бързо ще го върнат на мястото му, нали?
  • 27 Айшето

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гневен":

    Мойто мъж дата прай да умиргаш. Чер и лъскав, 23 санта!
  • 28 Гаааз

    4 5 Отговор
    Каква е тая такса 12000 лв такса за съда при дело за 300 000...В цял свят разноските се плащат от този който загуби.Чудя се на адвокатите на семействата що си губят времето а не подадат иск в Страсбург за 1-2 милиона евро...100%ще спечелят срещу смръдливата болница и алкохолизирания и персонал

    Коментиран от #30

  • 29 Нет и тв

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "681":

    Да за това говорим. И според теб е ок те да имат някаква цена. И ненаситните, алчни хора сега набарали павод да лапнат едни пари как да не се възползват? Не на мене тия ,че не са знаели от самото начало. Едното един нюанс, другото съвсем друг и 3 месеца никой да не види.....мармота бая шоколади е завил в станиол.
  • 30 факт

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гаааз":

    И защо се чудиш? Държавната такса от години е 4% от материалния интерес, 300 000 лв. - 12 000 лв. държавна такса. Това е бългаското правосъдие. Можеш да поискаш освобождаване от държавна такса, ама само ако си гол като пушка, иначе плащаш или няма правосъдие.И да си платиш пак не е сигурно дали ще се сдобиеш с правосъдие, но пък може и да стане - въпрос на късмет е при кои съдии ще попаднеш. А бе, всичко е въпрос на късмет в българския живот, какво да ти обяснявам.
  • 31 не е странно

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Николов":

    а е нормално. Моето мнение го цензурираха защото споменах застрахователя. А банките и застрахователите в тази територия са свещени крави.
  • 32 Отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Българката е тази, която иска 300к.
    В предишна статия пишеше, че родителите на едното дете са имали сини очи, а бебето било с кафяви и затова са подали сигнал.
  • 33 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако им уважат сумата от 300 000 лева ще и се върне ли СЪРЦЕТО обратно на мястото - РАЗБИРА СЕ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол