Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 07:55 2 077 53

Васил Велев: Хората трябва да започнат да разчитат на квалификацията си, за да станат по-богати. А не на държавата

  • васил велев-
  • хора-
  • квалификация-
  • по-богати-
  • държава

Минималната работна заплата като определение остана само в България от всички европейски държави. В редица икономически сектори минималната работна заплата ще бъде по-голяма от средната за страната, коментира председателят на УС на АИКБ

Васил Велев: Хората трябва да започнат да разчитат на квалификацията си, за да станат по-богати. А не на държавата - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

„На последно място сме по доходи в ЕС, защото сме на последно място по производителност и труд в съюза. Можем да станем по-богати с повече работа. Хората трябва да спрат да очакват от държавата да ги направи богати. Трябва да започнат да разчитат на квалификацията си“.

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

"Новото правило или директива е връщане на тоталитарната държава. Минималната работна заплата като определение остана само в България от всички европейски държави. В редица икономически сектори минималната работна заплата ще бъде по-голяма от средната за страната. Тоест те трябва да минат на сиво, ако искат да печелят. В редица икономически сектори средната работна заплата е ниска. Точно с тези си действия парламента допринася за по-високи цени. Тези цени не са изработени от компаниите, а когато няма откъде да вземат разходите си с тези цени, те вдигат цените“, смята Велев.

Той посочи, че само в София средната работна заплата е по-висока от средната за страната, а във всички други области е по-ниска.

„В някои дори е два пъти по-ниска от София. В секторите с ниска рентабилност и заплащане (повишението на МРЗ – бел. ред.) награждава нискоквалифицираните и мързеливите и наказва трудолюбивите и квалифицираните. Това е решение, което е вредно за хората“, категоричен е Велев.

По неговите думи ръстът на доходите в момента е съпоставим с инфлацията.

„Преди 20 години назад инфлацията не беше такава. По времето на COVID кризата инфлацията беше 1% годишно, а ръстът на заплатите беше средно 10%. В България инфлацията беше много по-голяма от средната за ЕС, заради закъснелите компенсации за скъпите цени на тока за бизнеса“, каза още Велев.

Според него служебното правителство се справя по-добре от предишния редовен кабинет, обаче държавата не работи ефективно.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 2 Отговор
    Ти на какво разчиташ бе ТНТМ крадец ‼️‼️‼️‼️
  • 2 провинциалист

    53 2 Отговор
    "Можем да станем по-богати с повече работа." - е да, ама не. Като ти надрулят една изкуствена инфлация, ако тръгнеш и да работиш повече това е формула за заробване. Естествено, че ще погледнеш на запад, където с по-малко усилия и с по-късо работно време човек получава много повече.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    64 2 Отговор
    Елементарен въпрос ,
    КОЙТО ОБАЧЕ НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА
    ЗАДАДЕ :::

    - След като
    ЦЕНИТЕ в БГ и ЕС са еднакви,
    а ЦЕНАТА на работната ръка е пет-десет пъти по- ниска,
    ТО КОЙ ПРИБИРА РАЗЛИКАТА ❓❓❓

    Коментиран от #39

  • 4 Ели

    55 0 Отговор
    Комунист с откраднат държавен капитал и става КАПИТАЛИСТ! ЗАБРАВИЛА СЕ ГЛАДНА ВЪШКА И ИЗЛЕЗЛА НА ЧЕЛОТО!

    Коментиран от #11

  • 5 Краси Марков

    56 4 Отговор
    След като ни обясниха, че сме "функционално неграмотни", сега друг индивид обяснява на българския народ, че не е квалифициран и не става за нищо.
    Наистина не познавам държава в ЕС, където подобни екземпляри се подвизават по националните телевизии. Ако вие знаете, кажете.
    =
    Някой иска да предизвика българския народ и ще успее!
  • 6 Красимир Петров

    42 1 Отговор
    Един доказан червен бизнесмен
  • 7 попара

    22 0 Отговор
    Лилавовенцовите разчитат на НПО-тата,за да станат по-богати от българите. НПО-тата насилват държавните органи,за да бъдат отпущани пари на въпросните от маалите.
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    53 2 Отговор
    Що не наемеш няколко германци например за да видим те каква производителност на труда имат?
    Стига с тази комунистическа мантра "производителност на труда"!
    Алчни ненаядени крадци!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 0 Отговор
    КВАЛИ ... какво ❓❓❓❓

    "...Движението ТНТМ (Техническо и научно творчество за младежта) е една от най-богатите структура в комсомола - притежава много пари, активи, сгради, компютри и друго имущество. Само за последните пет години (1985-1989) държавата е превела целево за ТНТМ 281 млн. лв.

    Последният директор

    на републиканския център

    на ТНТМ е Васил Велев

    - син на ген. Георги Велев - зам.-началник на ГУ на Строителните войски...."

    Коментиран от #42

  • 10 Лицемерен мухльо

    47 1 Отговор
    Но пък никак не ви пречи да ревете постоянно за държавни помощи, за да не фалирате. Хем откраднахте работещи предприятия, съсипахте ги от некадърност и мързел, а обвинявате ланшния сняг и персонала за това. По една подъбена мотика и норма на ден ви оправя, нищо друго.
  • 11 един

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ели":

    Тоя/с баща комунистически генерал/ едва ли е бил някога гладна въшка!
  • 12 Велев е палячо

    27 1 Отговор
    Ами каро ме си купил модерни машини с лакво да ти произведат работниците? Все едно един здравеняк с мотика и един 50 кг с трактор. Какво са виновни работниците ?

    Коментиран от #38

  • 13 дядото

    21 2 Отговор
    голям умник.а биснеса който представляваш защо разчита на държавата и бърка здраво в държавния бюджет
  • 14 Гост

    22 1 Отговор
    Те хората затова бягат, а не работят при феодалите ти. Отиват на запад и повишават квалификация и стандарт на живот.
  • 15 Ели

    23 1 Отговор
    КАЗВАМ ГЛАДНА ВЪШКА, защото когато стартира кражбата и този е бил на държавна заплата като милиони българи,но БКП раздаде държавата на СИНОВЕТЕ СИ! ДС И ЦК НА БКП НАПРАВИХА ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯ И АПАШКА ПРИВАТИЗАЦИЯ!СИНОВЕТЕ НА ВЪШЛЬОВЦИ /избили имотни и грамотни българи/станаха уважавани БИЗНЕСМЕНИ-ГЕРГОВ ДОБРЕВ СИНОВЕТЕ НА ПЪРВАНОВ МИНЬОВЦИ ДОМУСЧИЕВ списъка е за трилогия
  • 16 УРА,, УРА

    26 1 Отговор
    Работодателите (повечето) много, много не ги вълнува квалификацията на служителите. Те искат да им се работи за максимално никакви пари. Затова сме последни по доходи в Европа.
  • 17 Гошо

    20 3 Отговор
    Няма ли някой най накрая да го махне този арогантен индивид
  • 18 Закривай

    29 2 Отговор
    Ако не е Хампарцумян, ще е този другият капацитет. Хората били мързеливи, били утaйки, простолюдие и не знам какво още. Ако може да си плащат, за да работят. И никакво вдигане на заплати, ей. Бизнесът и сега изнемогва, пък ако принудим да плаща заплати, горките те, не ми се мисли... Няма да има за чекмеджета и скъпи автомобили G-класа.
  • 19 Радо

    19 2 Отговор
    Затова ли висшисти работят като продавачи шофьори и т.н
  • 20 Филип

    18 2 Отговор
    Само като му видя физиономията и кръвното ми отива на 200
  • 21 Н. Павлов

    7 18 Отговор
    Прав е за всичко човека. Само които не е работил в чужбина не знае разликата. Българинът си мисли че още е по Татово и само присъствието му на работа трябва да му гарантира достатъчно добра заплата. За да останат средства за високи заплати производителността и качеството на извършеният труд трябва да са на друго ниво. Ако не сте съгласни с горното пробвайте да рискувате да станете работодатели. Лесно е само седите на бюрото и в ресторанта и почтенните работници ви носят пари в сакове. Нищо не рискувате а държавата за всичко ви подкрепя. Пазарът е огромен а консумативи материали данъци такси и други разходи са ниски и животът е песен. По цял свят хората работят ама яко и умно работят. Това е истината.

    Коментиран от #24, #25

  • 22 Милко

    18 2 Отговор
    Според този Идеалния работник е този който не иска пари
  • 23 Шаран БГ

    19 1 Отговор
    Че е "капацитет" г-н Велев – да ! Разбира ги нещата..... ХОРАТА трябва да увеличат квалификацията си и производителност на труда ! Последното не е " комунистическо" , нито "социалистическо"... Просто си е КАПИТАЛИСТИЧЕСКО. ... Защо Х.Форд измисля "поточната линия" ??
    Много са сладки тези новоизлюпени капиталисти у нас, които прогониха / заедно с политиците ни/ всичко младо и кадърно с образование и квалификация някаква в чужбина и сега се"хапят , дето не се стигат" !! НО , акъл дават, какво трябва да се направи за да им повишим доходите. Техните – не нашите.
    Всяка година се пенсионирали много по-вече човеци, отколкото влизали в пазара на труда !? Че откъде да се вземат новите работяги? Като сте толкова умни, защо не създавате условия за ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА РАБОТНАТА СИЛА. Според статистиката, учениците за последните няколко години са намалели наполовина - от 140 на 70 хиляди !? Нямат пари , тъй наречените "бизнесмени" у нас !? И "ръстът на доходите в момента е съпоставим с инфлацията" - молА Ви се . С чии доходи ? И колко е реалната, истинската инфлация - не статистическата ???
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Н. Павлов":

    "....По цял свят хората работят ама яко и умно работят. Това е истината..."

    Но не по цял свят им заплащат, ама достойно ! И това е истина ❗

    Коментиран от #34

  • 25 провинциалист

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "Н. Павлов":

    Който не е работил в чужбина не знае как при пропускане на ежегодното увеличение на заплатите за компенсиране на инфлацията и започват стачки. Повтарям - увеличаване на заплатата за компенсиране на инфлацията. Българинът виждал ли е такова нещо тук?

    Коментиран от #36

  • 26 778

    6 1 Отговор
    Вие също! Членовете на АИКБ са от милионер нагоре!
  • 27 Nехиs

    5 12 Отговор
    Ганьовците веднага ще почнат да плюят, другият вариант е да признаят, че са некадърници с ниско КПД и мързеливци.
  • 28 Ко речи

    17 4 Отговор
    Кажи, Велчо, как така един работник за някаква работа в България има ниска производителност и взема Х пари, а само като идв 500-1000 км на запад и за същата работа си изведнъж рязко си вдига производителността и взима 5 по Х?
    Тоест все едно ако тука вдигаш 100 кила там изведнъж почваш да вдигаш 500 кила със същите усилия, така ли?!
    Аман от алчни "бизнесменчета"!
    Баламурниците стават все по-малко, не разбрахте ли че трябва да вдигате заплатите и да слезете от яхтите и фераритата!

    Коментиран от #32

  • 29 1984

    8 1 Отговор
    Крайно безотговорни бизнесмени, алчни и глупави. Случили на кротък, овчи народ. Само в България няма почасова ставка на труда! Откровеното ограбване на човешкия труд винаги води до кръв и до жалби за цвета на нацията.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Сталин

    5 2 Отговор
    Убитак смотан скоро ще виснете на въжето всички такива наши и чужди изедници
  • 32 Nехиs

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ко речи":

    А защо на запад не лъжете клиентите, не пиете кафенца и не висите във ФБ по цял ден? Защо не си паркирате колата на тротоара там? А?

    Коментиран от #33

  • 33 провинциалист

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Nехиs":

    Поради същата причина, поради която на запад няма половината заплата официално, половината - под масата; няма тръгваш си когато каже шефът, няма съботна и неделна надница като за делничен ден и т.н.
  • 34 Н. Павлов

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Написано от теб по този начин предполага че си от хората дето постъпвайки на работа първо питат -Колко пари ще взимам? А не -Какво ще се иска от мен да работя? Няма как заплащането да е поставено преди работата. Ако си съвестен работник самият работодател ще те запази с по-високо възнаграждение бонуси и поущрения. Но това е ако предприятието фирмата или дружеството след всички разходи такси и тн. заедно с твоя труд е на реална печалба. Пазара на свободният труд също е огромен. Всеки които се чуства достатъчно умен можещ но ощетен и ниско платен може да се пробва там. Но ще трябва да си мърдаш краката и да мислиш с главата повече. Високите свободни доходи неминуемо обаче носят със себе си и висок риск и самодисциплина Друга система за съжеление не е измислена. Думата работник произлиза от думата РАБ или РОБ. И това не е от вчера.

    Коментиран от #41, #43, #44

  • 35 Nехиs

    4 3 Отговор
    И тук може да стане така, но трябва да имате високо КПД и тогава да искате от работодателя. Не става да мързелуваш и да стоиш на ниско ниво, а да искаш повече пари.
  • 36 Н. Павлов

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "провинциалист":

    Виждал е. Спомни си колко възнаграждение за труда си взимал преди две години и сам ще се сетиш. Освен ако не си от хората дето и без тях спокойно може дружеството да функционира. Което предопределя ниският ти доход. В България има и висока спекула и картелни задруги в цените на всички стоки и услуги. От там също се вдигат чуствително цените. Но повечето работодатели не са виновни за това. За това трябва да се грижат държавните служби.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Н. Павлов

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Велев е палячо":

    Радвай се че и в България още няма свръх модерни машини. Защото една скъпа машина може да замени стотици работници и тогава ти къде отиваш? А докарал ли си го до мотика трактора с какво ще ти е виновен че не можеш да копаеш колкото него. Надявам се да си ме разбрал правилно.
  • 39 квя

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Такива въпроси не са им изгодни. Аз съм да се махне минималната работна заплата, НО да има минимално почасово заплащане. Работодателите да плащат осигуровки на реалната заплата и да се заплаща адекватно всеки извънреден или нощен труд. Да започнат да дават 13 заплата и бонуси по Велик ден. Нела да започнат те самите да повишават квалификацията на служителите си! Да вкарат малко съвременно оборудване и мислене. Нека да направят тези всичките неща и тогава да мрънкат!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Н. Павлов":

    "Написано от теб по този начин предполага че си от хората..." Които
    или не живеят в БГ,
    или са работили в сектор АГИТПРОП
    ( АГИТация и ПРОПАГАНДА, за по-малките)
    или се мислят за честни бизнесмени!

    Коментиран от #47

  • 42 безпартиен

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Така е защото трябваше първият закон приет след 10.11.1989 да е за ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ!!!!Това нямаше как да се случи просто защото тези които трябваше да го предложат и приемат,бяха тези същите управлявали до тази дата!ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!
  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Н. Павлов":

    Точно това искат РАБОВЛАДЕЛЦИТЕ ,
    да не се интересуваш колко ще ти плащат, кога ще ти плащат и дали ще ти плащат ❗❗❗
    НЯМА работник , който отива само за да работи, всеки работи ЗА ДА ПОЛУЧУ ЗАПЛАТА ❗
  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Н. Павлов":

    РАБОвладелец който си пази РАБите у нас е като БЯЛА лястовица, ако си чел за нея ❗
    А фирмите които са на печалба у нас са като снега през МАЙ месец ❗
    Справка - видеото с шефа на НЕСТЛЕ БГ :
    фирмата всеки ден товари 30-40 ТИР-а , а има около ЧЕТИРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ лв продукция за ден 🤔🤔🤔🤔🤔

    За теб явно е нормално ТИР натоварен с шоколадови изделия за ХИЛЯДА лева ❗❗❗
  • 45 Минева

    4 0 Отговор
    Що за бизнес разчита все на помощи от бюджета
  • 46 Нагъл

    3 0 Отговор
    А вие смотльо трябва да се научите и да давате не може само да лапате
  • 47 Н. Павлов

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Живея и работя в България. За АГИТПРОП съм много млад. И съм честен като работодател и бизнесмен доколкото ми позволяват обстоятелствата съвеста и законите. Време е да разберете че заплатата е следствие от труда а не причина за него. -Колко пари плащате? -Какво можеш? -Ами всичко което ми кажете. -Ами казвам ти да си търсиш работа другаде. Много често ми се налага да поемам огромна част от работата на служителите ми но това също влиза в задълженията на работодателя. Освен другите бонуси като търсенето на пазар. Кредитите конкуренцията таксите риска и пренебрегването на семейството и личното ми време. Качественият и лоялен работник е като съкровище за работодателя и няма как да не бъде стимулиран подобаващо. Ако искаш да видиш как се работи и печели добре по белият свят винаги можеш да пробваш. Стига да можеш да го понесеш и да имаш топките да рискуваш. Но ще ти трябва и познаване на чужди езици. Готовност да си далече от родината. Диплом за специалността и стаж или опит в сверата на същата работа. Много е лесно пробвай се. Там се взимат за "нищо" огромни пари. Само тук изедниците работодатели печелят на гърба на трудовите хора.

    Коментиран от #48, #49

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Н. Павлов":

    😀😀😀😀😀
    " И съм честен като работодател и бизнесмен доколкото ми позволяват обстоятелствата съвеста и законите. "
    😀😀😀😀😀


    Няма МАЛКО ЧЕСТНА или МАЛКО БРЕМЕННА ‼️‼️‼️

    Или си честен , или НЕ ‼️‼️‼️

    А за заплатата: аз например мога да карам ТИР, мога да карам и баничарка , зависи какво ще получа срещу моя труд ❗
    Така , че не какво можеш, а дали ти плащат достатъчно е определящо!
    Защо мислиш над 2 000 000 българи се изнесоха ❗❓
    Познавам лекари , които се изнесоха точно по тази причина-
    за ЛЕКАР тук им предлагаха 1000лв , а за АПТЕКАР в друга страна им предложиха 2000 € ! За отговорността и пр. няма да споменавам !
    Разбира се РАБотодателите искат да караш ТИР , а да ти плащат като метач на улици ❗

    Коментиран от #50

  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Н. Павлов":

    Това с пренебрегването на семейството и личното време, с работника-съкровище , направо ме накара да се разплача от умиление❗❗❗
    Как аз все попадам на едни дето имат служебни коли само за лично ползване,
    дето всяка година се лишават от личното си време за да заведат
    ... семейството си я в Занзибар, я поне до Париж ❗

    Дано поне ти си си купил личния си автомобил , като лично МПС и не си се възползвал да прибереш 20% ДДС !
  • 50 Н.Павлов

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Така , че не какво можеш, а дали ти плащат достатъчно е определящо!" Значи още не можеш да разбереш как седят нещата. Защото аз мога да ти предложа 15.000лв. месечно възнаграждение да станеш главен диригент на филхармонията но ти няма да свършиш качествено работата. Мога и да ти дам 15.000лв. еднократно и без други отговорности да скочиш от деветия етаж но тогава ти няма да се съгласиш. Въпреки че лесно можеш да го направиш. Лошото е че не само ти можеш да караш ТИР и Баничарка. Ще дойде друг желаещ и ще кара за по ниска цена и ти отново ще бъдеш безработен. Общо взето за колкото те бива толкова пари взимаш. Така работи волнонаемният пазар на труда. За това не са виновни нито работодателите нито работниците. Отново ти казвам. Лесно е да си работодател. Избираш си какъв началник искаш да бъдеш. Отиваш в банката залагаш си апартамента и за пет дни стартираш без да се напрягаш и да имаш познания голям бизнес. Започваш да даваш огромни заплати и евтина продукция. Така бързо ще събереш и качествени работници и доволни клиенти. Пазар голям и разходи ниски. Бързо ставаш голям Патрон. Почваш да харчиш пари по Дубай и Занзибар. Работници имаш те си работят сами. Толкова е лесно. Личният ми автомобил не минава за служебен. Защото не е товарен и е модел с две врати и две места.

    Коментиран от #51

  • 51 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Н.Павлов":

    Ти НЕ можеш да ми предложиш " ...15.000лв. месечно възнаграждение да стана главен диригент на филхармонията ...." и знаеш това много добре, а второто е е работа , а склоняване към самоубийство ❗
  • 52 Перо

    2 0 Отговор
    Не! Хората ще разчитат на конфискация на имуществото на всички милионери и милиардери в БГ, които представляваш. защото са държавни милионери! Кой от тях има квалификация и пари от заплати: Домусчиеви ли, Доган ли, Пеевски ли и т.н.? Всички са богати от престъпна дейност и парите са им от държавния бюджет,/приватизация,обществени поръчки, наркотрафик, пране на пари, хазарт. и т.н./, така че тоя да не говори глупости, че са се пръкнали милионери от соца или по наследство с много “квалификация”!
  • 53 Акъл море глава шамандура

    1 0 Отговор
    Квалифицираната работна ръка заминаха на Запад защото не им плащахте а ги експлоатирахте Сега е същото с неквалисираните работници защото на Запад са ценени и добре възнаградени Тука накрая ще хванете сами не лопатите а пищовите да се гръмните
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол