Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 10:49 1 472 17

Буруджиева: Нещата са с много по-дълбоки корени, отколкото тази поредна порция "Магнитски" може да посече

  • татяна буруджиева-
  • закон магнитски-
  • корени-
  • посичане

"Списъкът "Магнитски" ще има мобилизиращ ефект относно послания, свързани с промяната, анти-ГЕРБ, т.е. послания, характерни за ПП и ДБ, но едва ли това ще бъде мощна подкрепа за тяхната кампания", коментира политологът 

Буруджиева: Нещата са с много по-дълбоки корени, отколкото тази поредна порция "Магнитски" може да посече - 1
Снимка: NovaNews

"Списъкът "Магнитски" ще има мобилизиращ ефект относно послания, свързани с промяната, анти-ГЕРБ, т.е. послания, характерни за ПП и ДБ, но едва ли това ще бъде мощна подкрепа за тяхната кампания". Това коментира пред БНР политологът Татяна Буруджиева.

"Битката в дясно ще минава през такива въпроси и отговори. 2 години вече се прави опит кампания под логото "Борба с корупцията" да спечели устойчиво властта в България, виждаме обаче, че това не се получава и то не е случайно. Нещата са с много по-дълбоки корени, отколкото тази поредна порция "Магнитски" може да посече. Подобни действия в една кампания не допринасят за повишаване на активността", изказа мнението си тя в интервю за предаването "Преди всички".
Според нея върху твърдото ядро на ГЕРБ подобни атаки играят ролята само на мобилизация. "По-трудно е да предположим как точно ще повлияе и дали това ще предизвика периферия към партиите, свързани точно с тази битка с корупцията", добави тя.

Татяна Буруджиева отбеляза и хипотеза, изразена от Кристиян Вигенин, който каза, че тази порция "Магнитски" прилича на налагане на интереси в енергийния сектор.
"Ще има различни версии пред избирателите. Ще бъде важно за хората кой точно казва нещата като интерпретация за "Магнитски", коментира политологът.

Това не е първото действие "Магнитски", припомни Буруджиева и добави, че при първото нищо особено не е последвало. Хората ще го приемат като част от политическата битка, а не като част от битка с корупцията, смята тя.

Износът на демокрация не е възможен, категоричен бе политологът.

Тя коментира и конгреса на БСП, на който бяха изключени 14 души:

"Това беше един от очакваните ходове от страна на Корнелия Нинова, хората от обединяващата се левица извън БСП, за да конкретизират своето участие в изборите. Те очакваха Нинова да изключи представителите на другомислещите, за да се съгласят най-накрая директно да участват в избори в една друга формация. Реалният резултат от конгреса на БСП е, че той даде зелена улица на листите на "Левицата"".
По думите ѝ конгресът трябваше да изиграе ролята на отваряне на периферии, а не на затваряне на ядра. Всяко изключване от една партия води до изключване на част от избирателите на пази партия, обясни Буруджиева. За изключените тя коментира:

"Това са изборджиите на БСП - хората, които знаят как да правят избори и да постигат резултати от БСП, но те не са от най-енергичните".

"Кампанията при левите избиратели ще е решаваща. Там е битка на интерпретациите. Там е "битка за промиване на мозъци", добави мнението си тя.

Според нея непрекъснато се налага БСП да обяснява, че води лява политика. БСП започва да оспорва собствения си електорат с други партии, подчерта политологът и обясни, че партията се опитва да запази избирателите си, които иначе биха гласували за "Възраждане" .


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Моят списък за Нар..ен с.д е много дълъг.
  • 2 ФЕЙК

    10 0 Отговор
    В България в момента се формира нова политическа конюктура, ИЗВИНЕТЕ, ИСКАХ ДА КАЖА "НОВА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИКАТУРА"!
  • 3 Кабамилионеров

    13 0 Отговор
    Какво бал.амос.ваш хората.....дълбоки,глу.пос.ти...просто нагле.ци,самозаб.равени,облечени във власт,искат да забогатеят....проста шопско-мут.ренска логика......
  • 4 да де

    5 3 Отговор
    Големите началници дават сигнал пък разни тикви, канадци и дебили българия да се прегръщат, че им объркват сметките.
  • 5 Партиен деятел

    11 1 Отговор
    Тази не беше ли комсомолка преди и то яка?
  • 6 Пешо

    13 0 Отговор
    Според Буруджиева излиза че атаката по списъка "Магнитски" играе ролята само на мобилизация на корумпираните .
  • 7 Ефектът

    10 2 Отговор
    Яко пълнене на джо.ба на госпожа..та,дълбоките корени значат,дълбок джоб,напълнен от Боката ....с пари от торбите за Хемус,....може и картина от колекцията на Чере.па да и подарят...
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Като стана дума дума за корени , таткото не беше ли от "Черните ангели" на червените , дето убиха Български генерал ❕❕❗❗🤔🤔
  • 9 Прав си

    9 1 Отговор
    Сега трябва и Хара.лан да се произнесе по въпроса,като виден и високо.пла.тен т.р.ол на ГЕПИ и С.И.К......може Таки и,Баце,Горанката,Ши.ши,Пашата да им връчат наградата----мут.ро.ли.зачи..
  • 10 ИНЖ

    4 3 Отговор
    Мъка за съветските "тролове" - РФ губи войната, ББ co се "намагнитиха", ПП и ДБ обединяват усилия точно в този труден момент....
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Родена е на 15 юни 1957 година в София, в семейството на терориста на БКП Иван Буруджиев. Бащата на Буруджиева Иван Буруджиев456 е физическият убиец на пенсионирания български генерал Христо Николов Луков.7 По-късно комунистическият атентатор Буруджиев става военен, поради което семейството се мести често.

    Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и специализира политически комуникации и политически мениджмънт във Франция и Белгия.8

    Кандидат е на политологическите науки с дисертация на тема „Ролята на политическата пропаганда във възрожденската преса за формиране политическо съзнание на българите- 60-70 те гг. на XIX в.“ (1986)
    🤔🤔🤔🤔🤔
    Какво нещо е Интернет
    🤔🤔🤔🤔🤔
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван Грозни

    6 1 Отговор
    Май идва време да обръщаме палачинката уважаема.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Минева

    5 1 Отговор
    Тая вече се чуди какво да дърдори
  • 17 Грешиш Буруджиева

    1 1 Отговор
    Всички недоволни от ГЕРБ, ПП, БСП отиват при Възраждане! Първи са Възраждане, втори ДПС! Правителство няма да има, защото който се коалира с ДПС, гори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол