Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 16:22 1 938 39

Валентин Вацев:Поредната порция "Магнитски" цели да унищожи руското присъствие в родната енергийна политика

  • валентин вацев-
  • закон магнитски-
  • унищожаване-
  • руско присъствие-
  • енергийна политика

"Намеренията са ясни. Трябва да погледнем към тази ситуация с очите на шерифа, а не с очите на индианците. Проблемите на индианците не са проблемите на шерифа. САЩ винаги са били много ясни при обяснението на природата на глобалния акт "Магнитски". Става въпрос за гледната точка на една сила", коментира още анализаторът

Валентин Вацев:Поредната порция "Магнитски" цели да унищожи руското присъствие в родната енергийна политика - 1
Снимка: БГНЕС

"Публикацията на поредната порция на глобалния акт "Магнитски" има очевидна цел - да се унищожи руското присъствие в българската енергийна политика. Намеренията са ясни. Трябва да погледнем към тази ситуация с очите на шерифа, а не с очите на индианците. Проблемите на индианците не са проблемите на шерифа. САЩ винаги са били много ясни при обяснението на природата на глобалния акт "Магнитски". Става въпрос за гледната точка на една сила".

Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

И допълни как американското правораздаване се превръща в глобално.

"Всеки, който се съмнява в правото на Америка да има своя глобална гледна точка за света, застава на някакви примитивни и лошо осъзнати антиамерикански позиции. Въпросът е - имат ли право САЩ да предлагат юридическите си норми на целия останал свят?".

В предаването "12+3" Вацев подчерта като очевидно това, че изказването на президента Румен Радев е задействало машината на акта "Магнитски".
"Ние сме локална сила и не можем да отстъпваме пред глобалния американски интерес... Аз съм съгласен с Държавния департамент на САЩ, че корупцията е системен проблем у нас, друг е въпросът, че американска амбиция е те да определят смисъла на думата "корупция". Но глобалните сили винаги така са правили. На власт е този, който определя смисъла на думите".

Анализаторът прогнозира, че този акт ще окаже влияние върху българските междупартийни и вътрешнопартийни отношения.

"Но от САЩ не целят това, те воюват срещу руското енергийно присъствие на Балканите".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    43 11 Отговор
    Туй е ясно, колко ще плащаме за демократичен ток не е ясно
  • 2 4Ка

    18 48 Отговор
    Вземи си затвори бгпутлерастката смрадлива, лъжлива кенеферия, стига манипулира, от къде ви намират.
  • 3 Истината

    25 37 Отговор
    Щор Румен Овч. е руското присъствие по добре да гоунищожат.Тоя лично е откраднал по една пенсия от всеки български пенсионерКато него са стотици.После краварите ви виновни че сте със скъсани гащи.

    Коментиран от #15

  • 4 Хаха

    19 40 Отговор
    Тоя е зверски т.п.Само пълни глу...ци могат да се връзват на мазните му лакърдии.

    Коментиран от #5, #21

  • 5 стоян георгиев

    14 34 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Ти си му и.личи по външния вид.за путлерасите у нас обаче е идеален.те и визуално си приличат.
  • 6 Малеее

    16 26 Отговор
    Голям извод, няма що! Ами каква енергетика с Прасчо, Овчо и Горанчо бря? Че ние си ги знае какви крадлета са! С магнитски или не са си баш лява ръка, десен джоб! Нашиенци ни крадат като бесни, а ние плачем, че някой ще ни съсипе енергетиката! Голям смях!
  • 7 Откъде???

    14 29 Отговор
    Ги изкопават такива,като това изкопаемо.Това са сигурно от активираните спящи руски клетки.Но за съжаление са против България.
  • 8 чичо Тончо

    24 3 Отговор
    Цитат от едно изказване на наш политик за българо-американското партньорство : "Каквото и да поискат американските ни партньори, решението е на България"
    Херо : - И да си знаеш, че можеш каквото си щеш да си мислиш стига много-много да не ляляш! ОБАЧЕ каквото и да те попита американския партньор отговора трябва да е "ДА"!
  • 9 Румен

    13 27 Отговор
    Вацев, взимай си редовно хапчетата и не прогнозирай сняг през юли.
  • 10 Хаха

    18 12 Отговор
    Откъде идва всекидневният наратив за зловредно руско влияние в България?

    Бившият израелски премиер Нафтали Бенет наскоро разкри информацията, че през март 2022г. 17 проекта за мирни споразумения са били тайно изготвени и отхвърлени от Запада. Бенет твърди, че е бил посредникът. “Америка решава вместо мен по този въпрос... всички мои действия са съгласувани, до най-малкия детайл, с Германия и Франция“, казва още бившият израелски премиер. На въпрос на журналиста от израелския Канал 12 кой е прекъснал преговорите, Бенет е категоричен: „Западът прекъсна преговорите и реши да унищожи Путин, а не да се договори с него”.

    Откъде тогава идва тази история за руското зловредно влияние?

    Къде е измислена, знаем отдавна, и то много преди войната в Украйна. Не е нужно да търсим упорито отговора - разпространява се из “медиите”. Според точно тези медии и според някои експерти, най-често антрополози, култоролози, политолози и социолози, които все по-често се появяват в медиите със съдействието на различни политически активисти - Русия и Путин разпространяват зловредно, корупционно влияние, най-вече в енергийната сфера.

    Разбира се, спасението от такава опасност е да се загнездим още по-силно в гнездото на НАТО, естествено, благодарение на българските ястреби. А най-сигурният начин бил да се прекъснат всякакви отношения с Русия свързани с енергетиката на България. И ако се появи някой, който може да отклони вниманието на българите от правия път може да попадн
  • 11 Фактъ

    12 25 Отговор
    И този платен чекист , работещ за руските интереси се произнесе .
  • 12 😂......

    11 22 Отговор
    Този изкуфелник, миналото лято разказваше че до Нова Година Русия ще е победила Украйна, след това нещо се умълча, сега мина на енергетика, след нов бой на ВСУ над "непобедимата" армия ще се жалва че от санкциите са спрели вноса на руска водка, забрави за неизбежната руска победа😂.
  • 13 Нов Евроатлантик

    26 11 Отговор
    Май много е прав !
  • 14 Хаха

    24 9 Отговор
    И ако се появи някой, който може да отклони вниманието на българите от правия път може да попадне в поредния списък.

    И така наративът за т.н. зловредно, корупционно влияние на Путин и Русия се е превърнало в способ за компрометиране на всеки опит за преследване на българските национални интереси или в конкретния случай получаване на най-евтините възможни енергийни ресурси. Всеки, който се противопостави на налагането на санкции на Русия, в една или друга сфера, се третира като четирихилядник или ватенка, който трябва да бъде елиминиран.

    Видни наши политици твърдят, че България е плащала с 30% по-скъп газ, отколкото е щял да струва по прекратения договор с Газпром, а в числа това възлизало на около 1 млрд. Сутринта Румен Овчаров, попаднал в списъка “Магнитски” съобщи, не за първи път, че, ако двата руски реактора за АЕЦ Белене са стрували 3 млрд., евентуалните нови два американски реактора ще струват 30 млрд. или 10 пъти повече. Американското ядрено гориво също било по-скъпо с 30%. Простата сметка показва, че т. н. борба с руския корупционен модел в енергетиката ще струва на данъкоплатеца най-малко 34-35 млрд.

    И се питам: Кое е по-зловредно за България - да купува реактори за 3 или 30 млрд. или да си купува газ с 30% надценка?!?

    П.С. Държавата харчи 8 млрд. годишно за здравеопазване и 6 млрд. за образование!
  • 15 много си прав

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    За скъсаните ни гащи сме си виновни само ние. На ако се оставим да ни управляват отвън, ще останем и без скъсаните си гащи. Затова хората се борят за независимост.
  • 16 Просто човек

    9 24 Отговор
    Мнението на тази путинска марионет.ка НЯМА значение!!!
  • 17 Тити

    8 12 Отговор
    То вече няма нищо Рашистки освен един Лукойл ама и той е под въпрос.
  • 18 Мда

    3 12 Отговор
    Ако е така, то това би било много добре !
  • 19 Преминаващ оттук

    20 3 Отговор
    Като гледам тук, пуберите са се активирали.
    Драги ми празноглавци а не мислите ли, че много голяма част от българският народ не споделя вашето виждане за бъдещето на страната ни.
  • 20 Ридик

    17 3 Отговор
    Изнасянето на Сащ от България ще е със скоростта, с която да спасяват и без това ненужните си животи, но ще ги застигне възмездието, от което няма да избягат тези сатанисти, терористи и паразити, живеещи и причиняващи вреда по цялата Земя.

    Коментиран от #24, #39

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ИСТИНАТА

    7 21 Отговор
    да изчисти енергетиката ни от руската корупция, аман от кремълски слуги !!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бивш канадец

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "ИСТИНАТА":

    ...и да настани американските слуги? От трън, та на глог - и каква е разликата, освен че е по-скъпо?
  • 26 123

    12 5 Отговор
    Това Магнитски какво е? Събрали се няколко човека и решили ти ми пречиш значи си корунпиран. Не че 99 процента от политиците не са корунпирани. Но има ли решение на някакъв Съд или да се дадът някакви доказателства НЯМА Магнитски е един вид БУХАЛКА за натиск срещу суверени държави макар и съюзнически.

    Коментиран от #32

  • 27 Защо сащ

    7 4 Отговор
    купува руски газ през Индия? След като Русия е най-корумпирана

    Коментиран от #30

  • 28 Безумци!

    11 4 Отговор
    Целта е да ни унищожат ядрената енергетика и да създадат реална ядрена заплаха, трансформирайки ядрената централа. Казано просто - пълно унищожаване на българския народ и шанса му за нормален живот! Мизерни и дълбоко тъмни дни предстоят на народа ни, предаден за пореден път от нагаждачи предатели!

    Коментиран от #31, #36

  • 29 Бутача

    5 8 Отговор
    Какво ни занимавате с тоя опикан мухъл
  • 30 А ти защо...

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Защо сащ":

    Пишеш тук глупости?

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хаха

    1 4 Отговор
    И къв е проблема да е така? И аз не искам нито руско гориво, нито нищо. Но, защо ти го искаш? Човек ще си помисли, че си на заплата...
  • 34 Демократ

    4 3 Отговор
    Браво,най-после се изпусна този най-велик политолог и анализатор защитник на Путин и Кремъл, че енергетиката ни е зависима от тях.България може да бъде независима са казали истинските български енергийни експерти,които мислят за националните интереси,защото имаме достатъчно собствени газови и петролни ресурси и такива от различни източници, които Кремъл не разрешава да се разработват, за да ни държат в подчинение и да им бъдем център на раздора на Балканите и троянски кон в ЕС. Това зловредно влияние пречи на развитието на България. Енергетиката отдавна е политическо оръжие на Русия.
  • 35 !!!?

    10 1 Отговор
    Кремъл от коя гледна точка гледа на Задунайская губерния !? С очите на мужика или с очите на "Цар Освободител" !!!?

  • 36 Минусите

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Безумци!":

    тава са или вселенско неграмотни хора или познанието, като такова, се приравнява до стойността на абсолютната нула.Да се надяваме, че това свръх късогледство е обхванало някакви си 5-6 % от българите.Не е възможно да сме толкова прости ...
  • 37 шмацеф

    4 2 Отговор
    гейополитика от аонсу 😁
  • 38 Просто питах, учуди ме

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "А ти защо...":

    Русия продава газ на Индия, това със сигурност е ясно на всеки. Но прочетох, че САЩ са купили огромни количества руски газ през Индия.
  • 39 Некромонгър

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ридик":

    мидик къ3де си ма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол