Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 12:05 2 711 26

Ревизоро: Ще останем или без част от енергетиката, или ще почне подмолно разпределяне коя ТЕЦ да работи и коя - не

  • емил димитров - ревизоро-
  • енергетика-
  • част-
  • тецове-
  • работа

"Ние заявихме, че ще спрем страшно много мощности и емисии въз основа на по-скорошна година, отколкото трябваше. Ние бяхме много добре по отношение на емисиите, но някой я започна тази война. Реши, че трябва да се хареса в Европа, обвърза го с ПВУ и сега трябва да се спрат определени заводи, за да може другите да работят и да постигнем резултат. Не знам с колко е злоупотребено точно, но в България има лош въздух", подчерта Емил Димитров

Ревизоро: Ще останем или без част от енергетиката, или ще почне подмолно разпределяне коя ТЕЦ да работи и коя - не - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Европейската прокуратура обяви, че разследването на ТЕЦ-ове в България е заради фалшифицирани данни за парникови емисии.

"Естествено продължение на започнат процес от предходно правителство, които започнаха проблема да се спре част от енергетиката в България и след време да плащаме скъп ток. Предполагам, че накрая ще останем или без част от енергетиката, или ще започне подмолно разпределяне коя ТЕЦ да работи и коя - не. И накрая, понеже ще останат топлофикации в много градове, ще трябва или държавата да ги купи, или да ги национализира, или да се чуди на кого да ги даде да ги управлява", заяви бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че има протокол, който казва как трябва да се намалят емисиите спрямо 1990 г. Всяко предприятие има емисии, които излъчва и въз основа на тях има квоти, които трябва да получи безплатно или да плати. Когато успееш да намалиш емисиите, плащаш по-малко квоти. Има служби, които проверяват какво е изгорено, има и верификатор, който атестира.

"Ние, за да не си решим проблема в България, сме сезирали Европа, та белким тя ни го реши по някакъв начин. Ще видите как лошо ще го реши", алармира Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът уточни, че Европрокуратурата се съмнява, че тези заводи са бълвали повече емисии, отколкото са декларирали и че въз основа на механизма, който работи в цяла Европа, сертифицирани у нас фирми може би са съдействали, но това е много трудно да се докаже.

"Ние заявихме, че ще спрем страшно много мощности и емисии въз основа на по-скорошна година, отколкото трябваше. Ние бяхме много добре по отношение на емисиите, но някой я започна тази война. Реши, че трябва да се хареса в Европа, обвърза го с ПВУ и сега трябва да се спрат определени заводи, за да може другите да работят и да постигнем резултат. Не знам с колко е злоупотребено точно, но в България има лош въздух", подчерта Димитров.

Гостът отбеляза, че няма как да се спрат топлофикации, защото хората ще излязат на улицата. И добави, че се опитват да закрият два от ТЕЦ-овете, които не са държавни, за да можем да влезем в квотите.

"Предстоят много тежки дни за енергетиката", заключи Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рикардо

    8 6 Отговор
    Ревизоро ревизии ли е правил навремето? Откъде е този прякор?
    Изглежда възпитан мъж!
  • 2 Мошеници

    32 5 Отговор
    ГЕРБ ДПС започват кампания в защита на Ковачки.Бая мангизи лапаха от тая далавера.Тровиха народа години.
  • 3 Жссттт

    34 2 Отговор
    Ела да живееш в Гълъбово и тогава говори.
  • 4 Последния Софиянец

    19 6 Отговор
    Когато олигарсите грабят народа Европейската прокуратура си трае.Когато ощетяват Брюксел пращат 🐕 си Кьовеши.
  • 5 Ще ви спре хранилката

    31 5 Отговор
    На гербаджиите.
  • 6 честен ционист

    10 12 Отговор
    Предстои да преоткриете газената лампа.
  • 7 Тропай

    23 2 Отговор
    към затвора , безродник граблив !
  • 8 хммм

    18 1 Отговор
    Toя пингвин кой го пуска да плещи глупости?!?

    Коментиран от #12

  • 9 За теб

    16 2 Отговор
    арест и ревизия до долни гащи , граовски мошеник !
  • 10 българин

    11 1 Отговор
    И ревизоро е за затворо.
  • 11 Коментар

    11 9 Отговор
    В доноса се говори за "предполагаемо" замърсяване.
    Търсят под вола теле.Накрая всички ще стоим на тъмно и студено,защото Кирчо е решил предизборно да съсипе енергетиката.

    Коментиран от #14

  • 12 не плещи глупости

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "хммм":

    Той е в позиция сега, когато може да каже истината. И тя е такава. Ще видиш скоро кон боб яде ли.
    Смешни са такива българи, които съдят по човека, който съобщава нещо, а не по това, което съобщава.
    А за протести от българите, ЗАБРАВИ! Дори да са на дъното на беднотията, си ТРАЙКАТ и ги МЪРЗИ да излязат, някак си разваля му се комфорта до ракийката на масата.
  • 13 Читател

    6 0 Отговор
    Тоя е за затвора вие го рекламирате после защо ви псуват хората
  • 14 Жссттт

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    Ела да живееш в Гълъбово
  • 15 Мнение

    11 1 Отговор
    Който не живее в градовете с ТЕЦ на Ковачки, той не знае за каква мизерия, мръсен въздух, увеличен брой раково болни става на въпрос. На всичкото отгоре цените за топла вода и отопление, са много по високи от на софиянци. А Ревизоро през годините индиректно в разговори е показал, че е човек на ДПС и Ковачки. А това с квотите, е трябвало да го плаща Ковачки, от печалбите си, защото влиза в ценообразуването на услугите и хората са ги плащат със сметките си, но той си ги е прибирал.
  • 16 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Ти си квалифициран мошеник и бързо усещаш какво ни подготвят джендърите. Прав си.
  • 17 Бамбука

    3 0 Отговор
    ЕС не говорят и не искат спиране на ТЕЦ-овете, а спазване на приетите мерки, за които се дават пари. Заобикалянето на законите е корупция, но този толкова се е "заоблил", че не може и да мисли.
  • 18 Нормарлно е

    4 0 Отговор
    Тецовете на ДПС да спрат да работят
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 мани мани

    2 1 Отговор
    просто има все още за заграбване ... има останали държавни предприятия ... искат ги! това е! изкарват ги, че замърсяват, затварят ги, приватизират ги за жълти стинки ... привате, нъл тъй вa? кажи им! - да ya, искам да лaпкaм-папкам пак държафни зафоди бa
  • 21 Айде

    2 4 Отговор
    тичайте гласувайте за Кики и Коки да стоите на тъмно.
  • 22 Провансалец

    0 0 Отговор
    Интересно, защо не започнаха с ТЕЦ - София..................................
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Това с приемането на 40% снижение е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици....
  • 24 Анонимен

    1 0 Отговор
    Когато този беше в управлението една Голяма Уста и нищо друго и сега пак си дава мнението
  • 25 Има държави и хора,

    1 1 Отговор
    които искат цяла България да "изключат". Никой политик не се сеща какво включват българските интереси. Защо само се правят на политици?
  • 26 МАРОДЕРСТВОТО НАД НАРОДА И РОДИНАТА

    0 2 Отговор
    СЕ ОЖЕСТОЧАВА И ФИНАЛИЗИРА. ПОНЕЖЕ СЪМ ПЛАЩАЛ ТОК ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ПО СТОТИНКА КИЛОВАТА И ВСЕКИ БИЗНЕС ПЛАНИРАШЕ РАЗХОДИТЕ СИ СПРЯМО ПРЕДВИДИ А ЦЕНА ЗА ЕНЕРГИЯ ДЪРЖАВАТА ПРОЦЪФТЯ. СЕГА ПЕКАНОВ МИНИСТЪРА ША МО ОБЯСНЯВА ЩО МЛЯКОТО В НЮ ЮРК БИЛО ДВА ПЪТИ ПО ЕФТИНО.......... ПЕКАНОВ НЕ СИ ОПЕКЪЛ ХЛЯБА В УЧИЛИЩЕ ИЛЕ Е ЗАВЪРШИЛ ИЕЛ ДЕТ СА ГРОБОКОПАЧИТЕ НА СВЕТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол