Last news in Fakti

12 Март, 2023 10:39 3 805 197

Политолог: Следващите ще са паметникът на Цар Освободител, Руската църква и Докторския

  • тончо краевски-
  • паметник-
  • съветската армия-
  • цар освободител

По време на предизборната кампания много свенливо се говори за сериозните проблеми на хората, като високата инфлация

Политолог: Следващите ще са паметникът на Цар Освободител, Руската църква и Докторския - 1

Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за един брак между две партии, които не могат да намерят около какво друго да се съберат. Това заяви пред БНР политологът Тончо Краевски.

„Когато започнем да се обединяваме по този начин и да търсим политически консенсус около обща жертва, следващите жертви ще бъдат други паметници. Вървим към културен терор. Ще се заговори за Паметника на Царя Освободител, за Руската църква и Докторския паметник. Не става въпрос за комунизъм, а за международна конюнктура във връзка с Русия. Въпросът е докъде ще се стигне“.

Темата за Паметника на съветската армия стана централна заради огромното безплодие и безидейност на кандидатите, участващи в предизборната кампания, обясни още той.

„През целия демократичен период у нас има склонност към рециклиране на миналото. Очевидно липсват големи идеи за бъдещото, които да мобилизират масите от хора. Затова ги мобилизират чрез разделяне и противопоставяне по теми от историята, които са болезнени“.

Вчера цял ден по всички медии се говореше за решението на Столичния общински съвет, за което няма никаква компетентност да бъде взето, посочи той.

„Самите общински съветници се държат така, сякаш са от някакъв якобински клуб, който иска да вземе властта в държавата. Министър-председателят едва ли не трябваше да се свие и да каже: „Оставете го за след изборите“, вместо да заяви на председателя на Общинския съвет, че престъпва правомощията си, не познава закона и се държи недостойно“.

По време на предизборната кампания много свенливо се говори за сериозните проблеми на хората, като високата инфлация, каза още политологът.

Не трябва да живеем с идеята, че купуването на гласове е някакъв вид престъпна дейност, която може да бъде обуздана, заяви Краевски.

„Не можем да сe справим с проблема, като просто го криминализираме“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вай вай

    67 108 Отговор
    Какво е това жълтоклюно патенце, което раздава прогнози? Я да се скрива под мама патка, дето го е излюпила!

    Коментиран от #24, #32

  • 2 Ганьо

    140 16 Отговор
    За това никой не ни напада, ние сами ще се унищожим. Алеко е прав за всичко
  • 3 Тикволенд

    106 16 Отговор
    Направо закривайте третата българска държава, а последния да угаси лампата и да пусне водата.

    Коментиран от #10, #45

  • 4 Тончо Краевски?? Още имаш жълто покрай

    42 92 Отговор
    Устата! И с Очила си още Недораслек!!

    Коментиран от #30

  • 5 Човече...

    104 14 Отговор
    Всъщност е прав, партиите прикриват ярките дефицити на идеи, визия за управление, справяне с кризите като се насочват към абсолютно второстепенни въпроси. А междувременно ГЕРБ продължава да е на власт, държи местната власт и средния ешелон на властта

    Коментиран от #135

  • 6 Даниел Немитов

    32 63 Отговор
    Като няма смислени аргументи Тончо ги замества с глупости и небивалици.
  • 7 Поредния Кремълски "анализатор"

    34 76 Отговор
    "„Самите общински съветници се държат така, сякаш са от някакъв якобински клуб, който иска да вземе властта в държавата. Министър-председателят едва ли не трябваше да се свие и да каже: „Оставете го за след изборите“, вместо да заяви на председателя на Общинския съвет, че престъпва правомощията си, не познава закона и се държи недостойно“" Всъщност, не Председателя на Общинския съвет, а Културната комисия към Столична община взе това решение. После то беше потвърдено и от друга общинска комисия. Министър председателя не се съобрази с волята на хората, които са ИЗБРАНИ От софиянци. Министър председателя не са го ИЗБИРАЛИ дори. Той е НАЗНАЧЕН.

    Коментиран от #33

  • 8 Стоян Александров

    65 28 Отговор
    Непозна, пак непозна. След ТОЗИ ПАМЕТНИК, АМА ВЕДНА СЛЕД НЕГО, НА ДРУГИЯ ДЕН ЩЕ БЪДАЪ ДЕМОНТИРАНИ ЗАВИНАГИ ПОСОЛСТВАТА НА САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ. ВЕДНАГА СЕ ДЕМОНТИРАТ, МОМЕНТАЛНО. А ПОСЛЕ ТОЗИ ПАМЕТНИК СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА В ДВОЙНО ПО- ГОЛЯМ РАЗМЕР. ДА ДИ ГО ГЛЕДАМЕ ОТ ЖК. МЛАДОСТ И ОТ ЖК. ЛЮЛИН ДИРЕКТНО....ОК АТЛАНТИКО....

    Коментиран от #15, #19, #37, #78

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хихи

    36 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тикволенд":

    Ако има ток и вода 🤣😂🤣
  • 11 Българин

    25 71 Отговор
    Руските агенти на влияние разпространяват най-бизочлини лъжи, само и само да запазят МОЧА и да угодят на своите господари. Но трябва да си клиничен имбецил за да им вярваш.

    Коментиран от #22, #52

  • 12 Руснаков

    21 61 Отговор
    Този...с жълтото около устата да не се обажда много ..не е подготвен....

    Коментиран от #188

  • 13 Калпазанин

    30 26 Отговор
    Интересно ми е, кой и как и къде плаща за такива длъжности демек къде работят тези "помийолози"
  • 14 7те козякливи джуджета:

    35 18 Отговор
    И Шипка!
    И Шипка!
  • 15 Гост

    15 32 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    Болен си...психо....

    Коментиран от #148

  • 16 Наблюдател

    20 54 Отговор
    Руската подлога съвсем се изхвърли! Проблеми с руските паметници от Освобождението няма, с много малки изключения като този на българофоба Игнатиев.

    Коментиран от #23

  • 17 Първо, трябва да се почне от

    22 52 Отговор
    русофилската ни историография. В нашата история трябва да се говори за великите българи, борещи се за независимост, а не за поробители маскирани като фалшиви "освободители"!
  • 18 гост

    50 10 Отговор
    И по Оруел ще направим министерство на миналото, където ще се препечатват вестниците със стара дата, за да не противоречат на днешните изказвания на поредния "велик ГОЛЯМ БРАТ"! ВСИЧКОТО ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ВТАСАХА В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ СЕГА ПАМЕТНИЦИТЕ ГИ БОДАТ! А Христо при социализма именуващ се Бойкикев по името на дядо си - политемигрант в СССР, а сега с демократичната фамилия Иванов къде е ? Те и през 1940 година Богдан Филов и Иван Багрянов се надпреварвали кой е по-голям германофил но идва 1945 година......
  • 19 ватник

    19 49 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    като искаш див комунизъм отиваш във северна корея, като искаш мутри, олигархия, репресии отиваш във рашка. искаме европейски стандарт.

    Коментиран от #28

  • 20 оня

    17 32 Отговор
    Пъпчасал дри–шльо:))
  • 21 Попитали Гугъл

    25 6 Отговор
    Ху из Тончо? След 0.26 секунди Гугъл отговорил:
    Тончо Краевски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с профил История. В момента следва право в Софийския университет. Работил е в посолството на Великобритания и се интересува от международна политика с фокус върху англоамериканския свят. Член е на Института за дясна политика.

    Коментиран от #44

  • 22 Рошко

    32 8 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Тцтцт, а какво идва либерастия лбгт простотията вече ни е набита в главите с ергенът и бай брадър а ти закачи ли си знамето с дъгата на балкона, демек подготвен ли си за новото светло бъдеще
  • 23 Хаджи Иванчо Хаджи Пенчович

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Тъпир
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Забележете

    14 28 Отговор
    ... как се подработва опорката: започва се със спекулация за това как ще бъдат премахвани паметници и от други епохи, след това има градация, че това ще се разпространи и върху религиозни обекти (нищо, че Бъгария е една от най-толерантните в това отношение държави на Балканите) и се стига до "скритото" твърдение, че това нямало нищо общо с Комунизма. Интересно, тоя другар, към кой период смята, че спада издигането на този паметник, и какви са целите му? След това подхваща друга опорка, как историята се "рециклира". Това е просто заместител на думичката, която Нинова използва "подменя", но малко модернизирана. Отново, интересно защо ФАЛШИФИЦИРАНА от комунистите история трябва да остане, а не да се "рециклира"?
  • 26 Име

    29 9 Отговор
    Точно в целта е - стихията на СДС - изклаха всички ТКСЗ-та прибараха това-онова, докъдето им стига акълът.

    Няма да се оправим - това е. Лучников и - връщат повсеместно, но това е правдиво, обаче - ръгат сега и за още.

    Няма пари - обаче СДС и ГЕРБ отварят устите.
  • 27 Янко

    31 4 Отговор
    Такъв е умствения багаж и манталитета на управляващите от 89-та, до днес. Така е когато случайни хора по финансови причини попадат в политиката. А и най-вече всички външни министри, без изключения.
  • 28 Стоян Александров

    31 15 Отговор

    До коментар #19 от "ватник":

    Като искаш демокрация марш в САЩ. АЗ СЪМ СИ В МОЯТА БЪЛГАРИЯ.....ОК. СВОБОДЕН СИ ОТИВАЙ НА ЗАПАД....ИЛИ КОЛКОТО ТУРЦИТЕ ОТИДОХА В ТУРЦИЯ, АМА МНОГО РЕВАХА ЕДНО ВРЕМЕ...

    Коментиран от #39, #175

  • 29 РЕАЛИСТ

    41 12 Отговор
    На Александър Невски още ли не сте му сменили името. Какви са тези руски имена в центъра на София. Както е тръгнало, нищо руско няма да оставят натегачите, за да ги забележат. И каква е тая руска салата?

    Коментиран от #47, #178

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Глупости ,

    15 15 Отговор
    господин Тончо !
  • 32 Ти си

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Вай вай":

    Дърт проскубан паток който няма идеи само се заяжда и завижда на младите когато имат такива и правят прогнози ....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да, бе

    19 2 Отговор
    Политкоректно и в крак с времето следва да се издигне паметник на кофермана, който ще отразява напълно днешната политическа реалност...
  • 35 Само питам

    15 32 Отговор
    БНР от Русия ли се финансира, защото заприлича съвсем на ТАСС и РИА Новости. Това момче се конкурира с Волгин по слагачество към Москва. И със сигурност омразата му към българите и любовта му към Русия са подплатени подобаващо от руснаците.

    Коментиран от #63

  • 36 Ариел

    23 6 Отговор
    Да се направи допитване до софиянци на референдум и да се види дали да го има паметника Моча.
  • 37 А бре, Стойене,

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    Като ги даваш тези акъли дали със собствени средства ще подкрепиш такава инициатива. За такова дело пари си требват. Да влезеш този месец в заверата с едни 1000 лева?
  • 38 Мдааа....

    36 7 Отговор
    По евтино излиза да смените имената на паметниците.Например Альоша го кръстете - Зеленски.Шипка да се смени на Байден връх,а църквата на света Урсула.

    Коментиран от #77, #82

  • 39 Българин

    14 36 Отговор

    До коментар #28 от "Стоян Александров":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!
  • 40 Иван

    34 15 Отговор
    Жалки краварски подлоги! Никой не ви обръща внимание! А Паметника на съветската армия освободителка ще се извисява над вас вечно!

    Коментиран от #55, #68

  • 41 факти

    25 17 Отговор
    адмирации за статията
  • 42 чиба

    13 27 Отговор
    Това комунистическо отроче за по кратко газ oт незнание или нарочно нагнетява някакви неоснователни глуповати страхове. Та този газ най-добре да си изяде купената диплома и да се поинтересува, че паметници от руско турската война са събаряли само комунягите.

    Коментиран от #49

  • 43 ГОРСКИ

    19 14 Отговор
    Аман от измислени политолози измислете нещо умно или знаете само глупости !!!!!!!!
  • 44 Историк

    17 23 Отговор

    До коментар #21 от "Попитали Гугъл":

    "Тончо Краевски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с профил История. " Трябва да допълнят информацията, че явно е "завършил", но КОМУНИСТИЧЕСКА история. НЕслучайно се пръкна точно покрай момента в който Кремъл хвърля всичко на амбразурата и повтаря абсолютно същите опорки като Нинова и други видни "защитници".
  • 45 Приземен

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Тикволенд":

    Третата българска държава беше закрита още през 1944 година. То така си и пишеше на надгробния паметник на покойницата, който се наричаше ГЕРБ, "681-1944"!
  • 46 Мрън

    11 20 Отговор
    Българинът трябва да помни историята ! Вярно е , че се спекулира ужасно стия паметници . Този конкретен паметник обаче е една голяма лъжа . Това не е паметник на освобождението , на руската армия от царско време , в благодарение на която днес има свободна България , независимо дали руснаците са имали някви задни мисли или не . Това е паметник на съветската армия , която окупира България в края на ВСВ . Тя не освобождава никого . Окупация , поставяне на угодно правителство и мародерство , независимо че българите са ги приели с хляб и сол . Паметника трябва да се запази , като част от историята ни и като военен паметник , но надписът е лъжа и трябва да се промени , поне с премахването да дразнещата думичка на лъжата "освободителна" !
  • 47 Хммм

    17 23 Отговор

    До коментар #29 от "РЕАЛИСТ":

    По интересния въпрос е каква е тая БЪЛГАРСКА столица, която целия й център е ОКУПИРАН от руски имена?
  • 48 Истината:

    37 12 Отговор
    След паметникът на Цар Освободител, Руската църква и всичко руско,
    Следват паметниците на Ботев, Каравелов, Дебелянов и накрая на Апостола на Свободата - Левски!
    Така, както в Америка премахнаха паметниците на Христофор Колумб и на Ейбрахам Линкълн!
    Линкълн - човекът Премахнал робството на чернокожите, афроамериканците, паметниците му бяха премахнати от ТЯХ !
    Няма Ненаказано добро!
  • 49 факти

    18 13 Отговор

    До коментар #42 от "чиба":

    ти пък си евроатлантическа подлога
  • 50 А50

    21 12 Отговор
    Ей, как така са пропуснали един умен човек до медии. Не са лли го препитали преди това умнокрасивите

    Коментиран от #62

  • 51 Българин

    13 26 Отговор
    Не разбирам истерията, която се раздухва от русофилите. То не бяха лъжи, то не бяха закани, то не бяха заплахи с гражданска война ако се бутне МОЧА. Сега този руски чехъл лъже, че ще се бутат всички свързани с Русия паметници. Очаквам утре някой подобен умник да каже, че русофилите ще бъдат бесени на Орлов мост.
    Спок путинисти, МОЧА няма да бъде разрушен, както направиха комунистите с десетки паметници а ще бъде преместен в Музея на тоталитарното изкуство и там всеки ще може да му се кланя, да му пали свещи, да го прикажда с тамян, да пее песни, да се снима за спомен, да държи речи и да прави всичко, което му дойде наум. Но мястото му не е в центъра на София.

    Коментиран от #57, #64, #73, #81

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 факти

    25 12 Отговор
    адмирации за статията
    СПОРЕД ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПОДЛОГИ БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 1989 ГОДИНА ОТ ФАЩ
  • 54 🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️

    18 7 Отговор
    НДК , Партийния дом .....
    може и Аспаруховия мост
    АЕЦ "Козлодуй" ❗❗❗
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Вангелия Гущерова

    20 10 Отговор
    Паметникот на Съветската армия ке се премести зад океанот пред Белиот дом.
  • 57 🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️

    21 10 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    И като съборите два паметника , ще Ви се вдигнат ли доходите❗❗❗
  • 58 Прочетете ХУБАВО

    11 12 Отговор
    "Не трябва да живеем с идеята, че купуването на гласове е някакъв вид престъпна дейност, която може да бъде обуздана, заяви Краевски" Това кремълско другарче обяснява, как купуването на гласове ... не било престъпна дейност.

    Коментиран от #88

  • 59 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 20 Отговор
    ТОНЧО КРАЕВСКИ НЕ Е. ........ НИКАКЪВ ПОЛИТОЛОГ , ТОЙ Е ......... РУСКИ КОМУНОПИТЕК ФАНАТИК .......... ФАКТ !........... ПАМЕТНИКА НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ....... НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН ........ ФАКТ ! ....... ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ ..... ФАКТ !
  • 60 Хихихи

    14 6 Отговор
    Внуците ви на ДС. Дяди в БКП. Нашто дяте е най харното и всико го умее то.
  • 61 НЯКОЙ

    10 4 Отговор
    И в крайна сметка - каква е ползата от горните излияния, освен че се афишираме пред обществото ! Какво трябва да говорят политиците - най-добре нищо, защото както е казано "По делата ще ги познаете!" и ако народът не е прозрял досега кой какъв е, язък за този народ !
  • 62 Психиатър

    14 10 Отговор

    До коментар #50 от "А50":

    Това момче е абсолютен девиант и може да предизвика възхита само сред себеподобни.
  • 63 Очевидно

    9 10 Отговор

    До коментар #35 от "Само питам":

    "БНР от Русия ли се финансира, защото заприлича съвсем на ТАСС и РИА Новости." На това отговора е очевиден. Държавата се управлява от Румен Радев подкрепен от ДС, министър председател е бивш комунистически Политкомисар, а БНР е държавна структура.

    Коментиран от #67

  • 64 Тц тц

    15 7 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Нищо няма да се мести. Паметникът не е на баща ти. А и пари нямаш да го местиш. Така че си трай.

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ще ще

    4 7 Отговор

    До коментар #64 от "Тц тц":

    И то ще е скоро.

    Коментиран от #70

  • 67 Най-големите комунета

    11 8 Отговор

    До коментар #63 от "Очевидно":

    са недоразуменията от дб. Факт.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Има още много

    4 12 Отговор
    Паметници за разрушаване и премахване
    Само в околностите на плевен са над 200 построени са след освобождението
    Всичко това трябва да се унищожи поне така ни нареждат от едно чуждо място

    Коментиран от #71, #75

  • 70 Няма няма

    12 5 Отговор

    До коментар #66 от "Ще ще":

    Нито скоро нито после. Не можете да загреете че ви свърши царството на сините комунета. Ще си плащате та свят ще ви се завие.

    Коментиран от #72

  • 71 Това си е цял един

    12 3 Отговор

    До коментар #69 от "Има още много":

    нов бизнес. Тиквата вече е възложил поръчките. Пак ще пълни чекмеджетата.
  • 72 Ще ще

    2 8 Отговор

    До коментар #70 от "Няма няма":

    Ти си мислиш, че е дошла 44та година. Няма да те разубеждавам. Такива сами ще трябва да си го изживеете. Няма смисъл да се правят опити да ви се показва каквото и да било.
  • 73 Наблюдател

    11 4 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Всичко е вярно но предлагам компромис
    Да се махне фигурата на войника който е вдигнал шмайзера и на негово място да се постави фигурата на джордж буш с протегната нагоре ръка държаща епруветка пълна с прах за пране
  • 74 Комплимент

    10 8 Отговор
    Най- после,един свестен политолог!
  • 75 Грешка грешка

    8 5 Отговор

    До коментар #69 от "Има още много":

    И Захарова така се "обърка" и започна да говори за османското робство, когато говореше за паметник построен след 44та. :) И пак не е случайно, че повтаряте същото.
  • 76 пенсионер

    8 3 Отговор
    Институт за дясна политика - Нено Димов,Георги Харизанов,.....Тончо Краевски -хвани единия и удари другия.

    Коментиран от #80

  • 77 От Варна

    11 6 Отговор

    До коментар #38 от "Мдааа....":

    Древните римляни в един период на упадък, са сменяли само главите на статуите в зависимост от императора. Това е било за по-евтино. Наистина с малко пипане дразнещите паметници могат да се усъвременят. Например, да се махне шмайзера, войнишкото кепе и се пооправи униформата. Да го преименуваме тогава в Паметник на инвеститора, тъй лелеяният и обещаван нов спасител на България?! Това е шега, тъпа, но отговаряща на цялото това словесно “бесуване”, напоследък. И поздравления за разумния млад човек! Има надежда!

    Коментиран от #144

  • 78 Александър Стоянов

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    Вие комунистите защо разрушихте паметника на Сталин във Варна! Безродници!
  • 79 Един младеж

    9 6 Отговор
    Предложи да го подарим на съединените щати
    Ще го приемат с благодарност и ще го монтират пред входа на белия дом
    Ако откажат сами ще си построят подобен но след няколко години
  • 80 По-добре

    8 7 Отговор

    До коментар #76 от "пенсионер":

    .. да се прекръстят на "Институт за КГБ политика". Ако се съди по тоя хубостник. КГБистчетата най-обичат да слагат маски на "демократи"/"десни" докато не дойде време да ги свалят. Дори самия Путин беше "демократ".
  • 81 ами

    14 3 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    ти ис функционално неграмотен. Къде това момче казва, че ЩЕ се бутат и други паметници? Това, което казва е, че такива смешни политици, които нямат никаква визия за бъдещето, но имат реален апетит за власт, ще използват всяка тема, разделяща по някакъв начин българите, за да се намърдат във властта...като се гътне Паметникът на СА, а нещата в България си останат фекални, винаги ще се намерят ей такива като теб да твърдят, че паметникът пред Народното събрание пречи, че Руската църква няма място в София и трябва да се бутне...та така. Но един безплатен съвет от мен: смени си ника, излагаш българите.
  • 82 Както е тръгнало

    8 5 Отговор

    До коментар #38 от "Мдааа....":

    Александър невски би било правилно да бъде прекръстен на свети патрик

    Коментиран от #99

  • 83 И тоз хрантутник

    6 9 Отговор
    и той политолог! Големи прогнози голямо нещо!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 хмм

    12 3 Отговор
    тук-тма имало и що-годе разумни млади хора... ключовото е тук-там и що-годе
  • 86 Абсурдистан

    7 11 Отговор
    Тончо, бъркаш тотално нещата! Алескандър II не е обявявал война на България! Независимо, че Освобождението е резултат о поредната руско-турска война, то ще си остане факт неоспорим. МОЧА е издигнат от един престъпен режим и мястото му е в музея, за да не забравяме престъпленията на този режим!

    Коментиран от #97, #107

  • 87 Мазньо

    12 6 Отговор
    На много от пишещите във форума русофоби главите им са окупирани от простотия-Трети укр.фронт е минал през България и до края на 1944г. е продължил към Сърбия и Унгария.В България са оставени две дивизии,в Казанлък и Сливен,за усмиряване на евентуални турски мераци,а не за окупация.И ако трябва да сме честни,България е имала Окупационни корпуси в Сърбия и Гърция,кой разбрал - разбрал!

    Коментиран от #93

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Всичко

    4 8 Отговор
    Трябва да се премести,където му е мястото.Никакво унищожаване.

    Коментиран от #125, #142

  • 90 778

    12 10 Отговор
    Ха ха ха, какъв е този пикльо и разбира ли изобщо какво говори? Явно е синче на някой от комунистическия елит. Прилича на 15 годишен отличник комсомолец.
    Споменатите от него паметници никой няма и намерение да иска да бъдат махнати, защото:
    1) са загинали за българите
    2) църквата е на руското малцинство у нас, въпреки че е била построена за църква на руското консулство, намиращо се при построяването й зад нея.
    И знае ли този младеж, че Александър II е наречен Освободител, не защото ни е освободил, а защото е премахнал крепостничеството в Русия?
    Препоръчвам на този политолог да се бори за връщане на откраднатите от СССР документи от архивите ни при пристигането на Червената армия!

    Коментиран от #116

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 До тези по- горе

    10 8 Отговор
    Имате ли образование, култура, топки и доблестта публично да се изправите и да си кажете мнението или като страхливи мишлета се криете зад клавиатурата и хейтите. Не е важно я как съм, важно е Вуте да е зле! А после се чудим защо никой не ни е..ва за нищо. На Тончо можете да му носите само куфарчето!

    Коментиран от #105

  • 93 778

    5 5 Отговор

    До коментар #87 от "Мазньо":

    И кога и за какво са поставени тези окупационни корпуси?
  • 94 Тракиец🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇦🇹🇧🇬🇺🇦🇮🇷

    10 14 Отговор
    Някой да обясни на това ле-ке вчерашно дето се изявява като някъв политолог че става въпрос само за КОМУНИСТИЧЕСКИ терористични окупационни паметници и те нямат род или родина . Не става въпрос за РУСИЯ конкретно а за тоталитарния ционистки комунизъм. И следващите ще са Альоша в Пловдив после във Варна Бургас и навсякъде из България всички комунистически плашила ше бъдат взривени за да отмием срама

    Коментиран от #141

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Димитър Талев

    12 8 Отговор
    Ехх Минке какъв народ сме ? Дори и в съветска Русия да няма ни един комунист то в България ще има комунисти. Какъв народ сме Минке какъв народ . —— Тези думи се отнасят за това поредно комунистическо ме-КЕ-ре
  • 97 Хахаха

    10 6 Отговор

    До коментар #86 от "Абсурдистан":

    То сериозно ли? Александър втори създаде България. По неговото време, преди 1878, не е имало такава държава. Императорът благоволи да ти я създаде.
  • 98 незнайко

    11 7 Отговор
    Прав е господина . Интересното е КОЙ подклажда огъня за събарянето на паметниците независимо на кого са ? За 30 години какъв паметник и на кого е построен ???

    Коментиран от #103

  • 99 Мдааа

    7 9 Отговор

    До коментар #82 от "Както е тръгнало":

    "Руската историография традиционно придава голямо значение на двете победи на Александър Невски. Въпреки че военният ефект от тях е спорен, те се превръщат в символ на противопоставянето на Русия на Западна Европа .... През цялото си управление Александър Невски се стреми да поддържа добри отношения със Златната орда, като дори принуждава жителите на Новгород да започнат да плащат данък на монголите. ..... и предпочита религиозната толерантност на монголите." Та на ТОЗИ руски мюсюлманин подчинен на Златната орда е кръстен най-големия ни православен храм. Нещо имаш ли да кажеш?

    Коментиран от #111

  • 100 778

    6 9 Отговор

    До коментар #91 от "Вярно е !":

    А като опитаха да разрушат след промените Паметникъа на Альоша в Пловдив, държавата ли питаха?
    И всички знаем защо не го разрушиха: защото не успяха, не че не се поставиха взривни материали!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Да,обаче

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Хубаво ама":

    Ти пък вече ги надена.Изкуфяваш.
  • 103 778

    5 2 Отговор

    До коментар #98 от "незнайко":

    Много са построени. В София например:
    На спасяването на българските евреи
    На Гарибалди на пл. Гарибалди
    На жертвите на комунизма и др.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 778

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "До тези по- горе":

    Имам
  • 106 Фаръуей

    9 5 Отговор
    Докъде ще стигнат ли надявам се ПП ДБ и ГЕРБ СДС да вървят по дяволите и да ни освободят от присъствието си и България най накрая да отлепи от дъното където тия изроди ни пратиха
  • 107 Хахаха

    8 4 Отговор

    До коментар #86 от "Абсурдистан":

    Кишинев 12 (24) април 1877 г. Александър II.


    Българи!

    Войските ми минаха Дунава и сега влизат във вашата земя, дето неведнъж са се сражавали за облекчение бедствената участ на християните от Балканския полуостров. Като са следвали неотклонно древното историческо предание, като са черпили всякога нови сили в заветното единомислие на целия православен руски народ. Моите прародители успяха в миналото със своето влияние и оръжие да обезпечат последователно участта на сърбите и румъните и повикаха тия народи ....На храбрата Ми войска, предвождана от моя любезен брат, великия княз Николай Николаевич, по Моя заповед, е възложено – да огради навеки вашата народност и да утвърди във ваша полза ония свещени права, без които е немислимо мирното и правилно развитие на вашия граждански живот. Тия права вие сте ги спечелили не със силата на въоръжено съпротивление, а със скъпата цена на вековни страдания, с кръвта на мъчениците, в която сте тънали тъй дълго и вие, и вашите покорни деди.

    Коментиран от #109

  • 108 Хахаха

    5 9 Отговор
    Жители от българската страна! Задачата на Русия е да създава, а не да разрушава. Тя е повикана от Всевишния Промисъл да съгласи и умиротвори всичките народности и всичките вероизповедания в ония части на България, дето живеят съвместно люде от разно произхождение и от разни вери. Отсега руското оръжие ще огради от всяко насилие всеки християнин; ни един косъм няма да падне безнаказано от главата му; ни една трошица от неговото имущество няма да бъде, без немедлено възмездие, ограбена у него от мюсюлманин или от кого да било другиго. След всяко престъпление безпощадно ще последва законното наказание. Животът, свободата, честта, имотът на всеки християнин, на каквато църква и да принадлежи, ще бъдат еднакво обезпечени. Но не мщение ще ни ръководи, а съзнание на строга справедливост, стремление да се създадат постепенно право и ред там, дето досега е царувал само дивият произвол
  • 109 Мхм

    3 7 Отговор

    До коментар #107 от "Хахаха":

    И след това руски наместници и турски данъци, плюс ПЛАЩАНЕ за "освобождението". :)

    Коментиран от #124

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Само питам

    6 4 Отговор

    До коментар #99 от "Мдааа":

    Толкова ли си сведущ кой е светец и кой не в Православието? То тебе ако питаме може и" Златната" джамия или синагога да го направиме Храм- паметника.Знам,че си за всяка манджа мерудия,но по- добре да си замълчиш по- някога.

    Коментиран от #114

  • 112 Кико

    7 7 Отговор
    Тези отрепките които не са построили един паметник много им се иска да рушат вече направените. Не сме държава.

    Коментиран от #121

  • 113 Юношата бледен...

    9 6 Отговор
    ...поне така изглежда на снимката другарят Тончо Краевски е много начетен, мотивиран и може би умен млад и перспективен политолог, от новата вълна мобилизитани, хвърлил се на амбразурата в защитита на кампанията на Императора в задунайская губерния. Комсомолецът Тончо пише: "...Не става въпрос за комунизъм, а за международна конюнктура във връзка с Русия. Въпросът е докъде ще се стигне“.
    Въпросът "...докъде ще се стигне?" товариш Точно е отговор на въпросът баща и майка на всички въпроси - Докъде ще стигне русия? Засега руzzия не успява да спечели войната в Украйна. Засега се губи и оптимизмът и въодушевлението сред пропагандаторите на войната в московските медии и информационни канали. Засега за изнасяне на войната от Украйна към други държави се говори само от ултраагресивни телевизионни водещи, блогъри и политици,, но не е сигурно дали такова поведение няма да бъде възприето и от реално разполагащите с власт в Кремъл. Така, че докъде ще се стигне, в решаваща степен зависи от това докъде ще стигне руzzия. А докъде ще стигне Медведев, постоянно споменавайки необходимостта русия да употреби ядрено оръжие? Тончо знае ли?

    Коментиран от #151

  • 114 Мдаа

    9 4 Отговор

    До коментар #111 от "Само питам":

    Само ти цитирах историята на Александър Невски. Явно русофила така си представя "българщината": руски мюсюлманин, известен с това, че е плащал на Монголците налог, и с това, че се е противопоставял на Запада. А, забравих, и НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ИЛИ ТРАДИЦИИ. ТОВА е човека, на когото е кръстен най-големия български православен храм. Само се ЗАМИСЛЕТЕ за момент какво са ни натрапили руските окупатори.

    Коментиран от #119, #126

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 До цифрата

    6 5 Отговор

    До коментар #90 от "778":

    И какво като е освободил крепостните и вече е носил името Освободител? Просто е останал верен на името си .Или ние трябва да го прекръстиме,заради идиотизма на някои хора?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Спри се

    6 5 Отговор

    До коментар #114 от "Мдаа":

    Не се прави на Всезнайко.Ти ли ще обясняваш на Църквата кой е светец,юдо?

    Коментиран от #122

  • 120 Ели

    8 6 Отговор
    Браво !Намери се един умен човек.Четох коментарите,някой го обиждат,защо,защото казва истината ли?

    Коментиран от #127

  • 121 ...кико...

    5 4 Отговор

    До коментар #112 от "Кико":

    ...правилно се възмущаваш!!! И може би е време да вземеш мерки! Но, първо направи малко справки, колко паметници са унищожили бекапето и кагебето за да си построят техните паметници в прослава на техните си герои. Включително и на МОЧА!
  • 122 Мдаа

    5 6 Отговор

    До коментар #119 от "Спри се":

    Това за живота на Александър Невски не съм го писал аз, аз само ти го цитирах и зададох въпроса дали така си представяме БЪЛГАРЩИНАТА. Защо се палиш?

    Коментиран от #130

  • 123 стоян

    8 8 Отговор
    Тая глупава червена амеба какъв политолог може да е щом бърка руски паметници с кумунистически скулптори за благодарност на окупаторите от бкп - сто процента е с кумунистическо потекло

    Коментиран от #129

  • 124 Хахаха

    10 5 Отговор

    До коментар #109 от "Мхм":

    Ти си загубил званието на най дългогодишният роб в света и обвиняваш за това Русия? Ну...извинявай.
    Дългът ти към Русия , моралният дълг, ще е вечен. А тя не иска признание от сатанистите, като теб, представи си. Русия го прави затова , че е православна страна и освобождението на България смята за своя дълг. И това те терзае, нали? Комплексарите такива сте....
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #114 от "Мдаа":

    Враг N1 на Православието са Папата и Католическата църква.Показателно е ,че точно св. Александър Невски е избран да бди над България.Видя се докъде ни докараха католици,йеховисти,юдеи и авсякакви антихристи за 33 години.Време е за Православие.

    Коментиран от #131

  • 127 ...ели...

    3 4 Отговор

    До коментар #120 от "Ели":

    ...точно така ели!!! Един човек да каже истината: русия води война срещу Украйна на територията на Украйна. Повечето българи смятат, че Украйна е нападнала руzzия и затова руzнаците фърлят ракети и бонби по Украйна- за да се защитават. Затова евала на тончо краевски, че казва истината - руzия води война срещу Украйна на 20% от територията на Украйна.
  • 128 браво

    8 4 Отговор
    Поредният добре нахранен полезен идиот. Дерзай може и тракийските гробници да съборят.
  • 129 Хахаха

    10 4 Отговор

    До коментар #123 от "стоян":

    Русия е една. И руснаците носят генетичния код на своите предци, менталитета и културата на руснаците. Руснаците правят това в своета страна, което решат.
    А ти можеш да смяташ за баща си един заблуден сперматозоид, ако не усещаш връзката с предците си. Кой ти пречи?
  • 130 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #122 от "Мдаа":

    Къде си го чел? В Уикипедия? Че тя е създадена точно за такива немислещи и Мдаакащи.

    Коментиран от #133

  • 131 Мдаа

    7 4 Отговор

    До коментар #126 от "Ха ха":

    Достатъчно е да прочета, как русофилите искате някой чужденец да ви "избере" друг чужденец да ви закриля, и тоя друг чужденец няма нищо общо с българите, за да е ясно за какво става дума: вие не се чувствате българи, затова нямате нищо против "закрилниците" ви да нямат нищо общо с българщината и българското.

    Коментиран от #136

  • 132 ..е ми да разбира се!!!

    4 2 Отговор

    До коментар #125 от "Ми да":

    ...това е най- сигурният и бърз начин да пеместим Пхенян в София, Ким Чен в Президенството и Кадиров в ДАНС! Аз съм ЗА , с двете ръце!
  • 133 Мдаа

    2 4 Отговор

    До коментар #130 от "Само питам":

    Я дай си източниците, които ТИ си чел за Алексасндър Невски, да ги видим.
  • 134 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    7 4 Отговор
    Направих си труда и намерих информация,че паметниците на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ в ЕВРОПА са около 4 000. Единствено в ПОЛША и донякъде в ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ са стигнали до крайност(унищожаване или преместване).Дано не вземем примера на ПОЛША и да се получи ситуацията с природният газ ,когато отказахме да плащаме в рубли И ПОСЛЕДВАХМЕ ПОЛСКИЯТ ПРИМЕР, но разликата беше.че в ПОЛША по това време хранилищата им бяха на 76% а нашето на 26%.В Унгария техният паметник е преобразуван в памет на загиналите за независимостта на страната.Защо сега преди изборите се зачеква тази тема ,каточели това е най големият проблем на страната ни.Пълна импотентност безхаберие и политическа немощ от старана на кадидатите за НС. Чиста проба отвличане на вниманието на избирателите от проблемите на страната и очертаване на нови,,ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ,, МЕЖДУ ПАРТИИТЕ.

    Коментиран от #139, #158

  • 135 стоян

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Човече...":

    До 5 ком - ГЕРБ ще държи власта в общините защото гласувахме за ГЕРБ бе другар- и пак ще гласуваме за ГЕРБ - защото другите не стават

    Коментиран от #160

  • 136 ...да, ама не...

    7 5 Отговор

    До коментар #131 от "Мдаа":

    ...защото България не е България, а Задунайская губерния!!! Това го знае всяко дете което знае, че "...курица не птица, Болгария не за граница!"
  • 137 Абе помня го Тончо

    5 2 Отговор
    Краевски още от ученическите протести заради преместването на Класическата гимназия преди 7-8 години. показваха го често по тв, беше още ученик заедно с други гимназисти. Вече е политолог в Института за дясна политика и поне веднъж седмично е по разните видове медии.
    Преди две години по националното радио рече,че минимален шанс има за нови избори и много било трудно даже технологично
    Една година след това вече смята, че сме в спирала от избори.
  • 138 Мдаа

    5 4 Отговор
    Кремъл да готви тия другаре за следващите им медийни изяви във всички медии, които услужливо им съдействат, защото тепърва идват решенията за премахването на Альошата, и всякакви подобни паметници на съветската окупация, а след тях идва и промяната на името "закрилника" на Главния БЪЛГАРСКИ храм паметник, промяната на имената на улици и булеварди, и така нататък. Ще ги боли някои, но ще се налага да свикват.

    Коментиран от #147, #150

  • 139 ...евала чичо стамате...

    4 4 Отговор

    До коментар #134 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    ...трудът ти е епохален. Да концентрираш толкова лъжи и глупост в една толкова кратка публикация! Дерзай!

    Коментиран от #155

  • 140 ¹19008е

    8 4 Отговор
    Млад комсомолски политолог още на памперси и той защитник на Амбразурата за паметници на комунизма във възхвала на ссср, ето какво произведоха старите чекисти от ДС младите сополиви комсомолци ревностни в защита на комунизма и съветския период, но пък все се представят за десни политики. Те това се изкоренява само с Лустрацията ,иначе тия пропаганди ще ви ги говорят непрестанно с всякакви комсомолски политолози и България цял живот ще си остане под руски съветски ботуш

    Коментиран от #143

  • 141 Ще, ще

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Тракиец🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇦🇹🇧🇬🇺🇦🇮🇷":

    сините комунета все говорите в бъдеще време докато крадете България.
  • 142 Точно така!

    4 3 Отговор

    До коментар #89 от "Всичко":

    Щатските подлоги в памучните плантации на Алабама!
  • 143 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "¹19008е":

    Завиждаш ли му?

    Коментиран от #146

  • 144 още по-лесно

    2 5 Отговор

    До коментар #77 от "От Варна":

    Само да заменят в надписа “съветска армия“ с “трети украински фронт“
  • 145 така е

    7 3 Отговор
    евразийско жендърче.всяко руzzoфилско капище ще стане на пепел ☝️
  • 146 ¹19008е

    5 5 Отговор

    До коментар #143 от "Хахаха":

    Не само се питам докога хора на памперси ще изказват мнение представящи се за дясна политика, жалка болшевишка пропаганда старите чекисти остарели бръдесали и не могат с нищо да ни изненадат вече замириса другаре сменете памперса

    Коментиран от #149

  • 147 ...ами да...

    4 4 Отговор

    До коментар #138 от "Мдаа":

    ....комсомолецът се пита докъде ще се стигне. Ще се стигне до голямо папкане на копейки ако специальная абасрация продалжает дольга! В края на краищата ще се стигне до ядене на дипломи и квитанции за получени капейки.
  • 148 Пентагончев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Добре че ти си здрав !
  • 149 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #146 от "¹19008е":

    До когато искат. От сега нататък. Не ми изглежда, че е на памперси все още. Но тези зоорусофоби, които ги въртят по тивитата, явно вече са. Те са стари болшевишки кадри. Или техните потомци. Има памперси и за тях.

    Коментиран от #154

  • 150 Хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #138 от "Мдаа":

    Не се пени. Няма да стане. Най много ти да си смениш името си - Еничарин Еничаров.
  • 151 Иво

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "Юношата бледен...":

    Млад е още, ще се научи. Пък и то нали битието определя съзнанието, политпрогнозите му засега са само теоретични, но пък вече е разпознаваем портретно и поименно.
  • 152 Русофиля, кой е Цар Освободител

    5 2 Отговор
    Александър Романов защо няма пометник в огромната Русия а в България срещу народното събрание да назидава българските народни представители !!!!!

    Коментиран от #166

  • 153 Хубавото е

    5 3 Отговор
    ... че така знаем кой работи за Кремъл.
  • 154 ¹19008е

    2 1 Отговор

    До коментар #149 от "Хахаха":

    Неграмотни другаре си бяха чекистите Неграмотни са и младите комсомолски политолози с памперси и вече са за смяна. Демокрацията е на ход не вашата злоба и защита на Амбразурата на комунистическите позорища лесно и бързо и пред целия свят стават нещата заплахите и злобата ще унищожат вас
  • 155 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    3 0 Отговор

    До коментар #139 от "...евала чичо стамате...":

    ..трудът ти е епохален. Да концентрираш толкова лъжи и глупост в една толкова кратка публикация! Дерзай!............... Защо не се обосновете кое е глупост и лъжа в моят коментар. Мисля ,че така е редно.
  • 156 Я виж ти

    3 1 Отговор
    Какво изскочи за тоя хубавец - той бил синчето на Анета Краевска, член на Управителни съвет на БНТ, ресор политика и комуникации по времето на Орешарски.Тя е и един от шефовете на Център за комуникационни изследвания. :)))) Тя е и Председател и шеф на УС на това НПО, което ... не развива никаква дейност. Поне не и в публичното пространство. :)

    Коментиран от #165

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Сър Пичук

    3 2 Отговор

    До коментар #134 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Умишлено ли подменяте темата?!?!? Вие и другите защитници на този паметник?
    Никой не говори за РАЗРУШАВАНЕ. Ясно ли е?
    Говори се за ПРЕМЕСТВАНЕ!!!
    Така, че този паметник пак ще го има, но на друго място. Центъра на столицата ни е символично място, което може и трябва да се използва по-смислено от това да има един паметник на армия-окупатор, сложила вярно на Кремъл марионетно правителство, избило интелигенцията на България, изградило лагери на смъртта и тероризирало стотици хиляди българи десетки години и чието управление е обявено със закон заа престъпно.

    Коментиран от #163, #189

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Джуджу

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "стоян":

    Гласуваш за ГЕРБ, защото си на хранилка при тях, ние останалите просто не гласуваме за никого.
  • 161 Русия нямат паметник на Цар Освободител

    6 2 Отговор
    Подарявам го на мутрофанова да го занесе в РФ.
  • 162 Леля Гошо

    5 0 Отговор
    И Руски паметник, и руската салата и щ Берьозките и техноте служители. Преименуване на всички с имена Руско, Руска, Руси, Руслан, като сме почнали, и Русе. И Альошата. И всички Алексеевци, Наташи, Тамари, Сергеевци. И Владимировци. Изваждане на трамвайната линия от Граф Игнатиев, забрана за движение по Гурко. Премахване на тротоарите по Скобелев Алабин и Тотлебен. Изгаряне на всички руски книги, прегазване с багер на руски грамофонни плочи, дискове и касетки. И накрая, много важно, анихилация на Макдоналдс на Витошка! За новите софиянци пояснявам, преди беше руска книжарница.

    Коментиран от #164

  • 163 Буха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #158 от "Сър Пичук":

    Това не е като да си го преместиш. Скъпо е, парите вече са откраднати, остава да вървите на Козяк да се молите на Мустафата да финансира.

    Коментиран от #187

  • 164 Руската салата само в България

    5 3 Отговор

    До коментар #162 от "Леля Гошо":

    Даже на руски е "салат Оливье " !!!! Ех тези русофиля. Да не си поръчаш "руска салата" в Русия!!! Пренесена е от русия за това руска а произхода е от французин. Не четете русофилски тролчики.

    Коментиран от #169

  • 165 няма нищо случайно в комунистическия сви

    4 2 Отговор

    До коментар #156 от "Я виж ти":

    А после ме убеждават, че децата не отговаряли за родителите си, но те се оказват същи като тях.
  • 166 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #152 от "Русофиля, кой е Цар Освободител":

    Добре, че не осъзнаваш своето дълбоко провинциално махленско ниво. Ти къде се слагаш да се сравняваш с Русия. Там дебатът за преместване или унищожаване на техните памятници не може да има. По една причина - те не са сатанисти. Те имат хилядолетна история, почитат я, слагат памятниците на своите исторически личности, които са изковавали победи на Русия в различни епохи. В Русия хиляди памятници на чуждестранните личности. От Конфуций и до Нормандия Неман и среща на Елба. Ти си, д е б и л, ще разсъждаваш за великата руска цивилизация?
    Памятникът на Александър втори стои в центъра на Москва. За теб, д е б и л , го пиша.

    Коментиран от #167, #183

  • 167 До кикота

    2 2 Отговор

    До коментар #166 от "Хахаха":

    За теб, д е б и л , пиша че с писане не става, не лъжи че има паметник на Александър Романов, не в центъра на Моска а в най затънтеното селце няма. Дибилски, явно не знаеш коя е династия Романови и от кого са избити.

    Коментиран от #172

  • 168 Диамантената ръка

    3 4 Отговор
    Какъв е тоя сополанко на снимката, който ръси глупости, моча няма нищо общо с цар освободител, руската църква и докторски паметник...
  • 169 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #164 от "Руската салата само в България":

    И какво и е на салатата. Названието на салата Оливие, или Френска салата, говори само за това, че в Русия уважават личностите, независимо от националността им. Виждаш ли разликата между величието на едните и мизерията на махленския менталитет. За комплексарите русофоби говоря.

    Коментиран от #171

  • 170 Макробиолог

    2 2 Отговор
    Да напомним че преди време столичната община преименува 3 булеварда на имената на Хитлер, Мусолини и крал Емануел...как завършва това приключение също е известно.
  • 171 До кикота

    1 2 Отговор

    До коментар #169 от "Хахаха":

    Дебилски, чети ли за какво ми е коментара? Виждаш ли разликата между величието на едните и мизерията на махленския менталитет. За комплексарите русофиля говоря.
  • 172 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "До кикота":

    Ами....какво да ти отговоря. Освен да си пиеш хапчетата редовно в своя д е б И лариум, д е б и л.
    Ти не знаеш къде се намира Русия, къде се намира Москва, а аз почнах да ти обяснявам къде в Москва се намира памятникът на Александър втори. Грешка е.
    В г у л а г се намира. Така по ти харесва, нали, Д е б и л Д е било в?

    Коментиран от #174

  • 173 Хахаха

    1 0 Отговор
    Москва.

    Коментиран от #176

  • 174 До кикота

    2 3 Отговор

    До коментар #172 от "Хахаха":

    Паистипа какро да пиша на русофилско д..е..б..и..л..ч..е. Пишеш за паметника на Александър Македонски. Комунистите убили и децата на династия Романови а ти паметник. От русофилята няма по големи дебичета

    Коментиран от #181

  • 175 555555

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Стоян Александров":

    Проблемът е че твоята България не е нашата България- на свободните Българи които искат да живеят в една правова държава.
  • 176 Руски журналист

    4 1 Отговор

    До коментар #173 от "Хахаха":

    Совцов споделя, че е работил в продължение на много години като кореспондент в България. И с недоволство задава въпроса защо за толкова години в съвременна Русия не е построен такъв паметник на император Александър?
  • 177 Точно така е!

    4 4 Отговор
    Поздравление човече, за коментара. Рядко се чува вече истината.
  • 178 555555

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "РЕАЛИСТ":

    Александър Невски никога не е съществувал,така че според мен името на храма трябва да е на герой дал живота си в името на България.

    Коментиран от #182, #190

  • 179 АУУУУУ

    5 5 Отговор
    ЖАЛЪК ОПИТ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА 4000 ЛЕВА ОТ МИТРОФАНОВА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 180 Как

    1 4 Отговор
    Какво е това недоразумение наречено за комплимент политолог?
  • 181 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #174 от "До кикота":

    А османците са убивали поколения наред българи. А германците са убили 27 млн.съветски граждане, а европейската инквизиция е унищожила стотици хиляди европейци, а американците са унищожили милиони индианци.
    Теб какво те терзаят деянията на комунистите в Русия? Мисли за своите сега, по добре. Русия не е твоята цивилизация. Твоята е на разрушителите и сатанисти, д е б и л. Кой те е пуснал от д е б И лариум а?
  • 182 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #178 от "555555":

    На дядо ти тогава.

    Коментиран от #184

  • 183 555555

    4 4 Отговор

    До коментар #166 от "Хахаха":

    Руски трол си, личи ти от километри -Като си тръгнал да тролиш поне се постарай да прикриеш руския диалект.

    Коментиран от #185

  • 184 555555

    5 3 Отговор

    До коментар #182 от "Хахаха":

    Не, на баба ти рускинята.Когато вие в Русия започнете да кръщавате храмове в държавата си на Българи тогава може да се надявате на някаква реципрочност.

    Коментиран от #186

  • 185 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #183 от "555555":

    Не диалект, а акцент, д е б и л. Не познаваш лексика на родния си език.
    Последното пристанище на интелектуалния импотент да търси акценти и диалекти. Марш в д е б И л а р и ума си.
  • 186 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #184 от "555555":

    Че ти не си българин, защо те вълнуват храмовете в Русия? Ти си Еничарин Еничаров.
  • 187 Сър Пичук

    4 3 Отговор

    До коментар #163 от "Буха ха":

    Щом е за преместването на този мастодонт, ще се намерят доброволци и ще е с доброволен труд. Ще си платят и за машините.
    По познатия почин с един-два Ленински съботника ще се оправят нещата. Хората от онези поколения са свикнали да работят без пари за неща свързани с комунягите.
  • 188 Хайде сега

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Руснаков":

    жълтото ти пречи. Те с жълто около устата те управляваха и промяна ти обещаваха
  • 189 Ъхъ

    2 4 Отговор

    До коментар #158 от "Сър Пичук":

    то тъй у булгурско преместиха едни заводи, едни ТКЗС-та, едни мостове и паркове...тъй ги преместиха, че от тях нищо не остана...давайте като сте почнали, ама карайте наред - всичко, дето има и грам съветско, го унищожете, па да видим какво ще остане

    Коментиран от #193, #196

  • 190 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #178 от "555555":

    гътни храма, построй нов и го наречи както искаш...отърва ли ти?
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 дядото

    2 0 Отговор
    ако до това време не последваме събитията в молдова,а и по-радикални
  • 193 Сър Пичук

    1 2 Отговор

    До коментар #189 от "Ъхъ":

    Виж сега, тези неща за които говориш ги "преместиха" точно слугите и агентите на Кремъл, които насаждаха "съветския опит" и "вечната дружба" у нас. Те бяха и на първите редици да се кланят пред тотемите, като този в Княжеската градина. Всичко това беше построено от обикновените хора и след това "преместено" в червените фирми и джобове. Така, че тези, които тогава опъваха и работеха за жълти стотинки или безплатно, останаха без нищо и пак опъват на същите господари. И тези хора просто не желаят да им бъде напомняно всеки ден за тези, които ограбиха и живота им и построеното от тях.
  • 194 развийш ли

    3 2 Отговор
    Това момченце е с тотално промит мозък Да не си бил роден и да даваш акъли е смешна работа Да се радва че не е живял в онези времена
  • 195 до 39 "Българин"

    0 0 Отговор
    Ти си антипод на българите и срам за българския род. Който се отрича от собствената история и от майка си, е дяволско изчадие и сатана. Така че спри да петниш името българско с гнусната си същност!
  • 196 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "Ъхъ":

    ДОРИ САМИЯТ НАДПИС НА „паметника“; “НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ....” е фалшив, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
  • 197 ДОБРЕ БЕ МЛАДОК, АМА

    1 0 Отговор
    ДЕДИТЕ ТИ МЛАДОК, КОЛКО ПАМЕТНИКА СЪБОРИХА СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА ?????????
    СЪБОРИХА ДОРИ НАЙ- ИЗЯВЕНИЯ ДОМ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ТАМ ПОСТРОИХТЕ РУСКА ЦЪРКВА.
    СЪБОРИХА "ИЗГРЕВА", КОНФИСКУВАХТЕ ЗАМЯТА МУ И ДА ДАДОХТЕ ЗА СТРОЕЖ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО - ЗНАЧИ УНИЩОЖИХТЕ СВЕЩЕНОТО МЯСТО НА БЯЛОТО БРАТСТВО- ЕДИНСТВЕНАТА СВЕТОВНА РЕЛИГИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИН - ДЪНОВ. ЩЕТЕ ИЛИ НЕ, НО ТОЙ СПОРЕД ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ Е НАЙ- ИЗВЕСТНИЯ ПО СВЕТА БЪЛГАРИН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове