Last news in Fakti

13 Март, 2023 07:24 3 756 28

Размах: Горското в Шумен купува 92 автомобила за близо 4 милиона лева

  • автомобили-
  • обществена поръчка-
  • горското стопанство

Доставката им следва да се извърши при условията на четиригодишен финансов лизинг, показват условията на обявената обществена поръчка

Размах: Горското в Шумен купува 92 автомобила за близо 4 милиона лева - 1

Североизточното държавно предприятие в Шумен е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 3 928 000 лв. без ДДС за закупуване на 92 автомобила. Доставката им следва да се извърши при условията на четиригодишен финансов лизинг, съобщи "Сега".

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Първата е за покупка на 4 нови еднотипни автомобила с висока проходимост, задвижване 4х4. От техническите спецификации става ясно, че колите трябва да са шестместни, а двигателят им да е не по-малък от четирицилиндров с работен обем мин. 2500 см.куб. и мощност до 115kW. Автомобилът не може да е по-скъп от 46 000 лв, като максималната сума за четирите коли от този модел е 184 000 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за доставка на 16 нови четириместни коли с открито товарно отделение. И този автомобил следва да е високо проходим 4x4, като изискванията за мощност и обем на двигателя са същите Предвидената сума обаче е по-голяма - до 63 000 лв. за една кола и и до 1 008 000 лв. за всичките 16.

Най-много автомобили - 72 бр., ще бъдат купени с третата обособена позиция. Те могат да бъдат и триместни с две или три врати. Задвижването им също трябва да бъде 4х4, но двигателят им ще е с по-малък работен обем до. 2000 см.куб. Мощността пък следва да е до 75kW. За тях Североизточното държавно предприятие иска да плати до 38 000 лв. бройката или до 2 736 000 лв за всичките.

Максималният срок, който спечелилият поръчката кандидат има да достави всички автомобили, е една година.

По време на управлението на ГЕРБ горското в Шумен стана обект на няколко скандала. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверка за конфликт на интереси след разследване на "Сега", от което става ясно, че бившият председател на управителния съвет на Североизточно държавно предприятие в Шумен Бейзат Яхя е дал голям паричен заем на фирма, която спечели търг за продажба на апетитен имот на териториалното поделение на горското - ловно стопанство "Паламара". След края на мандата на правителството на ГЕРБ служебният кабинет направи промени в ръководството на СИДП - Шумен. Към настоящия момент управител е Ради Иванов, а в управителния съвет са още Веселин Пенчев и Ралица Тихомирова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    36 1 Отговор
    Далавера, далавера.... Да им бехте купили калашници и разрешителни за подборен отстрел
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    46 2 Отговор
    До кога ще се изсипват държавни пари по корупционни сделки с обществени поръчки, направени по каталог! На горските стопанства им трябва високопроходима и здрава техника за офроуд като военни джипове и товарна техника, а не луксозни СУВ!
  • 5 обективен

    34 5 Отговор
    В Паламара боко си води държавните и си прави вакхалиите.
  • 6 Новичок

    35 1 Отговор
    Кражба яко,простият народ да плаща и те така...
  • 7 Красимир Петров

    29 1 Отговор
    Куче влачи рейс диря няма
  • 8 Ааа

    30 2 Отговор
    горската мафия е навсякъде. Докато не се забрани на "фирмите " да влизат в гората така ще е - КРАДЕНЕ, крадене и пак крадене - девиз на герп и дпс.
  • 9 СИГУРНО

    26 3 Отговор
    В Паламара е явочната квартира на боко с Мата Харите, и трябва да се поддържа всичко както трябва.
  • 10 0888888880

    10 1 Отговор
    Добре ме гощаваха там…
  • 11 Абе...

    30 0 Отговор
    Шумен е градът с най окаяните пътища и инфраструктура. От всяка посока на влизане в Шумен, пътищата са с трапове. Срам за града.
  • 12 държавен чиновнически хрантутник

    24 1 Отговор
    най обичам с размах да харча народна пара!
  • 13 Не е лошо

    9 3 Отговор
    Дано и да са предвидили бюджет за подръжка на този автопарк. Колите очевидно не са висок клас а работни
  • 14 Име

    8 2 Отговор
    Може да им трябват, не знам, все още имаме гори в България и е редно да си ги пазим, какво толкова. На мен кола не ми трябва толкова - живея в града.
  • 15 Сорос

    7 3 Отговор
    Аз съм направил поръчката .
    Хаха
    И тука имам намесата
    Хаха
  • 16 Философ

    17 3 Отговор
    При управлението на Кирил Петков Бейзат Яхя се покри в Турция. Но като дойде на власт служебното правителство на Радев се върна. Синът му Илтер Бейзатов е кандидат за депутат от ГЕРБ.
  • 17 Българин 🇧🇬

    6 1 Отговор
    Вероятно имат необходимост от тези автомобили . Но същата сума трябва да се даде и за Контрол върху контрола . Ще рече - да се следи доколко са бдителни и дали някои от горските и шефовете им не са съучастници на бракониерите !
  • 18 Бивш гербаджия

    9 2 Отговор
    рязанаците са еничарите на гората. Съсипаха гората и красивата природа от лакомия. Само Белене ще реши въпроса.
  • 19 Манолова

    17 1 Отговор
    за какво са им автомобили. Забраняваш сечта и мутренските фирми да влизат в гората и готово. Преди да не са имали джипове когато имаше и гора. Фирмите само СЕКАТ и едно дръче не са посадили. Изровиха гората с пътища и съсипаха селските пътища с големите камиони и пак с народни пари трябва да ги ремонтираме. Това е престъплението. Фирмите само печелят

    Коментиран от #21

  • 20 Пенчо

    9 0 Отговор
    Търсим коя фирма предлага двигател 2500 кубика 4 цилиндъра и ще ви стане ясно за кой е нагласена поръчката.
  • 21 УФффф

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Манолова":

    Фирмите ако има търгове за залесяване ще залесяват. Засега има само за сеч. И плановете за сеч ги правят стопанствата, не фирмите. После стопанствата продават изсечена та дървесина на заводите и си раздават заплати,в предприятията които са шест едното е Шумен заплатите на шефовете са 10000- 14000 лева,копуват си коли., раздават бонуси.. . Не залесяват с тези пари. Какво са виновни фирмите?
  • 22 Че то колко хора

    10 1 Отговор
    Работят в това Горско? Сигурно на всеки се падат по 2 коли.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 НЕ Е БАШ ТАКА!

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Че то колко хора":

    С тези коли ще обслужват и нуждите на семействата си...!
    Нали знаете,че по-хубава от държавната кола-няма...!
  • 24 ТОЙ Е

    7 0 Отговор
    СЪС ПАРИТЕ НА НАРОДА БЕДЕН МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ И ВЪРТОЛЕТИ . НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.....НАГЛЕДЦИ...

    Коментиран от #27

  • 25 горския

    4 0 Отговор
    Вместо за залесяване за а-ли и свищовлията Красимир Даков като се договори с ШЕФА ще сече като от частна гора като в Тутраканско всеки ден изнася дърва
  • 26 Крум Зарков

    1 0 Отговор
    "колите трябва да са шестместни"
    А може ли да се седемместни? Или седемместните ще бъдат декласирани?
  • 27 Крум Зарков

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ТОЙ Е":

    "С ПАРИТЕ НА НАРОДА БЕДЕН МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ И ВЪРТОЛЕТИ"

    Не само, че може ами и си купиха 6 броя "медицински" хеликоптери но само за върхушката, за 36 млн евро и незтам си още колко млн за пилоти, хеликоптерни площатки, техници ... Та като паднат на ски пистата, хеликоптер да ги закара до бжлница в София.

    А за обикновените хора, няма даже обикновена линейка.
    Бизнеса на частните линейки просперира. Ако от 911 ви откажат да изпратят линейка, да знаете у нас вече има частни линейки. Обаждаш се като на ТАКСИ, само, че е по-скъпо.
  • 28 Зевзек

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Че то колко хора":

    "Че то колко хора работят в това Горско?"

    Като гледам новините, я има 3-4 горски я няма. И горките излизат невъоръжени, без автомобили срещу катун от 50-60 дървосекачи бракониери.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове