Last news in Fakti

9 Април, 2023 09:21 1 682 31

Виза Недялкова: Политиците нямат отговори, хората лека-полека ще им ги покажат

  • виза недялкова-
  • политици-
  • език

"Дори във времето на социализма руската пропаганда не успяваше да ни убеди в някои неща"

Виза Недялкова: Политиците нямат отговори, хората лека-полека ще им ги покажат - 1
Снимка: БНР

"Без да се усетим, политически коректният език и поведение доведоха до много големи последствия в наши дни. Това вече не е просто да не казваш тази думичка, а други, някакви нови думи. Това вече е вид мислене, което е много повече от просто поведение. Появява се нещо като "1984", има новоговор, има двумислие. Всичко това дойде от подмяната на една думичка с друга. (…) Това за новоговора е много тягостно."

Това каза пред БНР журналистът Виза Недялкова. Според нея "като хора, живеещи в България, ние имаме опит в двумислието и сме се потопили много яко в него".

Много се говори за инфлацията. Сега ни разказват, че тя започна от войната, но започна преди това – от ковида, с голямото раздаване на пари, отбеляза като пример журналистът и направи аналогия с 90-те години.

"Човек има толкова свобода, колкото той иска и колкото той си вземе. Купува се само това, което се продава. Когато бяха 90-те години, фактите бяха на масата, бяха общи за всички и борбата беше не за фактите, интерпретацията беше важна. Това беше голямата битка. Сега има само интерпретации, факти няма, фактите не са общи между хората, които мислят различни неща. Това създава голямата драма на неразбирателството, защото ние тръгваме от различни посоки всеки път, когато заставаме един срещу друг."

"Наскоро пак се заговори за "могъщата руска пропаганда, която ни е промила мозъците". Аз се питам каква е тази мощна, невероятна пропаганда, която е допуснала 60 и няколко процента от американците да смятат, че Втората световна война е била между Щатите и Съветския съюз, около 60% от същите тези американци смятат, че Съветският съюз е хвърлил бомбите над Хирошима и Нагасаки. Това е изключителна руска пропаганда! Дори във времето на социализма тя не успяваше да ни убеди в някои неща", коментира Виза Недялкова и допълни:

"От време на време си казвам – какви са тези европейски ценности? Ами, ние тези неща сме ги приели, само че покрай ценностите имаме ли някакви цели? Какво правим покрай това?"

В предаването "Политически НЕкоректно" Недялкова прогнозира, че "ще се случи нещо и няма да ходим на шести избори". Според нея ПП са избързали с позицията си, за да угодят на своя електорат.

"Голямото време на интелигенцията продължава, както виждам. По желание на интелектуалците ще им дойде акълът и ще кажат – добре, ние сме национално отговорни."

"Партиите победителки – какво им е на едните и на другите? И двете са ориентирани правилно, ценностите еднакви, солидарността еднаква, русофобията еднаква. Драмата е единствено чекмеджето", подчерта журналистът.

В коментар за мълчанието на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след вота и медийните изявления на първите две политически сили, които бяха затворени за въпроси, тя изтъкна, че "всеки го е страх сега да не каже нещо, което може да попречи на някаква бъдеща конструкция".

"Едни хора, които искат да управляват цяла европейска държава и си мислят, че вечно ще грее слънце, ще цъфтят цветя, ще пеят птички и камъните няма да падат от небето. Такава липса на реализъм. Наивност ли е, глупост ли е, какво е това? Май мълчанието показва, че започват да виждат реалността. Нямат отговори. И хората полека-лека ще им ги покажат."

За първи път от 30 г. САЩ са се втренчили в България, смята Виза Недялкова.

"Ние станахме твърде интересни. То се усеща. Те така и Украйна откриха."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честно

    24 3 Отговор
    двуличие !
  • 2 ъгъл

    22 2 Отговор
    Виза /за САЩ/Недялкова: Политиците нямат отговори на тестовете, хората лека-полека ще ги кастват. Ще им покажат средния от трите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    22 2 Отговор
    Те как и ни откриха, така и ще ни закрият
  • 5 пиленце

    29 0 Отговор
    11 000 лева заплата не са малко и депутатити са се насочили натам-към тези суми. Не че им дреме за хората с 504 лева пенсии. И някакви си 70 лева хвърлени ей-така...

    Коментиран от #15

  • 6 Фори

    10 22 Отговор
    За да участваш в политически НЕКОРЕКТНО трябва да имаш военно звание от ДС. Само такива кани Волгов.
  • 7 Отдавна не бях

    14 7 Отговор
    Чел нещо от Виза, много беше популярна преди двадесетина години.

    Нищо ново не казва.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наивник на средна възраст

    25 0 Отговор
    При цялото ми уважение,къде остава претендиращата "разследваща" журналистика.която да е водеща в разкриването на истините и неистините в нащия живот?Остават само претенциите и обоснованото съмнение за овладяната такава.Хубаво е когато се коментира да се дава и личното мнение.Общи приказки и изводи не са необходими никому!
  • 10 "Ние станахме твърде интересни.

    25 6 Отговор
    То се усеща. Те така и Украйна откриха." -Те така и България ще унищожат, както Украйна!?
  • 11 БеГемот

    21 5 Отговор
    Когато изчезнат и последните журналисти от старото поколение ще останат политкоректните мисирки....много по страшно е днес отколкото при соца ,щото тогава хората търсеха премълчаваната истина а днес имат интернет и там няма НИЩО ,а те точно него ,търсят НИЩОТО!!
  • 12 ПСР

    11 14 Отговор
    Как било в САЩ преди 80 години....хайде на опрката "А вие защо биете негрите?",което веднага оправдава милионите,избити от иконите на Виза и съпругът й,Ленин и Сталин.Ами ето я руската пропаганда-след"българина",товарищ Петров,преименувал се на Волгин,сега и тази.
    Само питам,защо потомците и родата на руския поритически и олигаричен елит,твърдо обитава САЩ,Британия,Фпанция,Швейцария и пр.прогнили,западни дестинации?!Що не са в Тула,Томск,Чукотка и пр.прекрасни места,пред и зад Урал?

    Коментиран от #14

  • 13 Наблюдател

    24 6 Отговор
    По времето на социализма, ти беше много примерно чавдарче и комсомэлка, винаги в 1-а редица. Май искаш да се позабравят тия неща....а? Какви хамелеони сте станали всички.....ужас.
  • 14 Наблюдател

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Не само руският елит, но и нашият елит също и този на бившите соц.страни обитават също така САЩ и държавите от ЗАПАДА. На БАЦЕ щерката и разведената му жена къде са? Във САЩ нали? Всичките са така. Хамелеони от класа.

    Коментиран от #23, #26

  • 15 Депутатите от Израждане

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "пиленце":

    Взимат само процент от заплатата си.Другат част я прибира копейкин.
  • 16 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Веселяка":

    Боли ме фура за тебе.
  • 17 Българка

    13 6 Отговор
    Масова истерия, помия, гарнирани с ценични публични лъжи. Мафията иска да овъргаля ПП- ДБ в собствените си далавери, за да обезвери българите, че грабежите ги вършат всички дружно и няма да има справедливи наказания. И как герберите са правилно ориенирани?......Да разбирам ли , че грабежите, рекета, унищожавнето на животи и бизнеси, което вършеха ГЕРБ-ДПС почти 15 години са правилна ориентация?
  • 18 андрюха райчевич

    9 4 Отговор
    Ето я, кой е казал, че я няма. Червените хиени цял живот на държавна хранилка . Тази в целия си безсмислен живот не е свършила за пет пари работа.
  • 19 Аз бре

    16 0 Отговор
    Всички избягаха от клета майка България...
    Дори и тъмнокраките,които и името си немогат да напишат...
    Защо ли?
    Политиците са супер успели,но в техните далавери...
    Мога много да пиша,но е безсмислено.
    И аз избягах от България заради тези "управляващи"
  • 20 Ха ха

    12 6 Отговор
    Резултата на Възраждане расте и ще расте още.Най голяма вина за това имат журналистите .Те се прихласват в измамниците ППДБ,прикриват неудобни факти за тях,подреждат темите и гостите в тяхна полза и отвратиха и настроиха хората да гласуват за Възраждане
    Лъжите за войната в Украйна са също достатъчен повод,като се почне от пличините за нахлуването на Русия и се стигне до ежедневните лъжи за хода на войната.Все Украйна побеждава,а губи от ден на ден територия.Хората добре разбират вредната роля на НАТО и ЕС в тази война,разбират кък накрая ние ще го отнесем и виждат спасение във Възраждане

    Коментиран от #21

  • 21 графоман

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    Избистри малко мисълта, че не се разбира какво е искал да каже автора.
  • 22 Мнение

    8 0 Отговор
    Присъствието, мнението и думите на тази жена са безсмислени и напълно ненужни.
  • 23 ПСР

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Много точно.Защото там било адски гнило.На др.Нинова,синчето къде е?Виза и Андрейчо,що не се заселят в Екатеринбург...Петров/Волгин,може и квартира да им уреди,политически коректно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 българка

    5 1 Отговор
    ГЕРБ нямат ценности, освен ако ограбването и съсипването на държавата не е "ценност" в представите на г-жа Виза !
  • 26 Не си прав 14-ти

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    защото Баце ти е РАЗВЕДЕН и къде ще живее бившата му жена си е само нейна работа. Дъщеря му и внуците му са тук. Нека говорим истината все пак, а не да си измисляме. То и на Киро майка му е в Канада, голямата му щерка също не учи в БГ, ама нали българите мерим винаги с два аршина..
  • 27 Ами да

    4 0 Отговор
    По остаряла е Виза! И ментално!

    Коментиран от #28

  • 28 Стършел

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ами да":

    Да де, ама с многоръкомахащия са си милионерчета от мнооого време! И то точно при тоя лош капитализъм. Абе, тях червеното знаме роди ги и всичките се омилионерчиха, много "умни" хорица!
  • 29 Казуар

    2 0 Отговор
    След падането на живковизма другарката Виза Недялкова агитираше по радиото срещу демокрацията. От друга позиция и пригласяше съпруга умник Райчев.
  • 30 Иван

    1 1 Отговор
    Този комунистически изpoд, от коя миша дупка се появи ?
  • 31 да да

    1 0 Отговор
    ще им подаваме целият .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове