Last news in Fakti

30 Април, 2023 14:54 1 562 38

Радетелят за президентско управление Иво Христов: Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната

  • президентска република-
  • парламент-
  • партии

Една президентска република е много по-устойчива от парламентарната, казва евродепутатът

Радетелят за президентско управление Иво Христов: Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната - 1

Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната. Това каза в ефира на Евронюз България евродепутатът Иво Христов. Според него по-малко вероятно е Румен Радев да избърза с даването на мандатите, но от друга страна ако се забави е възможно предсрочни избори да има по време на летните отпуски през август. Президентът е крив независимо какво ще направи, а реално партиите просто са неспособни да направят това, което трябва за страната и да надмогнат интересите си, коментира още Христов.

"Хората, които са гласували за ПП-ДБ виждат как те в момента бетонират статуквото и говорят с ГЕРБ-СДС, обясни той. Това отново доказва, че е необходима конституционна реформа. Статуквото обединява всички партии, вкопчени в изчерпания конституционен модел, категоричен е Христов. Според него сегашната конституция не може да роди нищо друго, освен уродливи компромиси. Аз считам, че президента е последователен политик, но той не е отварял темата за Конституционна реформа, каза Христов. Онези, които мислят, че Конституцията трябва да се преправи заради президента, въобще не са разбрали смисъла на разговора. Моята идея е, че сега страната затъва в неуправляема фаза. В момента ние се занимаваме с пререканията между Манол Пейков и Костадин Костадинов", обясни евродепутатът.

Според Христов президентската република е много по-устойчива от парламентарната:

Не бих желал да влизам в дебат за възможност за трети мандат на президента, но и да има и да няма, една президентска република е много по-устойчива от парламентарната. Давам пример с Франция, която се тресе от граждански протести в продължение на години. Тези протести ескалират сега. Франция обаче е управляема държава, независимо от това, че Макрон е загубил напълно доверието на своите съграждани.

По отношение на влизането на страната ни в Шенгенското пространство Иво Христов коментира, че именно страните, които ни спират за влизането – Австрия и Нидерландия, имат икономически интереси ние да не сме в Шенген.

Преди години приемането на еврото у нас не беше толкова голяма тема, защото всички бяхме убедени в тази необходимост. Сега обаче бъдещето на самата европейска валута е неясно, коментира евродепътатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    25 15 Отговор
    Да и Фатмака да си тегли по 13 млрд джобни пари и да клони към Изток.

    Коментиран от #22

  • 2 Българка

    21 14 Отговор
    Продажни прокремълски мекерета. Не ни трябва диктаторска еднолична власт. Видяхме как Радев от вдигнатия юмрък преминана брега на мафията. У нас ГЕРБ-ДПС наложиха политиката, че всичко се купува. А да купиш един човек е много по-лесно

    Коментиран от #35

  • 3 о ааа

    15 11 Отговор
    Деса ще.се.разтърти от шопинги. Ще надмине прослувутата Имелда Маркос с безбройните цървули.
  • 4 тцъ тцъ

    23 12 Отговор
    Какъв евродепутат е това мутрофанско мекере.
  • 5 ха ха

    16 12 Отговор
    Трети мандат!?!?!? Това и Баце не си е позволявал да каже... Аман от решетникови наместници.
  • 6 Помагач Манол

    12 6 Отговор
    Щом и аз съм дупетат, егати парламентаризма !
  • 7 Няма да стане

    22 11 Отговор
    Аве рубладжията..ти що стоиш тука да прибираш евро ами не заминаваш за Русия я виж там какъв добър президент имат и всички са обединени в простотията си
  • 8 Тома неверни

    17 11 Отговор
    Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната, заради задкулисието, което владее повечето от тях. Иво Христов явно е евродепутат на Путин а не на България.
  • 9 Бамбука

    15 11 Отговор
    Един президент в България се управлява много по-лесно от един Парламент. Благодарение на разделението на българския народ ( Да благодарим на Русия ) , у нас постоянно има разногласия накъде да тръгнем. И понеже този елемент получава огромна заплата в Евро+ допълнителни хиляди, се чувствам омерзение, какво изобщо прави в Брюксел ? Не съм чул за нито една негова идея свързана с икономически проекти засягащи България. Последователен е в плюенето на страната ни, тази, която го храни. Говори за Нидерландия, за Австрия, но не си е направил труда дори една тяхна програма за морски/речен трАнспорт да покаже в НС, където ще остането удивени, какво тези страни са постигнали - БЕЗ ДА СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
  • 10 Пффф

    14 11 Отговор
    Поредният "Многознайко" без покритие.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Връщане на ЗЗД от 1924 до 1944г

    11 6 Отговор
    и забрана на всички партии!
  • 13 От 11- изтритият

    3 1 Отговор
    Ясно, повече не е необходимо да се правиш на нещо!
    Нищото си е нищо, а ти си млад ерген и си търсиш баба софиянка!
    Аз те изтртивам, че ми писнаха някакви никаквци да ме оценяват!
  • 14 ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.

    12 8 Отговор
    АКО СИ ОБРАЛ ЧУЖДА ФИРМА С МИЛИОНИ - СТАВАШ ЗА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР, АКО СИ КРАЛ ПО-МАЛКО ТЕ НАЗНАЧАВАТА ЗА ШЕФ НА НАП, АКО СИ КРАЛ МНОГО И СЕ КРИЕШ В ДУБАЙ - РЕДИШ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, АКО ЛЪЖЕШ ЧЕ НЕ СИ КАНАДЕЦ - СТАВАШ ЗА ПРЕМИЕР, АКО СИ НАСКО - СТАВАШ ЗА МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА, АКО СИ ГЕЛОСАН - НА СПОРТА!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 съветник от Съветския съюз

    17 7 Отговор
    На този трябва прокуратурата да му образува наказателно дело за противоконституционни действия.Неговата цел е подмяна на държавното управление- от парламентарна форма- в президентска, явно по нареждане на Москва.Личи му и на семплата, но хитра и коварна физиономия-лукав, арогантен, типичен руски възпитаник.
  • 17 Бай Тошо се завръща

    8 6 Отговор
    Интересно, как ще коментира радетелят за президентска република, ако народа(т.е. 80 те процента🤣) вземат, че гласуват например за Боко, или подобен нему и го изберат🤣! Питайте ги тези президентски застъпници, какво ще отговорят?!🤣🤣
  • 18 Иво Глистов

    14 5 Отговор
    Този е гола вода, но опасен тип. Тласка държавата към президентско управление.Потрива доволни ръце от хаоса и липсата на съгласие.А уж съветва дъргжавния глава!
  • 19 Мурзилаж

    12 6 Отговор
    Лeke. Пълно.

    Коментиран от #21

  • 20 Тенекеджиев

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Пффф":

    Празно тенеке, дърдорко, за пет пари не е свършил работа през живота си, а дава акъл и то не на кого и да е, а на държавния глава. Срам и позор!
  • 21 Терминал 2

    8 6 Отговор

    До коментар #19 от "Мурзилаж":

    Неприятен тип. Какво ли съветва президента? Затова сме на това дередже.
  • 22 Вижте Русия 🇷🇺

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":



    Вижте във видеото колко зле е Русия след 11 пакета санкции. Хората умират от глад по улиците, ходят голи и боси, просяците са навсякъде, всичко се разпада... Или не съвсем?
    😉



  • 23 абсолютна монархия

    6 4 Отговор
    Ама дайте направо една абсолютна монархия, още по-устойчива ще е! Какво си губим времето с някакви демократични достижения на обществото
  • 24 666

    11 8 Отговор
    Нали това беше целта на преврата. Партиийте на Радев да блокират парламента след избори и да ни докарат до "идеята" за Радева република. Това би означавало да подарим България на мафията. Ще бъде много по добре да се закрие ненужното президенство и така ще запазим демокрацията и държавата от лапите на путинските слуги.
  • 25 Сатана Z

    8 5 Отговор
    “Интереса клати феса” ,казал Иво Христов на избрания с 17% от гласовете на българските избиратели Мунчо.
    Утре ще поиска и доживотен мандат на Радев и кохортата му.
    Бегай у лево с 200 ,че ми писнА от номерата ви.
  • 26 ПУТИН

    2 6 Отговор
    И ЗА ПРЕЗИДЕНТ ИЗБИРАМЕ БОЙКО РАШКОВ? ИЛИ ДРУГА ДАМАДЖАНА...
  • 27 Ламбо

    4 5 Отговор
    Много правилно , поне ще храним един , а не 250 плюс слугите им .

    Коментиран от #32

  • 28 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 4 Отговор
    Представям си президента На република начело с:

    Зельо Зелев или пък начело с
    Гоце Ченге-Донодников или с
    Льотчик Пирински

    Или пък президентска република начело с Разбийко Тикваров Еднокнижников.

    Коментиран от #29

  • 29 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Представям си президентска република начело с:

    Зельо Зелев или пък начело с
    Гоце Ченге-Доносников или с
    Льотчик Путински

    Или пък президентска република начело с Разбийко Тикваров Еднокнижников.
  • 30 НЕМА ОРА ИЛИ НЕМА ПАРИ?

    5 4 Отговор
    ЩО НЕ ХВЪРЛЯТЕ ЯЙЦА, РИБА И ДОМАТИ БЕ? ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ И ВЕЧЕ СТЕ БОГАТИ? ИЛИ ЧЕРЕПА ВИ СПРЯ "ДНЕВНИТЕ /РЕВОЛЮЦИОННИТЕ/"?
  • 31 НЯКОЙ

    3 2 Отговор
    "Хората, които са гласували за ПП-ДБ виждат ...." Пак някой говори от наше име и спекулира с истината ! Много нагаждачи в тази нещастна България ! И докато истинските радетели за просперитет на държавата са атакувани от всички страни от фалшиви "патриоти" и народът продължава да проспива шансовете си, така ще стоим на начална точка "А" и няма да мръднем от нея, освен към точка "0" !

    Коментиран от #37

  • 32 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ламбо":

    В грешка си, то сега като нищо не прави президентството храни още над 100 червени търтея на държавна заплата. Ако направят президентска република ще назначи още 1000 братко и братко, и кака, и вуйчо, и леля, и стрина, и шуранайката ... да му помагат
  • 33 Чалгар

    7 3 Отговор
    А мерси! Зелени чорапи рубладжии.
  • 34 Ван дер Любе

    2 2 Отговор
    Румен Радев показа нагледно, че една президентска република може да е по-корумпирана от каквато и да е друга система за управление. Нещата опират преди всичко до личностите и при президентската република е само едно лице. И представете си че, някой от Борисов, Станишев, Доган, Пеевски, Трифонов, ПКП, Биков, Влади Горанов, Менда, Цецка, Цветанов стане президент. Какво крадене ще падне. Смехория е да се говори за трети мандат на Радев. Поне едно положително нещо да е направил? Като цяло нещата опират до върховенството на закона. Ако имаше такова и Борисов, Горанов, Менда, Станишев, Пеевски, Ники Василев, Костов си бяха понесли отговорностите и специално Борисов беше в затвора за нанесените щети на България, включително и загинали хора от неподдържането на инфраструктурата. Там е разковничето. Погледнете Русия и резултатът от президентското управление, толкова голяма и богата на ресурси държава, затънала в тресавището на кражбите и злоупотребата с власт. Значи има нещо друго.

    Коментиран от #36

  • 35 Каква полза имаш

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    да се продаваш и да удряш дъното с лъжите на мафията зад ПП и ДБ? Гнусна работа!
  • 36 Пропуснал си

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ван дер Любе":

    кирил петков лъжеца и асен вссилев крадеца! Да не би да спонсорират лъжите и бозътъ?
  • 37 Ако виждаха

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "НЯКОЙ":

    нямаше да са стадо, водено с лъжите на лъжеца кирил петков и мафията зад него!
  • 38 Гого

    1 1 Отговор
    Иво Христов беше умен мъж......... Обединяват ли се КРИМИНАЛНИ престъпници с НАЦИОНАЛНИ предатели за ДОБРОТО НА НАРОДА ?????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове