Last news in Fakti

4 Май, 2023 11:40 1 875 51

Ангел Джамбазки: Тази Македония никога в ЕС!

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • северна македония-
  • люпчо георгиевски-
  • обвинение

Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите

Ангел Джамбазки: Тази Македония никога в ЕС! - 1
Снимка: БГНЕС

"Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство". Това заяви съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки идва във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението „Иван Михайлов“.

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел Джамбазки подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора, заради тяхното самоопределение, уточняват от ВМРО.

Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив - има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин, изтъква още съпредседателят на ВМРО в писмото си до Европейската комисия.

От ВМРО припомнят, че българският културен клуб „Иван Михайлов“ официално отвори в Битоля на 16 април 2022 г., а на 4 август мястото беше обискирано. В това време скопските власти придвижиха законодателна инициатива, която е целенасочена атака срещу българските организации и клубове и е приложена само и единствено срещу тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    17 8 Отговор
    “Националистическите” партии - тези в България, и тези в РСМ, играят една много елементарна игра: постоянно правят националистически провокации в родината си, и след това "съседската” такава ги използва, за да настройва България и РСМ една срещу друга. Играта е "измислена" от руснаците още със самото създаване на РСМ в рамките на бившата Югославия и има за цел напълно да изличи всякакви български културни и социо-икономически влияния на България в РСМ. И двете групи партии са създадени и подчинени косвено на Кремъл. Разпознават се по това, че кресливо се самоообявяват, че те са “защитниците” на “националния интерес и ценности”, докато търсят поредната “акция” от другата страна, от която да се “активизират”. Назоваването на тези клубове с тези конкретни имена е точно инициатива на ВМРО в България ТОЧНО с тази цел - да даде възможност на другата ВМРО и всички зад нея да развихрят анти-българизъм, част от който са и нападенията над самите клубове или техни дейци. Не виждате ли какво се случва? Целта на руснаците е изпадане в спирала на омраза и продължаваща конфронтация. От българска страна конкретно им съдействат всички проруски партии с тяхната реторика на "национализъм", а всъщност изцяло насочена към НАСЪСКВАНЕ на двата народа един срещу друг.

    Коментиран от #5, #12

  • 2 За сиренето кажи!

    21 2 Отговор
    От твоята умрела Македония никой не се интересува!
  • 3 честен ционист

    11 4 Отговор
    Джабазин, Макарон замени България за Македония в ЕС. България поема към СССР2, или Арабската лига, който откоято страна на Стара планина е.
  • 4 Много е важно...

    8 3 Отговор
    Да сме в азиатската сфера на влияние...щото когато си полуграмотен никой нормален не ти плаща, но за пещерен патрЕотизъм трохите са гарантирани !
  • 5 Много точно и вярно !

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Отделно има и гъделче за Ганьо...с лозунги от рода БГ на три морета, Сан Стефано, и ред други.
  • 6 Джамбазки

    8 2 Отговор
    Прав си за всичко казано но като знам че си пияница малко звучиш неадекватно.
  • 7 Сесесере

    8 0 Отговор
    В македония не случайно има музей с восъчна статуя на ленин- признателни са на създателите си

    Коментиран от #9, #22

  • 8 Тошко

    11 3 Отговор
    Буди недоумение защо никой от нашата държавица не излезе и не каза нещо в защита на този човек.
    Такова робско примирие, спокойствие и тишина цари, че никой вече не се впечатлява и не очаква нещо друго.
  • 9 Макето

    6 17 Отговор

    До коментар #7 от "Сесесере":

    Македонска държава е имало още мнооого преди твоите псевдо прародители да стигнат до Онгъла. След това са претопени до появяването ти.

    Коментиран от #13, #17, #27, #32

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз.....

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Въпроса е дали някой вниква и осмисля написаното от Вас!!!
  • 13 Никола Стефанов

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Макето":

    Македонска държава е имало със столица Филипопол /Пловдив/, а Скопие е била провинция. Които забравя род и родина и сее омраза нищо добро не го чака.

    Коментиран от #15, #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Макето

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Никола Стефанов":

    Столицата е Пела, Филипополис ви го е направил, за да имате нещо хубаво и Вие.

    Коментиран от #18, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🤣🤣🤣🤣🤣

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Макето":

    Как съй казвала тая македонска дръжава ощи преди да ний нямало
  • 18 Лудия

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Макето":

    Епа у архивите у Ватикана друго пишуват . Ама те и поповете там са подкупени български шувинисти ,нале?

    Коментиран от #24

  • 19 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Макето":

    Както казах, нямаме образовани политици с топки. Иначе Ньойският договор изтече. В Гърция още говорят на български старите хора край Кавала и Солун, общувал съм с тях и се разбираме, въпреки архаичния български, който говорят - стиска ли ви да признаете, че има българско малцинство в Гърция? На нашите политици не им стиска да го поискат. Те с макетата не могат да се оправят. Но някой ден и до вас ще стигнем и ще си защитим интересите. Пък вие си имайте ф-ките. Турция ви взе античната Гърция и вие се настанихте на наша земя. Беломорието си беше Българско.

    Коментиран от #25

  • 20 Гочо

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ТаУмВзе":

    Нали си знаеш че нищо не става от теб....ставаш само да тролиш...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Скопие

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сесесере":

    Лажеш!

    Коментиран от #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Скопие

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Лудия":

    Точно. А ти, дали знаеш што пишува?

    Коментиран от #34, #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 И ако дръжки

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Макето":

    Между първата и втората 2000 години я е нямало!

    Коментиран от #31

  • 28 А ти общо имаш?

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Макето":

    Македонски знаеш ли бе вардарски?
  • 29 Дончо Дончев

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Скопие":

    А бе Дончо, какъв македонец си ти бе? На врата ти пише " "mynkeidonec made in Tito"!

    Коментиран от #30, #36

  • 30 филип немтур

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дончо Дончев":

    Патриотизмът е последното убежище на негодника . Не случайно патриоти(чари)те от двете страни на Осогово са бивши комунисти ( интернационалисти ) трансформирани в шовинисти-хомосексуалисти , обслужващи интереса на Москва в полза на Велика Србиjа !
  • 31 История

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "И ако дръжки":

    И България от 1300 години 500 е под турско и 200 под Византийско… така че: по-добре си мълчи…….. да не разсееш съмненията!

    Коментиран от #35

  • 32 история

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Макето":

    Имало е, но само за 200 години преди 2100 години.Македоните известни също като антични или древни македонци, са населението на изчезналата антична държава Древна Македония, възникнала на Балканите и установила господство над Древна Гърция, Древна Тракия, Древен Египет, Персийската империя, Бактрия и др. в ІV в. пр. Хр.
    Според някои историци това е народ, образуван при налагане на името на Македонското царство над преобладаващата бригийско – тракийска маса, смесена с илири, пеони, дорийци и еолийци (последните две народности са едни от съставните части на елините, а пеоните имат тракийски произход), или дори още едно от тракийските племена. Съвременните им древни гърци не са приемали македоните за „елини“ и техните царе и както посочва Демостен, те са смятани за варвари
  • 33 история-

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Скопие":

    Не лаже, защото:Югославските комунисти са успели да използват коминтерновския мерак за прекръщаване на народите и индиректно чрез Димитър Влахов и поляка Валецки прокарват решението от февруари 1934 г. за македонците като отделна нация. Петата партийна конференция в Загреб (19-23 X 1940 г.) доразвива тази идея. В докладите на Йосип Броз Тито и Едвард Кардел и особено в доклада на Моша Пиаде, представен под формата на тезиси от Милован Джилас, вече се говори и за македонска нация.

    Коментиран от #39

  • 34 история

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Скопие":

    Е па знаем, що пишува в Битолските и в други северомакедонски градове в архивите:Битолският надпис от времето на цар Йоан Владислав (1015 - 1018г.) - последния цар на Първото Българско царство.
    "През лето 6523 /1015г./ от сътворението на света, обнови се тази крепост, зидана и правена от Йоан, самодържец български, с помощта и с молитвите на пресветата Владичица, наша Богородица и чрез застъпничеството на дванадесетте върховни апостоли.
    Тази крепост бе направена за убежище и за спасение, и за живота на Българите.
    Започната бе крепостта Битоля през месец октомври в 20 - ти ден и се завърши в месец (....) в края.
    Този самодържец беше Българин по род, внук на Никола и на Рипсимия благоверните, син на Арон, който е брат на Самуил, царя самодържавен и който двамата разбиха в Щипон гръцката войска на цар Василий, където бе взето злато (...),
    а този (...) цар разбит биде от цар Василий в годината 6522 /1014г./ от сътворението на света в Ключ и почина в края на лятото."
    СевернаМакедония, NorthMacedonia bitola
    През 2006 г. при изготвянето на туристически каталог на Битоля, Френското консулство в града, спонсориращо събитието, използва за корицата илюстрация на артефакта, което предизвиква реакцията на местните власти и спиране на каталога от печат, поради факта, че надписът съдържа думата „български“ на няколко места

    Коментиран от #41

  • 35 история

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "История":

    Да! Въпреки тези историчедки факти българите са се запазили и християнската вяра, и език , култура, история, родословие!!! Моите баба и дядо бяха бежанци от беломорието. Напуснали са родните си места, защото са българи, и не са искали да се погърчат. Брата на дядо ми е останал в Гърция и са се отказали дори и от българския език. Но сега като им ходихме на гости на братовчедите на баща ми, разговаряхме на български.
  • 36 Скопие

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дончо Дончев":

    Прво научи литературен бугарски, па после литературен англиски - вака си само смешен и неук.
  • 37 история

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Скопие":

    Надписът за дарението на Константин Мишайков
    Мѣстото за въздигането на …ца-та (българска – изтрито) цьрква тука, на Параклисътъ на (изтрито) и на мъжкы и дѣвическы училища, на свѣщарницата и на книгопродавницата чиито зданія-та сѫ народны, купиго сь свои пары приснопаметныйтъ докторъ Константинъ Мишайковъ, отъ село Пътеле, Македония, и го подари на (българския – изтрито) въ Битоля народ който признава духовно БЪЛГАРСКѪТѪ ЕКЗАРХІѬ. За вѣчна негова и на домочадіе-то му паметь въздигнѫ се тази плоча при екзархуването на блаженѣйшаго Антима 1-го. Бытоля 25 Мартъ 1876.
    Битолският надпис е възрожденски български надпис от 1876 година. Намира се на умишлено повредена мраморна плоча в гробищата на църквата „Рождество Богородично“, като споменава името на основния благодетел на църквата д-р Константин Мишайков. Надписът е ценен паметник за миналото на Битоля и Битолската българска община. Плочата е демонтирана и увредена от югославските власти
  • 38 история

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Скопие":

    Данни от официалната турска статистика за облика на Македония по национален признак, потвърдени от изследванията на големия познавач на Македония Васил Кънчов. Според тези данни към 1900 г. в Македония, взета в географските й граници е имало:
    българи--1 181 336; турци- 499 204; гърци--228 702; албанци- 128 711; власи-цинцари--80 767;
    -евреи- 67 840;цигани--54 557; разни-17 107 (между които 700 души сърби) ВСИЧКО:-2 258 224 души.
    По сръбската статистика на Стефан Веркович от 1889 г. българите в Македония –са близо 68%.
    По френската статистика от 1904 г. – близо 53%; По германската статистика от 1906 г.– над 60% ВМОРО изнася данни от 1905 г. за по-голям процент на българите в Македовия – близо 56% В турската статистика се дават данни и за български училища, български учители, за български църкви.
    Основни и прогимназиални училища в Македония през 1900 г.–1 132 с 63 774 ученика и 1 776 учители.
    Средните български учебни заведения са били 9 с 1 700 ученици и 108 учители.
    Български църкви и параклиси – 1 294 с 1 132 български свещенници.
    Официалната турската статистика показва, че и по време на балканските войни /1912-1913 г./българите в Македония са били около половината от населението, въпреки изселванията в България след Илинденско-Преображенското въстание.
    В НИТО ЕДНА СТАТИСТИКА НЕ СА ПОСОЧЕНИ / ЗАПИСАНИ/ ЖИВЕЕЩИ МАКЕДОНЦИ В ГЕОГРАФСКИТЕ ГРАНИЦИ НА МАКЕДОНИЯ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 история

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Скопие":

    Уникални документи от ХІХ в. громят всички претенции за македонска историческа идентичност
    Човечеството отдавна е търсело начин да удостовери истинността на даден текст и така се е достигнало до изобретяването на печата. Според Тълковния речник удостоверяващият или гербов печат е инструмент за заверка на правдивостта на един документ. Нашите предци добре са знаели това и по тази причина в средновековната българска държава аристократите са имали лични печати. Българските царе пък скрепвали своите грамоти със златни печати (хрисовули), без които документът за дарения на манастири и селища бил невалиден.
    „Македонските българи през турското робство си служели било с лични, било с дружествени печати. Надписите на печатите били на български, гръцки или на турски език, а понякога едновременно на две езика. Не са редки случаите, когато българите си служели и с отпечатване на натопен в мастило палец върху съдебни актове, договори и просби.
  • 41 Скопие

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "история":

    Како за претходниот, исто така и за тебе - далеку е сонцето другар.
  • 42 история

    1 0 Отговор
    Гръцко-българската църковна борба и отпорът на българите засилиха у българите още повече тоя навик. Българските църкви, монастири, църковни общини и еснафи захванаха да се именуват „български” и на своите печати. Това говори за събуждането и закрепването на националното чувство у македонските българи.
    Така, още в 1817 г. българските шивачи в Солун се сдружават в един еснаф, който се именува в тяхната кондика:
    Еснавъ терзıи бугарски у Солунъ.
    Жителите на Велес в 1845 г. вече си имат училищен печат, на който се чете:
    Велешкото българско училище, 1845.
    От същата година е и печатът на училището в с. Бошино до Велес:
    Печатъ: Башовското българско училище, 1845.
    Прилепските шивачи строят в 1867 г. крило в Трескавечкия манастир и поставят над вратата надпис:
    Иждивениемъ болгарскиот терзийски еснафъ, 1867.
    От същата година българските хлебари-симитчии в Битоля си правят печат на български и на турски език:
    Битоля+български симитчийски еснафъ, 1867 (тур. Битоля де булгар симитчи еснафи).
    От 1860 г. е печатът на кръчмарския еснаф в Прилеп с надпис:
    Еснавъ анджийски, български.
    Печатът на битолския български папукчийски еснаф от 1870 г. е с надпис:
    Болгарски еснафъ папукчии, 1870.
    А ето и някои печати на български общини и читалища:
    Блъгарска цръковна община в Солун.
    Печатъ на Щипското общонародно блъгарско духовно правление, 1969.
    Паланечка българска черковна община, 1869. (Крива Паланка – Н. О.)
    Воденска българска община, 1870. (Воден, дн. Едеса в
  • 43 история

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Скопие":

    Защото нямаш исторически доказателства, поста ти е изпълнен с обвинения и обиди. Това говори за вашата северомакедонска слабост и наглост.
  • 44 история

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Скопие":

    Българско читалище в Воденъ, 1870.
    Ваташа булгарцка црковна опщина 1884 г. (Ваташа, дн. В Гърция – Н. О.).
    Прочутия „Мемоар на българските църковно-училищни общини в Македония” от 20 май 1878 г. Това е протестно обръщение на македонските българи към Великите сили с искане за прилагане на Санстефанския договор и присъединяване на Македония към новосъздадената българска държава. В този апел слагат подписите си представителите на 21 български общини и просветно-културни дружества от всички краища на Македония. Срещу тях са отпечатаните с мастило печати на съответните организации. На повечето съзнателно е отбелязана националната идентичност на притежателите им:
    Печатъ на Скопското българско общество, 1870; Печатъ на Прилепската българска община; Печатъ на българската община въ Битоля, 1870; Печатъ на Неготинската българска община, 1871; Печатъ на Гевгелийската българска община, 1871; Печатъ на Кукушката българска община; Печатъ на Солунската българска община; Печатъ на Тетовската българска община, 1869; Печатъ на Кумановската църковна община, 1870; Печатъ на Неврокопската българска община; Печатъ на Щипската българска община, Кюстендилска епархия; Печатъ на Сярската българска църковна община; Печатъ на Драмската българска църковна община.
    Ето това е голата и неприкрита истина за демографската картина в Македония през ХІХ в.
  • 45 история

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Скопие":

    Така нареченият македонски език е функция на така наречената македонска нация. Която пък е издънка на македонизма.
    Негов баща е сръбският политик Стоян Новакович. В края на XIX век той го готви за задушаване на българщината и сърбизиране на областта.
    "Тъй като българската идея, както е известно на всички - пише Новакович, - е пуснала дълбоки корени в Македония, аз мисля, че е почти невъзможно да бъде разколебана, изнасяйки срещу нея само сръбската идея. Тази идея, страхувам се, няма да е в състояние сама да изтласка българската и по тази причина на сръбската идея ще й бъде нужен някакъв съюзник, който да е твърдо срещу българизма и да съдържа в себе си елементи, които могат да привлекат народа и народните чувства, отделяйки го от българизма.
    Този съюзник аз виждам в македонизма, или в разумни граници отразяване на МАКЕДОНСКИЯ ДИАЛЕКТ и македонската специфика. Няма нищо по-противоположно на българските тенденции от това - с никого българите не могат да бъдат в по-непримиримо положение, отколкото с македонизма", категоричен е балканският хитрец.
    В тази посока - продължава да умува Новакович, - ми се струва най-необходимо съставянето на един специален буквар на македонски диалект за Македония. В този буквар трябва с македонския да се съедини сръбският буквар, но така, че македонският да е две трети, а сръбският една трета, при това във втората му половина. Букварът трябва да се напише със сръбския правопис и с внимание за добра транскрипция на македонския
  • 46 история

    1 1 Отговор
    Сензационнен документ от 1945 г.,в който се дават указания за създаване на "служебен" македонски език.Оригиналът се съхранява в градския архив на Битоля. В съдържателно отношение неговият текст е двусъставен. Сърцевина на информацията е Писмо № 2625 от 6 май 1945 година, подписано от министър председателя на ФНРМ - Лазар Колишевски и министъра на просветата – Н. Минчев. А втората част съдържа указания на просветното министерство в Скопие как точно да се изпълнява правителственото постановление:Решението с № 347 от 21.V.1945 РЕШЕНИЕ: За македонска азбука
    Чл.1
    Македонската азбука има 31 буква. Тие се:
    Аа, Бб, Вв, Гг, Дд, Ѓѓ, Ее, Жж, Зз, Ѕѕ, Ии, Јј, Кк, Лл, Љљ, Мм, Нн, Њњ, Оо, Пп, Рр, Сс, Тт, Ќќ, Уу, Фф, Хх, Цц, Чч, Џџ, Шш
    Италиански букви
    /тук е изписана италианската азбука/
    Чл.2
    Овое решение влиза в сила от денот на .......................................
    Следва описание и значение на новите букви, взети от италианската азбука
    Запознаването със съдържанието на този оригинален документ води до следните изводи:
    Първо, в науката е доказано, че на 2 август 1944 г., в манастира „Прохор Пчински“, на първото заседание на АСНОМ (Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония - бел. ред.) е издаден декрет за създаването на „служебен“ македонски език, който „да влегуе веднага во сила“. В резултат, за една седмица (от 23 ноември до 3 декември 1944) 10 учители, 1 поет и 1 политик решават как да изглежда новата „македонска азбука“ - графичната
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 джабаз

    1 0 Отговор
    Джамбазки Македония е много години е била по тези земи докато ханъ Кубрат играеше футбол в таша.ка на бащата си по турско тези земи са се наричали Македония и Румелия не имало никаква България анадун му кюпек
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове