Last news in Fakti

12 Май, 2023 15:38 2 277 35

Поли Паунова за процедурата срещу Иван Гешев: ВСС действа по свирката на ГЕРБ и ДПС

  • иван гешев-
  • оставка-
  • отстраняване

Решението предстои да бъде взето

Поли Паунова за процедурата срещу Иван Гешев: ВСС действа по свирката на ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Това е пълното признание как ВСС действа по свирката на ГЕРБ и ДПС. Съвсем разобличаващо.

Така журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова коментира във "Фейсбук" предложението на шестима членове на Прокурорската колегия от Висшия съдебен съвет (ВСС) за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Те мотивираха искането с тежко нарушение от Иван Гешев на служебните му задължения.

"Така по политическа команда ще избере и следващия Гешев", прогнозира Поли Паунова.

Припомняме, че вчера (11 май) номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел обяви, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, е да внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт.

Припомняме, че днес, 12 май 2023 г., в деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС) е депозирано предложение от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Стоименов Гешев.

В документа се предлага Пленумът на Висшия съдебен съвет да установи основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, а именно: тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    47 1 Отговор
    Абсолютно вярно!!!
    ГЕРБ и ДПС искат да изплакнат очи, за пред народа, за да могат да създадат нова коалиция - коалиция "Магнитски"

    Коментиран от #2, #29

  • 2 Софиянец

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Премиер - Мария Габриел, първи вицепремиер - Владислав Горанов, втори вицепремиер - Дилян Пеевски; трети вицепремиер - Румен Овчаров

    Коментиран от #11

  • 3 Всичко е

    30 1 Отговор
    прах в очите на хората! Пионката Гешев ще бъде заменен от друга пионка!
  • 4 Версачето

    10 2 Отговор
    Важно е Поли Пантев кво би казал в случая...
    Немаше да се хареса на много!
  • 5 И кой

    24 2 Отговор
    ще го замести ? Сарафов ! Все едно и също !
  • 6 УРА,, Ура

    24 1 Отговор
    За да опазят Пеевски ще горят бушони. Гешев е първия. Пожарникарят да му мисли.
  • 7 Конспиратор

    7 2 Отговор
    Идеалния главен прокурор за овладяната страна е онзи, когото всички престъпили (или готвещи се да престъпят) закона, мразят и правят всичко, на което са способни, за да го уязвят и отстранят, щом не могат да сключат споразумение ("законно" или търговско) с него.

    Коментиран от #33

  • 8 Бамбука

    19 1 Отговор
    Първа серия е в ход, но серияла не свършва дотук. Във втората серия Габриел ще се опита безуспешно да привлече ПП/ДБ, в трета Герб и "хартиената" клика ще се опитат да съставят кабинет, но поради нова изнесена информация от страна на стария/ все още действащ главен, опита ще се окаже неуспешен. Четвъртата серия ще започне с провала на ПП/ДБ да съставят кабинет, срещащи упоритата съпротива на "хартиената" клика. Пета серия, отиваме на нови избори съпроводени с лицемерни сълзи от страна на Слънцето, колко много се е старал, но пак не са го разбрали.

    Коментиран от #19

  • 9 Жорж Ганчев

    7 1 Отговор
    Нашите близки юристи, като ги махнаха станаха адвокати. Тя и нашата, накараха го 1984,ако станеш член на бкп ще те направум председател на район съд. Стана член, защото др страна бе от фашистки род, 1989 го освободиха, свърши им черната работа и го освободиха. С всички постъпват, с еродирани и прости. Живи и здрави сме, благодарим на Бога. Не само Гн Гешев, а и Цацаров и преди Цацаров, но отзад тях, ако ви напиша какви ви вършеха родителите им, гл счетоводители. Крадяха по живково и купуваха земя в града, продадоха една част от земята, на турски граждани и си купиха в Гърция хотел, и, за милион. Те си имат добри адвокати. Винаги се е крало, преди 1944,след 1944, след 1989. Богатите, другите да мрат. На цацаров жената първата, приятели. Живи и здрави бъдете.
  • 10 Прокурор

    20 1 Отговор
    През цялата си следосвобожденска история България най-много е страдала от ренегати. Тези мижитурки след освобождението се писаха за поборници, след 9 септември аз активни борци, след 10 ноември за баш демократи, така и сега тези които крепяха Гешев и той ги крепеше стават най-върлите антигешевисти. Какъвто е вождът им Боко, такива са и те следвайки "светлия" му пример!

    Коментиран от #18

  • 11 ДДРОнег

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    А, владигоранов не го познаваме, кой е тоя, никога не сме го виждали ?!

    😀😀😀😀😀😀😀😀
  • 12 файчо

    4 1 Отговор
    За свирката трябва да питат мистър Уйлям Джеферсън Клинтън. Нали още е в Бългерията?
  • 13 Реалист

    10 1 Отговор
    ВСС действа по свирката наа Козяк по тази свирка играят и ГЕРБ И ППДБ. Гешев в България няма да се върне трябваше и постановка на говедарите за да му дадът убежище като защитен.
  • 14 Хахаха

    6 1 Отговор
    Борбата е за кокала. Гражданска прогноза. Има ли ковчези достатъпно, чакаме. И чорбаджиите да платят масрафа. Може без къпане, ще сковем освен ковчег, на каруцата и в детето заровени
  • 15 Шерлок

    7 1 Отговор
    Уж атентата,исканата оставка, посещенията в САЩ всичко е вързано.
  • 16 Никой

    5 2 Отговор
    Би.Би. ще назначи министър на правосъдието в правителството на д-р Мария Гаргамел защото ТЯ надали познава по достоен . ТЯ надали познава и другите си министри,но Би.Би. ще я улесни. На него винаги може да се разчита, е сега КТБ, Гешев,Черепа, Влади,Менда,Цецка,ПКП,Румито Ченалова,Барни Ръбъл, да не забравя Фидосова, те са друга бира. Списъка е дълъг.
  • 17 Наблюдаващ

    3 4 Отговор
    Нима забравихте Живков, имало е мафия и ще я има, но трябва много да си живял, за да коментират, младите платени тролове. Народа е потърпевш, както винаги. Какво да стори гн Гешев, ако знаете отдолу, как са навързани комунистите в краденето, малко поутихнаха, чакат и виж пак са се присламчили към следващото управление.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кръвнина за три поколения

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бамбука":

    Аз също смятам, че сериалът ще е такъв и, съответно, за идиоти.
  • 20 ПСР

    12 1 Отговор
    Кога се прибра Неделчева в БГ,кога рече,че ще маха Гешев и за 24 часа,хоп,нещата й се случват!Голям талант,голям политик!Що народ години наред висеше по улиците,викаха,протестира,ама всуе,а сега...Прокурорски трудови колективи,също на мига се вкючват в Революцията-своята гореща и искрена подкрепа изразяват Червените тоги от Софийска Апелативна с писмо до ВСС.Очакват се и др.тем подобни.НЕделко от ПИК,също ще преживее катарзис и Гешев вече нЕма да е радост.А бат Бойко,освен велик футболист,май ще се окаже и гениален,скрит шахматист.С една гола царица,шах и мат!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    6 1 Отговор
    Тъжно е, все едно сме ние на мястото на Него. Злодеите трудно биха се забравили. Гешев изгоря, но да са живи и здрави, има две деца.
  • 23 анонимен

    4 3 Отговор
    Дали няма Борислав Сарафов да е новият прокурор?
  • 24 Алоу Паунова

    6 2 Отговор
    Бай Иван настъпа мотиката с нексо
  • 25 пери

    9 0 Отговор
    А бе тия от ВСС нали са с изтекъл мандат? Как така ще искат оставката на Гешев и ако я гласуват, това легитимно ли ще е или пак прах в очите на обществото? За един приятел питам...
  • 26 Бай Онзи

    11 0 Отговор
    Премахване на длъжността главен прокурор , и всички прокурори свързани с герб дъпъсъ и бсп-на съд !!!
  • 27 Вълк единак

    11 0 Отговор
    Маневра за пред публиката (ала-борисов). Ето свалихме Гешев! Само че ще го заменят с друг послушен прокурор.
  • 28 Ах мъкааа

    3 2 Отговор
    Жълтопаветния дебилитет скърби за Гешев!Това е някакъв катарзис що ли?!
    Колко се мъчихте и ризи късахте чак се нааквахте от напъвани и не можахте нищо да направите и сега хоп май ще го махнат без ваше участие,ах какво жълтопаветна мъка!Сега разбрахте ли че и чеп за зеле не става от вас!
  • 29 така така

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Само че, няма да им се получи!!
  • 30 Магдалинчев

    3 0 Отговор
    Само мен да не пипат.
  • 31 дон

    3 0 Отговор
    Балкани тъжна работа. Дано клоунът с каскет да извади някое от разследванията. Така и така е вече изсран в канала, поне да не отиде сам.
  • 32 Минева

    3 0 Отговор
    И тая свирка ще и дойде времето. Няма все да бучи
  • 33 НЯКОЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Конспиратор":

    Само г-н Бойко Рашков може да изпълни тази мисия ! Бойко Борисов като чуе името му и се .... и останалите от крадливата тайфа ГЕРБ/ДПС !
  • 34 Демократ

    4 0 Отговор
    Всичко е от ясно по-ясно - мафията непрекъснато доказва, че си има държава. Докога обаче народа ще търпи съдбата му и тази на държавата да бъде в ръцете на ОПГ - организирана престъпна група.
  • 35 Цуца

    0 0 Отговор
    Поли ”откри топлата вода”?! Аман от пишман коментатори
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове