Last news in Fakti

15 Май, 2023 13:47 1 952 22

Ясен Тодоров: Взривът срещу Гешев е поставен да убива. Мотивите за исканата ми оставка не отговарят на истината

  • ясен тодоров-
  • взрив-
  • иван гешев-
  • убийство-
  • оставка-
  • истина

Израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”. Той е високопоставен висш офицер от израелски специални служби, уточни Тодоров

Ясен Тодоров: Взривът срещу Гешев е поставен да убива. Мотивите за исканата ми оставка не отговарят на истината - 1
Снимка: БГНЕС

Взривът срещу кортежа на Иван Гешев е бил "атентат, терористичен акт, опит за убийство - категорично взрив, поставен да убива". Това каза заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, съобщават от Нова телевизия. Той даде изявление за медиите след пресконференцията на Гешев, съобщават от Нова телевизия.
Според Тодоров мотивите за искането за отстраняването му, внесено от неговия началник и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, не отговарят на истината. Той допълни, че точно Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата.

Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за покушение. Това твърдят от Федерацията на ционистите у нас. По думите им това са спекулации и дори името на експерта е сгрешено. Преди дни от прокуратурата също заявиха, че на местопроизшествието е имало чуждестранен експерт, но той не е бил допуснат от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в извършваните действия по разследването.

Тезата потвърди и Ясен Тодоров. По думите му израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”. Той е високопоставен висш офицер от израелски специални служби, уточни Тодоров.

"Пред БТА Сарафов заяви, че едва ли не аз и Гешев сме на страната лошите, а той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил съгласен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката", коментира Тодоров. И допълни, че той самият е реагирал емоционално на тези изявления, което вероятно е подразнило Сарафов и го е накарало да поиска оставката му.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    35 3 Отговор
    Ако беше атентат, то да са взривили целия селски път, както взривиха магистралата в Италия 1992 год.

    Коментиран от #18

  • 2 да де

    37 2 Отговор
    Кораба потъва плъховете се чудят на кой да се кланят и ще се самоизядат за да спасят кожата.
  • 3 И един мармот...

    23 4 Отговор
    Взиръвъ си го сложил Грешката той още в края на април е бил на ясно че ще му слагат главата на тепсия...и това мероприятие от 1ви май му е нео като застраховка живот
  • 4 Град Симитли

    25 0 Отговор
    Яжте се един друг, това е целта!
  • 5 Брадатата жена

    23 0 Отговор
    Циркът на изроdите!
  • 6 НЯКОЙ

    26 1 Отговор
    България не заслужава този позор ! Престъпни мозъци разиграват нескопосано театро !
  • 7 Регулатор

    19 1 Отговор
    Този цирк няма край. Нашата прокуратура има по-силни представления от Драматичния театър... Ама малко скъпички излизат на нас, данъкоплатците... Тотална смяна трябва в цялата система... плюс съд, следствие и КАТ...
  • 8 Да , бе , да

    13 1 Отговор
    Виж ми окото !
  • 9 Гост

    15 0 Отговор
    Пак започвате оправданията, мишоци! Ама аз не бях, ама аз не чух, ама не е това....
  • 10 Доростол

    22 2 Отговор
    Какво мислят гражданката Сийка и джукондите
  • 11 Абе тоя като

    18 1 Отговор
    Го погледнеш само какъв мазник е , и ти става ясно що дири Ясен до гешо-келешо
  • 12 дон

    13 1 Отговор
    И какво като е специалист? Няма работа израелски генерал в българските служби.

    А ти и аз съм че си един от най-вредните за българската правосудна система верен слуга на мафията години наред.

    Отдавна трябваше да те няма мръснико
  • 13 дон

    13 1 Отговор
    Ясен е от най-верните слуги на шайката вярно куче на всички прокурори готов да служи с всички части на тялото си един от хората които пречи държавата ни да е нормална с всичка сили само за да се крепи на поста и да слугува на господарите си.
  • 14 Физиомост

    14 0 Отговор
    На тоя фейса му всичко изразява....на калайджия от ,,родата" на...,,Царо" от Катуница
  • 15 Дедо ви

    11 1 Отговор
    Какъв взрив бе мазен, това не е било тротил а някакво много по слабо взривно вещество. Не го казвам аз , експертизата го казва. И не е имало никакъв специалист от израел бе шумкар.
  • 16 дерегистриран

    7 0 Отговор
    Тримата от запаса, Смотаняци-3 или Тримата глупаци - вие изберете заглавието.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Атентатът е можело да убие , я куче,я котка, я някой гризач наоколо ❗
    Ама със сяра и амониева селитра правехме бомбички, по времето когато нямаше пиратки❗
  • 18 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Двама ционисти се карат. Дори не ми е смешно.
  • 19 Жоро

    5 1 Отговор
    Първо, Ясен Тодоров с белия нос, е работил в една стая с Шишо. Второ, защо се замесват евреи и ционисти в нашата мафиотска прокуратура. Кого плашите с това? Трето, мислите ли, че висш офицер от еврейските служби ще падне на нивото на нашите тъпи милиционери, все пак евреите са известни с хитрост и прагматичност.
  • 20 Тома

    2 1 Отговор
    Аз за това забранявам на децата да гледат снимката на ясен че да могат да спът спокойно
  • 21 НУРС

    1 0 Отговор
    "Ако лъжеш, бъди кратък!"
    Ал Капоне
  • 22 Минева

    1 0 Отговор
    Ще се поразплете тая плетка, някои може би ще духат супата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол