Last news in Fakti

6 Юни, 2023 09:03 5 206 17

Криминалист със страховита версия: Дали този труп е Ангел Христов или някой друг?

  • братя галеви-
  • днк експертиза

Министър Демерджиев обяви, че ДНК експертиза е потвърдила личността му, но тя излиза след 3-5 дни, а нищо не се каза за снемане на отпечатъци, които също идентифицират, каза Иван Савов

Криминалист със страховита версия: Дали този труп е Ангел Христов или някой друг? - 1

Няма да е прецедент в новата ни история смъртта на Ангел Христов да е убийство. Хората, които работят по такива случаи професионално знаят,че има достатъчно медикаменти, за да се предизвика един такъв инфаркт и в организма да не остане и следа, за да се установи, че смъртта е предизвикана по такъв насилствен начин. В този случай обаче има много други неизвестни, които пораждат страховити версии. Като например дали това е Ангел Христов или някой друг?

Това заяви в студиото на Нова телевизия криминалистът Иван Савов в отговор на въпроса възможно ли е Ангел Христов, от така наречените братя Галеви да е бил убит.

По думите му съмнение поражда фактът, че близките му са бързали да го погребат тихомълком. „Този човек, дори да е осъден престъпник – какъвто е, избягал от излежаване на наказание, той е мъртъв. Него няма кой вече да го задържи и да го търси. Направи ми впечатление нещо, което каза министър Демерджиев, а именно, че ДНК експертизата е потвърдила, че това е тялото на Ангел Христов. Да, но всички запознати с методиката на работа – не само в България, но и в цял свят, занаят, че ДНК анализът изисква между 3 до 5 дни. Това е биологичен материал, който буквално трябва да узрее, клетките да се размножат в изкуствена среда, след което с един уред, наречен секвенатор, да се раздели ДНК веригата и да се направи сравнителен анализ. Тази процедура не става бързо”, обясни процесът Савов.

„Не казвам, че ни лъжат. казвам, че е странно и неясно. Ако аз трябва да идентифицирам тялото, ще снема дактилоскопска експертиза, защото съм убеден, че са му снемани отпечатъци, когато е задържан преди години. Така в рамките на минути ще кажа дали това е лицето или не. Тогава защо министърът не каза, че трупът е дактилоскопиран, за да се установи дали това е лицето или не?”, попита експертът.

И допълни: „Друга теория на конспирациите е, че във времето назад братя Галеви са вербувани от братска нам служба, за която може би работят. И тя би желала тези хора да изчезнат от правния мир. Това е просто версия, но тя би могла да обясни изчезването им и проформа търсенето им с тази червена бюлетина. Защото стана ясно, че както и Красимир Каменов-Къро, така и братя Галеви, са търсени толкова години, пък за Къро се знаеше къде е”.

По думите на Савов версията за „чуждата служба” се допълва от факта, че свещеник в селото на Христов твърди, че е получавал от него текстови съобщения за всеки празник. „Явно тези хора са имали някакъв комфорт. Били са спокойни и са проявявали тази фриволност да пишат на свещеника. Защото, ако аз съм разследващ, и знам, че свещеникът е техен близък – ще му следя телефона и комуникациите”.

Според криминалиста за службите на големите държави, които се занимават с противодействието на трансгранчината престъпност, е по-лесно „да си купиш такива хора, вместо да ги гониш по цял свят”. „Без да имаш информатор, няма как да получавате актуални данни какво се случва в подземния свят. Тук говорим за сериозен трансгранчиен картел, за който пренасянето на 5-10 тона дрога, струваща стотици милиони – не е проблем. Целта е да се контролират тези хора, за да не работят други и чрез тях да се получава информация за целия ъндърграунд. Говорим в международен план”.

"Присъствието на това лице в България е внесло сериозен шок в някои среди, защото този човек има много информация. Той знае много неща за обстоятелства от рпреди години, за които ние сега си говорим. Например историята около "Фармация" - Дупница", даде пример криминалистът. . Той обясни, че братя Галеви са работили с Таки и Къро.

"Играта на дебнене приключи. Изведнъж на някои не му издържаха нервите, скъса си оставката и надали е толкова безразсъден. Но тези неща отключиха това, което върви, ние сме свидетели на мафиотска война", коментира Савово въпроса дали случващото се в страната провокира разместването в престъпния свят.

Той изключи Пламен Галев да е в България, защото така се излагал на риск.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 док

    13 1 Отговор
    Аз откъде да знам кой труп на кого е?!
  • 2 Пич

    19 0 Отговор
    Навремето имаше един филм - От мошенник , нагоре ! Ало го попрефасонираме за нивото на нашите криминални " експерти " , ще е нещо , като - От идиоти , нагоре !!!

    Коментиран от #15

  • 3 Погребална агенция Герб

    17 2 Отговор
    Сертифицираме трупове всякакви, стига да има за чекмеджето
  • 4 Пръстов отпечатък в смъртен акт

    14 1 Отговор
    Най бързо се сравняват пръстови отпечатъци. В някои страни пръстовият отпечатък фигурира в смърнтия акт задължинелно!
  • 5 хихи®

    20 0 Отговор
    Това за ДНК е вярно!
    Министърът би трябвало да го знае!? Възможно е да е подведен!!? А защо!?
    За отпечатъците нищо не се казва!?
  • 6 Перо

    14 0 Отговор
    Пълна некадърност на МВР! Какви чужди служби, какви 5 лв.? За това си има строго определен ред! Министърът на МВР не знае какво да каже и какво да прави, а калинката от гранична полиция се е скрила в миша дупка и същия министър я крие!
  • 7 Без майтап

    9 3 Отговор
    Близките бързали, което било съмнително... Какво очаквате при такива случаи - да чакат първия сняг ли?
  • 8 Калинката да каже

    6 1 Отговор
    Директора на ГД"Гранична полиция" да излезе и да даде информация. Не да се крие ат медиите. Да каже има ли някой, който не може да изезе и влезе в РБългария и ГДГП да разберат за това. Защо са ни пазачи на разграден двор.
    За топ криминалиста ИС знаем. Той може и знае всичко. За него няма тайни в тази наука. Няма неразкрито престъпление. Даже тайната на Бермутския триъгълник е разкрил. ЕКСПЕРТ!
  • 9 да бе

    7 0 Отговор
    нали за ДНК тест били нужни 3-4 дни, как така стана за един? или само отпечатъците сравниха, но за по-тежко казаха и за ДНК? А може би това не е неговият труп? и бързат да го заровят...нещо много съмнително е това връщане и, бърза смърт и още по-бързо погребение...

    Коментиран от #11

  • 10 Пръстов отпечатък в смъртен акт

    8 0 Отговор
    Въведете пръстов отпечатък в смъртните актове!!!!!
  • 11 Мнение

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "да бе":

    Вероятно не е правен ДНК тест. "Мъртвецът" може да си е купил фалшив ДНК тест, за да го обявят за мъртъв и да не го търсят повече. Имаше една книга на Джон Гришам за един, който открадна милиони и симулира смъртга си, за да не го търсят. Стар номер!
  • 12 ОСА

    9 0 Отговор
    Много точен и подробен анализ, но явно пак МВР ни хвърля прах в очите !!! Хората са казали : като лъжеш, лъжи с мяра за да ти хванат вяра !! Много бързо за 2 дни излезе ДНК теста ????
  • 13 Защо министърът не каза?

    1 0 Отговор
    Защото не му е работа да коментира следствени действия. Трупът е идентифициран с ДНК експертиза.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Опасен чар

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    А бе и ние имаме такъв филм-шедьовър,който и до днес колкото пъти и да го гледам не спирам да се смея...с незабравимият Тодор Колев ....
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Роднините му са бързали,защото той е пристигнал.....след като е починал.Не трябва много акъл,само навреме да ....навързва нещата,ганчоовца!Човекът преди да почине е изявил желание да бъде погребан в родната си земя.Преди да гушна букета аз ще отида да умра в ЕС ,вероятноГермания,ако почина тук искам Кремация...това съм го заявил не само тук,но и където трябва.
  • 17 Биче

    2 0 Отговор
    За такива "религиозни гангстери, полицаи и политици", които с престъпленията се крият зад религията нямам никаква жал. Още по-малко за подкупни свещенници. На такива главите им трябва да бъдат мачкани с чук, а телата закопавани на части...но все пак щом религиозната общност търпи да се гаврят с религията им всекидневно явно до един са така
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове