Last news in Fakti

2 Юли, 2023 12:42 2 006 53

Синдикатите в МВР искат по-високи заплати. Готвят протести!

  • мвр-
  • протест-
  • заплати

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите във вътрешното министерство

Синдикатите в МВР искат по-високи заплати. Готвят протести! - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България - 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в гр. София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” също настоява за увеличаване на средствата за персонал в проекта на бюджет за МВР за 2023 г. с не по-малко от 15% и запазване на сумите за издръжка и капиталови разходи за ведомството поне на нивата от 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха

    69 10 Отговор
    Тея търтеи... нищо не правят за държавата .. пенсионират се рано и взимат 20 заплати.. пак отворили гърла!!

    Коментиран от #40

  • 2 Пенсионер и на заплата в МВР

    51 3 Отговор
    А така , дадоха 12% към пенсиите, сега и 10% към заплатите , е така се живее охолно в НРБ
  • 3 Стотинков

    49 2 Отговор
    Че,то свъшената им работа,е като постояна стачка,или нещо,като саботаж на рабитата им.
  • 4 Българка

    51 5 Отговор
    А работодателят на многобройната армия милиционери, полицаи, бели якички- българският народ иска ЧИСТКА ОТ КРЕМЪЛСКИ АГЕНТИ, СЛУГИ НА МАФИЯТА,НИЩОПРАВЕЩИ ЧАНТАДЖИИ ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОТ СТРУКТУРАТА НА МВР. По-високи заплати могат да искат само след реформи/ съкращения и уволнения. Със спестените пари от калинки и гнили ябълки на останалите читави да се увеличат заплатите. Нито лев повече за държавни калинки от работещите бедни
  • 5 СВД

    31 0 Отговор
    От края на управлението на Тройната е известно, че когато Герб не е на власт, изявите на синдикатите се активират, исканията растат, а когато е на власт стават по кротички! Сега, ако Герб бе на власт, както предните царувания, нямаше да искат кой знае какво! Манолов, преди години когато бе още заместник на доктор Константин Тренчев в Подкепа ги учеше как да искат от Станишев 50% увеличение и след половин година, когато дойде на власт призова към ,,разбиране" исканията на правилно наначените синдикални лидери тогава паднаха до 5%! Иван Павлов се казваше лидера на най важния синдикат!
  • 6 палицай да си

    34 1 Отговор
    другите да бачкат за слава
  • 7 Че от

    42 1 Отговор
    къде пари ? Инфлация , на ръба на рецесията , народът драстично намалява....
  • 8 ТаУмВзе

    44 2 Отговор
    Добре! Съкращения на шапкари 50 процента и ще има кинти да киснат в патрулките.
  • 9 Супер нагли

    43 3 Отговор
    Защо в силова структура се разрешава да има синдикат ?! Ако не им харесва на фуражките - чал, кандитати има много за торба с пари без работа
  • 10 Възмутен

    47 1 Отговор
    Най корумпираната институция писка за пари...Срамота!
  • 11 Сами си го ....

    37 1 Отговор
    Ей сега да минат всички на реподбор и детектор на лъжата, включително и синдикалните лидери за политическа зависимост
  • 12 ИзбираТела

    28 1 Отговор
    Като искат повече пари, да искат от гепачите, дилърите и убийците.
  • 13 Не им трябват по-високи заплати....

    34 0 Отговор
    Войнстващото невежество в МВР защитава корпоративни интереси, дори не е прочело Закона за МВР, мечтае за комунизЪма и пропагандира с действия човеконенавистни идеологии и тоталитарни режими. Пари не им трябват, а лустрация, нови кадри и редукция ! Пост тоталитарното МВРхе един Франкенщайн в реалността ! Закривай !
  • 14 синдикатите

    24 0 Отговор
    у нас са фиктивни, продажни на бизнеса и държавата и това им е бизнеса.
    ВЪОБЩЕ не изпълняват истинската си раля.
  • 15 Аре нема нужда

    28 0 Отговор
    За ушевите важи приказката на Шопа-Бензино и без пари да стане,пак че крадем ! Та и тия.И 10 бона да взимат,пак ще вземат подкупи !
  • 16 Русофил

    27 1 Отговор
    За хамали на мутресите - толкова. Като начало и махане на ранното пенсиониране и бонуса
    от десетки заплати.
  • 17 Друго мнение

    32 0 Отговор
    Да, разбира се, че трябват по-високи заплати за полицейските служители. Но, първо трябва незабавна реформа в МВР и тотално съкращаване на раздутата администрация. Това го няма никъде по света.
  • 18 :))

    10 4 Отговор
    "... На крак, о парии презрени,
    на крак, о роби на труда!
    Потиснати и унизени,
    ставайте срещу врага!
    Нек без милост, без пощада
    да сринем старий, гнилий строй!
    Светът на нази днес се нада,
    напред в решителния бой!


    Бой последен е този,
    дружно вси да вървим,
    с Интернационала
    света да обновим!


    Отнийде няма избавление —
    от бог, ни цар, ни господар.
    Във нас е нашето спасение,
    в борбата, водена със жар!... "
  • 19 Пешко

    31 1 Отговор
    Това да не са същите дето издирват братя Галеви, а те са си вкъщи и се правят че не знаят че ги търсят!
  • 20 Искаме, искаме

    29 0 Отговор
    Вие само искате . А резултати никакви, никак не са ви малки заплатите като се добавят и разни бонуси, ДМС и т.н. А за ранното пенсиониране с една торба пари на изпроводяк няма да коментирам. За корупцията при вас също.
  • 21 От МВР

    16 3 Отговор
    Не ни пука , какво искате , защото сте никои ! Ние пазим Бойко и Кирчо от народната любов , така че ще вземаме каквото си поискаме , а вие ще правите - фиууу !

    Коментиран от #23, #41

  • 22 Факт

    21 0 Отговор
    Кво заплащане искат тия амбриажи бе
  • 23 До тъпята кука

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "От МВР":

    Ти ли си оня наглия с който се разправях един ден

    Коментиран от #45

  • 24 Реалист

    16 0 Отговор
    Нека тъй наречените синдикати в разговора с ръководството на МВР да съкратят на първо време 10% от дублиращите се структури в МВР и тогава ще дойде и увеличението.
  • 25 Я Я Я Я ДА

    8 1 Отговор
    ЕМИ ТАКА Е КАТО ИСКАТЕ КОМУНИЗЪМ -- ТАКА Е ..............................
  • 26 3636

    20 0 Отговор
    "Неизвестен извършител" и "Несъобразена скорост" искат заплати?
  • 27 Соломон

    5 9 Отговор
    Верно търтей ,мързеливи тъпи само пари искат ,ама всичките са българи . То и армия не ни трябва и полиция ама тогава се появяват едни айдуци(мутри, харамии кърджалии) които с насилие грабят хората.Това винаги е ставало в миналото още от Аспарух.Крум е направил законите .Силна армия и вътрешна власт и близо 200г възход .Сега искат не искат трябва да дадат защото без пари за МВР и то заплати няма Шенген.А той е важен точно за тези които висят часове на границата .Всяка работа си иска майстора и колкото повече знае и може повече ще му платят.Политиците видно чрез МВР се опитват да печелят и после пак МВР им е виновно.Хайде нека всички получават достойно заплащане иначе не е справедливо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    17 0 Отговор
    Полицаите са на добри заплати при мафиотите, за какво ще протестират?
  • 31 Дрън дрън та пляс

    18 0 Отговор
    е пак ли да ви ловим с наркотици и пияни зад волана че да спрете да искате по високи заплатки
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Доко

    16 1 Отговор
    Сега заплатите от 1800лв. + Пенсия 1300лв. за тези , които са все още на работа да не са малко? Не заплати а повишаване на прослуженото време от 18 на 20години ще трябва за тези, които искат по големи заплати
  • 34 човек

    20 2 Отговор
    Тия търтеи и престъпници не заслужават и тия пари, дето им дават ! И без друго са бая в повече, да не говорим колко пенсионирани кърлежи се подвизават още и смучат грешни пари . Тия паразити са скъпо струващо перо на бюджета......
  • 35 Тома

    12 1 Отговор
    Направете щтата на половина и парата ще завали.И стига сте пазили политическия боклук
  • 36 Никой

    16 0 Отговор
    Годините отрицателен подбор на кадрите водят до това ,че в системата има хора ,които не притежават моралните качества да са служители в МВР. Още повече щом трябва непременно мотивацията да работят са само финикийските знаци. Този полицейски апарат има сбърканата представа ,че работи като при комунизма да защитава първо държавната власт и после останалото гражданство а не обратното. Другия отрицателен момент е определянето на годишния възход от наказателно административната документация т. е. налаганите глоби. Колкото повече глоби налага съответното РПУ толкова повече ръководсттвото на съответната дирекция трупа позитиви в министтерството. За битовата престъпност няма да споменавам защото там резултатите са отчайващи , пък и самите граждани изпитват слабата компетентност и разкриваемост на гърба си. За организираната престъпност там МВР е в реанимация.
  • 37 Нашийник

    14 1 Отговор
    Заплата се дава за свършена работа. Т.е., и това, дето получавате е в пъти повече от това, което реално заслужавате. Без да броим ортаклъка ви с престъпниците, дето ги пазите, че и оттам цоцате. Нагла корумпирана сган!
  • 38 Кива

    9 0 Отговор
    Това не е ли да искаш някой да те подкупи, какво ли ще поискат тези които им увеличат заплатата?!
  • 39 Гост

    12 1 Отговор
    Буууу гангстерите искат повече заплащане …
  • 40 Тоя го знам

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "ха-ха":

    Пенсионират се рано и след около 5 години повечето умират от хаубавините на стреса нощната работа досега с отрови микроби и травми.Е те нали са българи.Пък и като стане напечено на 112се обаждат

    Коментиран от #46

  • 41 ТаУмВзе

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "От МВР":

    Той Кокорчо ще ви орави 😀😀😀😀
  • 42 Осведомен

    4 3 Отговор
    Трябва да си човек на гн Борисов да те назначи чрез поставени лица полицай. Ще им дадат, те са държавни служители. Нямали късмет живковите пожарникари и днес младите полицаи и младите им 50 годишни родители, вие сте бедни. Имали младите късмет. Три дни почиват. Разрешено им е да работят на частно, а старите 2 дни почиваха и 5 години от 1984 до 1989 не се прибираха при семействата си. По 5 коли имат, родители им строители, на село пълнят багажници и всичко влог. Бедни са старите, на една нищо пенсия. Да са живи и здрави и да правят по много деца, а не да се задоволяват с Две. Да почерпят дечиня и Бойко Методиев Борисов. За бог да прости, за старите си колеги у църна земя и с инфаркт и
  • 43 Хм...

    15 0 Отговор
    Ежегоден полиграф и тест за наркотици! За ВСИЧКИ депутати, министри, областни управители и служители в МВР, ДАНС и НСО!
    После да си предявяват претенциите.
  • 44 Въпрос

    17 1 Отговор
    До кога така ще я караме? Тези, които нищо не произвеждат, никакъв смисъл няма от безчетната им численост, пазят мафията, а не народа, те непрекъснато, ама непрекъснато по два-три пъти в годината стачкуват за по-високи и по-високи заплати. Това просто е безумие, което се случва в държавата. За този, който изкарва заплатите на поне 5-6 мързеливци като тези няма, но за такива, които са се накичили на държавната хранилка, щом заплашат със стачка и хоп веднага намират пари. Няма реформи, няма съкръщения, няма прецизиране на разходите??? Има само ДАЙ и от нас-данъкоплатците се иска да им кажем НА. Хайде стига вече да я караме по комунистически, за да не се разбунтуваме и ние, които ви храним.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Баце,

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Тоя го знам":

    Просълзих се...

    Когато съм наясно, че работата ми ще ми скъси живота съм си намирал друга работа.
    Когато се чувствам недооценен съм си намирал друга работа.
    Когато мисля, че не ми плащат достатъчно съм си намирал друга работа.
  • 47 Бай Ставри

    14 1 Отговор
    Ако заплатата им е малка веднага да станат овчари защото месо мляко сирене стана много скъпо и така ще направят пачки
  • 48 Милиционерите вън

    13 0 Отговор
    ДС милиционерите -полицаи плачат за уволнение като в Грузия 100% и след това създаване на нова полиция с 50% от сегашния състав верни на България а не слуги на криминални групи с комунистическо минало . Сегашната полиция е криминална и бандитска !
  • 49 селянин

    9 0 Отговор
    На учителите и лекарите им ги вдигат сигурно веднъж на 5 или 10 години, тези искат вдигане на заплата през година, за да станеш лекар учиш над 10 години, за да станеш полицаи една школа няколко месеца може би година. И полицая иска да взима колкото един лекар който е учил над 10 години, найстина живеем във страната на ъпсурдите.

    Коментиран от #51

  • 50 Да съкратят пенсионерите

    8 0 Отговор
    които заемат и редовен щат, а със спестените пари да се повишат заплатите на тия, които са най-натоварени, а не на чантаджиите
  • 51 Точно

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "селянин":

    много добре казано.А да не изреждам кой по краде от двата вида.
    Не мога да сравня защото всеки доктор има по три вили и няколко къщи за селски туризъм и си мерят Джиповете кой по голям има в пирогов примерно не че не са професионалисти а полис мените ако не са вързани към дрогата много не взимат колкото да отидат 6 пъти до Гърция примерно и това е от мои наблюдения .
    Ха сега кажи колко трябва да взимат,аз мога да отида един път до Гърция.
  • 52 Факт

    4 0 Отговор
    Най корумпираните в момента са докторите и полицаите ,полицаите изнудват хората по улиците а докторите ги изнудват легално по болниците вярно повече са учили и за това е малко по легално крадът парите на всеки от нас от касата.Хайде сега примерно някой съсед на доктор да опише със какво разполага примерно някой човек който им е съсед примерно да пише защото аз на платени журналя не вярвам.
  • 53 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Как няма да искат....те си заслужават...Един полисмен от 2районно на Розова градина с хубава ограда и перфектни рози пред блока,каза ,че е завладяна общинска собственост и,че розите трябва да се връзват.....Вероятно като арестанти за да не убиели или убодели не разбрах,някой...Ако това не е висша форма на ........кое ще е.Увеличете им заплатите,намалете им и осигуровките и пенсиите им увеличете,че по мързелив от полицай е само Ци...нин -полицай!Днес се скапах от работа......накрая брах и вишнап....Тези ,които берат ягоди не им заблазявайте.Днес брах ягодите на почивки,без ножица,а мащерката с ножица.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове