Last news in Fakti

29 Юли, 2023 18:39 5 796 30

Аптеки и магазини масово фалират на морето

  • аптеки-
  • магазини-
  • фалит

Огромен проблем по цялото Черноморие

Аптеки и магазини масово фалират на морето - 1
Снимка: БГНЕС

Аптеки и магазини масово фалират на морето. В момента има бум на търсене на фирми, които да вземат под аренда празни помещения в Бургаско, пише „Телеграф“. Някои от имотите не могат да задържат наематели и втори сезон стоят пусти, разказаха брокери.

Сред офертите са помещения, които са били аптеки, бакалии, зоомагазини, студиа за татуировки или бутици за дрехи. Помещенията, в които преди са се помещавали различни бизнеси, пустеят в Бургас, Созопол, Поморие.

Цените на наема зависят от квадратурата, но обикновено са между 50 и 200 квадрата и месечната вноска за тях върви между 400 лв. и 1000 лв. Сред предложенията е бивш магазин за бански от 42 квадрата в Поморие, като цената е в зависимост от срока, за който ще се вземе.

Повечето наематели на имоти по морето не са местни, идват от Ямбол и Сливен, наемат имот, за да продават дрехи или играчки в топсезона и през септември се връщат по родните си места, разказаха брокери в Бургаско.

Такъв е случаят с повечето магазини за играчки, плажни принадлежности и дори аптеки в Созопол. Търсят се дългосрочни наематели за апартаменти по морето. Празни тристайни има в Бургас, които вървят между 800 лв. и 1200 лв. месечно.

Една от причините помещенията да стоят празни е конкуренцията и навлизането на големите вериги в курортите ни. Много от празните бакалии се намират до по-големи магазини за хранителни стоки и постепенно губят клиентите си, които се насочват към по-големи обекти, коментираха предприемачи.

Някои собственици на подобни имоти направо ги продават, защото не могат да открият наематели, които да се задържат за повече от един туристически сезон. Такъв е случаят с магазин за месо, който е в близост до друг обект за продажба на хранителни стоки и в момента се продава за 38 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 26 Отговор
    Запах Русского мира

    Коментиран от #18

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    56 2 Отговор
    Така е мутро мафия Бетономорие 33 Години Погубена Страна
  • 3 Направиха

    43 3 Отговор
    милиони , данъци не плащаха , що да не вземат да фалират ?
  • 4 Боромир

    64 2 Отговор
    Ами ще фалират. С девиза "ден, година храни". В момента съм в Приморско и цените в супермаркетите са двойни. Сладолед, който е 1,59 лв, тук е 3,00 лв. Бира българска е 2,00 лв. Баничка - 3 лв. Отидох в Т- маркет и си напазарувах на нормални цени. А в Созопол и Царево има и Лидл

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Боромир":

    Така е! В бизнеса има логика, която се основава на клиентската математика! Както си написал, 1.59 е по-голямо от 3.00! Да си гледат живота тези, явно търговията не им е силна страна!
  • 6 Не вЕрвам

    8 1 Отговор
    Това не моЕ да бъде, ЧИСТА Е!
  • 7 1253

    36 1 Отговор
    Ден година храни, след една година нахранен в следващите 10 годни стой гладен.Така и не се научиха че Българи, и други балкански граждани са им основните клиенти, и че цените се изчисляват на база местен месечен доход в България, а не на местен месечен доход на жител на Ню Йорк. Една почасова средна надница е една пълна вечеря, ако е в луксозен ресторан е 1.5 до 2 почасови надници. една хотелска стая с две легла на вечер е от 2 до 6 часови надника на местен жител за 3 звезден хотел. това е начина на калкулиране на цените в пазарна икономика.
  • 8 ⚜️Просветен⚜️

    42 0 Отговор
    Кви 1200 за тристаен в Бургас ве? Селски батки с ножки, нагли ченгета и смрад на Нефтохим!? 1200лв? И трябва да жалим дебилите където са накупили по 100 апартамента, че нямат наематели ли? Дългогодишната свинщина на местните се отплаща! И по хубаво ще става! Само тъпи бизнеси! На кой му трябва магазин за бански на морето бе? Всеки си взима бански като отива, а за магазини за месо посред лято, кво месо ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ха ха ха аха ха

    17 19 Отговор
    Да оди мунчо, копейките, бузлуджанците, копринките и малинките да спасяват сезона, нали са патрЕотЕ. Ние безродниците отиваме на Гърция.
  • 11 Боруна Лом

    27 1 Отговор
    ИДЕТЕ В КРАНЕВО В АПТЕКАТА СРЕЩУ СУПЕРА,ДО СТРЕЛБИЩЕТО! ЛЕКАРСТВА НА ДВОЙНА И ТРОЙНА ЦЕНА

    Коментиран от #13

  • 12 потребител

    39 1 Отговор
    фалират тези, които искат да станат милионери за един сезон. Този , който предлага качествена стока, но нормална цена си има клиенти, защото хората си предпочитат малките магазини. Друга причина за празни помещения е алчността на наемодателите. Изпраскват едни високи наеми и после реват, че нямат кандидати. Дано изобщо да нямат.
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Боруна Лом":

    33 Години ограбена съсипана унищожена Родина Бях в Приморско Пс СЕГА хОТЕЛ Тишина
  • 14 Mopckи тарикат

    16 1 Отговор
    Чакам шопите в мойту дюкянче да ги подстрижа късо

    Коментиран от #30

  • 15 Гост

    25 1 Отговор
    Едни келеви будки за парцалки плащаха по 5 бона на сезон наем. Щом искате да не фалират, намалете дрането с наемите, таксите, данъците и т.н. Фалират, защото не им излиза сметката с дрането от общинари и рентиери. Не е нормално имот в курортно селище да има до 7 пъти по-високи данъци и такса смет, спрямо имотите в некурортни селища. Дрането отблъсква хората. Дрането съсипва бизнеса. Дрането оставя цели отрасли без работа. Дрането затрива икономиката. И ще фалират още и още, докато не го схванете, това.
  • 16 МАЙНА

    27 2 Отговор
    Очакваме и селско-мутренските хотели да фалират. Пазарна икономика.
  • 17 така и трябва

    7 1 Отговор
    Дране и пак дране.Шопето излизат от магазина или кръчмата и бегат на посоки като гламави.
  • 18 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Последиците от наследството на присъствалите тук 500 години.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Домакина

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    500 години са присъствали по цяла европа, но тук последиците от генно наследство.
  • 20 аааа

    18 5 Отговор
    Ами значи трябва да изгоним веригите и да плащаме десеторни цени както беше преди да дойдат и да ядем салами от кучеко.

    Коментиран от #21

  • 21 Тапа Нар

    19 5 Отговор

    До коментар #20 от "аааа":

    То щото във веригите саламът е от младо телешко, будала

    Коментиран от #22

  • 22 аааа

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Тапа Нар":

    Абе не знам от какво телешко е, ама е от телешко и от както минахме на него, средната продължителност на живота в България значително се увеличи. За разликата в цените да не говорим...
  • 23 Кой, кой ли

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Пусна кафяво в гащите ти?
  • 24 Фътю

    6 0 Отговор
    Че нали държавата въздига шопите и майните, едните вземат по 10 бона, на другите държавата им прави стадиони, зали, промишлени зони. Какво са за тях тези цени. Като чета и другите драскачи от Лом, Козлодуй, явно и там всичко е наред, ще се пренасочим натам да ходим на туризъм. Макар че, тези изредените не стават въобще, най-добре е на който не му изнася да си стои на село, и за гръцките села се отнася, на 45 градуса.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Някои прости закони

    15 0 Отговор
    Търсенето определя предлагането. Щом клиентите не търсят магазините магазините остават празни и се затварят. Наемателите събират стоката и наемодателят си търси друго приложение на имота си.
  • 27 Да фалират

    8 0 Отговор
    Цените на лекарствата по морето все едно в златна опаковка. И най-много да купи някой, който е забравил да си вземе, или ги е запилял някъде.
  • 28 Магистър фармацевт

    5 0 Отговор
    Ами като слагат високи надценки на плажното масло и презервативите, как няма да фалират, това да не е цаца и бира, а пък и маските и дезинфектантите вече не се харчат.
  • 29 Добрутро, Минке.

    16 0 Отговор
    Основен конкурент на България са Турция и Гърция. Да, цените са малко по-високи, но качеството е на друго ниво.
  • 30 Фордо

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Mopckи тарикат":

    Шоп трудно се лъже, са знаеш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове