Last news in Fakti

3 Август, 2023 13:12 2 459 13

Отстраненият директор на РИОСВ - Стара Загора: Не съм първата, отстранена след санкция срещу ТЕЦ "Брикел"

  • риосв-
  • брикел

Още в първата седмица като директор на екоинспекцията отказах предложение за подкуп, атаките идват от много страни, включително и от работещи в министерството, каза Диана Искрева

Отстраненият директор на РИОСВ -  Стара Загора: Не съм първата, отстранена след санкция срещу ТЕЦ "Брикел" - 1

Без мотиви е освободена от длъжност директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора Диана Искрева. Това коментира тя за Радио Стара Загора.

По думите ѝ заповедта от 31 юли е била неочаквана и за нея, само година след като е спечелила конкурс за поста и е назначена. В проверка на Инспектората са посочени някакви слабости, призна Искрева, но обясни, че тиражираните в медиите твърдения, че освобождаването ѝ е заради несвършена работа по контрола на ТЕЦ „Брикел“, не отговаря на истината и обясни, че и в момента се работи по въпросите за спиране на замърсяването от топлоцентралата. А още през мината година е издала заповед за затваряне на централата заради замърсяване. И не е първият директор на екоинспекцията, който е отстраняван, след като е искал да наложи такава мярка.

„За съжаление Административният съд не допусна предварително изпълнение и назначи повече от 20 експертизи, които продължават да не са готови, не е имало заседание по същество, а следващото ще бъде през октомври“, каза доскорошният директор на РИОСВ - Стара Загора. Тя добави, че по случая е нает световноизвестен адвокат, РИОСВ е потърсило и помощ от учени от Софийския университет.

„Използван е дрон, за да се съберат необходимите доказателства, че черните емисии, които бълва „Брикел“ не са невинни съединения, а са замърсяващи газове и фини прахови частици, свързани с горивния процес. Искрено се надявам, че тези нови доказателства, неопровержими, ще принудят „Брикел“ да вземе мерки за преустановяване на организираните емисии, което ще осигури по-чист въздух на гражданите на Гълъбово, на околните села, както и на работещите в предприятието и в съседните предприятия“, каза Диана Искрева.

Тя призна, че е имало заплахи срещу нея, а още в първата седмица на работата си като директор на екоинспекцията е отказала предложение за подкуп и допълни, че атаките срещу нея идват от много страни, включително и от работещи в министерството.

„Още първата седмица на мен ми предложиха подкуп и аз отказах да го взема. Атаките обаче не идват само от една страна“, каза Искрева.

Тя добави, че не се страхува, но все още не е решила дали ще търси правата си в съда, заради освобождаването си.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И като са й предложили подкуп

    11 6 Отговор
    Защо не е изпълнила гражданския и служебния си дълг да уведоми обществото и прокурорите за това ?

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Какво

    8 8 Отговор
    значение има дали си първата или не ?
  • 3 Пинко

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "И като са й предложили подкуп":

    Ти шегуваш ли се? И като ги уведоми какво? Става въпрос за обект на Ковачки, все пак....Няма кой да го пипне този! Изнесе си семейството във Франция и тук ударно трови населението, за да прави милиарди. Това е!

    Коментиран от #4

  • 4 Семейство

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пинко":

    с чалга певица !
  • 5 Защото

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "И като са й предложили подкуп":

    не може да го докаже,а после ще съдят за набеждаване .

    Коментиран от #8

  • 6 очевидно

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "И като са й предложили подкуп":

    Обществото вече е уведомено. Иначе предлагането трудно се доказва, защото накрая ще се стигне до нейната дума срещу тяхната.
  • 7 ХА ХА ХА

    4 2 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! ЕЙ ТОВА КОПИРАМЕ ОТ "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" ЗАПАД ! САМО ДАЛАВЕРИ , КРАЖБИ , ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ЛЪЖИ ........ПРОКУРАТУРАТА , СЪДИИТЕ , СЛЕДОВАТЕЛИТЕ СПЯТ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН И НИЕ ВСИЧКИ ГИ ХРАНИМ СЪС НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ БЕЗПЛАТНО ! БРАВО ...БРАВО ! НО ДОКАТО НЯМА ДЪРЖАВА ЩЕ Е ТАКА !
  • 8 И като са й предложили подкуп

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Защото":

    За да те осъдят за набеждаване, трябва да докажат, че си имал съзнание, че никакво престъпление не е извършено, а тя има точно обратното съзнание . В противен случай, то ще е невъзможно подаването на жалби с твърдения в тях за извършени престъпления . А за искания подкуп, че трудно се доказва- така е . Ама нали е на висок пост, отговорността я задължава . Ще ги записват ГДБОП-ите, ще я накарат да го приеме и ако стане, стане . Нали искат такова поведение от нас- обикновените граждани. Така това поводение е още по-голямо задължение към юрналите към държавната служба .
  • 9 Ковачки съм

    3 1 Отговор
    Не смейте да ме закачате ......аз съм всемогъщ ......АЗ съм самия ГОСПОД БОГ !
  • 10 Хи хи хи

    5 0 Отговор
    Тоя наистина има голям покровител , който и да дойде на власт е безсилен да го спре !!!!!!! Кой го подпира тъй много , че никой не може да го мръдне ???????!
  • 11 цербер

    1 0 Отговор
    Отстранената директорка на РИОСВ - Стара Загора
  • 12 Гери

    0 0 Отговор
    Сандов май я беше назначил...
  • 13 Кристин

    1 0 Отговор
    Отново опираме до намеса на високо ниво, зелена корупция и фалш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове