Last news in Fakti

13 Август, 2023 17:30 1 979 34

Министерството на туризма започна изненадващи проверки по Черноморието

  • проверки-
  • черноморие-
  • министерство на туризма

Повод за акцията стана скандалният случай с български туристи, които бяха изгонени от плаж на Северното Черноморие, тъй като пожелали да ползват само чадър и да платят само за него

Министерството на туризма започна изненадващи проверки по Черноморието  - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на туризма започва засилени и изненадващи проверки по Черноморските плажове за отдаването под наем в платените зони на чадъри и шезлонги задължително в комплект, съобщиха от ведомството.

Повод за акцията стана разказаният от онлайн платформата „Ние, потребителите“ скандален случай с български туристи, които бяха изгонени от плаж на Северното Черноморие, тъй като пожелали да ползват само чадър и да заплатят само за него. Плажът се намира непосредствено до къмпинг Св. Георги - The Pirates Beach (с жълти чадъри от плат), а на табела ясно е написано, че предлагат комплект от чадър и два шезлонга срещу 30 лв. и само чадър за 10 лв.

Дама от подложената на обидно отношение компания се е свързала с „Ние, потребителите“ и е разказала следното:

"След като се настанихме на един от чадърите, към нас се приближи господин с ефирна походка с думите "Добър ден, хайде сега да ми платите." На въпроса: "Колко Ви дължим за чадъра?" отговори, че дължим 30 лв. Последва неприятна полемика, която няма да описвам детайлно, но резултатът беше, че бяхме ИЗГОНЕНИ от "сянката МУ". Доводите бяха, че "ако всеки така си поиска по един чадър, какво ще ги правим тези шезлонги" и прочее, граничещи с тотален идиотизъм аргументи. Мисля, че е излишно да споменавам колко абсурдна и обидна бе цялата ситуация."

„Принуждаването на туристите, които желаят да ползват плажни принадлежности в платените зони, да ги наемат задължително в комплект чадъри и шезлонги е проблем, който наблюдаваме от години, с различна интензивност. Затова още в началото на сезона припомнихме, че е незаконно. Споделих и заснето от мен видео, в което се вижда, че има различни търговци – някои прилагат тази нелоялна практика, други – не. Търговците трябва да знаят, че не е редно, туристите – също, и със своята информираност и избор да взимат правилните и изгодни за тях решения“, коментира пред bTV радио основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 1 Отговор
    Сериозно ли или от Ден до Пладне
  • 2 Гост

    32 4 Отговор
    Проверяват защо по новините всичко е пълно и кипи туризъм, а в действителност по заведенията и хотелите половината места са празни?
  • 3 Пунта Мара

    24 1 Отговор
    Стига пушилки !
  • 4 Сетила се Мара да се побара

    41 2 Отговор
    Сезона е към края, а те сега тръгват на проверки да отчетът някаква дейност ! Проверките трябва да са от ден първи до ден последен на сезона! Не е нужно някой да се оплаква за да има проверки!

    Коментиран от #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Разбира се, че трябва да се ползват

    9 28 Отговор
    В комплект! Аман от ущипани моми, дето все са учудени, че не може да правят, каквото си искат! Както е тръгнало, утре ще реват, че не им дават да си купят само лява обувка или да си отсипят само половин бутилка олио! Стига с това сиромахомилство! Има достатъчно безплатни плажове. Отидеш ли на платен - спазваш правилата на арендатора! Ако не щете - държавата да спре концесиите и да остави всички плажове безплатни! А, ако толкова се грижи за хората, може и данъците да премахне!

    Коментиран от #10

  • 7 П. Желев

    7 29 Отговор
    Това е все едно да отидеш на заведение и да поискаш да ползваш само стол. Да си вземат китайски чадър от сергия другият път и при лузърите на свободната зона. Свободни зони има навсякъде. Да пробват в супермаркета да платят и вземат само средата на хляба.

    Коментиран от #9, #12, #16, #22

  • 8 Малката Тиква

    11 13 Отговор
    Ами ако на плажа вече няма места и след тях отида аз на слънцето ли да лежа само на шезлонг? Сигурно искат на скарата на пушек "само" да си печат хляба. Хахах сиромах турист жив дявол.
  • 9 А бе Желев

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "П. Желев":

    Съгласен съм с предложението ти,НО при условие,че ,,арендатора" на плажа сам си е докарал пясъка,водата и платил на ,,Слънчевата НЕК" за енергията....
  • 10 Плаща се на

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "Разбира се, че трябва да се ползват":

    Чадър и шезлонг никъде не пише, че вървят в комплект за дадена цена! Хората може да искат само чадър или шезлонг!

    Коментиран от #13, #20, #21

  • 11 Гост

    16 2 Отговор
    Мои познати им предложили в Гърция къща под наем с три спални, за 1500 лв, за 10 дни, а в Обзор за 1200 лв. Много се колебаят.

    Коментиран от #33

  • 12 Иванчо

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "П. Желев":

    А пясъкът негов ли е ? Или на държавата. Държавата това сме ние хората. Плажът не е ресторант.

    Коментиран от #27

  • 13 Гост

    4 13 Отговор

    До коментар #10 от "Плаща се на":

    И аз искам в едно хотелче на беклемето само за една нощувка, но нямало такава опция.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Напротив

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Може само за една, а може и за няколко часа да се ползва стая!

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "П. Желев":

    Ти говориш за разпарчатосване на един продукт, а шезлонг и чадър са две отделни неща. Окомплектоването на няколко продукта се прави с търговска цел, да се вземат повече пари от клиента. Хората не са прости и не искат да плащат неща, които не им трябват и това дразни печалбарите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Напротив":

    Отказаха ни за една. Обясниха ни, че трябвало да запазим поне за две нощувки, което ме учуди, понеже сме редовни клиенти на хотела. Няма да споменавам кой хотел, но не си измислям.

    Коментиран от #19

  • 19 От 20 год

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Работя в хотел и за първи път чувам такова нещо! Идвали са хора само за почивка за няколко часа до самолета и не им е отказвано.
  • 20 Нали точно това ви написах:

    4 15 Отговор

    До коментар #10 от "Плаща се на":

    Спрете с това “аз искам”! Може да искаш у вас! Като отидеш на чуждо място, спазваш правилата и правиш, каквото ти кажат!

    Коментиран от #30

  • 21 Те, хората

    6 11 Отговор

    До коментар #10 от "Плаща се на":

    Може да искат и с женати да спят! Ти даваш ли, като си толкова донър и толерантен?

    Коментиран от #31

  • 22 Кики

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "П. Желев":

    Ти пък колко неадекватни сравнениея даваш.Хлябът върви с кората заедно и малките деца го знаят, докато чадър и шезлонг са два различни предмета... така че мисли,мисли преди да ръсиш небивалици.

    Коментиран от #23

  • 23 И когато отида

    2 12 Отговор

    До коментар #22 от "Кики":

    на плажа с децата какво да кажа на човека с чадърите? Да донесе и да ми монтира нов чадър ли? Социално слабите ходят на язовир или река. Сами си разпъват чистят готвят мият. По същата логика мога да поискам само терасата да платя в хотела. И там да спя ям и се.а. Терасата стаята банята са различни неща нали така.

    Коментиран от #32

  • 24 дедя

    8 0 Отговор
    проверете и блатото на Константин и Елена между двата хотела-гьола
  • 25 баш българин

    7 0 Отговор
    сетиха съ на краю на сезону евала машалах алаверсим тенкю спасиба благодарим
  • 26 Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сетила се Мара да се побара":

    Само мангалийй и копанари по черноморието
  • 27 П. Желев

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчо":

    Плажове без концесия има много. Плащаш наема на плажа. Рушвет на общината. Купуваш оборудване. Копуваш трактор камион и тн. Почваш да чистиш пясъка. Да изхвърляш боклуците от кошовете. Да плащаш на спасители заплати квартири осигуровки. Да плащаш на някой да подрежда и чисти след туристите и гларусите шезлонга масичката и тн. Да изградиш медицински пункт. Да плащаш на охрана защото наркоманите и пияниците през ноща вилнеят по плажа. В средата на сезона да подменяш част от строшено изгоряло и откраднато оборудване. Тогава идва Тъпанчо и ти казва че пясъка морето въздуха и планетата са негови и си длъжен всичко това да го правиш за него без пари. Иди в някое мръсно дере на див плаж по морето. Там всичко е твое.
  • 28 Пепи

    3 8 Отговор
    Ганьо иска качество ама да мине тънко. Все ще намери причина да не остави бакшиш в кръчмата.
  • 29 Йозеф

    9 2 Отговор
    За това и тази година ще почивам за втори път в Гърция.
    14 дни х 60 лв за шезлонги и чадъри на пиратския плаж на бетономорието = 840 лв. 🤣🤣🤣🤣
    Ха ха ха, до като има овци ще има и вълна!
    Само мазохист би харчил пари в такава мизерия и никакво обслужване на нашенското фекаломорие.
  • 30 Ама не разбирате

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Нали точно това ви написах:":

    Явно ако беше написал давам шезлонг плюс чадър комплект е друго! Тук има цена за всеки по отделно примерно чадър 5 лв шезлонг 7 лв! Така че човека е в правото си да иска едното!
  • 31 Няма смисъл

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Те, хората":

    Да пиша повече с хора, които не разбират или се правят на интересни! Ако бяха в чужбина щяха да им дадът само чадър. Защото има отделни цени за шезлонг и чадър, а не шезлонг + чадър комплект. Но това сме българите вместо да се защитим един друг се нападаме. После се чудум защо се бием и убиваме всеки ден!
  • 32 Явно

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "И когато отида":

    Държите някой плаж щом се палките толкова
  • 33 хммм

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    да де, ама пропускаш да споменеш пари за бензина до Гърция.. + по скъпото ядене в ресторантите.

    Коментиран от #34

  • 34 П. Желев

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "хммм":

    Тези същите дето плюят дори и в Гърция ходят на плаж по деретата. Иначе щяха да знаят че там има плажове на които на първа линия шезлонг и чадър почват от 20 Евро и стигат до 250 Евро. Но понеже са в чужбина не смеят да пристъпят там. Не са чистили цяла зима плажа и
    затова не им се полага нищо безплатно както тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол