Last news in Fakti

13 Април, 2024 12:41 3 655 22

И Евтим Милошев започна чистка в повереното му министерство

  • министерство на туризма-
  • чистка

Първите уволнени са проф. Мариела Модева и Вероника Чанева – Гюрова

И Евтим Милошев започна чистка в повереното му министерство - 1

Служебният министър на туризма Евтим Милошев е уволнил вчера проф. Мариела Модева и Вероника Чанева – Гюрова. Това съобщиха за TravelNews служители на Министерството на туризма, а информацията беше потвърдена по-късно и от ведомството.

Проф. Мариела Модева беше съветник на бившия министър на туризма Зарица Динкова, а Вероника Гюрова беше пиар и директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ и минаваше за най-близкия човек на Динкова във ведомството.

Медиите трудно работеха с Гюрова, защото даваше избирателно информация на определени журналисти и като цяло водеше затворена политика. Тя пазеше Динкова да не ѝ бъдат задавани неудобни въпроси, не си вдигаше телефона и дори си позволяваше да не отговаря на поставените въпроси за коментар или мнение.

Като цяло липсваше прозрачност в работата на Министерството на туризма и в работата на политическия екип по времето на Зарица Динкова. Медиите бяха натискани през осигуряването на средства за реклама, каквито методи използваше преди години дългогодишният министър на туризма от ГЕРБ – Николина Ангелкова.

Евтим Милошев е прекъснал договора на проф. Мариела Модева, която беше съветник и част от политическия кабинет на Динкова. Самата Динкова не го е сторила, а по принцип при смяната на министри си отиват политическите кабинети - началник на кабинета, съветници и директор на "Връзки с обществеността".

Професорът не можеше да бъде зам.-министър в последното редовно правителство, защото беше в конфликт на интереси със своя брат Иван Модев, който беше началник на кабинета на премиера акад. Николай Денков.

Зам.-министрите се назначават от премиера и реално тя изпадаше в подчинено положение на брат си, което е тежък конфликт на интереси, обясниха юристи. Този конфликт сега реално отпада със смяната на властта, тъй като Иван Модев вече не е началник на кабинета на служебния премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗКУКАЛ

    28 7 Отговор
    Евтимчо е алчно човече.
  • 2 Сталин

    28 1 Отговор
    Кво означава чистка - да назначи родата
  • 3 Добрева

    14 10 Отговор
    Браво на Милошев.Клана Модеви беше време да изчезне от политиката.Ако не могат без това да се тръшнат пред Нинова и да се върнат в БСП-Нинова.Модева все още е в женското движение,а братчето й да се моли на академика за подходяща длъжност не,че от него вече нещо зависи….
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българка

    24 4 Отговор
    Мафията организира пълзящ преврат. Показната ченгеджийско-мутренска акция чрез Банкова и секретаря на МВР срещу ПП-ДБ е част от този погром. Не че оправдавам секретаря на МВР, който е морално укорим . Недопустимо е топли отношения със заподозрени в каквото и да е престъпление. Но истината е, че няма годно доказателства за контрабанда изобщо. И ако няма доказателство за контрабанда, то няма и ОПГ. Поредната димка от ГЕРБ-ДПС ,която да ни отклони от престъплението за над 3 милиарда за реализиране на турско-руски поток с главни организатори Борисов, Теменужка Петкова, шефа на Булгартрансгаз и КО. Отклоняват ни вниманието от всекидневна щета от около1 000 000 лв. за такса за тръбите по договора с Боташ, което ще продължи ВСЕКИ ДЕН ЗА 13 ГОДИНИ. ОТКЛОНЯВАТ НИ ВНИМАНИЕТО ОТ ЗАПОЧНАЛИТЕ РАЗКРИТИЯ ОКОЛО УДОБНО ОТСТРАНЕНИЯ ,УБИТ "нОТАРИУС" , от "Осемте джуджета" и стотици престъпления на актива на ГЕРБ-ДПС през последните 15 години

    Коментиран от #11

  • 7 Град Козлодуй

    23 1 Отговор
    навсякъде се назначават свой Хора
  • 8 ПОРЕДНИЯ НЕМОЖАЧ

    25 5 Отговор
    На този господин единствения мотив е личното облагодетелстване. Няма нищо общо с туризма или с интересите на България.

    Коментиран от #9

  • 9 Лом

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПОРЕДНИЯ НЕМОЖАЧ":

    Вярно
  • 10 НОВ ПРОКУРОР

    16 2 Отговор
    Евтим е от приятелския кръг на Росенчо "слава окраине"
  • 11 Кирчо

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Разбираш ги нещата, ставаш за депутат, та дрънкаш! Не си губи времето, идвай да тв правим политик.
  • 12 Ко речи?

    6 0 Отговор
    Само да те светна, ФАКТически неграмотния Красимир Тодоров, Чанева – Гюрова се пише Чанева–Гюрова, т.е. без интервали между тирето във фамилията.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГЛАВАНАКО

    9 3 Отговор
    Милошевич вътрешен външен и другите
    Отидоха там радкоф ги назначи да правят честни избори. А КО ТАНА?? ВАЖНО Е ДА ПОДМЕНИМ И СЛОЖИМ ОРАТА НА ТЪПКО ТУЛУПОФ. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЕМА ТАКИВА УПРАВНИЦИ ВСИЧКО ЗА ТЯХ И ТРОХИТЕ ЗА НАРОДА. СПАСЕНИЕ НЯМА НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ ЕДНО ЮМРУЧЕ И ЕДНА ФРАЗА МУТРИ ВЪН И ДО ТАМ. МИЗЕРАБЪЛС.
  • 15 Божееее избави България от мъките

    26 3 Отговор
    Как тоя лольо Евтим Милошев , ще е министър на туризма . Този и една стая за гости не е давал в някое село, а ще развива туризма на България. Виждам завършил строителство и геодезия. Мъка , мъка България. Направете го и мозъчен хирург този и да оперира депутатите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 да да

    8 3 Отговор
    Браво!Двете мисирки -за чеп не ставаха....
  • 18 един

    10 1 Отговор
    Гледа да си настани хората да седнат спокойно на софрата и да лапат за наша сметка!Келепир има в тая работа...!
  • 19 Това е

    8 1 Отговор
    Чалгар долен,да не остане по назад...
  • 20 цербер

    1 0 Отговор
    Професорката не можеше да бъде зам.-министърка в последното редовно правителство,
  • 21 И ти ли Бруте

    2 0 Отговор
    Божеее, и тоя стана министър - в каква "държава" живея?!
  • 22 Смяна на мафиотските екипи

    3 0 Отговор
    Уволнили 2 церберки на мафията и една калинка министър дето нищо не разбира от туризъм .Те затова слагат церберките за да дърпат конците в туризма . Е нов мафиотски екип с Евтим Милошев , няма какъв да бъде освен мафиотски . И после що няма качествени туристи в БГ . Предишната министърка и тя от мафията е сега си говори с камилите е много плюели и те имат мнение .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове