Last news in Fakti

14 Април, 2024 12:31 1 261 28

Росен Карадимов: Смяната на заместник - министри не е чистка

  • министър-
  • чистка-
  • ббр

Успях да направя от ББР една от най-прозрачните институции в България, каза последният ръководител на комсомола през соца

Росен Карадимов: Смяната на заместник - министри не е чистка - 1

Не можете да кажете, че има чистка, когато се сменят заместник-министри, ако бъдат сменяни ключови фигури от администрацията на министерствата, можем да се замислим дали има такъв процес.

Това заяви пред БНР Росен Карадимов, служебен министър на иновациите и растежа, и подчерта, че тази промяна е "на фаза политическо ниво на ръководството и не може да бъде наречено чистка, защото никой не може да задължи отговорния министър да работи с екип, който той не може да си подбере".

Служебното правителство на Димитър Главчев е политически балансирано, каза още той, като уточни:

"След като едните го припознават като правителство на другите, а другите - като правителство на първите. Това означава, че то е балансирано политически".

Карадимов обясни, че е получил покана за този пост лично от служебния премиер Димитър Главчев.

"Получих поканата в качеството си на председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), а тя е една от основните структури в рамките на Министерството на иновациите и растежа. ... Успях да направя от ББР една от най-прозрачните институции в България. ... Изкушен съм да си мисля, че част от мотивацията за моята покана беше и това - прозрачността и отварянето на една институция, ключова в Министерството на иновациите".

Той посочи, че в един момент ББР е била станала "нарицателно - от касичка на властта до заложна къща":

"Чуваха се гласове за нейното закриване, за нейната приватизация, за това, че е безсмислена като институция и в онзи си вид тя действително нямаше своите функции. Тя може да стане флагман на структуроопределящи политики на национално ниво и така е записана като цели в закона".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    27 0 Отговор
    от комсомола им , Плевню и той главен в неговия край , после главен мошеник и крадец в комбина с банкянския главанак (
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Феликс Дж

    16 0 Отговор
    Нормалон - "враговете на народа" се подушват през девет баира. БЕЗ ОГЛЕД НА ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ОЦВЕТЯВАНЕ.
  • 4 зевзек

    20 0 Отговор
    този е дърт комунис и богаташ
  • 5 другар та дрънка

    17 1 Отговор
    Този е един от тези наследници на задкулисието, които определяха дневния ред на обществото.Защо ли излезе на светло?
  • 6 123

    16 1 Отговор
    Този е бивш Секретар на ЦК на ДКМС - ужасно червен номенклатурчик... Познайте какво ще свърши.
  • 7 Комунистически

    13 1 Отговор
    Шебек!

    Коментиран от #13

  • 8 Бивш

    10 2 Отговор
    Комунист и Милиционер няма!
  • 9 Град Козлодуй

    9 2 Отговор
    Моля просто си назначавате свои Хора
  • 10 Ранбо

    2 8 Отговор
    Правителството е длъжно да изчистят всички кадри, които не са безпределно лоялни на ДПС или има опасност в бъдеще да се продадат на пипидебилите. Това е основнаото задължение на сегашната власт и не трябва да се допускат никакви компромиси! Това очакват хората и Бойко и г-н Пеевски ще получат невиждана подкрепа, ако го осигурят на народа!
  • 11 Износен ПАРАдимов

    8 2 Отговор
    Този само се върти около държавната трапеза. Едно време-1997г. бе асистентче в Софийския университет, кога е станал-ако е станал-доцент- един Господ знае. Него науката не го вълнува-интересуват го парите, постовете, службите, привилегиите, властта, перченето прев телевизионния екран. навремето дойде от Ямбол, сега много важен...Името са му подали от списъка, съставен в герберастката централа.
  • 12 стар ас (старши асистент)

    7 1 Отговор
    Естествено, че ще турят за министър такъв като тоя от гр. Ямбол, няма да сложат някой читав , я.
  • 13 доц. Готованков

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Комунистически":

    Нахален селянин, лаком, агресивен, нахален. Съветник на Станишев и последния председател на ЦК на ДКМС, от 40 години е на държавната хранилка.
  • 14 Големанов

    8 2 Отговор
    Изключително нагъл тип, комунист и богаташ, бивш шеф на комсомола и сол-.ашак на Станишев. Бивш зет на Соня Платенова-депутат от БСП. Едни-други си бъркат по .упките.
  • 15 списък с министри

    8 2 Отговор
    Неприятен тип. Крайно неприятен. Той, ако не бе такъв, нямаше да го направят министър, и той е бил в списъка.
  • 16 Димо Росенов от Ямболско

    10 2 Отговор
    Комунист, комсомолски секретар, сега капиталист и парвен, олигарх, забогатял чрез държавата.Наредили са го и него, според герберасткото ръководство.Главчо няма думата.
  • 17 паисий

    10 2 Отговор
    това е мъжка златотърсачка - първо зет на соня младенова а после на емилия масларова
  • 18 дядото

    6 1 Отговор
    разбира се,че не е чистка.мафията се подготвя с верни хора да спечели следващите избори
  • 19 Кой беше този

    7 0 Отговор
    Росен Карадимов е последният първи секретар на ДКМС, младежкото движение на БКП. След това се е изявявал в редовете на БСП. В ББР го вкара Гълъб Донев от служебното правителство на Румен Радев.
  • 20 Зависимости

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Налудник":

    Не можеш да му го обясниш и да те разбере. Той е чиста проба, алкохолик. Много редки са моментите, когато е в състояние да мисли и да разбира действията си. Другия като него професор Драгомир Драганов умря от алкохол, тоя само физиономията като му видиш и разбираш, че черния му дроб ще се пенсионира много преди него.
  • 21 Серсемов

    5 0 Отговор
    Този пие уиски като минерална вода. Прилича на руски пияница проводник от Ростов на Дон.
  • 22 сменяй,сменяй без угризения

    0 4 Отговор
    Ако са от ПП и ДБ сменяй,че подмениха всичко в държавата само с техни послушковци.
  • 23 Терминал 2

    4 0 Отговор
    Този пък го бяха намърдали за шеф на държавната банка за развитие. Все едно вълк да турят да пази стадото.Това е стара българска традиция, затова за свестните тук няма място и те си стягат багажа за Терминал 2
  • 24 Службогонци от Иван Вазов

    3 0 Отговор
    Щом и тоя е министър, значи всеки от улицата може да стане такъв.
  • 25 Типична

    3 0 Отговор
    гноС.на комунистическа сВиния!
  • 26 Трендафил Акациев

    3 0 Отговор
    Бях от Партията носен,
    но вече съм от пиене износен.
    Туриха ме за министър,
    нищо че съм в друг регистър.
  • 27 Граф Пиянищев

    3 0 Отговор
    Пиянище от Ямболските села
  • 28 ТОЯ ГО ПОМНЯ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ШЕФ

    0 0 Отговор
    НА КОМСОМОЛА - СТРАШНО Е КАДЪРЕН В НИЩОПРАВЕНЕТО И НИЩОГОВОРЕНЕТО ОЩЕ ОТТОГАВА - ИСТИНСКИ КАДЪР НА БКП - СЪРАТНИК НА ПЛЕВЕЛА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове