Last news in Fakti

16 Август, 2023 12:05 1 572 27

Синдикат „Образование“ поиска връщане на оценката за поведение в училище

  • поведение-
  • училище-
  • родители

В българското общество и институции няма никакви санкции за учениците – агресори и родителите – без родителско призвание, смятат синдикалистите

Синдикат „Образование“ поиска връщане на оценката за поведение в училище  - 1

От синдикат „Образование“ излязоха с позиция заради агресията в обществото и предлага мерки, които да бъдат приложени в системата на средното образование, съобщи bTV.

Ето какви са те:

1. Да се спазва безусловно училищния правилник, регламентиран в задължителен договор, който всеки родител подписва с образователната институция.

2. Да се ситуират инструменти за училището - административни и финансови, за ученици и родители, които не спазват ЗПУО и училищния правилник.

3. Да се въведе оценка за дисциплина на българските ученици.

4. Да се забрани нерегламентираната комуникация между родител и учител.

5. Да се спре с политическата и административна подкрепа на всички български институции към всеки родител написал жалба срещу образователна институция.

6. Да се инициира обществен дебат, в който да се потърси консенсус по повод възпитанието на учениците в посока нулева толерантност към ученици, които налагат агресия към ученици, учители, родители и обществени институции.

„България днес е обхваната от последствията на моралната разруха от последните десетилетия. Крахът на традиционните ценности руши имунната система на гражданското общество. Налагания с години култ на мутрите и чалга културата, разбива традиционните християнски добродетели. Вече десетилетия неограничената и обхваната от порока свобода манифестира в българското общество, медии и училище. И взима своите жертви - нашите деца и пораснали ученици“, коментират от синдиката.

Примерите за насилие над деца и учители са безброй. За всеки критично мислещ е очевидно, че това се случва пред бездействащите погледи на държавните институции, демонстриращи апатия и малодушие към войнстващите родителски напъни за намеса в управлението на българското образование. Отрицателните последствия от този поощряван от МОН, РУО и Общинските институции флирт с родителските активи, е повече от очевиден“, посочват още в позицията си.

„Синдикат „Образование“ отдавна предупреждава за неблагоприятните „последствия от тази политика и предлага решения. Добре известни на обществото са нашите призиви за институционално партниране към българското училище, за ограничаване намесата на родителите в работата на учителите и директорите, за въвеждане на стандарт за поведение на учениците и засилване на дисциплината в училище, включително с въвеждане на оценка, която да я измерва

Последният случай с Дебора, който разтърси българското общество и предизвика масови протести, е еманация на насилието, станало традиционно в българското общество и институции, в които няма никакви санкции за учениците – агресори и родителите – без родителско призвание. За щастие този случай не завърши фатално, но в много други развръзката е гибелна“, посочват от „Образование“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родител

    20 5 Отговор
    Тази оценка е най-важна ,защото баща ми като я видеше .... ме направи ЧОВЕК , а не джендър като сегашните !!

    Коментиран от #15, #17, #22, #25

  • 2 тирбушон

    14 5 Отговор
    А шамарите и шибалката връщат ли се, защото иначе ще е мижи да те лажем.
  • 3 Ганьо

    18 5 Отговор
    Как ще стане след като даскалята обикалят по села и паланки да набират бройки, като им обещават завършване. Иначе остават без работа...
  • 4 Дърт даскал

    18 2 Отговор
    Дори Бог не може да опази колегите от нахални ученици, баби- стръвници, майки - усойници и бащи -побойници до като директорите са зависими от учениците, НПО-та и РУО-та дето не са помирисвали ученик и хал-хабер си нямат от училище и образование !
    Е като се въведе такава оценка каква ще бъде санкцията по нея ? При намалена оценка за поведение родителите ще плащат ли парична санкция, защото и до сега когато ученикът отсъства родителите не се глобяват ?
    Да се въведе задължително настойничество за децата чиито родители са на работа в чужбина, за да носи някой отговорност за тях !
  • 5 Голем смех

    7 20 Отговор
    Алоууу, даскалята, имате най-много латен отпуск от всички държавни служители, и заплатите не са ви малки, недейте да ревете, щот накрая гол ше го ядете !
  • 6 Сандо

    14 8 Отговор
    Докато Посолството ни управлява нищо не може да спаси нашето образование.
  • 7 Върховна

    6 10 Отговор
    простотия !
  • 8 И като

    9 4 Отговор
    влезе учителят в класната стая "Клас стани , клас мирно" и децата застават мирно като войници ! Пред учител.......

    Коментиран от #16

  • 9 България

    18 0 Отговор
    Сетиха се да преоткриват топлата вода. Няколко загубени поколения обаче дават фира.
  • 10 ТИГЪР

    18 0 Отговор
    Оценка за дисциплина е най-важната !!!

    Детето може да не стане професор, НО трябва да стане ЧОВЕК.
  • 11 Бибитко

    12 3 Отговор
    До такава морална разруха в обществото доведе сляпо прилаганият американски либерален модел. До 18-годишна възраст индивидът не трябва да има никакви права,а родителите не трябва да се месят в образователния процес,да оказват строг контрол и да не глезят децата си с пари и привилегии! Учебното заведение само трябва да изгражда своя авторитет,основан на безусловна дисциплина и успеваемост,без да се допускат никакви компромиси!
  • 12 зевзек

    5 8 Отговор
    едни 35 години громихме и борихме комунизма, сега ще го връщаме
  • 13 Павел пенев

    12 3 Отговор
    На силиконовите и татуирани наркомани в училищата не им пука от нищо, а оценката за поведение само ще ги забавлява. Това са полуидиоти родени от родители алкохолици и наркомани. Невероятно е че при тази паплач у на има 3200 професори и 1800 доценти и академици като Денков. Нищожества.
  • 14 Ивелин Михайлов

    6 1 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна е крайно време да се върнат ТВУтата!
  • 15 Да дааа

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    Имаше ред и дисциплина навремето даскалите информираха родителите ни за лошо поведение а родители ни им вярваха безусловно.Сегашните даскали не им пука какво се случва защото образователната ни системата ги превърна в бавачки . Ученикът е просто бройка за получаването на заплата независимо от знанията си и дали присъства в училище.
  • 16 Сила

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "И като":

    Шивиков, пак ли ти се изпускаш в ефир.... я по добре върни чаршафите и одеялата
  • 17 Сила

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    ЧОВЕК не е ясно, но ЧОБАНИН със сигурност...

    Коментиран от #27

  • 18 Българин

    4 3 Отговор
    АМЕРИКАНСКОТО РОБСТВО Е ПО-СТРАШНО И ОТ ТУРСКОТО!
  • 19 Оценката за поведение е смешка!

    8 0 Отговор
    По-лесно е да накажеш учител, отколкото ученик. Училището се превърна през последните години в полиция, прокуратура, съд. Цялата порочна съдебна система е намерилаа достойно място в училището - липсва бързина, неотменност и справедливост при определяне на наказанията на учениците. Децата не са престъпници, но не се учат от грешките си. В училище не ги учат, чиновниците не позволяват. Нарушителите са герои... Който спазва правилата, е задръстен.... Съвсем скоро и родителите ще бъдат подложени на същото унижение, на каквото подложиха учителите. После се питаме защо млади хора унищожават всичко около себе си, че и себе си. Криворазбраната свобода е безпътица!
  • 20 Закс

    5 3 Отговор
    И бай Тошо ще си го търсим !
  • 21 Балан

    1 3 Отговор
    Точки 2, 4 и 5 са абсурдни!
    Ако ще ги приемат - по-добре без оценка поведение!
    Колкото повече им вдигат заплатите, толкова повече се самозабравят!
  • 22 Справедлив

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    Оценката на поведението никого не е направило човек" и няма и да направи.Проблимът е ,че днешните деца имат за учители вчерашните тройкаджии.В голяма степен в училищата властва необразования и неинтелшгентния учител Финансирането на" калпак " също задушава и обезмислятруда на малкото добри учители.Така,че носталгията по соца няма да вдигне нивото в българското училище.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    Ура ! Откриха топлата вода ❗

    Направо НОВОСТ е това с Поведението !
    А , ама те ДЕМОКРАТИТЕ го махнаха , а сега това е НОВО 😀😀😀😀‼️
  • 24 генчо

    0 2 Отговор
    искат и червените панделки да върнете мамкавимръсна
  • 25 геноч

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    да биеш някой който е по слаб от тебе не е мъжка постъпка- кажи го на баща си
  • 26 СНиколов

    0 0 Отговор
    Добро утро. дидо токът
  • 27 Тъпан

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сила":

    Как разбра че ти е колега, пасли сте заедно в една мера стадата си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове